perjantai 10. elokuuta 2018

#997: Satumaisia kuvia lomalta

Elokuu on alkanut aivan ihanasti, enkä voi lakata hymyilemästä. Suurin syy tähän on ollut ehdottomasti loma, joka alkoi virallisesti tämän viikon maanantaina. Vaikka puuhaa on riittänyt viikon jokaiselle päivälle, eikä arki ole muuttunut sen kiireettömämmäksi noin yleisellä tasolla, on silti kiva ottaa pieni hengähdystauko töistä. Olen yllättävän hyvä työllistämään itseni, eli käytännössä keksin kyllä oikeiden töiden puutteessa muuta hommaa kalenterin täyteen.

Ihan ensimmäisenä on pakko kiittää edelliseen postaukseen tullutta kommenttivirtaa, sillä en todella osannut aavistaa, miten paljon mielenkiintoa postaus herätti teissä lukijoissa! Sain paljon palautetta myös sosiaalisen median ulkopuolella, mikä on tietysti vielä astetta hienompi juttu. Tästä innostuneena haluan antaa vielä yhden vinkin hyvinvointiin liittyen, josko jotakuta teistä kiinnostaa. Aloitin eilen kuuntelemaan äänikirjana Aki Hintsan Voittamisen Anatomiaa, joka osoittautui nappivalinnaksi suosituksistaankin huolimatta. Ahmin kirjan täällä mökillä marjoja kerätessäni jo loppuun, enkä voisi olla inspiroituneempi. Kirjaa kuvataan seuraavasti:

Kaikki upeat keskiviikkona kuvatut kuvat c. Vilma Töyräs
"Hintsa jakaa elämän kuuteen osa-alueeseen, jotka kaikki vaikuttavat toisiinsa ja joita kaikkia kehittämällä voi kehittää omaa hyvinvointiaan. Osa-alueet ovat lepo, ravinto, biomekaniikka, sosiaaliset suhteet, fyysinen terveys ja henkinen energia. Kaikkien näiden keskellä on kuitenkin ydin, josta Hintsa käyttää nimeä core. Ytimeen kuuluu kolmen kysymyksen ymmärtäminen: Tiedätkö, kuka olet? Tiedätkö, mitä haluat? Hallitsetko omaa elämääsi?" (Lähde)

Vaikka kirja keskittyy kertomaan esimerkkejä pitkälti huippu-urheilijoiden ja liikemaailman ammattilaisten kautta, antaa se silti varmasti ihan jokaiselle meistä ikään ja elämäntilanteeseen katsomatta ajatuksia omasta hyvinvoinnista. Hintsa haastaa kyseenalaistamaan omia käsityksiä siitä, minkä kokee itselleen hyväksi. Vaikka monet kirjassa esiintyvät asiat ovat osittain itsestäänselviä, ymmärsin niiden merkityksen syvällisemmin tuon kokonaisuuden kautta. En voi siis kuin suositella lämpimästi ihan jokaiselle teistä, jos tuo kirja ei vielä aiemmin ole luettavaksi päätynyt!

Mitäs muuta sitä on tullut puuhasteltua kuin kuunneltua äänikirjaa? Tosiaan, hyppäsin eilen lomani kunniaksi junaan ja matkasin Pohjois-Savoon Säyneiseen mökillemme ajatuksena osallistua vuotuiseen marjankeruuseen. Meillä on täällä satoja ja taas satoja marjapensaita, jotka pitäisi saada kerättyä käsivoimin mehustusta ja myyntiä varten. Tänään päivä alkoi heti kuuden jälkeen herätyksellä ja jatkui ruokataukojen siivittämällä marjojen keräämisellä aina iltakahdeksaan asti. Illat olen muokannut videoita, joita kuvasimme Stall Solbackan hevosista. Hommaa on siis riittänyt, mutta hauskaa on kyllä ollut! Täällä on parannettu maailmaa ja nautittu toisten läsnäolosta. Sillä, jos jollain, on iso merkitys hyvinvointiin. 

Ihan ilman hevosia ei tämä kuuden päivän visiitti jää, sillä meidän toisen tontin vierellä on laidun, jossa laiduntaa neljä aiemmilta vuosilta tuttua hevosta. Mun piti aluksi tulla tänne kahdeksi ja puoleksi viikoksi Macon kanssa, mutta suunnitelmat muuttuivat kotitallin muuton myötä toisiksi. No, ihan kiva näinkin. Vaikka hevoset ovat elämäntapa ja monilta osin syy hengittää, on silti kiva välillä ottaa omaa lomaa ja vain olla. Tai no, ainakin olla ilman hevosia :D


Maco on tällä hetkellä lomalla itsekin, sillä kävimme keskiviikkona Vermon klinikalla vuosittaisessa tarkastuksessa. Tarkoituksena oli rokottaa, raspata ja katsoa hevonen läpi kokonaisuudessaan, mutta aikataulumuutosten vuoksi raspaus siirtyi tämän kuun lopulle. Teimme Macolle saman tarkastuksen kuin viime syksynä eli se taivutettiin ja kuvatiin röntgenissä. Viime vuonna meillä oli ongelmia sen kavion asentojen kanssa, sillä ruunan kavion asennot eivät ole ihan optimaalisimmat. Tällä kertaa kuvat näyttivät positiivista muutosta parempaan eli kengitys on pikkuhiljaa menossa oikeaan suuntaan! Vielä on muutettavaa, mutta noita muutoksia ei valitettavasti voida tehdä kengitykseen kauhean nopeasti, jotta hevonen ei rupea oireilemaan sitten sen vuoksi. Eläinlääkäri kirjoitti meille tarkat ohjeet, jonka jälkeen lähetin ne kuvineen kengittäjällemme. Hän lupasi tulla loihtimaan meille uudet popot jalkaan ensi viikolla.

Vielä vääränlainen kavioiden asento oli rasittanut Macon toista etujalkaa sen verran, että eläinlääkäri halusi hoitaa sitä ennaltaehkäisevästi ennen kuin mitään isompaa tulisi esiin. Viime syksynä kokeilimme tehdä muutokset pelkällä kengityksellä, mutta nyt otetiin mukaan muukin hoito. Siispä saimme ohjeeksi kävellä selästä käsin parin viikon ajan, jonka jälkeen paluu normaaliin liikuntaan tapahtuu vähitellen. Mun loma tulikin siis oikein hyvään kohtaan, sillä nyt voimme molemmat Macon kanssa viettää aikaa tahoillamme rennosti. Raspaus on tosiaan vielä elokuun lopussa, ja syyskuun alkuun olisi tarkoitus ottaa kiropraktikko. Siinä onkin sitten tehty oikein koko rahan edestä huoltoa hevoselle! Nyt, kun saman setin saisi vielä ratsastajalle, joka on kyllä valehtelematta kymmenen kertaa hevosta huonommassa kunnossa fyysisesti. Se on jännä, miten hevosen hyvinvointiin panostaa, mutta oma jää retuperälle. Ihan vaikka lähtien hieronnasta, joka tulisi tarpeeseen tämän marjapensaissa kyykkimisen jälkeen. 


Mitään sen kummempaa mulla ei olekaan nyt kerrottavana. Halusin tulla päivittelemään tänne kuulumisia nopeasti ennen nukkumaan menoa, sillä en usko, että uutta mahdollisuutta tulee vastaan ihan lähipäivinä. Kauheasti olisi juttua riittänyt aiemmilta viikoilta, esimerkiksi onnistuneesta kouluvalmennuksesta ja mun surkeaakin surkeammasta ratsastuksesta Ainon kansallisista kisoista. Mutta niihin ehditään onneksi palata myöhemminkin! Tässä kohden toivottelen teille kaikille ihanaa viikonloppua, nauttikaa ja levätkää!

Oletko sä lukenut tuota Aki Hintsan kirjaa tai onko sulla suositella jotain vastaavia? :)

10 kommenttia

 1. Kuvat olisi muuten kivoja, mutta en tykkää muokkauksesta yhtään kun värit on vaan niin kamalat, ei yhtään luonnolliset. Olispa itselläkin joku hovikuvaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mä taas tykkään näistä muokkauksista ihan super paljon! Niinhän se menee, ettei makuasioista voi kiistellä ;)

   Poista
 2. Tykkään kans sun kuvista! Mageita! Ja noi sun housut, aawsss <3! Onks mikä merkki? Ihanaa lomaa sulle ja Macolle!

  VastaaPoista
 3. Tuo kavio/jalka-asentojuttu kiinnostaa, teeppä siitä pikkupostaus kuvineen ja mikä kengityksessä muuttuu!

  VastaaPoista
 4. Reagoiko Maco taivutuksissa mitenkään tuohon kavio-ongelmaan?

  Omalla, nyt jo poismenneellä ruunallani oli ongelmia matalien kantojen kanssa, ja jostain syystä kasvattajalla Saksassa asiaan ei oltu kiinnitetty tarpeeksi huomiota, vaikka hevonen oli siellä kv-tason esteratsastajalla. Osaksi kavioiden virheasennosta johtuen hevoselle tulikin sitten myöhemmin ongelmaa etujalkojen alaniveliin. :( Oikeanlainen kengitys on siis oikeasti ihan supertärkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reagoi joo, vaikka meillä ei onneksi nivelissä vielä ole suurempaa sanomista. Kengitysjutut on kyllä ihan ykköstärkeitä! Toivottavasti teillä saatiin homma kuntoon kengityksellä :)

   Poista
 5. Tosi hienoja kuvia!! Niin usein näkee käsittelemättömiä kuvia, että nämä ovat minusta tosi upeita! Ihanat värit, pidän turkoosista tosi paljon!

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat