keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

#754: Haastattelun aika!

Jotkut teistä blogin lukijoista ovat jo saattaneet huomata, että julkaisin jonkin aikaa sitten blogin YouTube-kanavalla videon, josta olen puhunut keväämmällä. Kyseessä on haastatteluvideo, jonka toteutin yhteistyössä Helsinki Horse Show'n kanssa. Reilu viikko sitten suuntasin kulkuni kohti Etelä-Vantaan ratsastuskoulua ja kävin haastattelemassa Ida Palmosia, joka osallistuu tänä vuonna Helsinki Horse Show'n Amateur Touriin. Oli oikeasti todella mielenkiintoista päästä juttelemaan Idan kanssa tästä aiheesta, sillä mulla palasi paljon muistoja mieleen omasta ratsastusharrastuksestani vuosien takaa. 

Videossa kuulette oikeastaan kaiken tarpeellisen, mutta niille, jotka ei videota syystä tai toisesta pysty katsomaan, kertaan sisältöä tähän lyhyesti. Ida on siis 13-vuotias nuori ratsastaja, joka on kilpaillut myös viime vuonna Helsingin jäähallissa. Erityisen kiinnostavan Idan tilanteesta tekee se, että hän sai ensimmäisen oman hevosensa Perlan vasta puolisen vuotta sitten - ja sekin on edelleen puoliksi ratsastuskoulun omistuksessa. Toinen ja kokonaan oma ratsu Calle tuli osaksi tytön arkea myöhemmin tämän vuoden puolella. Näiden hevosien omistajuutta ennen Ida on kilpaillut ratsastuskoulun hevosilla ja tekee sitä satunnaisesti edelleen. Nuori ratsastajalupaus on noussut nopeasti pienemmistä luokista aina junioriluokkiin asti, sillä tällä kaudella on takana startteja jo 110-120cm tasolta. Kunnioitettava saavutus!

Idan kanssa oli ilo jutella, sillä vaikka hänellä oli kisapäivä, oli juttelu rentoa ja tunnelma avoin. Mä voin sanoa suoraan sydämestäni, että ihailen juuri tällaisia ratsastajia, jotka haluavat nuoresta iästään huolimatta panostaa lajiinsa unohtamatta kuitenkaan sitä, että hevoset ovat ystäviämme. Mulle päällimmäisinä asioina yhteisestä juttuhetkestämme jäivät mieleen kunnianhimoisuus, mutta samalla valtava nöyryys lajiamme kohtaan. Niillä eväillä pääsee varmasti pitkälle - sitä todella toivon!

Ida hakee tänä vuonna kahdella hevosella Horse Show'n Amateur tourille ja onkin jo saanut Perlan kanssa suoran paikan finaaliin kauden alussa järjestetyistä bonusluokista. Amateur tour tullaan ratsastamaan tuttuun tapaan torstaina ja perjantaina. Uutena lisänä mukana on ammattilaisten antamat kommentit ratsastajien suorituksista, mikä tuo oman lisämausteensa ratojen seuraamiseen. Itse ainakin aion tapittaa katsomossa tai sisääntuloportin reunalla kuuntelemassa, millaista palautetta ratsastajat saavat ammattilaisilta. 

Mutta pidemmittä puheitta, antaa videon kertoa loput! Kertokaa ihmeessä, mitä piditte ja haluatteko nähdä vastaavia videoita myös myöhemmin syksyä kohden. Uskallan luvata, että Idan ja hänen hevosiensa kuulumisia pääsemme varmasti seuraamaan lähempänä itse tapahtumaa :)


13 kommenttia

 1. Tosi kiva postaus ja video!:) Itsekin käyn EVRK:lla ja olin myös tuolloin kisaamassa, Ida on kyllä super hyvä!:D

  VastaaPoista
 2. Olipa ammattitaitoisesti tehty video jota oli ilo katsoa :) näitä lisää!

  VastaaPoista
 3. Hei! Aada, mitä mieltä olet Jin Stirrup -jalustimista? Ovatko hyvät käyttää myös sileällä? Ovatko hintansa arvoiset? Suosittelisitko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan myös kysymykseen, koska itselläni on vain hyviä kokemuksia kyseisistä jalustimista. Tukevat jalassa niin sileällä kuin esteilläkin. Suosittelen suuresti.

   Poista
  2. Mulla on kahdet Jinit ja voin yhtyä anonyymin kommenttiin: tukevat jalassa ratsastuksen lajista riippumatta, oon tykästynyt ihan älyttömästi näiden yli neljän vuoden käytön aikana. Freejumpejakin kokeilleena voin sanoa, etten itse huomaa niissä kovinkaan suurta eroa ja jinit toki kestävämmät, vaikka eivät ns. turvajalustimet olekaan :)

   Poista
 4. Tosi kiva ja mielenkiintoinen video! :) Videosi ovat aina hyvin tehtyjä, mutta ihan mukava tällainen erilainenkin video välillä!

  VastaaPoista
 5. Eikä! Mä luin muutama päivä sitte et otsikko oli hassuttelun aika ja vidon nimenkin katoin että hassuttelua! :'D tänää vasta tajusin että sehä onki haastattelu :D huups

  VastaaPoista
 6. Kiva video ja käyn itse myös EVRKlla :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat