lauantai 20. tammikuuta 2018

#940: Vuoden ensimmäinen tallivideopostaus

Ihanaa viikonloppua itse kullekin! Istuskelen parhaillaan keittiön pöydän ääressä katsellen ulos ikkunasta. Vielä tunti sitten oli niin kirkasta kuin pilvisenä talvipäivänä voi olla, mutta nyt ulkona on jo hämärämpää. Jos olisimme hieman pohjoisemmassa, voisi tätä kellonaikaa kutsua siniseksi hetkeksi. Ehkä se on havaittavissa jollain tapaa myös täällä etelämmässä nyt, kun maata peittää paksuhko lumikerros. Niin se maisema muuttuu hetkessä ihan toisenlaiseksi, kun alastomat puut saavat ylleen puuterilunta, ja kulahtanut nurmikko menee piiloon valkoisen hunnun alle. 

Vaikka pohjoisemmassa Suomessa lunta on tainnut olla jo pitkään paljon, on tämä oikeasti ensimmäinen kerta koko talvena pääkaupunkiseudulla, kun lunta on tullut paljon ja se on kaiken lisäksi myös pysynyt maassa paria päivää pidempään. Eron vaikkapa viikon takaiseen huomaa ihan loistavasti pelkästään tuolloin otettuja kuvia tai videoita katsellessa - maassa voi nähdä valkeaa, mutta ei maisemaa vielä lumiseksi voinut sanoa. Julkaisin eilen YouTubeen videon viime viikonlopun tallireissulta, jossa tuo silloinen lumitilanne näkyi useaan otteeseen eri klipeissä. Heti videon julkaisun jälkeen kommentteihin nousi kysymys siitä, eikö täällä meillä päin oikeasti ole tuon enempää lunta. No, ei ollut silloin, mutta nyt on asia aivan toinen! Ensi viikolla lämpömittarin pitäisi odotetusti mennä reilusti pakkasen puolelle, kun maanantain ja tiistain välisenä yönä elohopea laskee kahteenkymmeneen pakkasasteeseen. Sen jälkeen tosin joudutaan tosin taas siihen ei-niin-mukavaan keskieurooppalaiseen talvi-ilmastoon, kun vesisade alkaa ja lumet muuttuvat loskaksi. Ainakin sääennusteiden mukaisesti. 


Se kuitenkin sääennusteista tältä erää! Kuten mainitsin, kuvaimme viime viikonloppuna vuoden ensimmäisen tallivideopostauksen, jonka ehdin jo yöllä julkaisemaan YouTubeen. Ajattelin kerrankin olla ajoissa ja julkaista materiaalin samana päivänä myös blogiin, joten tämä postaus on pyhitetty tälle sisällölle. Blogihommat olisivat ihan loistava tekosyy pakoilla edessä häämöttävien opiskelujuttujen tekemistä, mutta ehkä mun on oikeasti vaan pakko tarttua sitä kuuluisaa härkää sarvista ja rueta hommiin. Päivä kului leppoisasti tallihommissa ja aamulla sain nukkua pitkään, joten nyt on toden totta ryhdistäydyttävä.

Tallivideopostaukset ovat yksiä suosittuimmista sisältömuodoista, joita olen vuosien mittaan erilaisiin sosiaalisen median kanaviin tuottanut. Vaikka videoiden editointi vie oman aikansa, tekee noita silti mielellään, koska niitä on hauska katsella itsekin parin vuoden päästä muistellen samalla vanhoja aikoja. Juuri hetki sitten katsoin vuonna 2013 kuvattuja videoitani ja fiilistelin menneitä. On rikkaus, että aloitin aikanaan bloggaamisen, koska tämän vuoksi olen säilönyt paljon ihania muistoja elämästäni talteen. Tuskin olisin ymmärtänyt, viitsinyt tai edes halunnut kuvata videoita, kuvia ja tallentaa ajatuksiani niinkin monipuolisesti ilman jotain konreettista syytä, jos bloggaaminen ei olisi koskaan ottanut alkaakseen. Tästä kiitos kuuluu niille muutamalle blogille, jotka aikanaan mut tälle tielle inspiroivat: Voitto Kotiin, Kaisan blogi, Janitan elämää ja Puoliverinen prinssi. Muutamia mainitakseni. Joku yhtä kauan blogien parissa pyörinyt voi nyt karata ajatuksissaan vuosia taaksepäin ja fiilistellä hetken mun kanssa noiden blogien aikakautta. Kyllä, muistan niin elävästi, miten inspiroiduin esimerkiksi Janitan kirjoituksista. Santtu oli niin hieno! Kai täällä on muitakin, jotka muistavat kyseisen ratsukon?Tällaisia muistelmia tähän päivään. Nykyään luen tai ylipäänsä seuraan muita blogeja harmittavan vähän, koska oma aika kuluu pitkälti töissä ja tallilla. Toivon silti, että varsinkin nuoret pysyisivät video- ja kuvavillityksien ohella myös kirjoitetun tekstin parissa, sillä se antaa tulevaisuutta varten paljon. Väitän, että satojen lapsuudessa luettujen kirjojen vuoksi opiskelu on ollut suhteellisen vaivatonta, koska kirjoittaminen on helppoa ja mielekästä. Mulle se on tapa jäsennellä omia ajatuksia. Siksi toivon, ettei blogit - tai kirjoittaminen ylipäänsä - kuole koskaan kokonaan pois. Jos olet lukenut paljon blogeja tai sulla on selviä suosikkeja, voit halutessasi käydä ehdottamassa niitä Blogiexpon äänestyksessä, jonka huomasin tällä viikolla siirretyn Horse Fairin yhteyteen. Mäkin ehdotin useampaa blogia, koska yhteisöllisyys kannattaa. Kiva, että näitä jaksetaan järjestää edelleen! 

Nauttikaahan kaikki lumesta, kun sitä nyt on tarjolla! :)

16 kommenttia

 1. Ai että, Janitan blogi oli kyllä niin hyvä ja Santtu oli UPEA!

  VastaaPoista
 2. Meillä on onneks ollut jo pitkään lunta, jonkin asteista hankitreeniäkin päässyt tekemään. Onneksi on lunta, koska parasta talvessa on mennä pöllyttää täyttä laukkaa pitkin lumisia maastoja :D
  ja hiihtoratsastus on myös ihan hauskaa..

  VastaaPoista
 3. Janitan blogi oli kyllä yksi ehdottomista suosikeistani. Apua kamalaa miten aika on kulunut. Muistan kun arvoit sun blogissa niitä Kingsland-sukkia. xD Ja tässä sitä ollaan! Ihan parasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ei hitsi, se taisi olla 50 seuraajan kunniaksi toteutettu arvonta :D Siis apua, vitsi tostakin on jo paljon aikaa! :D

   Poista
 4. Kiva video ja kyl muistan Janitan! Mutta ontuuko Maco?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se onnu, mutta avotaivutuksessa sen on takaosasta vielä tosi voimaton. Varsinkin vasen kierros on sille vaikea, kun sen pitäisi tuoda takaosaa rungon alle. Se paranee aina vaan työstämällä, esim. verraten kesäiseen on muutosta jo tosi paljon. Mä kävin tämän takia sen viimeksi lokakuun alussa (vai syyskuun lopussa, en muista) klinikalla tsekkaamassa ja vielä marraskuussa uudelleen, kuvattiin ja taivutettiin. Kahden ell lausunnon mukaan ei mitään ongelmaa, treeniä vaan :)

   Tässä nyt meillä oli takana kolmen viikon pääasiallinen kävely ja vielä imppari, jonka vuoksi tuo oikea takanen on edelleen vähän nesteinen. Se laskee liikutuksessa, mutta varmasti jonkun verran kiristää. Liikehän on näihin paras lääke, kunhan sen tekee asiallisesti :)

   Poista
 5. Aavistuksen ehkä tahtii jossain kohtaa? Mutta selvästi kantaa itseään jo paremmin kuin aiemmin, ainakin siltä näyttää mun silmään. :) Ja hitsi miten komea tuo ruunikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Acsu on kyllä kaunis! Tuossa ylempänä onkin vastaus tuohon tahdittamiseen :)

   Poista
 6. Taisi olla viime viikolla kun muistelin janitan blogia ja Santtua. Se on ehdottomasti ollut mun suosikki kaikkien bloggaajien hevosista! Se oli vaan niin hieno!

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus❤ Odotan jo seuraavaa...

  VastaaPoista
 8. Täällä myös yksi ketä muistaa Janitan blogin! Oli kyllä yksiä parhaita blogeja ehdottomasti! ..Olisi hauskaa jos Janita näkisi tämän sun postauksen ja näitä kommentteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkö laittaa hänelle viestiä, että käy lukaisemassa! :)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat