sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 13. luukku - Arvonta


Joulukuun kolmastoista päivä sijoittuu tänä vuonna sopivasti sunnuntaille. Mikäs olisikaan parempi päivä suorittaa arvontaa! Koska sunnuntai on yleisesti löhöilypäivä, pistetään elämä ranttaliksi ja suoritetaan kolmen tuotteen arvonta. Tämänkin arvonnan palkinnoista kiitos kuuluu Veljekset Wahlstenille. Voitte käydä tutustumassa yrityksen joulukuvastoon tästä linkistä - mukana on toinen toistaan ihanampia joululahjaideoita niin kaksi- kuin nelijalkaisille ystävillemme. 

Jouluna ihmiset koristelevat kotinsa ja jopa tallin erilaisilla jouluaiheisilla koristeilla. Wahlstenin kuvastosta löytyy muutamia hevosaiheisia joulukoristeita, joista kaksi muodostaa tämän arvonnan toisen palkinnon. Ensimmäinen tuote on puinen keinuhevosesta ja sydämestä koostuva suloinen koriste (mitat 28 x 12cm), jonka kanssa viereikkäin sopii metallinen sydänkoriste, jota koristaa pellavakankaasta tehty hevosenpää (mitat 11 x 11cm). Näiden hinnat ovat 8,90 euroa ja 6,90 euroa. Jos omassa joulukuusessasi ei ole enää tilaa, sopivat nämä mainiosti esimerkiksi hevosesi tai hoitohevosesi karsinan oveen tuomaan jouluista tunnelmaa!

Arvonnan toinen palkinto on jokaiselle tarpeellinen avaimenperä, sillä ilman sopivaa avaimenperää avain tuntuu aina olevan kadoksissa. Koska olen henkeen ja vereen blingblingin ystävä, on tässäkin tuotteessa timantteja koko rahan edestä! Tämä kultainen timanttihevonen piristäisi mun avainnippua, mutta kuinka se sopisi sinun avaimiesi joukkoon? Hintaa tuotteella on 7,50 euroa. 

OHJEET OSALLISTUMISELLE:

 • Kirjoita tämän postauksen kommenttikenttään nimesi ja toimiva sähköpostiosoitteesi. 
 • Kerro, haluaisitko voittaa joulukoristeet vai avaimenperän.
 • Tykkää blogin Facebook-sivusta, Instagram-tilistä, ole blogin virallinen lukija google-tunnuksen avulla tai seuraa meitä Youtubessa.
 • Muista myös varmistaa, että olet tykännyt Veljekset Wahlstenin Facebook-sivusta! Jos sinulla ei ole tunnuksia Facebookissa, ei hätää. Joulun kunniaksi voit osallistua arvontaan myös ilman sosiaalisen median tunnuksia.
 • Tämän päivän arvonta suoritetaan 15.12.2015 kello 21:00, joten jätäthän kommenttisi siihen mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse. Mikäli sähköpostiin ei vastata kahden päivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja.
Onnea arvontaan!Kolmastoista päivä ei onneksi ole tässä kuussa perjantai, joten voimme huoletta muistella hieman menneiden vuosien koulukisoja. Eikä mitä tahansa kisoja, vaan kisoja entisen "kilpahevoseni" Rocket Powerin eli Rokin kanssa. Ruunikko tamma asui aikanaan ratsastuskoulu Equstomissa ja kilpailin sillä kaudella 2011 melko monta koulukisaa. Kuuluin tuolloin Equstomin valmennusryhmään, jonka jokainen osallistuja tähtäsi kauden päätavoitteenaan heinäkuussa järjestettäviin ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskisoihin. 

Olin aloittanut ratsastuskoulutunnit Equstomissa vuonna 2009 ja vuoden 2010 lopulla opettajani alkoi puhumaan välillä ideasta, josko pääsisin osallistumaan seuraavana vuonna Messilän kisoihin kouluratsastuksen saralla. Edellisenä vuonna olin hypännyt kisoissa estepuolella, mutta noina vuosina tallilta ei enää lähetetty esteille osallistujia. Olin tietysti todella innoissani mahdollisuudesta, mutten osannut yhtään aavistaa, minkä hevosen tulisin kisaratsukseni saamaan. Kun valinta kerrottiin ja nimeni komeili Rokin kohdalla, olin vähintääkin yllättynyt - olin ratsastanut tammalla vain kerran aiemmin, eikä se tosiaan ollut kovin menestyksekäs kerta.


Rokin kanssa tuntiratsastajien mestaruuksissa Messilässä 2011.
Rokki ja minä Hyvinkäällä Esran tuntiratsastajien mestaruuksissa vuonna 2011.
Tamma ei ollut se iloisin poseeraaja :D
Vuosi 2011 aloitettiinkin kovalla treenillä. Ratsastin yleensä vähintään kerran viikossa Rokilla ratsastuskoulutunnilla ja sen lisäksi meillä oli tasaisin väliajoin eräänlaisia valmennusviikonloppuja, jolloin pääsimme harjoittelemaan valmennusryhmän kanssa kouluratojen osia ja keskittymään nimenomaan kilpailuihin treenaamiseen. Taisin startata Rokilla yhdet tai kahdet harjoituskisat kevään aikana meidän kotitallilla, mutta ihan varmaksi en mene sanomaan. Hevonen oli ihan erilainen kuin aiemmin ratsastamani hevoset: sillä oli valtavat liikkeet, se oli iso ja aika tammamainen. Kesti oikeasti pitkään, ennen kuin opin ratsastamaan hevosta edes välttävästi!

Meidän kauden välitavoitekisat olivat Hyvinkäällä toukokuussa ratsastuskouluoppilaiden Etelä-Suomen mestaruuksien merkeissä. Tuolloin osallistuin juniorimestaruuteen luokkana helppo B:0 ja prosentteja radasta irtosi kaikkine rikkoineen 56,1%. Videolta katsottuna tekeminen oli todella varovaista, mutta toisaalta en ollut ratsastanut hevosella kertaakaan aiemmin ulkopuolisissa kisoissa ja yhteistä taivalta oli takana muutenkin suhteellisen vähän. Noiden kisojen jälkeen koitti kesä ja tiiviimmät treenit, joiden aikana meidän yhteistyö hioutui vähitellen paremmaksi.

Messilän ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskisat koittivat heinäkuussa. Rokilla oli kisoissa myös toinen ratsastaja, mutta valitettavasti hän ei päässyt silloin jatkoon omassa sarjassaan. Meidän karsintaluokka oli perjantaina tasolla helppo B:0 ja silloin prosentteja tuli 61.5%. Se riitti finaalipaikkaan, vaikken silloin sijoittunutkaan. Radalla oli monta rikkoa, eikä se siksi ollut kovin siisti. Olin tietysti vähän pettynyt sijoituksen uupumisesta, mutta samalla todella onnellinen jatkoon pääsemisestä. Koska en ollut kärkikahinoissa karsintojen jälkeen, ei mulla ollut paineita suorituksesta seuraavaa päivää ajatellen!Linkki videoon (Rokin kanssa treenissä kotona).
Linkki videoon (Rokin kanssa EsRan tuntsareissa).


Linkki videoon (Messilän tuntsarit, ensin heB ja sitten heA).

Perjantai-iltana opettelin kunnolla finaaliradan, joka ratsastettiin helpon A:n tasolla - ohjelmaa en muista kuollaksenikaan. Meidän vahvuutemme oli juuri noissa luokissa, sillä Rokki oli todella paljon helpompi esittää vähän vaikeammilla radoilla. Heikkouksiamme oli ehdottomasti se, että tamma oli todella vaihtoherkkä eli se vaihtoi lähes poikkeuksetta vastalaukat aina myötälaukaksi. No, näitä virheitä emme voineet välttää edes finaaliradalla, mutta tulos riitti silti reiluun 62 prosenttiin ja kolmanteen sijaan! Hävisimme hopeamitalin vain puolella pisteellä, mikä tietysti olisi ollut helposti saavutettavissa puhtaalla ohjelmalla.. Prossimitali sieltä kuitenkin tuli ja se oli hieno kruunaus omalle viimeiselle juonirivuodelleni. Saman vuoden syksyllä sainkin jo ylläpitohevosen eli tämä oli eräänlainen kruunaus ratsastuskouluvuosilleni.

Ratsastin Rokilla muutaman kerran myös näiden kisojen jälkeen, yhdet koulukisatkin kävimme yhden ratsastuskerran treenaamisen jälkeen helppo A-tasolla. Tamma lopetettiin jokin vuosi sitten vamman takia, mikä oli tietysti ikävää. Rokilla oli kuitenkin ikää ja se oli palvellut loistavasti ratsastuskouluhevosena useita vuosia ja tuottanut iloa monille oppilaille, joten oli oikeutettua päästää se laukkamaan onnellisena vihreämmille laitumille.

101 kommenttia

 1. Ihan oikeesti, 13 päivä ja viides arvonta? Jos et tosiaan keksi mitään muuta aihetta joulukalenteriin niin jospa jättäisit tekemättä. Tai muuttaisit nimen arvontakalenteriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tarkemmin kun arvonta postaukset lukisi niin huomaisi, että jokaisen arvonnan lisäksi on myös jokin aihe josta kirjoitettu -.-'

   Poista
  2. on ne luettu mutta silti. Tuntuu että arvonnat on pointti ja muu vaan täydennystä

   Poista
  3. Minun mielestä arvonnat on todella kivoja, ja tykkään Aadan joulukalenterista mm. siksi, että näitä arvontoja on paljon! Toki jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen, mutta tämä on minun mielipiteeni.

   Poista
  4. Mulle tarjottiin usean eri hevostarvikeliikkeen puolesta joulukalenteriin arvontoja, mutta halusin pitää määrän maksimissaan tässä mitä nyt lopulta tulee olemaan. Arvonnat eivät todellakaan ole mulle se mieleisin tapa toteuttaa kalenteria (en hyödy näistä oikeasti itse mitään ja postitus on aikamoinen rumba), mutta halusin ajatella nimenomaan teitä lukijoita ja tarjota mahdollisuuden saada vähän joulumieltä näin kerran vuodessa. Pahoittelen, jos en ole siinä onnistunut yrityksestäni huolimatta :(

   Ja mitä näihin arvontojen yhteydessä oleviin teksteihin tulee, kirjoitin näitä juuri sen takia, ettei arvontapostauksista tulisi niin "tylsiä" niille, jotka odottavat tekstejä tai muuta materiaalia joka päivälle :) Eiväthän ne ole kovinkaan pitkiä, mutta mulla on mennyt blogiin tämän kalenterin vuoksi keskimäärin 10-15h/vk aikaa ja siihen päälle olen yrittänyt lukea yliopiston tentteihin (joita oli tälläkin viikolla neljä), ratsastaa ja hoitaa hevonen ja käydä vielä töissä. Suuret pahoittelut siis siitä, jos jokainen luukku ei vastaa odotuksiasi :) Yritetään ensi vuonna paremmin? Ja kuulisin mielelläni myös niitä parannusehdotuksia pelkän kritiikin rinnalle!

   Poista
 2. Haluaisin joulukoristeet :)
  Emma Rask
  sateenkaarisitruuna@hotmail.fi

  VastaaPoista
 3. Irma Kukkonen

  irmula@hotmail.com

  Ja avaimenperä :)

  VastaaPoista
 4. Ninja Hämäläinen
  nukkelis04@hotmail.com

  Seuraan, luen yms. :D

  joulukoristeet, eiku avaimenperä.. eiku koristeet - apua, en osaa päättää! Kyllä, JOULUKORISTEET :D

  VastaaPoista
 5. Susanna Järäinen
  susanna-2@hotmail.com

  Joulukoristeet :)

  VastaaPoista
 6. Jannika Jokinen
  jankka.jokinen@gmail.com
  Vai että noista pitäisi osata päättää... hmm.. joulukoristeet!! :)

  VastaaPoista
 7. Joulukoristeet
  Anni.mari.emilia@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Lotta Jokinen
  innku-98@hotmail.com

  Apua en osaa päättää kummat haluisin... Joulukoristeet!

  VastaaPoista
 9. Avaimenperä !
  inka.paakkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Miia Tanskanen
  miiia-95@hotmail.com
  Joulukoristeet :)

  VastaaPoista
 11. Doris Ticklén
  doris.ticklen@gmail.com

  Haluaisin voittaa joulukoristeet. :)

  VastaaPoista
 12. Täytyy sanoa, että ainakin näiden sun videoiden perusteella, on olemassa jokunen hyväkin ratsastuskoulu...

  Ja toivon avaimenperää :)

  Espada@luukku.com

  VastaaPoista
 13. Pinja Leino / pinja.leino@hotmail.fi

  Hmm, vaikea valita :D Toivon avaimenperää!

  VastaaPoista
 14. Eevi

  Puksu33@gmail.com

  Avaimenperä

  VastaaPoista
 15. Lotta Korhonen
  lottakorhonen02@gmail.com
  Joulukoristeet :)

  VastaaPoista
 16. Heidi Korkalainen
  he-ka@live.com
  avaimenperä

  VastaaPoista
 17. Saana Korhonen, saanakorhonen@outlook.com ja joulukoristeet :)

  VastaaPoista
 18. Saana Korhonen, saanakorhonen@outlook.com ja joulukoristeet :)

  VastaaPoista
 19. Petra Ahonen
  petsku00@hotmail.fi
  Avaimenperä

  VastaaPoista
 20. Mira Hakomäki
  mirkku.hakomaki@gmail.com
  Avaimenperä :)

  VastaaPoista
 21. Vilja Iisala
  viljaiisala@gmail.com

  Joulukoristeet

  VastaaPoista
 22. vekku.karhu@gmail.com

  Avaimenperä!

  VastaaPoista
 23. Melina Märsylä
  melina.marsyla@hotmail.com
  Avaimenperä :)

  VastaaPoista
 24. Maria judén
  Mariajuden9@gmail.com
  Avaimenperä

  VastaaPoista
 25. Anni Jauhiainen
  anni.jauhiainen@gmail.com

  Joulukoristeet !

  VastaaPoista
 26. Saimi Isomäki

  Saimi.isomaki@gmail.com
  Joulukoristeet

  VastaaPoista
 27. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 28. Avaimenperä vie voiton! :)
  reinikainenilona@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Avaimenperä :)
  Ida
  idaheikkila0@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Johanna Suni
  johanna.suni@hotmail.com
  Joulukoristeet

  VastaaPoista
 31. maiju.holvi@gmail.com
  Joulukoristeet :)

  VastaaPoista
 32. Mona Mäkikangas
  monsku.meeri@hotmail.com
  Avaimenperä

  VastaaPoista
 33. Kati Mört, katipilgrim@gmail.com
  Joulukoristeet
  Tykkään facebook-sivusta, seuraan instagramissa ja olen virallinen lukija.

  VastaaPoista
 34. Sirkku Riitala
  sirkku.riitala@gmail.com
  joulukoristeet :)

  VastaaPoista
 35. Janina Ratilainen
  alzufani@gmail.com
  Apua, kaikki ovat niin suloisia.. :'D valitsen avaimenperän ^.^

  VastaaPoista
 36. Susanne Hakkarainen
  sue-ellen@luukku.com
  Avaimenperä

  VastaaPoista
 37. Janna Lepo
  Janna.Lepo100@gmail.com
  Joulukoristeet

  VastaaPoista
 38. Siru Heikkilä
  siru.heikkila@gmail.com
  Joulukoristeet

  VastaaPoista
 39. Janita Koponen
  janita.koponen@gmail.com
  Avaimenperä :)

  VastaaPoista
 40. Senja Hietanen
  senja.hietanen@gmail.com
  Avaimenperä :)

  VastaaPoista
 41. Saga Lavi
  sagasilvia10@gmail.com

  Avaimenperä :)

  VastaaPoista
 42. Paula Hirvonen
  paulahirvonen@hotmail.com

  Kumpi tahansa kävisi, mutta jos pitää valita niin avaimenperä!

  VastaaPoista
 43. Vilma Hasu
  vilma.lettu@gmail.com
  Apua, en osaa päättää :D Joulun kunniaksi ehkä kuitenkin joulukoristeet :)

  VastaaPoista
 44. Elviira Sarakoski
  elviira.sgmail.com
  Avaimenperä

  VastaaPoista
 45. Milla Kuisma
  milla-kuisma@hotmail.com

  Joulukoristeet on aivan ihania! :)

  VastaaPoista
 46. Ihania! :) joulukoristeet!

  hemantinde@hotmail.com

  VastaaPoista
 47. Joulukoristeeet💜💜😍😍
  Lotta Äijö
  lode.aijo@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Eve Koskela
  eve.koskela99@gmail.com

  avaimenperä!

  VastaaPoista
 49. joulukoristeet :)
  Jonna
  goldensequins@gmail.com

  VastaaPoista
 50. Haluaisin voittaa avaimenperän♥ Olen tykännyt/seurannut kaikkialla☺
  Julia
  julia.mensonen@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Joulukoristeet
  Salla-Mari tuorilainen
  smallukka@gmail.com

  VastaaPoista
 52. haluaisin avaimenperän juuri ensimmäisen lapsenlapsensa saaneelle tädilleni joululahjaksi!.:)huom, täti on hevoshullu ja ratsastaa hepoilla! jouluterkuin sandi.osterlund@luukku.com, seuraan fbn kautta

  VastaaPoista
 53. Avaimenperä (:
  Petra
  peta.98@hotmail.com

  VastaaPoista
 54. Joulukoristeet :) Camilla Rautiainen camilla.rautiainen@live.fi :)

  VastaaPoista
 55. Joulukoristeet :)
  Vera Latvala
  allaboutmypets1@gmail.com

  VastaaPoista
 56. Hmm vaikea valita jompikumpi, ehkä mieluummin ottaisin avaimenperän :)
  Kirsi Kankaala
  kirppu.kankaala@hotmail.com

  VastaaPoista
 57. Avaimenperä
  joulumummo@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Aliina Halme
  merkuuriusponi@gmail.com
  Joulukoristeet

  VastaaPoista
 59. Laura mäkitalo
  makitalo.laura@gmail.com
  Avaimenperä

  VastaaPoista
 60. Avaimenperä (:
  Janita Rantala
  janita.rantala@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Tykätty ja seurattu on, joulukoristeet kun ei omassa kodissa yhtään ole.
  Sini Rahkila
  sini.rahkila@gmail.com

  VastaaPoista
 62. Jenny Hallikainen
  jenny.hallikainen@gmail.com
  Avaimenperä :)

  VastaaPoista
 63. Elina Tornack, elina.tornack@gmail.com. Joulukotisteet ois kivat mutta kumpikin käy 😊

  VastaaPoista
 64. Moi. Avaimenperät.on ihanat. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 65. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 66. Joulukoriste
  anniina.capo@gmail.com

  VastaaPoista
 67. jenna huotari
  jenna.huotari2@hotmail.com
  hmm vaikee päättää! ottaisin joulukoristeet :-)

  VastaaPoista
 68. Suvi Männistö
  ssuvimannistoo@gmail.com
  Joulukoristeet :)

  Voi että, ihana Rokki! Itse olin aika nuori (ja pieni), kun ratsastin Equstomissa ja muistan kuinka vaikeaa oli opetella istumaan Rokin valtavassa ravissa. Mutta voi sitä fiilistä, kun sen vihdoin oppi! Rokki oli kyllä yksi suosikeistani Equstomissa :')

  VastaaPoista
 69. Silja
  silk.ku@hotmail.com
  joulukoristeet :)

  VastaaPoista
 70. Milla H.
  milla.heino@hotmail.com
  Joulukoristeet 😊

  VastaaPoista
 71. Noora-Maria Jaakkonen
  noora.jaakkonen@gmail.com
  Ja joulukoristeet :)

  VastaaPoista
 72. Saana Nygren
  saana.nygren@gmail.com
  Avaimenperä :)

  VastaaPoista
 73. Sanni Toivola
  sanni.toivola@live.com
  Kummatkin käy, mutta jos joku pitää valita niin joulukiristeet :)

  VastaaPoista
 74. Joulukoristeet!

  Alisa Suppola
  alisa.suppola@hotmail.com

  VastaaPoista
 75. Johanna Ravi
  johanna.ravi@luukku.com
  Avaimenperä!��

  VastaaPoista
 76. Nella Suomi, nelllajosefiina@gmail.com, avaimenperä

  VastaaPoista
 77. Josefina Sipilä
  jo_sipila@yahoo.fi
  Avaimenperä :)

  VastaaPoista
 78. Suvi Tahlo suvi.tahlo@gmail.com joulukoristeet :)

  VastaaPoista
 79. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 80. Ida Kuisma - ida.kuisma@gmail.com - avaimenperä :)

  VastaaPoista
 81. Mukana arvonnassa. Ensisijaisesti joulukoristeet :)
  tuhansia.sivuja@gmail.com

  VastaaPoista
 82. Mukana arvonnassa. Ensisijaisesti joulukoristeet :)
  tuhansia.sivuja@gmail.com

  VastaaPoista
 83. Sonja Kangasniemi
  sonja.kangasniemi@live.com
  Avaimenperä olis hieno :)

  VastaaPoista
 84. Susanna Niinikoski
  Susa.horze@hotmail.com
  Joulukoristeet

  VastaaPoista
 85. Eveliina Hämäläinen
  evelna0@gmail.com
  Avaimenperä

  VastaaPoista
 86. Essi Ahonen
  essi.ahonen@hotmail.com

  Avaimenperä

  VastaaPoista
 87. Anni Nohteri
  anninohteri@live.fi
  avaimenperä

  VastaaPoista
 88. Anne Heikkinen
  anneheikkinen@hotmail.fi
  avaimenperä :)

  VastaaPoista
 89. Helmi Mellin
  vilhelmiinahelu@gmail.com
  Avaimenperä :)

  VastaaPoista
 90. Tuo Rokki näyttää ulkonäöltään ihan saman näköiseltä kun minun tämän hetkinen esteratsuni..:D

  VastaaPoista
 91. Sara Töppärä
  sartza00@gmail.com
  Ja avaimenperä olis se mun juttu 😍

  VastaaPoista
 92. Kirsi Eteläniemi
  ketelaniemi@gmail.com
  joulukoristeet

  VastaaPoista
 93. Emmi Palomäki
  emmipa1@gmail.com
  Joulukoristeet

  VastaaPoista
 94. Terhi Lehtimäki
  lehtimaki.terhi@gmail.com
  joulukoristeet :)

  VastaaPoista
 95. Satu Korkolainen
  Satu.korkolainen@gmail.com
  Avaimenperä olisi aivan ihana! :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat