lauantai 13. kesäkuuta 2015

#562: Maastoesteet - niiiin siistiä!

Pakollinen hehkutuspostaus! Meidän tämän päivän maastoestetreenit - ensimmäiset niin kuskille kuin hevoselle - sujuivat kaiken kaikkiaan erittäin mukavasti. Tietenkään kaikilta ongelmilta ei vältytty, mutta niistä kerron enemmän myöhemmässä postauksessa tarkemman selostuksen kera. Tärkeintä kuitenkin oli se, että hevosella ja mulla oli aivan älyttömän mukavaa ja Champ meni veteen pienen neuvottelun jälkeen mallikkaasti useita kertoja, jopa laukassa. Olen siitä niin ylpeä!
 
Kannatti tosiaan herätä aamulla viiden jälkeen ja panikoida edelliset päivät siitä, selvitäänkö me hengissä vaiko ei. Champ nautti niin paljon laukkaamisesta pellolla ja päästessään tehtävistä kerran yli, oli se ihan tohkeissaan jokaisesta suorituksesta. Teki erittäin hyvää myös meidän molempien itseluottamukselle päästä tekemään vähän tällaisia esteratsukolle erilaisia tehtäviä, jotka kysyivät ratsukon molemminpuolista luottamusta. Ei mutta, en hehkuta sen enempää. Tämä oli vain niin siistiä, en kestä :)
 
Pidättekö te maastoesteiden hyppäämisestä?
 












 

52 kommenttia

 1. Maastoesteiden hyppääminen on kyllä ihan parasta!! :)

  VastaaPoista
 2. Teille sopis nii hyvin maastoesteet ku tavan esteet:3 vaihtakaa lajia ? Tuleeko kuvia lisää ja millon uudestaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me lajia vaihdeta, ainakaan vielä ;) Kuvia tulee lisää kunhan teen varsinaisen postauksen tästä valmennuksesta!

   Poista
 3. Ei muuta kuin kenttäkisoihin ;) Jotenkin kuvien perusteella kenttä saattais sopia teille ehkä jopa paremmin kuin perus esteet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ensi kesänä sitten :D Nojoo, ei ihan vielä kuitenkaan!

   Poista
 4. Ooo oon niin kade! Meidän tallilla on 7 tukkia jonossa niin että niitä voi hyppiä yksittäin tai ratana, mutta aidot esteet kyllä vie voiton, etenkin toi vesieste!

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä maastoesteet on ihan huippukivoja!! Starttasinkin ensinmäisen kenttäni sekä ponin ekan kentän keskiviikkona ypäjän kisaviikolla ja maaliin päästiin!:)

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia ja tosi kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 7. Olin ilmoittautumassa tuohon samaan valmennukseen, mutta jänistin :D oon siis ihan rataesteitä vaan aina hypellyt ja maastoesteistä vain haaveillut! Ehkä myöhemmin kesällä...?
  Millaiset hokit laitoit alle? Mitkä suojat teillä jalassa....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit vaan tullut! Meidän ryhmässä kukaan hevonen ei ollut aiemmin hypännyt maastoesteitä :)

   Mulla oli sellaiset normi nurmihokit kannoilla joka jalassa, ei kamalan pitkiä, kun oli niin kuivaa. Mutta pidemmät kuin normaalit talvihokit. Suojina oli lainassa kaverin ns. kenttäsuojat, ei sellaisia ihan oikeita ja kalliita, mutta kuitenkin kenttäsuojiksi kehitellyt (vahvistukset oikeissa kohdin suojaamassa hevosen jalkaa), päälle jesaria pitämään suojat paikallaan vedessä ja etusissa bootsit :)

   Poista
 8. Siis maastikset on niin huikeita! Ei muutakun tuutte heinäkuussa Niinisaloon harrasteeseen testaamaan mielenvirkistykseksi. Laji on ihan huikee!😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyllä ihan huippua, mutta ehkä me korkataan kenttäkisat vasta ensi kaudella ;)

   Poista
 9. Vau mitä kuvia! Hyvänmielen puuhaa, ite tykkään kanssa mutta Codan kanssa en oo vielä päässyt menemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, juuri sitä hyvänmielen puuhaa! :) Toivottavasti pääsette pian menemään!

   Poista
 10. Jossai vaiheessa huomasin et sullahan on tällä kertaa liivi päällä ku mä mietin et miks et käytä sitä esteitä hypätessä? mut sitte maasoesteitä hypätessä?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuleeko muuten maastoesteistäki GoPro-kuvaa?

   Poista
  2. Maastoesteitä on pakko hypätä turvaliivin kanssa turvallisuuden takia...

   Poista
  3. Joo, en mä käytä rataesteillä turvaliiviä, kun se on enemmän tiellä. Joskus 2010 vielä käytin aktiivisesti hypätessä :) Ja aivan kuten alempi anonyymi sanoi, maastovalmennuksessa oli pakollinen!

   GoPro-videota, normaalia videota ja aimo kasa kuvia lisää on tulossa myöhemmin!

   Poista
 11. Kiva postaus!
  Onko tossa kuvassa jossa oot ravaamassa vedessä, niin siellä takana Tiia?
  Ku iha vois olla Tiia siellä.
  Mutta ihania kuvia ����

  VastaaPoista
 12. minkä tasone ratsastaja oot kouluväännös :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, mä olen startannut joskus vuonna 2009 aluekisoissa (tuntiratsastajien SM-kisat) helppoa A:ta ollen pronssimitallilla eli kolmas, sitten hirmuinen kasa seurakisastartteja he C-he A välillä vuosien mittaan eri hevosilla. Mutta kyllä mä käytännössä hallitsen vaikeitakin juttuja hevosella, joka osaa. Oon tehnyt sarjavaihtoja ykkösillä, passagen+piaffen tapaista liikehdintää, laukkasulkuja, tapailua laukkapirueteista jne. kaikkea mahdollista raviohjelmasta gp-tason liikkeisiin asti. En mä silti osaisi niitä esittää tästä vaan niin kuin ne radalla vaadittaisiin :) eli vaikea sanoa!

   Poista
 13. Voi kuinka terhakkaana Champpikin on! :D♥ Kyllä näkee kuvista että teillä molemmilla on ollut tosi kivaa! :)

  VastaaPoista
 14. Itse vaihdoin tänävuonna esteistä kenttään ja kyllä se vaan on mahtava laji. Pikkuponini kanssa mennyt nyt tuttaria ja ponien helppoa. Jokasesta on maaliin päästy hankaluuksien kautta, mut ku niistä selvii ni se on niin siistiä ❤️ Kyllä teidän ensivuonna pitää kokeilla kenttäkisat ehdottomasti. Champ näyttää nauttivan noista esteistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tavoite on mennä joskus helpoin kenttäluokka! Olis hauskaa vaihtelua :)

   Poista
 15. Laitoit faceen kuvan ja huomasin, että sulla on turvaliivi päällä. Miks et käytä normi esteillä liiviä?

  VastaaPoista
 16. Ihania kuvia, Champ oli varmasti innoissaan tuolla! :)

  VastaaPoista
 17. Ihana Champ ♥ Maastoesteet ovat kyllä jotain niin parasta, yhtenä viikonloppuna olen kahdesti päässyt niitä hyppäämään ja voisin sanoa, että suosikkilaji siitä tuli!

  VastaaPoista
 18. Vuosia haaveilin kilpailevani pääasiassa kenttää ja viime kesänä sain käyttööni tamman, josta sain kuorittua esille kenttähepan tälle kaudelle. Aivan parasta!

  Teilläkin näyttää olleen hauskaa ja tällainen irtiotto arjesta tekee hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että olet löytänyt kenttähevosen :) ja olet aivan oikeassa, irtiottona tämä olikin huippu!

   Poista
 19. Itse olen joskus nuorempana, 14-15 vuotiaana hypännyt muutaman kerran hoitohevosellani. En osannut kamalan hyvin ratsastaa, mutta hevonen meni yli kunhan sen ohjasi kyseiselle "polulle" jossa esteet oli ja antoi pohkeita, niin se hyppäs ne automaattisesti :D

  Nyt harmittaa, kun en oikein tiedä missä meidän seudulla vois viedä oman 125cm korkean ponin hyppäämään. Se kun RAKASTAA rataesteitä ja kesällä rakensin sille ja ratsastajalleen tallin ympäristöön esteitä, niin se hyppäs ne ihan intopinkeänä. Olis hauska viedä se ihan oikeille maastoesteille joskus.. :)

  Tosi kivoja kuvia ja ihanaa että teillä on ollut hauskaa!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti löydät jostain maastoesteitä hypättäväksi, se olisi varmasti kivaa vaihtelua :)

   Poista
 20. Kiva postaus ja hyviä kuvia! :)♥

  VastaaPoista
 21. Champhan näyttää ihan ammattilaiselta ja tosi kiva postaus!♥️

  VastaaPoista
 22. Mulla perjantaina kahdella hevosella treenit ja odotan niiin paljon! Meidän olisi pitänyt startata jo parit kenttikset tälle vuodelle, mutta hevosen saikkuillessa 3kk alkukaudesta niin ne vähän jäi.. Mutta heinäkuussa treenataan 1,5vk Lapinlahdella ja reissu päättyy kisoihin :)

  VastaaPoista
 23. Maastoesteet on jotain niin parasta! Aika vasta mä niitä ekaa kertaa testasin elämässäni siis kunnon maastoesteitä ei mitään omia risukasoja vaan oltiin ihan oikealla maastoesteradalla, ja oon jo nyt aivan koukussa. Hevonen jolla menin rakasti maastoesteitä niin kuin mäki. Haluun pian uusiksi!
  Ja aivan ihania kuvia! Toivottavasti pääsette joskus toistekki Champin kans maastoesteille!

  VastaaPoista
 24. Tykkään tosi paljon käydä maastossa ja hypätä maastoesteitä ja mikä parasta saa kisata omalla hepalla kenttää❤️ Me mennään nytte heinäkuussa kentiksiin taass 💗ja onko sulla kypärä kameraa maastoesteiltä

  VastaaPoista
 25. Jos menet kentiksiin menetkö harrasteen ja Moneenko kertaa. Ja missä ajattelit mennä ekat kenttä kisat

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat