keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

#741: Nappi kiinni ja vatsa ulos

Kuinka moni on tuskaillut kisapäivinä kiristävien housujen kanssa? Allekirjoittanut voi ainakin nostaa kätensä ylös, eikä asian toteaminen tämän blogin puolella taida olla ensimmäinen kerta. Mikään ei ole niin inhottavaa kuin sulloa itseään liian tiukkoihin kisahousuihin aamuvarhaisella, kun vatsanpohjassa lentelee muutenkin liikaa perhosia. Aamupala ei maistu, sillä housut eivät muuten pysy kiinni. Pitkän kisapäivän jälkeen on suorastaan luksusta heittää turhankin tyköistuviksi muuttuneet pöksyt pesukoneeseen ja toivoa, josko ne seuraavalla kerralla istuisivat aavistuksen paremmin päälle.

Mutta eiväthän ne istuneet. Mulla on aina ollut käytössäni muutamat eri kisahousut, joista yhdet ja ainoat ovat olleet ne, joita olen kisoissa aktiivisesti käyttänyt. Nuo kyseiset housut ostin kolmisen vuotta sitten - jo silloin aavistuksen tiukkoina. Tässä kolmen vuoden aikana vyötärön ympärille on kertynyt muutama kilo lisää ja jollain tavalla olen tainnut myös muuttua enemmän kohti aikuisen naisen mittoja, jolloin nuo kokopaikkaiset housut ovat olleet melkoisen tuskastuttavaa sulloa päälle kerran kuussa. Kaikki muut housuni, myös saman valmistajan housut, ovat kisahousujen kanssa samaa kokoa, mutta ne venyvät jatkuvassa käytössä ja muokkautuvat paremmin oman kroppani mukaan. Kisahousuja ei tule käytettyä montaa päivää putkeen ja ne pestään jokaisen käyttökerran jälkeen, jolloin ne kutistuvat aina takaisin kokoonsa. Tai näin ainakin meillä!

Kaikki postauksen kuvat c. Salla Salminen, kiitos! 



Nyt sain vihdoin korjauksen tilanteeseen, eikä mun tarvitse enää jättää yhtään aamupalaa väliin siksi, etten mahtuisi kisavaatteisiini. Tilasin taannoisella Veljekset Wahlstenin vierailulla itselleni upouudet Horse Comfortin grippipaikalliset kisahousut, jotka eivät olleet vielä tuolloin edes saapuneet myymälään. Muutama viikko sitten sain ilmoituksen saapuneesta paketista, joka toi mukanaan paitsi tuotelahjana saamani kisahousut, myös tämän kuukauden sponsorituotteen, jonka esittelen alempana.

Horse Comfort on itselleni viime vuosina hyvinkin tutuksi tullut merkki, joka on siis Veljekset Wahlstenin omaa käsialaa. Mulla on kaikkinensa muistaakseni kahdeksat ratsastushousut, joista puolet ovat tämän kyseisen merkin valmistamia. Kokemuspohjaa on siis monen vuoden ajalta, jo ennen kuin aloitimme yhteistyön blogini ja Wahlstenin välillä. Näin ollen uskalsin luottaa kyseiseen merkkiin ja valita kisahousut, jotka uskon kestävän käytössä pitkään.

Voitteko kuvitella sen tunteen, kun vedin uudet kisapöksyni jalkaani ja laitoin napin kiinni. Ei puristanut! Pystyin hengittämään! Naurahdin äidille, että nyt mun ei tarvitse enää kärvistellä tai availla nappeja kesken päivän toivoen samalla, ettei kukaan kiinnitä huomiota olemukseeni kulkiessani sepalus auki. Toki yhden koon isommissa housuissa on huonona puolena se, että ne eivät ole enää niin "fit" (lue: purista mahaa kauttaaltaan sisäelimiin asti kiinni), joten vyön alle jää vähän tyhjää tilaa ja näytän heti pari kiloa lihavammalta. Onneksi kävin juuri kehonkoostumusmittauksessa, jossa mun rasvaprosentiksi todettiin reilu 12%, joten en ehkä vielä vaivu epätoivoon.. Mutta ei nyt harhailla aiheen vierelle, tuosta on tulossa juttua erikseen :D





Kaikkea sitä, on tässä itsellä ongelmat. Mutta enpä voi muuten kuin kehua näitä housuja. Epäilin aluksi hieman grippipaikkojen soveltuvuutta esteratsastukseen: aiemmat grippipaikalliset housuni ovat olleet sen verran liimautuvia kapistuksia, etten ole niillä kovinkaan moneen otteeseen viitsinyt hypätä. Kouluratsastuksessa ne ovat ehdottomat suosikkini, enkä oikein haluaisi muilla ratsastaakaan. Sain kuitenkin yllättyä positiivisesti, sillä nämä uudet kisahousuni ovat pientä näppylägrippiä kokopaikkojen alueelta, eivätkä yhtään liian pitävät. Voisin jopa uskaltaa heittää, että ne vastaavat pitkälti tavallisia kokopaikkoja tai jopa hieman liukkaampia vastaavia. Toki se on tottumuskysymys, kuka mistäkin pitää. Itse olen aina ratsastanut kokopaikoilla, enkä varmaankaan pysyisi satulassa polvipaikkaisilla.

Ehdoton plussaominaisuus housuissa on lahkeet, jotka on valmistettu joustavasta lycrasta. Muistatteko sen ajan, kun ratsastushousuissa oli tarrat, jotka painoivat saappaiden alla jättäen ihoon ikävät jäljet? Onneksi näistä on päästy pitkälti pois! Tällaiset joustavat lahkeensuut paitsi helpottavat pukemista, asettuvat myös paremmin saappaiden tai chapsien alle jäämättä ryppyyn. Tuotekehityksen mennessä eteenpäin on myös housujen kangasmateriaali entistä versiotaan paksumpaa, jolloin housuista ei kuulla niin herkästi läpi. Enkä tosiaan tarkoita, että kyseessä olisi yhtään normaalia ratsastushousua paksumpi kangas, ehei. Grippipaikkojen ansiosta nuo ovat vielä kovin mukavat jalassa, eivätkä hiosta tavallisten kokopaikkaisten tavoin kesähelteillä. Wahlstenilla näitä Horse Comfortin housuja myydään hintaan 125€ ja niitä saa koossa 34-44 (sekä vastaava lasten malli koossa 140-160cm hintaan 105€).





Lupasin esitellä myös toisen saamani tuotteen, joten tässä tulee! Kyseessä on Horse Comfort Premium -sarjaan kuuluva tekninen pikeepaita, jota ihastelimme porukalla vieraillessamme Wahlstenilla Lahdessa talvella. Hypistelin paitaa jo tuolloin ja sovitin sitä jo päällenikin, mutta rahatilanteen vuoksi jouduin luopumaan haaveistani ja jättämään paidan kauppaan. Olinkin enemmän kuin innoissani huomatessani, että kyseinen vaatekappale löytyi housujen kanssa samasta laatikosta. Iso kiitos Wahlstenin porukalle!

Kirjoitin jokin kuukausi sitten Horse Comfort Premium -sarjasta enemmän, siitä voitte lukea lisää tämän linkin takaa. Kyseessä on kuitenkin hieman laadukkaampiin varusteisiin suunnattu sarja, jossa on tällä hetkellä yhtä jos toista loimista ja satulahuovista saapassukkiin. Itseltäni löytyy tämän merkin edustama loimi sekä parkatakki ja nyt kokoelma täydentyi tällä pikeepaidalla. Käyttöä tosiaan on, sillä juuri pikeepaidat ovat mielestäni niitä kaikista siistimpiä ratsastuspaitoja. Kesäisin ainoa miinuspuoli taitaa olla rusketusrajat, mutta sitäkään pahaa ei voi välttää. Topissa ratsastaminen ei anna mielestäni yhtä siistiä yleisvaikutelmaa, mutta nämä ovat toki edelleen niitä kuuluisia mielipidekysymyksiä.

Horse Comfort Premium -pikeepaidan paras ominaisuus lienee sen materiaali, sillä paita on niin sanotusti silittämättä siisti. Omalta kannaltani miellyin tietysti väriin, sillä tummansininen on lähinnä sydäntäni, minkä jokainen on varmasti huomannut varusteideni osalta. Selästä ja rinnasta löytyvät logot tuovat kivasti eloa vaatteeseen olematta kuitenkaan liian huomiota herättäviä. Paitaa on saatavissa koossa S-XL hintaan 49 euroa, itselläni paita on tuossa pienimmässä koossa. Tästä taitaa tulla tämän kesän suosikkitallivaate, sillä tummansinisiä pikeepaitoja ei voi koskaan olla liikaa ;)

Loppuun gallup: onko mielestänne siistimmän näköistä ratsastaa
pikeepaidassa vai topissa/muussa hihattomassa paidassa? Miksi?

30 kommenttia

  1. Itse olen harrastanut myös aivan liian pitkään tiukkoihin kisahousuihin sulloutumista :D varsinkin kun niitä tulee normaaliahiusuja enemmän pestyä niin tuntuu että ne aina kutistuu jotenkin vielä enemmän. Ostin vähän aikaa sitten uudet ja oli kyllä outo tunne vetää housut kisapäivänä jalkaan kun ei ollut heti fiilis että haluan nämä pois :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on kyllä ihmeellistä, miten pitkään pitikin sulloutua liian pieniin pöksyihin :D

      Poista
  2. Mielestäni on siistimmän näköistä ratsastaa pikeepaidassa!
    Tosi hienot nuo kisahousut.

    VastaaPoista
  3. Minä teetin joku vuosi takaperin itselleni Manun housut mittatilauksena (naurettavaan) 90€ hintaan. On muuten ollut elämäni paras päätös! Niissä ei ole blingejä eikä erityisiä koristeita, mutta herranen aika, että ne on sitten mukavat päällä. Kisahousuthan harvoin ovat oikeasti "liian pieniä", mutta kun niitä käyttää suhteessa tosi vähän ja lykkää ne joka käytön jälkeen pesuun niin eihän ne oikein "mukavoidu" jalassa. Minä laitan nykyään housut jalkaan edellisenä iltana tunniksi tai pariksi kotisohvalla jonka jälkeen seuraava aamu on "normaali".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä lisäyksenä paitakysymykseen - ehdottomasti pikeepaita/kauluksellinen hihaton paita ainakin "julkisilla" paikoilla kuten valmennuksissa ja kisoissa, mutta hellesäällä ratsastakoon kukin miten itse parhaaksi oman viilennyksensä kokee voivansa järjestää. Mulla on esim. urheilutoppeja muutama, ne vie hien nopeasti pois iholta joten säilyy paljon viileämpänä.

      Poista
    2. Minä myös liputan Manun mittatilaushousujen nimeen :) Niiiin ihanan mukavat, tietysti kun ovat just sentilleen mulle tehty.

      Poista
    3. Tuo on ihan totta, että harvemmin ne ovat liian pieniä todellisuudessa! :) Ja hienoa, että olet löytänyt itsellesi sopivat housut!

      Poista
  4. Minun mielestä on siistimmän näköistä ratsastaa pikeepaidassa. Vitsi sulla on hyvä blogi! Teet paljon vaivaa meidän iloksemme. Odotan innolla aina seuraavia postauksia.

    VastaaPoista
  5. Siistimpää pikeepaidassa mut ite ratsastan t-paidalla :)

    VastaaPoista
  6. Pikee/t-paita yms näyttää siistimmältä ja omasta mielestäni myös mukavampi, kun ei tarvi miettiä "entä jos topin kaula-aukosta näkyykin liikaa.." 😅

    VastaaPoista
  7. Pikee/t-paita yms näyttää siistimmältä ja omasta mielestäni myös mukavampi, kun ei tarvi miettiä "entä jos topin kaula-aukosta näkyykin liikaa.." 😅

    VastaaPoista
  8. Pikee/t-paita yms näyttää siistimmältä ja omasta mielestäni myös mukavampi, kun ei tarvi miettiä "entä jos topin kaula-aukosta näkyykin liikaa.." 😅

    VastaaPoista
  9. Pikee on siistimpi ja siksi valmennukset ratsastankin aina sellainen päälläni. Helteillä puen kyllä mieluummin päälleni löysän topin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysät paidat ovat kuumien säiden pelastus! Mutta harmi, että ne eivät usein ole niin siistejä - muuten hengaisin ne päällä koko ajan :)

      Poista
  10. Pikeet on musta aivan ihania, ja sopii ratsastukseen tosi hyvin! :)

    VastaaPoista
  11. Näppylägripit on mukavat mutta vaativat oikeasti tiuhaa pesua. Nämä ei siis kulahda (siis gripi)mutta jostain syystä ne vaativat ns. kunollista puhtaanapitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onneksi kisahousuja tulee pestyä usein! :)

      Poista
  12. Pikeepaidat ovat kyllä tosi kivan näköisiä! Itse kyllä ratsastan aina kesähelteillä joku ylisuuri ilmavan kevyt paita päällä, siistiys ja trendikkyys on kaukana mutta ihanan vilpoisaa :D Pakkomielle kuumalla pitää aina suuria paitoja niin pääsee ilma kiertämään vaatteen alta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on kyllä melkoinen plussa, jos ilma kiertää :D

      Poista
  13. Voi vitsi että ne tarrat ratsastushousuissa oli inhottavat!! Miksihän semmoiset siellä edes piti olla? :D

    VastaaPoista
  14. Sulla ei kyllä voi mitenkään olla rasvaprosentti 12. Fitness-kisaajilla rasvat ovat tuota lukemaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kävin kehonkoostumusmittauksessa, jonka toteutti eräs kuntosali- ja liikuntayritys. Naisen keskimääräinen rasvaprosentti on 18-28 välillä ja mulla oli muistaakseni 12.6%. Rasvamassan määrä on naisilla keskimäärin 13.2-21.1 ja mulla oli 7.8. Sen sijaan lihasmassan yläraja on normaalisti 30 ja mulla se lukema oli 29.8. Tuloksien mukaan mun ei pitäisi saada lihasmassaa, vaan rasvamassaa 4.4kg. Mun kroppa kuluttaa täyslevossa päivän aikana vajaat 1600kcal. Tää testi tehtiin parille kymmenelle ihmiselle tuon päivän aikana, paljon tuli erilaisia arvoja, mutta aika hyvin ne pitävät paikkaansa. Toki ne eivät ole mitään absoluuttisia totuuksia, mutta esim mulla ei ole isoa peppua tai rintoja, niin sekin jo pienentää rasvaprosentin määrää käsittääkseni aika reilusti :)

      Poista
  15. niin sitä tässä on ennenkin ihmetelty missä sun peppu on..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun huolehdit! Mä oon ihan tyytyväinen omaan kroppaani, toivottavasti säkin omaasi :D

      Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat