keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

#710: Odotus palkittiin, vihdoin!

Olen harrastanut bloggaamista vuodesta 2011 lähtien eli vuosia alkaa olemaan takana jo kiitettävä määrä. Monesti olen pohtinut aloittamiseni syitä ja sitä, miten tähän nykytilanteeseen ollaan lopulta päädytty. Jonkinlainen bloggaamisen virallistuminen taisi tapahtua vuoden 2012 loppupuolella, kun teimme Veljekset Wahlstenin kanssa yhteistyösopimuksen blogini ja heidän yrityksensä välille. Vaikka muutamat lukijat saattoivat karttaa ajatusta blogin jonkinasteisesta kaupallistumisesta, tunsin itse saavuttaneeni jotain konkreettista bloggaamisen saralla. 

Veljekset Wahlstenin ja blogini yhteistyön aloittamisesta on kulunut nyt reilu kolme vuotta aikaa. Tänä aikana mulla on ollut useana kertana aikeinani suunnata kulkuni Lahteen, jossa sijaitsee Wahlstenin kotipaikka - myymälä, varastot ja tehdaspuoli. Oli syynä milloin työkiireet, hevoseen käytettävä aika tai jokin muu arjen tapahtuma, ei vierailua ole koskaan onnistuttu järjestämään fiksusti. Viime viikon lauantaina tilanne korjaantui vihdoin, sillä sain pyynnön saapua Siirin järjestämään bloggaajapäivään Wahlstenille Lahteen. Tälläkin kertaa työpäivä painoi päälle iltapäivästä, mutta järjestelin aikataulujani siten, että onnistuin viettämään bloggaajakolleekoideni sekä Wahlstenin mukavan porukan kanssa aikaa vajaan neljän tunnin verran. 
En osaa sanoa teidän kaikkien puolesta, mutta uskoisin suurimman osan ainakin kuulleen Wahlstenin yrityksen nimeltä. Kuten monesti tämän blogin puolella kerrottu, on yritys perustettu vuonna 1918. Näin ollen pääsemme pian juhlistamaan satavuotista taivalta, jonka aikana niin suomalaiset kuin monien muidenkin kansalaisuuksien edustajat ovat saaneet käyttöönsä laadukkaita ravi- ja ratsuvarusteita monien tuotemerkkien parista. Kunnioitettava ikä hevosiin painottuneelle yritykselle! 

Vaikka Veljekset Wahlsten on tuonut markkinoille omia tuotemerkkejään muiden muassa W-Profile -sarjan sekä Horse Comfortin tiimoilta, niittänyt mainetta varsinkin ravipuolen ammattilaisten keskuudessa ympäri Eurooppaa ja hankkinut vakaan asiakaskunnan lajimme harrastajien parista, ei monikaan taida tietää yrityksen todellista suuruutta. Myymälässä meidän seuranamme ollut markkinointipäällikkö Anne kertoi yrityksen liikevaihdon olleen viime vuonna noin kuusi miljoonaa euroa! Suuri osa liikevaihdosta koostuu viennistä ulkomaille. Tavallisten hevosmaiden lisäksi joukosta löytyi mulle varsin yllättäviä nimiä; maita, joissa raviurheilu on yleisempää. Eikä Wahlstenin tuotanto koostu pelkästä ravipuolesta, mukana on paljon mitä erilaisempia ratsutarvikkeita aina anatomisesti muotoilluista suitsista kimallesatulahuopiin. Kuten täältä blogistakin on voinut vuosien mittaan havainnoida, löytyy tuotteita valtavasti myös esteratsastajalle ;)
Päivämme myymälässä alkoi pienellä tutustumiskierroksella tuotannon ja varaston puolelle. Yhteistyömme tiimoilta olen toki osannut olettaa Wahlstenin olevan suhteellisen suuri konkreettiselta pinta-alaltaan, mutta varsinkin varastotilojen valtava koko yllätti mut täysin. Säilytystilaa oli hylly toisensa perään: laatikoita erikseen erilaisille loimille, raipoille, kengille, nahkavarusteille.. Lista on loputon! Olipa paikalle saapunut juuri uusi kuora suloisia keppihevosia, jotka olivat kuulemma viime joulun suurin hitti. Enkä ihmettele yhtään, itsekin aikoinaan keppihevosia harrastaneena. 

Pienen kiertelyn ja luennoinnin jälkeen Wahlstenin toisen liikkeen eli Vermossa toimivan myymälän omistaja Petra luennoi meille pienesti ruokintaan liittyvistä asioista. Oli ilo kuulla ruokintavinkkejä ammattilaiselta, jolla on vankka kokemus paitsi ravipuolen hevosista, myös ihan jalostushevosista ratsupuolelta. Olimme tulostaneet paperille rakennekuvat hevosistamme pienen ruokintaselostuksen kera ja halutessamme saimme keskustella ruokinnan sopivuudesta Petran kanssa. Champin kohdalla kaikki oli suurinpiirtein hyvin: ainoaksi konkreettiseksi vinkiksi sain vaihtaa normaalin suolan pansuolaan ja syöttää tavallisen rypsiöljyn sijaan sekoitusta, jossa mukana oli kylmäpuristettua pellavansiemenöljyä sekä kalsiumia. Jälkimmäinen öljymuutos tukisi nimenomaan Champin vatsan toimintaa. Tästä kiinnostuneena hankin tuotteen meille samalta istumalta!
Kiitos mukana olleille bloggaajille! Kuvassa minä, Aino, Salla, Susanna, Anni, Siiri, Emmi, Alexandra, Eveliina, Anu, Daniela, Henrietta ja Emilia.
Yleisen jutustelun, myymälään tutustumisen ja tietysti ostosten tekemisten lisäksi pääsimme myös herkuttelemaan salaateilla ja jälkiruoalla, joista varsinkin tuo herkkupuoli oli mieleeni. Kuka sitä nyt makeasta osaisi kieltäytyä.. Omalla kohdallani päivä loppui lyhyeen, muut bloggaajat jatkoivat yhteiseloa illallisen merkeissä. Meille jokaiselle jaettiin etukäteen aiheet kirjoituksia varten, mutta koska oma aiheeni käsittelee ostoksiani, kirjoitan siitä enemmän saatuani jotain kivoja edustuskuvia Champista uusien hankintojen kanssa. Kaiken kaikkiaan mukaani lähti pitkä ja vähän fiinimpi riimunnaru, uudet (konkreettisesti, kun liikkeessäkään niitä ei vielä ollut) grippipaikalliset kisahousut, ulkotoppaloimi, edustusloimi kisoihin sekä tuota edellä mainittua öljysekoitetta. Mutta näistä kuulette lisää myöhemmässä vaiheessa :)

Oletteko koskaan vierailleet Wahlstenin myymälässä?

14 kommenttia

 1. Itse pidän Wahlstenin tuotteista todella paljon. Tuotteet ovat hyvää laatua ja kestävät kovankin käytön. Itse hoitanut todella paljon ravihevosten varusteita ja olen huomannut juuri wahlstenin tuotteiden pysyneen parhaimmassa kunnossa :) Ja ne myös näyttävät todella hyviltä ;) Odotan innolla postausta ostoksistasi varsinkin niistä loimista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) tulossa on, kunhan kuvaussäät suosivat!

   Poista
 2. Olisi kiva kuulla champin ruokinnasta, olen kiinnostunut nimenomaan mahahaavaisten kilpailevien ruokinnasta, kaikissa suosituksissa lukee että vapaa heinä ja tuo champ ei kuitenkaan ole mikään lihava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tästä tainnut joskus viime vuonna kirjoitellakin, näiden klinikkakäyntien yhteydessä :) vapaalla heinällä se ei ole, mutta syö heinää kyllä todella reilusti ja useaan kertaan päivässä!

   Poista
 3. Mikä pointti tuossa pansuolaan vaihtamisessa oli? :)

  VastaaPoista
 4. Uuh, minkä merkin noi satulahuovat tossa ylemmässä kuvassa on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wahlstenin oman Horse Comfort Premium -sarjan huovat, niistä tulossa lisää juttua täälläkin ;)

   Poista
 5. Voiko Susannaa vielä bloggaajaksi hyvällä mielin kutsua? Vai mitkä kriteerit noihin tapaamisiin ikinä onkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaja on henkilö, joka kirjoittaa blogia. Eikö? :) Vai ketä Susannaa tarkoitat?

   Poista
 6. Kertoisitko noista maista minne menee näitä Wahlstenin tuotteita (mitä nämä maat on)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia en muista, mutta voin kysäistä Annelta ja laittaa vastauksen sitten sulle :)

   Poista
 7. Mun laskujeni mukaan tuossa kuvassa on kyllä 14-15 henkilöä, ei kolmetoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, yksi bloggaja oli jäänyt pois kuvatekstistä ja takana oleva Anne myös :D Hups!

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat