torstai 3. maaliskuuta 2016

#701: Loistofiilis Pantsun valmennuksista

Olisin halunnut kirjoittaa teille pitkät selostukset Piian Pantsun valmennuksista, mutta tällä hetkellä makaan sohvalla vajaan 39 asteen kuumeessa, eikä tekstin tuottaminen tunnu luonnistuvan oikein millään. Pakkoa sanoa, ettei kuumeessa valmennukseen ja tentteihin lähteminen ole se kaikista fiksuin vaihtoehto.. Huomisen kun vielä jaksaa, niin sitten on kaikki tentit tältä viikolta ohitse ja voin suunnata katseeni viikonlopun työvuoroja ja Horse Fairia kohden. 

Champ majoittui siis tiistain ja keskiviikon välisen yön ratsastuskeskus Ainossa, jossa valmennukset järjestettiin. Kerroin jo aiemmin viikolla, miten kiire aikataulu mulla olikaan koulujuttujen takia, mutta niin vain sain kaiken järjestymään ja ehdin sekä tentteihin, että valmennuksiin paremmin kuin hyvin. Sain toki apuja isältäni ja kaveriltani Sallalta, sillä ilman heitä en olisi varmasti pystynyt suoriutumaan ajallisesti kaikesta hommasta. Näiden kahden ansiosta molemmilta päiviltä on myös runsaasti video- ja valokuvamateriaalia, jota tulette näkemään blogissa enemmän sitten, kunhan kuume on hiukan laskenut ja pääsen käyttämään avojani normaalisti. 





Nyt toimettomana ollessani ajattelin olevani ahkera ja muokkaavani videot ja kuvat valmiiksi tekstejä varten, mutta ruudun tuijottaminen ei jostain syystä tuntunut houkuttelevimmalta vaihtoehdolta. Yöllisen kuumeilun vuoksi nukuin säälittävän vähän (käytännössä olin hereillä koko ajan, uni oli pelkkää torkkumista) ja vaivuin tunnin ajaksi sängyn pohjalle helpottamaan oloani. Tämä kikka tepsi! Muokkasin sen jälkeen innokkaasti ensimmäisen päivän valmennusvideot yhdeksi kokonaisuudeksi ajatuksenani tehdä videoon paljon toivomanne ääniraita. Kun olin aloittamassa hommaa, tajusin pian, ettei mun ääni ole siinä kunnossa, että sitä jaksaisi kuunnella pariakymmentä minuuttia, saati että se kestäisi niin pitkään. Siispä ainakin ensimmäisen valmennuspäivän video tulee ilman ääniraitaa.. Harmi!

Kaiken kaikkiaan olin todella tyytyväinen Pantsun valmennuksien antiin. Champ oli todella lunkisti sijaiskodissaan ja kävelin sen kanssa tiistai-iltana vielä hetken verran pihalla, jonka jälkeen jäin vielä hetkeksi seuraamaan muiden ryhmien valmennuksia. Sain paljon sekä positiivista, että kriittistä palautetta Piialta liittyen omaan ratsastukseeni: kädet olivat paljon paremmin edessä, mutta mun pitäisi säilyttää paremmin kontakti hevoseen ja rentouttaa omat jalkani. Champiin Piia oli tyytyväinen, sillä ruuna suoritti niin hyvin kuin omilta toilailuiltani kykeni. Keskiviikon viimeinen rata oli toisiksi viimeistä kolmoissarjaa lukuunottamatta ihan super ja tuota flow'ta pyrin saamaan jatkossa kaikkeen tekemiseeni. Niin helppoa, niin sujuvaa, vaikka esteet olivat reilun 120cm korkeudella. 




(Viimeinen rata keskiviikolta)

Mutta tosiaan, palaan tarkemmin valmennuksien kulkuun tulevina päivinä. Nopeammin, mikäli joudun hakemaan sairaslomaa tämän taudin takia.. Toivottavasti en, sillä mulla ei todellakaan ole aikaa sairastaa juuri nyt! Paljon kuumaa mehua ja lääkettä naamariin, niin eiköhän tämäkin vielä iloksi muutu :)

Mitä mieltä olette ratsastuksestani videolla? Eikö olekin paljon sujuvampaa?

39 kommenttia

  1. Tosi siistiä ja hyvää ratsastusta! Sun postauksista tulee itsellekin aina into treenata:)

    VastaaPoista
  2. Todella siistiä menoa!
    Käytkö enää Piuden valkoissa ollenkaan?

    VastaaPoista
  3. Meno oli kyllä paljon muuttunut viime valmennuksesta! Champkin vaikutti paljon tyytyväisemmältä, etkä nyt jäänyt vetämään aina esteen päällä. Meillä Queenin kanssa on tullut jälleen vähän mutkia matkaan juurikin tenttien takia, ja nyt pitäis sitten sumplia jotenkin ne aikataulut kisojen kannalta.. :D Toivotaan, ettei olla kohta samassa kiireaikataulussa kuten te! ;)

    Tsemppiä Champin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti tenttikiire helpottaa pian :)

      Poista
  4. Hyvännäköistä menoa! 👍🏻

    VastaaPoista
  5. Stressi ja jatkuva kiire laukaisee monesti sairastumisen juurikin kuumeeseen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mutta mulla on nyt ilmeisesti keuhkokuume tai just oottelen tuloksia keuhkorötgenistä :)

      Poista
  6. Näyttää hyvältä! Ei haittaa vaikket jaksanu tehä ääniraitaa, kun Pantsun kommentit kuulu noin hyvin. Mukava välillä noinkin. :)

    VastaaPoista
  7. Näkyy kyllä hyvin kuinka ootte kehittyneet champin kanssa viime piian jälkeen, tosi iso ero!! Viimeinen rata oli tosiaankin super :) Itse olen käynyt Piian valkuissa varmaan kolme vuotta ja onneksi pian pitäisi olla taas meilläkin hänen valmennus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuolle radalle sain ihan erilaisen fiiliksen :) Piia on kyllä huippu!

      Poista
  8. Vau, näyttääpä teidän meno hienolta! :) toivottavasti paranet pian!

    VastaaPoista
  9. Näytti kyllä tosi hyvältä! Pantsun kommentit kuuluu hyvin niin ääniraidan puuttuminen ei haittaa yhtään. Paranemisia!

    VastaaPoista
  10. Meno näyttää kyllä tosi hyvältä! Paranemisia sulle! :)

    VastaaPoista
  11. hienon näköstä menoa! Pakko silti tulla sanomaan, että todellakin kuumeessa valmennukseen lähteminen on tyhmää. Itse läksin puolikuntoisena (kylläkin yhden kuumeettoman yön jälkeen) kisoihin hyppäämään, ja siitä seurauksena sydänlihastulehdus ja elinikäinen lääkitys kammiolisälyönteihin.. Toki siinä vaaditaan huonoa tuuriakin, mutta kannattaa oikeasti olla tarkkana !:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, sulla on ollut tosi huono tuuri! Ja iha oikeassa olet siinä, että tyhmäähän se oli :/

      Poista
  12. Hyvältä näyttää toi teidän meno videolla! Itse olin n.4 vko sitten koulutunnilla kun huomasin että ei oo kaikki hyvin, kun en pystynyt harjotusravissa olemaan ilman jalustimia, koska keskivartalon lihakset ei toiminu kunnolla. sitten siitä kotiin ja mittamaan kuume ja 39 näytti mittari, petipotilaaks mentiin samantien. Viikon kun olin 39 kuumeessa niin kävin lääkärillä ja totes samantien että sairastan keuhkokuumetta. Nyt oon melkein parantunut tästä tauista. Kaikki treenit jäi pois samantien ja tästä pikkuhiljaa vois yrittää palata takasin hevosen selkään ja treenaamaan, kun tuo 4vko ratsastustauko rupee jo riittämään. Toivottavasti paranet pian! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamalaa että oot joutunut noin pitkään olemaan poissa pelistä! Tsemppiä sullekin :) ja tosiaan toivotaan, että tää tauti menisi supernopeasti ohi!

      Poista
  13. Ei vitsi teidän meno on upeeta! Itsekin olen juuri kuumeessa (vissii tunnollinen oppilas ku sairastan lomalla ;D) ja lisäksi piinaa yskä, huippaa ja päätä jomottaa kolmatta päivää..
    Paranemisia sinulle, koita ottaa nyt rauhassa jos sulla kehkokuume jo todettiin!
    Mukavaa kevättä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tsemppiä myös sulle kuumeilun keskelle, kyllä me nää taudit selätetään :)

      Poista
  14. Ihan mahtavaa. Tosi hienon näköistä. Parane pian!

    VastaaPoista
  15. Hyvältä näyttää meno! Ratsastuksestasi välittyy aivan mahtava, 100 % määrätietoisuus. Ja Champ on yhtä täysillä mukana - tästä tuli hyvä mieli. Lupaa erinomaista kisakautta! :-)

    Pikaista paranemista! Sairaana ja/tai puolikuntoisena ei pitäisi treenata, puhumattakaan kilpailemisesta, vaan levätä. Pahimmillaan pitkittää omaa toipumisaikaansa, tai kuten edeltä käy ilmi, vaurioittaa omaa kehoaan pysyvästi. Tämä on taas tätä meidän hevosihmisten logiikkaa: ei haittaa jos on itse "vähän" kipeä mutta tuskin kenellekään meille tulisi mieleen lähteä valmennukseen kipeällä tai toipilaalla hevosella? Niinpä.... ;-)

    Lisäksi on myös huomaavaista muita ihmisiä kohtaan jäädä sairaana kotiin eikä levittää pöpöjä edelleen. Työ-/opiskelukaveristaan voi pitää huolta passittamalla puolikuntoisen henkilön kotiin paranemaan.

    Mahtavaa maaliskuun jatkoa!
    Maarit L. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Tuo viimeinen rata olikin ihan hyvä jo :) ja olet ihan oikeassa siitä, että kipeänä ei pitäisi mennä minnekään ja senpä takia makaan nyt omalla sohvalla kärsien neljän seinän päälle kaatumisesta :D

      Poista
  16. Voi Aada♡ eihän sun ois tarvinnu tehä postausta kuumeessa. Voikun olisit mun sisko!! Ja ei haittaa vaikka videossa ei ollut ääniraitaa. Eihän kuumeessa tarvi.. Hienosti meette Pämppiksen kanssa. Hyvä Aada!! Hienosti ratsastettu:) Ootte niin hyvä pari!! Jos tätä menoa jatkaa niin kohta oot Anna-Julia Kontion tasonen.
    Paranemisia sulle ja Champille rapsuktuksia ja hei sano sille että se osaa hyvin hypätä;)
    P.S Oot paras bloggaaja ♡♡♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kivasta kommentistasi :) terkut välitetty Champille!

      Poista
  17. Hei, tuli ihan offtopic, mutta olit laittanut ig tilillesi jokin aika sitten tb:n Guttecoveniin. Tiedätkö minkäniminen kuolain tuolla ratsastamallasi isolla rautiaalla oli? :) kiitos vastauksestasi!

    VastaaPoista
  18. Videolta katsottuna näyttää oikein hyvältä tuo meno! :)

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat