maanantai 15. kesäkuuta 2015

#563: Kanslia kutsuu jälleen!

Viime viikolla otin jälleen yhteyttä Horse Show'n kansliavastaavaan ja varmistin asiat siitä, että olen tänäkin vuonna toimihenkilönä Helsinki International Horse Show'ssa. Menen jo laskuissa sekaisin, mutta ilmeisesti tämä on neljäs vuosi putkeen, kun mut voi bongata kansliasta tekemässä hommia keskiviikosta sunnuntaihin lokakuussa. Voisin haljeta innostuksesta jo nyt!
 
Blogin uudet lukijat eivät välttämättä tiedä tätä kuviota, joten palataanpa hieman ajassa taaksepäin vuoteen 2011. Tuolloin yksi parhaista ystävistäni oli HIHSin kansliassa töissä hänen tuttunsa kautta. Seuraavana vuonna saimme loistoidean ja päätimme kysyä mahdollisuutta osallistua samoihin hommiin kolmikkona - minä, Steffi ja Sarina kaikki yhdessä. Kansliatoiminnasta vastaava Erja otti meidät ilomielin vastaan ja kesti meidän osaamattomuutta kunnioitettavasti koko tapahtuman ajan, joten seuraavana vuonna kutsu kävi uudelleen. Sen jälkeen syksyn Horse Show-työskentelystä on tullut yhteinen perinne meille kaikille. Sekä Sarina että Steffi asuvat ulkomailla hevoshommien parissa, joten tuo viikko on yksi harvoista mahdollisuuksistani tavata parhaimpiin ystäviini kuuluvia ihmisiä monen päivän ajan.
 
Viime vuoden kansliatiimiä: Sarina, minä, Erja ja Steffi ♥
Ketä ratsastajia tunnistat kuvasta?
Olen kertonut täällä blogissa monen vuoden ajan erilaisissa postauksissa siitä, millaista on työskennellä Suomen suurimmissa viiden tähden kansainvälisissä ratsastuskilpailuissa ja toimia ikään kuin tapahtuman kulisseissa. Kieltämättä melkein viikon mittainen rupeama alkaa painaa sunnuntaihin mennessä silmissä, sillä kaiken hauskuuden ohella töitä on todella tehtävä välillä jopa 16h vuorokaudessa. Mutta mikä tekee tästä tapahtumasta ja siellä työskentelystä niin ikimuistoista, että sinne on päästävä vuosi toisensa jälkeen uudelleen?
 
Syitä on valtavan monia. Itselleni yksi tärkeimmistä syistä on tavata tuttuja ihmisiä ja verkostoitua lajin vaikuttajien kanssa. Sosiaalisesta luonteestani johtuen suorastaan nautin niistä haasteista, joita saamme kansliatyöskentelyssä eteemme. Kisojen aikana juttelen niin suomalaisten kuin ulkomaalaistenkin ratsastajien, groomien, hevosenomistajien ja muiden paikalla olevien lähiomaisten kanssa: kuulen paljon sellaisia asioita, mitä ei saa tietoonsa katsomosta käsin. Opin kisojen aikana jatkuvasti uutta hevosalalta ja se on todella antoisaa. Hyvänä esimerkkinä voin käyttää kaveriani, joka sattui vahingossa avaamaan suunsa ollessaan ensimmäistä kertaa HIHSissä töissä vuonna 2011. Kaverini äidinkieli on sveitsinsaksa. Paikalla ollut maailman huippuihin kuuluva kilparatsastaja Pius Schwizer kuuli kaverini puhuvan maansa kieltä ja he alkoivat juttelemaan. Juttutuokion päätteeksi Pius pyysi kaveriani seuraavaksi kesäksi tallilleen töihin. Näin ne asiat tapahtuvat, sattumien kautta!
 
Viime vuoden ratatiimiä rakentamassa rataa.
Horse Show'n tiimi koostuu kymmenistä vapaaehtoisista ja johtoportaiden ihmisitä, jotka antavat kaikkensa tapahtuman eteen. Jokaisella paikalla olevalla on tsemppi päällä alusta asti: me onnistumme! En ole tainnut koskaan törmätä käytävillä ihmiseen, joka ei olisi moikannut vastaan tullessaan. Kun kaikki puhaltavat yhteen hiileen, on työskentely aina mukavaa. Eri toimihenkilöillä on erilaiset tehtävät tapahtuman aikana. Toiset ovat järjestäneet tapahtumaa yli vuoden ennen sen koittoa, kun taas toiset tulevat paikalle vasta esimerkiksi tiettyyn näytökseen. Kaikki on hyvin aikataulutettua ja organisoitua, joten jokainen tietää oman paikkansa ja sen, miten toimia missäkin kohtaa.
 
Huippu-urheilu ja hevoset ovat tietysti varmasti tärkein syy, miksi haluan osallistua Horse Show'hun toimihenkilönä. Vaikka katsomosta näkee enemmän ratsastusta ja suorituksia, saa kulisseista käsin hommaan vähän erilaista näkökulmaa. Vielä Hartwall-areenan ajalla vain toimihenkilöt ja ratsastajat pääsivät näkemään verryttelyä, mutta Jäähallille siirtymisen jälkeen siitä tuli avoin kaikelle yleisölle. Tämä on mielestäni huippu juttu, sillä nyt kaikki pääsevät halutessaan tutustumaan hieman lähemmin siihen kulissiin, joka ratojen takaa paljastuu. Kansliasta käsin pääsemme seuraamaan esimerkiksi sitä pohdintaa, mitä ratsastajat käyvät miettiessään, millä hevosella he osallistuvat mihinkin luokkaan. Todella mielenkiintoista!
 
Vuodelta 2013.
Kyllä me ollaan fiksuja, vai mitä Susanna? Vuosi 2013.
Kansliatyö on niin monipuolista ja vaihtelevaa, etten oikein osaa sanoa, mitä kaikkea voisin siitä kertoa. Voisin ehkä yrittää tehdä tänä vuonna jonkinlaisen videokoosteen edes yhdestä päivästä - miltäs kuulostaisi? Luulen, että asiat olisi helpompi näyttää kameralle kuin selittää tekstimuodossa. Tekstistä tulisi ainakin hirvittävän pitkä ;)
 
Oletko sinä ollut töissä HIHSissä tai haluaisitko joskus olla?

30 kommenttia

 1. En ole ollut ikinä HIHSissä töissä, mutta olisi ehkä kiva päästä joskus! (: Kiva, että pääsit taas mukaan! Pidäthän hauskaa! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan, kannattaa ainakin kokeilla :) kiitos!

   Poista
 2. En ole ollut töissä HIHS:issä, mutta olisi kiva päästä kokeilemaan joku vuosi! :) Tiedätkö täytyykö olla täysi-ikäinen, että pääsee hommiin? :)

  VastaaPoista
 3. Jos nyt oikein tunnistin niin Erja näytti tosi tutulta! Taisin olla 2010 tai 2009? ratsastusleirillä Alajärvellä ja Erja taisi olla siellä opettajana :)

  VastaaPoista
 4. No ketä ratsastajia tossa kuvassa on?:D

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus! Itse en ole koskaan ollut HIHS:issä töissä, mutta haluaisin kyllä. Laitoin alkuvuodesta sähköpostia ilmoittaen kiinnostukseni, mutta vastausta ei ikinä tullut :/

  VastaaPoista
 6. Nämä postaukset ovat mielestäni todella turhia, koska minua ei ainakaan kiinnosta oletko töissä jossain kisoissa vai teetkö yhteistyötä. Nämä menivät kyllä siihen asti kunnes näitä alkoi tulla tasaisin väliajoin mikä on liian usein :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä on mielestäsi liian usein? Kerran parissa kuukaudessa? Ihan siis mielenkiinnosta kysyn, vaikea tietää kertomatta :)

   Itseasiassa näitä postauksia on täällä blogissa jo vuodelta 2012 eli kauan ennen kuin blogini teki yhteistyötä tapahtuman kanssa. Eikä tämänkään julkaisuun varsinaisesti liittynyt tapahtuman järjestäjä, vaan puhdas oma iloni siitä, että saan taas olla ko. tapahtumassa hommissa. Mutta ymmärrän kyllä mielipiteesi, kiitos kommentistasi! :)

   Poista
  2. Toisaalta sitten taas sitä yhtä ihmistä, jota ei kiinnosta, vastaan voi löytyä kymmeniä ihmisiä joita kiinnostaa. Kukaan ei pakota lukemaan mitään postauksia ja jos joku juttu ei kiinnosta niin sitten voi skipata sen postauksen. (:

   Poista
 7. Ihan kiva postaus mutta tosiaan vähän haiskahtaa jo nämä yhteistyöjutut :)

  VastaaPoista
 8. paljonko liput maksaa yhdelle päivälle? entä kahdelle? ja kiva tarpeellinen postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löydät tuolta HIHSin sivuilta paljon infoa, myös lippuhinnat. Eri päiville eri näytöksiin on eri hintaisia lippuja :)

   Poista
 9. Mun mielestä tää oli kiinnostava postaus :) itse olen vasta 12v niin en sinne töihin pääse mutta ehkä joskus sitten :D

  VastaaPoista
 10. Mun mielestä tää oli kiinnostava postaus :) itse olen vasta 12v niin en sinne töihin pääse mutta ehkä joskus sitten :D

  VastaaPoista
 11. Olen kyllä tuon yhden anonyymin kanssa aivan erimieltä! Nää postaukset on tosi kiinnostavia, ehdottomasti tykkään lukea näitä!

  VastaaPoista
 12. Hahhah, äsken luin sen postauksen kun Champ leikkii kouluhevosta. Champpi kyl sopis kouluradoille, kuvissa on myös vähän habaa! ;) Tääkii oli hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Champista kouluhebonen on se seuraava projekti joka otetaan kenttäheppaprojektin jälkeen :D kiitti!

   Poista
 13. AHHAHAH ollaan fiksui kyllä XDDDDD Vähä väsyny meininki vissii jo........... Ja hyvin huomaa hei kansliatyöläisen ja ratalaisen eron vaatetuksessa :D Toinen kunnon siisti ja toisel tommonen "tääl on saatanan kylmä" -pummilook ! Mut siis hiiiii HIHS:iä taas odotellessa ♥

  VastaaPoista
 14. Kiva postaus ja ihana toi kun Pius pyys kaveris töihin :D Ite en oo ollu hihs:sä töissä, enkä oo ajatellu haluavani mennä sinne vaikka se olis kiinnostavaa mutta kun ypäjälle pitäs mennä opiskelemaan syksyl, nii sinne varmaan joudutaan :D

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat