tiistai 19. heinäkuuta 2016

#761: Auringonlaskussa ratsastusta

Viime viikolla sain idean toteuttaa kauan pyytämäänne tallivideopostauta, sillä kaverini tuli mukaani tallille ja näin ollen videolle olisi mahdollista kuvata muutakin kuin omaa naamaani. Toteutus kuulosti sen verran houkuttavalta, että pakkasin ikivanhan videokamerani laukkuun ja suuntasin tallille aikeenani tehdä illan aikana yhtä jos toista. Luvassa oli klippaamista, ratsastamista ja hevosen valokuvaamista. Kaikesta selvittiin kunnialla ja tallipäivä kerkesi venähtää vain reilun kuuden tunnin mittaiseksi!

Videopostaus itsessään on melkoisen pitkä, sillä minuutteja kertyi yhteensä yli viisitoista. En kuitenkaan viitsinyt jättää siitä mitään sen ihmeellisempää pois, vaikka tuokin versio on melkoisen raadollisesti edioitu - klippejä kun tallentui muistikortille yli sadan kappaleen verran! Siinä sitä riitti ihmettelemistä yhden illan ajalle. Onneksi nyt ei ole koulua eikä sen kummemmin mitään muutakaan ihmeellistä, joten ehdin käyttää tällaiseenkin aikaa hyvän tovin. Mun pitäisi ilmeisesti alkaa julkaisemaan postauksia melkein päivittäin, sillä näitä tuntuu kertyvän niin kamalasti julkaisemattomiin kansioihin, että hukun kohta kaikkeen haalimaani materiaaliin. Tämä tosin taitaa olla nyt se paljon puhuttu positiivinen ongelma..
Champin ja mun arki rullaa siis hyvin, kuten videoltakin voi sen omin silmin todeta. Hevoselta lähti vihdoin karvat ja nyt se on aavistuksen siistimmän näköinen. Eihän se ollut pitkässä karvassa ennen klippaustakaan, mutta se hikoili paksussa turkissaan kuin mikäkin märkä pesusieni ja oli mun mielestä tätä klipattua ulkonäköä epäsiistimpi. Sellainen metsittynyt, jos näin voin asian ilmaista. Se on jännä, sillä jos katson mitä tahansa muuta klippaamatonta hevosta, ei mua häiritse ollenkaan niiden pitkä turkki. Päinvastoin, ne ovat äärimmäisen kauniita sellaisinaan! Jotenkin tuota omaa on alkanut katsoa eri tavalla ja sen suhteen olen tullut krantuksi. Klippaaminen oli tässä kohden kuitenkin ihan järkevä ratkaisu, sillä maanantain estevalmennuksessa hevonen suorastaan vaahtosi karvojen lähtemisestä huolimatta. Olisi sillä ollut kuumat paikat villapöksyissään.

Luitte ihan oikein - me olemme päässeet estevalmennusten makuun! Ja voi että, miten olikin hauskaa. En osaa sanoa, kumpi meistä nautti enemmän: minä vai hevonen. Taidettiin molemmat olla onnesta soikeina. Hypyt eivät jää tältä viikolta tähän, sillä keskiviikkona olisi tarkoitus suunnata kulku Laakson iltakisoihin, joskaan ei itse kilpailijana. Me mennään hyppäämään ratatreeniä kisojen ulkopuolella, sillä haluan katsastaa, missä mennään nyt tuon suhteen. Vaikka olen toki innoissani lähdössä matkaan, on takaraivossa silti pieni pelko siitä, että Champ lyö liinat kiinni esteiden välissä eikä hommasta tule sen takia yhtään mitään. Mutta nekin on tilanteita, joita on nyt lähdettävä selvittämään, eikä niitä siksi kannata pelätä etukäteen. Sillä mennään, mitä vastaan tulee!

Haluatteko jatkossa nähdä tallivideopostauksia? :)18 kommenttia

 1. upeat kuvat ja ihana tuo video :) ! Ootte Champin kanssa niin hyvä pari ❤️

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia :) ehdottomasti lisää tallivideopostauksia!!

  VastaaPoista
 3. Ihania noi ratsastus kuvat ❤ Mulla on oman hevosen kanssa vähän sama toi klippaaminen et en vaan kestä jos sillä on pitkä karva. Mutta sitte en voi sitä oikein klipata vaikka hikoo pelkästä kävely maastosta kesällä, koska muuten se palaa... Ja PALJON lisää videoita. Nyt aina sun postausten välissä oon menny YouTubeen kattoo sun vanhoja videoita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kiva kuulla! Ja voi ei, tuo palaminen on ikävää :(

   Poista
 4. Miksi ratsastat talliin sisään?

  VastaaPoista
 5. Mä tykkään eniten juuri tallivideopostauksista, mieluiten pitkistä :D Myös valmennus- ja kisavideot on huippukivoja, ja usein myös oman oppimisen kannalta hyödyllisiä!! :)

  Video oli tosi hyvä! Myös noi kuvat ovat hienoja. Varmaan mukavaa kun Champ on noin kärsivällinen klipatessa :) Se pitää vielä sanoa että tollaset videot on parhaita joissa kuuluu äänet, eikä ole laitettu musiikkia!

  ps. Mua alkoi huvittaa kun tossa Sarinan Finnderby-videpostauksessa hän sanoi olevansa sun ystävä, kun mulle oli jostain ihmeen syystä syntynyt sellanen käsitys jostain aiemmista videoista, että hän olis sun sisko! :D :D Heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi ei, Sarina on tosiaan mun ystävä eikä olla mitään sukua toisillemme :D ja kiva kuulla, että tallivideopostaukset miellyttävät! On kyllä ihanaa, kun hevonen on kiltti klipata. Helpottaa elämää kummasti :)

   Poista
 6. Ihania kuvia! Ja ihana video! Champ on niin kivan näköinen kaveri <3

  VastaaPoista
 7. Nää tallivideopostaukset on parhaita! ...ehdottomasti lisää näitä. :)

  VastaaPoista
 8. Asuuko Champ Ratsutila Wiknerillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Champ asuu mielestäni Hongisojan kilpatallilla :-)

   Poista
  2. Joo Hongisojalla asutaan :)

   Poista
 9. Ihania kuvia!
  Käy katsomassa miu blogia, jos kiinnostaa:)
  annikaast.blogspot.com
  ps. Tää siun blogin ulkoasu on ihaan tosi hieno!:D

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat