tiistai 2. helmikuuta 2016

#686: Täysin erilainen valmennuspostaus

Ajattelin kirjoittaa teille viime viikon perjantain estevalmennuksesta ihan tavallisen valmennuspostauksen tekstimuotoisena, mutta koska tämän illan tentti on painanut päälle ja yliopistolle pitäisi ehtiä luentoja kuuntelemaan, päätin kokeilla jotain aivan uutta. Tai siis uutta mulle - muutamien bloggaajien olen tätä samaa tekniikkaa nähnyt kokeilevan. 

Idea oli siis seuraava: nauhoitin valmennusvideoideni päälle erillisen ääniraidan, jossa kommentoin itse omaa ratsastustani niin sanotusti reaaliaikaisesti. Tätä oli aika hauska tehdä, sillä tein tuon ääniraidan ihan puhtaasti yhdellä otolla. Mukana on siis sellaisiakin kohtia, missä menen sanoissani sekaisin tai jään hetkeksi miettimään, mitä pitäisi seuraavaksi sanoa. Halusin kuitenkin tehdä tuosta tallenteesta mahdollisimman välittömän ja sellainen se taitaa nyt olla, sillä en suunnitellut sanomisiani juuri etukäteen.

Tällä kertaa tässä postauksessa ei siis ole ollenkaan tekstimuotoista pohdintaa valmennuksen kulusta. Pahoittelut niille, jotka eivät pysty tai halua katsoa tai kuunnella videota! Ensi kerralla otetaan sitten mukaan myös teksti, kunhan tämä tenttihässäkkä on alta pois. Perjantaina suuntaankin ratsastuskeskus Ainoon Piia Pantsun valmennukseen, josta saan toivottavasti jotain todistusaineistoa myös kameran muistiin :)Mitä piditte tällaisesta valmennuspostaustyylistä?

60 kommenttia

 1. Tällänen valmennuspostaus on tosi kiva, lisää näitä!

  VastaaPoista
 2. Tämä ei nyt liity ollenkaan postaukseesi, mutta haluaisin kysyä, että miten saat aikasi riittämään kaikkeen?:D Olen suht uusi lukija, mutta ilmeisesti koulun ja tallin lisäksi käyt myös töissä?

  Itselläni on melko samankaltainen tilanne, mutta koti, talli, koulu ja työt sijaitsevat kaikki ihan max. 15km säteellä toisistaan. Esimerkiksi kotini ja kouluni sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan, joten yleisesti ottaen matkustamiseen paikasta toiseen ei mene aivan älyttömästi aikaa. Olen ymmärtänyt, että koulusi sijaitsee Helsingin keskustassa, mutta ainakin tallilla joudut käymään pk-seudun ulkopuolella, joten olettaisin jo näiden perusteella, että matka-ajat vievät jonkin verran päivästä (tietty riippuu siitä, ovatko työpaikka ja koti näppärästi jossain matkanvarrella, vai ripoteltuna aivan eri suunnille)?

  Jääkö sinulle ollenkaan luppoaikaa/vapaa-aikaa nähdä kavereita, tai tehdä jotain muutakin? Vai meneekö kaikki aika tallilla, koululla/koulutöiden parissa, töissä tai matkustamiseen paikasta toiseen? Ihan mielenkiinnosta kysyn, itselläni kun ei aina tunnu aika riittävän läheskään kaikkeen mihin haluaisin, tosin saattaa olla, että olen vain huono ajankäyttäjä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä kysymys! Tosiaan mulla enee yliopistolle ajaessa autolla ilman ruuhkia noin 40 minuuttia ja jos menen autolla+junalla (niinkuin yleensä) pitää aikaa varata vajaa tunti. Kotoa tallille ajan reilussa 10 minuutissa ja töihin ei mene sitäkään matkaa. Koululla mä käyn nyt tässä periodissa ma-to, tosin nekään kaikki eivät ole läsnäolopakollisia ja esimerkiksi eilen ja tänään skippasin yhdet luennot, jotta kerkesin lukemaan ja tekemään muita juttuja.

   Aika hyvin mä kerkeän näkemään kavereitakin! Tai siis, toki kaikki on suhteellista :D Mulle on jo tosi hyvin, jos kahtena päivänä viikossa ehdin tekemään jotain kavereiden kanssa. Yleensä saan kavereita mukaan tallille, jossa sitten keretään vaihtamaan kuulumisia ja välillä tavataan Helsingissä koulupäivän ohella. Kaikki juna/automatkat käytän yleensä hyödyksi eli esimerkiksi junassa luen kotitehtäviä ja autossa saatan hoitaa puhelimessa asioita. Tallilla menee päivittäin aikaa kolmesta tunnista eteenpäin, nyt talvella varsinkin helposti vaikka 4-6 tuntiakin päivässä, jos ei ole koulua tai töitä (varsinkin jos ratsastan kaksi tai useamman päivässä). Töissä mä olen nyt vaihtelevasti yhdestä neljään vuoroa viikossa, yleensä siis noin kaksi vuoroa (10-15h/vk). Tosin viimeiset kaksi viikkoa on ollut tosi rentoa, kun on ollut vain yksi vuoro ja sekin lauantaina.

   Mä sanoisin, että oon itse tosi huono ajankäyttäjä, mutta jotenkin saan kaiken mahdutettua. Tai sitten luistan joistain muista asioista, kuten tenttiin lukemisesta tms :P Kun mulla oli enemmän töitä joululomalla (30-40h/vk) oli paljon rankempaa kuin nyt, koulupäivinä saatan hyvinkin nukkua vaikka kymmeneen asti, jos menen tallille vasta illalla! Tosin tämä on aina tätä alkuperiodin huumaa, sitten kun viisi tenttiä lähestyy, niin alkaa vähän stressitasot nousemaan :D

   Poista
  2. Missä oot töissä? :)

   Poista
 3. Tää oli todella kiva ja hyvin toteutettu postaus! Lisää näitä, kiitos :)
  http://annasiipienkuljettaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä tämmönen video!! :)

  VastaaPoista
 5. Nyt on pakko kysyä minua jo muutaman vuoden ihmetyttänyt kysymys liittyen valmennuksiisi. En missään nimessä halua sanoa pahasti, joten koitan muotoilla asiani oikein.


  Vaikka et varmastikaan ihan kaikkia estevalmennuksiasi saa kuvattua tai muuten tänne avattua, blogista saa kuvan, että kerrot kuitenkin lähes kaikista estevalmennuksistasi vaikkei kaikista videoita tulekaan. Valmentaudut kotitreeneissä siis ilmeisesti viikoittain säännöllisesti joitakin taukoja lukuunottamatta (esim. nyt vuodenvaihteessa).

  Minun on pakko ihmetellä, että opitko todella jotain näistä valmennuksista, joissa vidoiden ja tekstiesi perusteella hypätään lähinnä yksittäisiä esteitä, joita tullaan ja tullaan useita kertoja putkeen ja välillä nostetaan? Niinkuin nyt vaikka tämäkin valmennus, olettaen että videolla oli (lähes?) kaikki hypyt. Minulla ei ole ollut vielä mahdollisuutta katsoa äänien kanssa, joten pahoittelen, jos siksi minulta meni jotain ohi. Mutta mikä tuonkin tehtävän tarkoitus oli, jossa tulit varmaan kymmenen kertaa uudestaan ja uudestaan tuota yhtä kulmassa olevaa pystyä? Oliko kenties tarkoitus yrittää saada C olemaan vaihtamatta laukkaa ennen estettä? Koetko ylipäätään oppivasi siitä jotain, että valmentajasi usein hypyttää vain yksittäisi esteitä kerta toisensa jälkeen?

  Muistan, kun toissakesänä olit Piian valmennuksessa ja siellä Piia otti esille, että sinulta puuttuu selkeästi ratarutiinia, jonka myönsit itsekin ja sanoit muunmuassa, että Provincialla oli hankalaa ja vaivalloista aina pystyttää rata itse ja jälkikäteen purkaa se? Ymmärrettävää, kun kyseessä on lähinnä kouluratsastajien suosima paikka, mutta nyt olet siirtynyt kuitenkin kilpatallille, jossa käsittääkseni suhtaudutaan esteiden hyppäämiseen ja niiden olemiseen maneesissa paljon myönteisemmin kuin Puokalla. Eikö Hongisojalla olisi miljoona kertaa helpompaa pistää rataa tai edes kunnollisia linjoja ja muita tehtäviä pystyyn? Silti Piude hypyttää (edelleen videoiden ja kertomasi perusteella) yksittäisiä esteitä, niinkuin nytkin?


  Joo, tiedän että käyt esimerkiksi Niken valmennuksessa ilmeisesti säännöllisesti, mutta mitä jos vaikka Niken tulo loppuisikin jostain syystä? Ninankin valmennuksissa olet käynyt, muttei Ninasta taida olla kotitreenaamisessa apua kun hänkin käy niin harvoin Suomessa. Olet itsekin sanonut useita kertoja, että kisoissa tekemisesi radalla on sellaista "soitellen sotaan"-tyyppistä touhua ja monesti olet myös myöntänyt ihan vain matkustelleesi radan läpi taitavan hevosen kanssa, kuten syksyn Riders Innin kisojen radoista sanoit. Ei siinä ole mitään pahaa, koska joskus on tärkeintä päästä rata läpi, tyylistä viis. Mutta eikö siinä mielestäsi ole mitään yhteyttä, että kisoissa tunnet vain matkustelevasi ja treeneissä harjoittelette lähinnä yksittäisten hyppäämistä? Oma tilanteeni on hyvin samankaltainen omasi kanssa: minullakin on kokenut hevonen jolla kisaan enkä itsekään ole mikään aloittelija enää, kuten et sinäkään ole. En hyppää hevosellani paljoa (koska niinkuin varmasti tiedät, hevosella on rajallinen määrä hyppyjä) mutta kun hyppään, on sille aina jokin tarkoitus. Minä olen minä ja sinä olet sinä ja meillä on eri ongelmat ratsastuksessa mutta koetko oikeasti, että tällaiset valmennukset vievät sinua kohti tavoitettasi (jonka olet maininnut blogissa) eli nuorten GP:tä? Pystyykö valmentajasi nostamaan sinut sille tekniselle tasolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sama ano jatkaa:

   Tämä on nyt tällaista yleistä pohdintaa lukijalta, joka on seurannut blogiasi alusta asti ja joka tavallaan tietää mistä puhuu: olen vaihtanut valmentajaa juuri siitä syystä, etten kokenut oppivani edellisellä mitään. Kisaan hieman sinua korkeammalla tasolla amatöörinä, ja se, että kisoissa olen aina tehtävieni tasalla on uuden valmentajani ansiota. En edelleenkään halua arvostella ja toivon, ettei kommenttini vaikuta liikaa juuri siltä. Olet taitava (vaikka tietysti muuta aina väitätkin) ja hyvin analyyttinen ratsastaja ja sinulla on jo koulutettu ja kokenut hevonen ja blogiasi pitkään seuranneena lähinnä ihmettelen, mikset "vaadi" valmentajaltasi enempää? Miksi tyydyt tällaisiin "tyhjiin" valmennuksiin? Onko sinusta ok ja opettavaista, että huonon radan jälkeen valmentaja käskee "ratsastaa paremmin ensi kerralla" tai että hän sanoo sinulle, että "lähes jokainen pilaa ensimmäisen oman hevosensa" joka ei ole ollenkaan totta eikä muutenkaan valmentajalta kovin kannustavasti sanottu? Tiedän, että yksi valmentaja sopii yhdelle ratsukolle muttei toiselle mutta parin vuoden ihmettelyn jälkeen minun nyt vaan oli päästettävä tämä ihmettely ilmoille :D

   En edelleenkään halua arvostella tai neuvoa, minua ihan vilpittömästi kiinnostaa vastauksesi näihin minun pohdintoihini. Onko sinulla tällä kertaa Piian valmennukseen mennessäsi parempi ratarutiini?

   Poista
  2. Aada tuskin haluaa kritisoida valmentajaansa täällä (luulen ainakin niin) sinuna laittaisin tälläiset kysymykset sähköpostilla? (: Vaikka olen kyllä samaa mieltä ja olisi kiinnostavaa kuulla vastaus!

   Poista
  3. Nämä on tosiaan sellaisia asioita, mitä ei haluaisi käydä läpi täällä ja pyytäisinkin, että laittaisit mulle viestin sähköpostiini (aadalatti@gmail.com) niin voin vastata sulle sitä kautta!

   Yleinen huomio toki on, että kannattaa katsoa tuo video joskus äänen kanssa, siinä selitin aika hyvin auki, miksi toistimme niin monta kertaa tuota yhtä pystyä: yritimme muuttaa omaa tekemistäni siellä selässä. Mutta mä oikein todella mielelläni juttelisin tuosta aiheesta lisää sähköpostitse eli jos vain haluat, laita ihmeessä joku viesti sitä kautta ja vaihdetaan ajatuksia :)

   Poista
  4. En oikeastaan halua enkä odotakaan Aadan kritisoivan valmentajaansa, se ei ollut kommenttini pointti. En missään nimessä itsekään kritisoi valmentajaa, sillä tiedän, että kaikilla valmentajilla on oma tyylinsä ja omat näkemyksensä. En tunne Piudea enkä Aadaakaan tätä blogia syvemmin, joten minulla ei edes varsinaisesti ole mitään, millä voisin Piudea kritisoida. Toivoisin kuitenkin Aadalta pohdintaa tästä aiheesta, kyllä sen voi tehdä valmentajaa kritisoimatta. Piudella kuitenkin varmasti on syynsä miksi Aadaa valmentaa niinkuin valmentaa ja systeemi on varmaankin Aadan kanssa tehty parhaiten sopimaan Aadan tavoitteiden kanssa. Sehän minua kiinnostaakin: perusteluja siitä, miksi toimitaan juuri näin. Nostin valmentajan vaihdon esille kertoessani omasta kokemuksestani: miten minulle tämän kaltainen systeemi ei toiminut ja mitä tapahtui, kun kokeilin jotain muuta. En missään nimessä halunnut vihjata, että Aadan olisi parasta vaihtaa valmentajaa, en sinne päinkään. Halusin kertoa puhtaasti omasta kokemuksestani.

   Poista
  5. Aada, en ehtinyt lukea vastaustasi ennen kuin lähetin omani, pahoittelut siitä. Kuitenkin, niinkuin jo sanoin, en missään nimessä halunnut arvostella ja toivon todella, ettet kokenut kommenttejani arvostelevina sinua tai valmentajaasi kohtaan. Kiitos kuitenkin vastauksesta ja kiitän myös kivasta ja monipuolisesta blogista :) Aion ehdottomasti myös katsoa videon äänillä heti kun siihen kykenen :)

   Poista
  6. Ei, en todellakaan ottanut kysymyksiäsi arvostelevana! Haluaisin oikeasti vaihtaa ajatuksiasi kanssasi tästä aiheesta, mutta juurikin tuolla sähköpostin puolella. Tämä ei nimittäin ole ensimmäinen kerta, kun näitä ajatuksia olen pohtinut. Jos siis mitenkään voit, laita jossain vaiheessa viestiä :) Ymmärrän toki, jos haluat pysyä anonyyminä ja kunnioitan sitäkin ratkaisua.

   Poista
  7. Pakko sekaantua tähän. Piudella on aina jokin syy miksi ei edetä. Homman pitää olla teknisesti hanskassa ennen kuin tehdään mitään enempää. Itse Piudella aikoinaan valmentautuneena en todellakaan kokenut että maksoin tyhjästä vaan päin vastoin. Tikku ei nouse eikä tehtävät vaikeudu ennen kuin perusasiat toimii. Äärimmäisen osaava ja ammattitaitoinen valmentaja. Pointsit Piudelle - käy joskus kokeilemassa ;)

   Poista
 6. Toisinaan en jaksa lukea sun valmennuspostauksia, vaikka ne hyviä onkin :) Saatan katsoa vain mahdolliset videot/ kuvat. Tämä "kommenttiraita" oli tosi hyvä, oli paljon mielekkäämpää ja mielenkiintoisempaa katsoa ja kuunnella tuota videota. Ehdottomasti lisää näitä, tykkäsin todella paljon!

  VastaaPoista
 7. Olipas oikein hyvä idea tämmöinen "selostus"! Mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 8. Yleensä en jaksa katsoa mitään videopostauksia tai muita, mutta tämä oli oikeasti tosi kiva, kun tiesi tarkkaan mitä hyppyjä tarkoitit ja missä omasta mielestäsi oli parannettavaa. Tuo näyttää niin vaivattomalta kun hyppäätte, itse en voisi kuvitella hyppääväni läheskään noin korkeita.. :-D Ootko vielä kertaakaan tippunut champilta? Mietein vaan kun aika hyvin pysyit kyydissä vaikka näytti siltä että olet jo kokonaan irti.. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, että nyt jaksoit katsoa kokonaan! en oo koskaan tippunut siltä (kopkop), mutta lähellä on ollut useamman kerran :D

   Poista
 9. Joo tällainen video oli tosi kiva! :)

  VastaaPoista
 10. Kuulun tähän samaan ryhmään, joka ei niitä pitkiä valmennuspostauksia yleensä jaksa lukea (ei sen takia suinkaan, että ne olisivat huonoja). En pysy niissä aina mukana, mitä ollaan tekemässä ja reaktioita, varsinkin kun kiireessä yleensä luen. Nyt pysyi hyvin mukana ja tykkäsin todella paljon tästä! Lisää tälläisiä, jos vain jaksat näitä tehdä, pysyi paljon paremmin mukana mitä tehdään ja miten sun oma tekeminen vaikutti hevoseen :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, että tämä oli mielekäs tapa laittaa videoita esille! Eiköhän näitä tule myös jatkossa :)

   Poista
 11. Pakko kysyä, millainen hoito kilpatallilla on? Olen kuullut että hoito ei siellä oikeen pelaa, mikä kuulostaa oudolta kun kyseessä vähän nimekkäämpi talli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan oltu älyttömän tyytyväisiä, kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin - enpä mä siellä muuten olisi. Kannattaa aina suhtautua kuulemaansa varauksella, ellei tieto ole tullut ihmiseltä jota pitää ehdottoman ammattitaitoisena ja luotettavana (esim. valmentajasi). Usein taustalla on nimittäin muutakin kuin se mitä ääneen sanotaan :)

   Poista
 12. Hieman oli pitkä video, mutta tosi kivaa vaihtelua tavallisille valmennuspostauksille! Mieluusti katsoisin tämmöisiä enemmänkin. :)

  VastaaPoista
 13. Oli tosi kivaa vaihtelua tälläinen selostusvideo, pysyi paremmin ns. menossa mukana kun ei tarvinnut etsiä tekstin seasta selostusta miten mikäkin este aina sujui :)

  VastaaPoista
 14. Tää oli tosi kiva, ei tarvitse lukea pitkää tekstiä, voi tehdä myös jotain hyödyllistä samalla, kun kuuntelee puhetta. :)
  Odotan innolla, että pääsen itsekkin estevalmennuksiin ja muutenkin päästään Blondin kanssa valmentautumaan.

  VastaaPoista
 15. Todella tykkäsin! Tässä olikin ihan kattava ja selkeä selostus mitä teit milloinkin väärin ja miksi. Itse oon jo melkoisen vanha lukija, ja on ollut todella mielenkiintoista nähdä miten oot tuolta 2014 ajoilta kehittynyt! Ja nää valmennuspostaukset on kyllä opettavaisia, voin itsekkin samaistua tuohon oikeakätisyyteen ;) Mutta kivalta näytti teidän meno loppua kohden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että pidit :) Tsemppiä sulle treeniin myös!

   Poista
 16. Ihan ehottomasti näitä lisää! Silloin, kun teksti ja video on erikseen, niin joutuu koko ajan pysäyttää videon ja lukemaan tekstin uudestaan silleen "mitäs se tostakin nyt taas sano?"

  VastaaPoista
 17. Tällainen postaus oli kiva, saa kyllä tehdä lisää näitä! :D On mukavaa kuulla mitä ajattelet omasta ratsastuksesta :)

  VastaaPoista
 18. Tää oli tosi mielenkiintonen! Ekaa kertaa jaksoin kattoo valmennusvideon kokonaan. Kerranki olit aika armollinen itselles kun oot yleensä niin kriittinen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä en osaa ehkä olla niin kriittinen, kun en päässyt pohtimaan tekstimuodossa :D

   Poista
 19. Huomattavasti enemmäb sain irti tästä postauksesta, kuin tektimuodossa olevista ja kuvilla höystetyistä. Videot yleensä katson, mutta en osaa oikein tekstiä siihen jälkeenpäin yhdistää. Varsinkaan, kun en ole esteratsastaja itse. Tuo maailma on minulle oudompaa, niin taustalla tuleva selostus oli tosi huippu juttu! Sain kerrankin jujun päästä kiinni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mahtavaa kuulla! Pitänee tehdä useammin näitä :)

   Poista
 20. Huomattavasti enemmäb sain irti tästä postauksesta, kuin tektimuodossa olevista ja kuvilla höystetyistä. Videot yleensä katson, mutta en osaa oikein tekstiä siihen jälkeenpäin yhdistää. Varsinkaan, kun en ole esteratsastaja itse. Tuo maailma on minulle oudompaa, niin taustalla tuleva selostus oli tosi huippu juttu! Sain kerrankin jujun päästä kiinni :D

  VastaaPoista
 21. Tälläinen video on todella kiva! tuntui, että itse pääsin enemmän mukaan ja videon ''sisälle'', oli helpompi ymmärtää miksi näin tehtiin, mitä korjattiin ja miten se vaikutti. Ja juuri, että missä tietyssä kohdassa se vaikutus näkyi ja miten. Tykkään muutenkin katsoa huomattavasti mielummin esim. telkkarista tulevia este/koulukisoja joissa joku (ammattilainen) selittää miksi tämä kohta meni hyvin ja mistä syystä tämä virhe/pudotus tuli (ratsastettiinko edellinen kaarre huonosti, ristilaukka, rats.asento yms..) tälläisestä tuntuu oppivan enemmän ja saavan irti :)

  Tälläisestä opit varmasti enemmän myös itsekkin kun joudut tarkkailemaan pienempiäkin asioita ja käyt videon läpi kunnolla ajatuksen kanssa :) Omat valmennusvideot ainakin välillä katsoo nopeasti läpi ''joo hyvinhän se meni'', eikä jää pohtimaan ja opettelemaan videon avulla.
  Tämä oli siis todella kiva video! Olisi kiva joskus saada vaikka sellainen video missä olisi useita pätkiä vanhoista videoista ja niihin kommentoisit samalla tavalla päälle, mikä silloin siinä oli hyvää ja miten olette kehittyneet nyt samassa asiassa, mitä korjaisit nyt videossa tapahtunutta?. Suoritus joka oli silloin hyvä niin jos tekisitte samanlaisen suorituksen nyt olisiko se huono vai hyvä, miksi? Tälläinen ainakin minua kiinnostaisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, toi olisi oikeinkin kiva idea ja voisin sen toteuttaa! Kiitos vinkistä ja tällainen oli kyllä kiva tehdä, varmasti jatkossa tulee lisää :)

   Poista
 22. Tää oli tosi kiva tyyli tehdä valmennuspostaus! Toivottavasti jatkossakin tulee välillä samantyylisiä :)

  Koskas on tulossa seuraava Aromaan valmennus? Hyvältähän teidän meno näyttää, mutta aina välillä tuossa näytti siltä että olisit kaivannut Niken sinne muistuttamaan jättämään heppa rauhaan ja antaa sen itse suorittaa ;) Väittäisin kyllä, että ratsastuksesi on ottanut pari harppausta eteen päin Niken valmennusten jälkeen!

  Jos saan vielä kysyä yhden postaukseen kuulumattoman kysymyksen...
  Miten Champilla on järjestetty lihashuolto? Onko sillä tietyin väliajoin hierontaa tms? Te kun kuitenkin näytätte treenaavan niin aktiivisesti, etten usko että hepo pysyisi noin hyvässä kunnossa ilman huolellista lihashuoltoa :)

  -Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ihan samaa mieltä, Nikke on antanut paljon ajatusta tekemiseeni ja innolla odotan jälleen seuraavaa valmennusta :) hän tulee tässä kuussa tallillemme, mutta todnäk joudun jättämään väliin jos menen peräkkäisinä vkl kisoihin (en viitsi hypätä välissä). Pantsun valmennus on nyt perjantaina, sitä odotan enemmän kuin innolla pitkästä aikaa!

   Champilla on perinteisesti käynyt hieroja noin 1-3kk välein, nyt on ollut pidempi tauko ja tarkoitus olisi ottaa hieroja heti tämän kisarupeaman jälkeen :)

   Poista
 23. Ihana video oli, näitä lisää!:)

  VastaaPoista
 24. Mihin aikaan sulla on Ainossa Pantsun valkka pe? :) Oon siellä aika lailla joka päivä niin tiiä jos sattuisin samaan aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdelta iltapäivällä :) tuu vaan moikkaa jos oot silloin paikalla!

   Poista
 25. Super kiva tämmönen postaus! Tykkäsin kyllä ihan tosi paljon tosta videosaa kuuluvasta selostuksestasi! :) Lisää näitä ehdottomasti jos vaan ehdit tämmösiä tehdä! Tai ehkä tämmöset oiskin parempia vähän useemmin niin ei menis kirjottamiseen niin paljon aikaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nää on tosi nopeita tehdä :) kiva että pidit!

   Poista
 26. Saisi tulla lisääkin tällaisia selostettuja valmennusvideoita. Oli mukava katsoa. :) On helpompi seurata "liveselostusta" kuin lukea tekstiä, palata taas katsomaan videota ja ehkä etsiä videolta tiettyä kohtaa, josta olet puhunut.

  kuolaintuella.blogspot.fi

  VastaaPoista
 27. Aivan huippuja nää ääniraita videot :D Harrastelija koulutuuppari haluaisi tietää ja odottaa onkohan kukaan tehnyt kouluvalkasta tämmöistä. Opin itse paljon videoista niin ääniraita kyllä tukee sitä. Minä menen esteiden alkeita opettelee vasta kun uuden hevosen kanssa sielä työskentely onnistuu :D Emmy p.s kuulostit kisojen kommentaattorilta ;)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat