tiistai 24. toukokuuta 2016

#738: Reilun puolen vuoden odotus

Iloisia uutisia! Joku onkin jo saattanut huomata blogin sivupalkista löytyvän Helsinki Porsche Horse Show'n bannerin, josta on voinut aavistaa seuraavaa: blogini tekee tänäkin vuonna yhteistyötä Suomen suurimman ratsastustapahtuman kanssa. Yhteistyömme jatkuu siis kolmatta vuotta putkeen, mistä olen itse kovin iloinen. Totuttuun tapaan tarkoituksenani on mennä paikan päälle työskentelemään kansliahommissa keskiviikosta aina sunnuntaihin asti, joten syksyllä edessä on varsin intensiivinen viikko kansainvälisen huippu-urheilun parissa.

Helsinki Porsche Horse Show järjestetään tänä vuonna lokakuun 20.-23. päivä torstaista sunnuntaihin, paikkanaan Helsingin jäähalli. Koska areena on tullut tutuksi parin edellisen vuoden perusteella, ei siitä tarvine kertoa enää erikseen yhtä kattavasti. Lyhyestä virsi kaunis - hevoset valloittavat Helsingin aivan ydinkeskustan vierestä, loistavien julkisten kulkuyhteyksien päästä. Jäähalli mahdollistaa monia etuja katsojille, työntekijöille ja itse kilpailijoille hevosineen. Ehkä suurin plussa juuri katsojan kannalta on erillinen expoalue, jolloin jäähallin käytävät saattavat tuntua aavistuksen verran avarammilta ostosten tekijöiden siirtyessä pois kulkureiteiltä. Verryttelyn katselumahdollisuutta ei kannata tietystikään unohtaa! Mikäs sen mielenkiintoisempaa kuin seurata maailman huippujen valmistautumista omaan kilpailusuoritukseensa.Vaikka ohjelman runko on pysynyt pitkälti samanlaisena, on muutoksia tapahtunut sinne tänne. Uutuutena ovat mini-klinikat, joissa olympiavalmentajat Emile Faurie ja Hervé Godignon raottavat ovea koulu- ja esteratsastuksen kehittämisen saloihin. Lauantai-iltaan mukaan palaa tauon jälkeen huippujännittävä six bar, joka kuuluu mielestäni ehdottomana osana onnistuneeseen iltashow'hun. En malta odottaa, sillä edellisen kerran näin kunnollisen six bar -kilpailun kolmisen vuotta sitten Stadikalla. 

Muutoksista itseäni innosti ehkä eniten tieto siitä, että Amateur touriin liitetään mukaan taitoarvostelu. Siinä kansainväliset tähdet antavat suomalaisille tulevaisuuden lupauksille palautetta suorituksen jälkeen, mikä on varmasti äärettömän mielenkiintoista kuunneltavaa. Innostuin tästä uudistuksesta sen verran paljon, että lähdin ideoimaan yhteistyötämme Porsche Horse Show'n kanssa pitkälti juuri Amateur touriin liittyen. Toki tässä puolen vuoden aikana tulette näkemään yhtä jos toista blogin puolella liittyen tapahtumaan kokonaisuutena, mutta voin luvata, että mukana on myös paljon täysin uutta juttua. Pääsette esimerkiksi seuraamaan erään Amateur tourille valmistautuvan ratsukon taivalta videoiden, kuvien ja tekstin muodossa!Lukijoille on luvassa myös konkreettista hyötyä, sillä saan arpoa lippuja tapahtumaan totuttuun tapaan. Nyt jos koskaan kannattaa siis pysyä menossa mukana, sillä kesästä on tulossa huisin kiinnostava - myös näiden Horse Show -juttujen ulkopuolelta. Eilen alkoi muuten kamppanja, jossa Helsinki International Porsche Horse Show’n lauantain 22.10. Kansainvälinen Grand Prix Päänäytös ja Kansainvälinen Iltanäytös maksavat yhteensä vain 99,00 euroa, kun normaali hinta olisi 134,50 euroa. Jos huippuratsastus kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti harkita tarjouksen hyödyntämistä.

Mutta se näistä aiheista tältä erää! Loppuun vielä tiedotusluontoinen asia. Multa on kysytty paljon viime aikoina siitä, voisiko mulle lähettää postia. Myönnyin nyt tähän ajatukseen, joten mulle voi lähettää postia ensi viikon perjantaihin 3.6. asti osoitteeseen Aada Lätti, Poste Restante, 01800 Klaukkala. Jos haluat, että vastaan postiin, kannattaa mukaan laittaa vastauskirje ja postimerkki :)

Oletko suunnitellut meneväsi Helsinki Porche Horse Show'hun?

19 kommenttia

 1. En ole koskaan vielä päässyt Horse Showhun ja harmitti oikein itseä kun katselin niitä sitten koneelta jälkeenpäin.. Raha tuli esteeksi viimevuonna, mutta jos tänä vuonna pääsisin sinne!

  VastaaPoista
 2. En tiiä meenkö horse show'hun muuten näin sut viime vuonna horse show'ssa

  Muuten Aada meetkö rider's innin kisoihin 10.6 ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä menenkö, tuskin itse hyppään, mutta en tiedä jos Champ kisaa siellä sinä viikonloppuna :)

   Poista
 3. Itse eksyin viime vuonna ensimmäistä kertaa HIHSiin, liput on olleet niin kalliita ettei nuorella opiskelijalla ole ollut niihin varaa aikaisemmin.. heh!

  Tänäkin vuonna mukana, myös ponin kanssa! Goldihan voitti tuossa keväällä Amateur-tour karsinnan ja sai suoran paikan 90cm finaaliin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, niinhän se voitti! Ihan super hieno homma, siellä siis nähdään ;)

   Poista
 4. Kuin siistiä yuo amateur tour juttu! Itse pääsin messuilta 100cm finaaliin, odotan innolla! :D

  VastaaPoista
 5. Keitä nämä kuvissa olevat ratsukot on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpailijoita viime vuoden Horse Showsta, kouluratsastajien nimiä en valitettavasti muista tähän hätään, mutta esteratsastaja on Anna-Julia Kontio :)

   Poista
  2. Olisko toisessa kuvassa Jeanna Högberg ja Duendecillo P :)

   Poista
 6. Moi Aada. Mä ratsastan mun hevosel koulu kisois oisko sul mitää ideoit siihen et ku muoa pelottaa tosi paljon. Nii jos sul ois ideoit miten saisin jännityksen pois. Kiitos jos autat.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä valitettavasti osaa auttaa, paitsi että ajattelet vain tekeväsi hommaa itseäsi varten! Älä stressaa turhaan, jos epäonnistut jossain, ajattele niitä onnistuneita kohtia ja saa siitä tsemppiä seuraavaan kertaan :) Kaikkia jännittää joskus, se on myös hyvä pitää mielessä!

   Poista
 7. Lol kyllä huomaa et sulla vissii joku jätkä kiikarissa ku bloginki päivitys loppu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, mulla on touko-kesäkuussa enemmän koulua kun koko talvena (siis läsnäoloja) ja nytkin kirjoitan yhtä esseetä, vaikka työt alkaa aamulla kello 7 :D Ja se mies on kyllä ollut mukana jo kohta puoli vuotta, että ei se oo mikään uusi asia enää :P

   Poista
 8. Tosi kiva uudistus tuo, että ratsukoille annetaan palautetta suorituksen jälkeen! On aina mielenkiintoista kuulla palautetta myös sellaisilta ammattilaisilta, jotka eivät näe ratsukon työskentelyä vakituisesti. Toivottavasti uudistus myös kannustaa ratsastajia kauniiseen ja reiluun ratsastukseen, vaikka kilpailu onkin kovaa!

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat