perjantai 6. tammikuuta 2012

019: Videoita, vihdoin!

Teitä on nyt 38, kiitos kaikille!! Ihan uskomatonta, että jotakuta kiinnostaa lukea mun elämästä ja hevosjutuista. En olis ikinä uskonut, että kukaan "ulkopuolinen" eli mulle tuntematon henkilö liittyisi lukijaksi. Kiitos siitä teille! Kertokaahan nyt aktiivisesti, mistä haluaisitte postauksia: kommenttia tulemaan myös siitä, minkä väriset jin strirrupit ostan.. En ole vieläkään saanut aikaiseksi käydä ostamassa kun en tiedä minkä väriset olis kivat..

Postista tuli eilen lappu, että Hööksistä tilaamani tavarat (fleeceloimi, loimivyö ja huopa) ovat tulleet. Menin sitten äkkiä tietysti hakemaan niitä ennen kiinnimenoaikaa samalla, kun kävin tallilla vaihtamassa Kaprille loimet. Ihanana yllätyksenä posti olikin mennyt kiinni jo kuudelta ja pysyy suljettuna maanantaihin asti. Kirosin sitten postin ja joudun nyt odottelemaan sitä uutta loimea vielä pari päivää. Nice.

Kaprilla loppuraveja tänään. Laatu: videosta otettu..
Mutta eilen oli tosiaan Jonnan tunti. Mentiin toodella yksinkertaisia juttuja, koska tamman kanssa vaikeudet ja se työskenneltävä alue on nimenomaan juuri perusratsastuksessa: kuinka saada se hyvin istunnan alle ja kuuntelemaan myös silloin, kun hevoselle vähän hankalaa. Kun tää perusmeininki saadaan kuntoon, ei oikeiden asioiden opettelu ole sitten tälle hevoselle haastavaa - oppii niin kauheen nopeesti!

Mentiin sitten koko tunti ympyrällä, aluksi käynnissä työskentelyä ja siitä sitten raviin ja laukkaan. Koko tunnin aikana tehdyt liikkeet olivat lähinnä siirtymiset, asettamiset, taivutukset ja temponvaihtelut. Mutta näillä asioilla hevonen tuli loppua kohden todella kivaksi ja ihan tällaisella perusratsastuksen huipentumalla hikosi ja joutui oikeasti hommiin. Jonnan tunnit ovat siitä syystä juuri ihan huippuja: tehdään asioita niin, että perushommat kuntoon ennen vaativampaan menemistä! Hyvä esimerkki: kävin viime talvena Piticellellä (entisen ratsastuksenopettajani kouluhevosella) Jonnan tunnilla ja menimme koko tunnin ympyrällä pelkkää asettamista sisälle ja ulos + hiukan väistättämistä ympyrällä. Tunnin lopussa hevonen oli super, rento ja tyytyväinen. Samalla viikolla menin myös HIHS-kuuluttajanakin tunnetun Håkan Wahlmanin koulutunnilla, jossa teimme laukkasulkua + suoraan siitä vaihdot, keskiravit, avot ja kokoomiset - hevonen toimi, muttei ollut ns. täysin rento.Yllä videoita tältä päivältä, menin loppuraveja sekä toisessa on sitten vähän laukkaa. Ronja oli kuvailemassa, joten jotain materiaalia teille. Ihan kevyt päivä oli tänään, koska huomenna sitten hypätään! Ja samoin sunnuntaina. Maanantaina onkin luvassa rokotukset, joten tiistai menee vielä kevyemmällä liikunnalla. Toivottavasti ei nouse lämpöä hevoselle, jotta torstaina päästäisiin taas Jonnan tunnille (mahdollisesti), sillä perjantaina lähden Tahkolle sunnuntaihin asti tuuppaamaan kouluratsastusta.

Yllätyksenä Jonna pyysi myös, että voisin joskus käydä hänen nuorta kisahevostaan liikuttelemassa, semmoista säpäkkää ruunaa. Jonnalla on niin paljon tuntienpitoa ja muuta hommaa, ettei vissiin kerkeä ihan joka päivä ruunaansa hoivaamaan. Hevonen on itseasiassa samalla tallilla, jossa Piticelle oli, kun sillä vielä ratsastelin: mukava päästä sielläkin käymään, jos niikseen sattuu :)


Hahaa löysin mun toodella vanhan videon Ytubesta! Tää on siis vuoden 2010 kesältä - melkein kaks vuotta sitten! Oltiin kaverini Janitan kanssa viettämässä lomaa mun mökillä ja tein sitten tämmösen videon. Oltiin samassa paikassa myös viime vuonna eli 2011 kesällä, ja tästäkin on tarkoitus tehdä video jossain vaiheessa, kunhan aika sallii :) Voi vitsi noita vanhoja aikoja.. Tähän alle muuten joitakin hienoja pätkiä viime kesältä, nauttikaa!! Videoissa mä sähellän vanhalla Pappa -hevosella, mikä on sittemmin jo kuopattu.Pappa oli oikein ihana vanha ruuna :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat