maanantai 28. toukokuuta 2012

055: Porvoon aluekisat

Muutamat lukijat ovat toivoneet 400 lukijan ylityksestä valokuvauskisaa. Mitä mieltä olette, olisiko sopiva kilpailu vai haluatteko jotain muuta? Ja jos joku on kiinnostunut tekemään uutta banneria tähän blogiin, kaikki vapaaehtoiset otetaan vastaan.. :)


Porvoossa oli siis lauantaina alue-estekisat, missä mentiin seuratasolla ensin luokka 70-80cm ja sen jälkeen alueluokkana 90cm, joka oli päivän kolmas luokka. Päivä oli todella lämmin ja aurinkoinen, joten kivassa seurassa oli mukavaa viettää päivää. Janita oli mukana kisahoitajana ja otti muutamia (okei, yli neljäsataa) kuvaa, joista osa esillä tässä alempana. Latasin myös jo 90cm radan youtubeen, josta sen voi käydä katselemassa.

Porvoossa veryttelyn pohja oli aika huonossa kunnossa, se oli todella upottava. Vielä kun veryttely oli muutenkin ahdas ja täynnä myös päättömästi kaahavia ratsukoita, ei yhdistelmä ollut mikään paras. Ymmärrän vielä, jos hevosta on vaikea pidätellä. Mutta miksi kaikkien surevien omaisten on tultava veryttelyn sekaan seisoskelemaan esimerkiksi urille, sitä en voi tajuta. No, jokainen tyylillään.

26.5. PoM alue-esteveryttelyä
Mäkin tykkään noista käsistä tossa :D
Ei ylihyppää. Pakollinen mahavara vain...
Meidän kahdeksas ruusuke :) Ja mulle niitä tuli täyteen 50..
Ensimmäinen luokka meni ihan hyvin, meidän edestä oli jäänyt pois pari ratsukkoa, joten veryttelin vähän suunniteltua vähemmän. Veryttelyssä tamma oli hyvä, mitä nyt hyppäsi välillä vähän yli-innoissaan ja liioitellen. Radalla tahti pysyi tasaisena, tosin joitakin hyppyjä tuli kauempaa esteille. Tavoitteena oli tehdä hyvät ja sujuvat tiet, säilyttää rytmi ja muutenkin ottaa rennosti. Tuntui, että tamma venyi hiukan loppua kohden, mutta muuten rata oli ok ja siitä jäi hyvä fiilis. Nollarata sieltä sitten tulikin ja koska arvostelu oli A.1.0, kutsuttiin meidätkin palkintojenjakoon ja ruusuke saatiin. Kapri oli radan jälkeen valmis menemään traikkuun ja kotiin, se torkahteli auringossa ja söi voikukkia minkä kerkesi.

Toisen luokan alkaessa oltiin seisoskeltu taas tarpeeksi, joten Kapria piti vähän herätellä hommiin. Huomasi, kuinka kuuma päivä oli tehnyt osuutensa - tamma oli väsynyt, mutta kuitenkin innoissaan. Siispä vähän enemmän säätämistä kuin ensimmäisessä luokassa.

Luokka 3, 90cm 9./34
Rakkauspakkaus ♥
Kapri nauraa :D
Meidän private-kuski eli isä, joka on myös true kisahoitaja,
katsokaa vaikka kuinka ammattimaisesti riimunnaru ;)
Veryttelyssä en mennyt yhtään enempää kuin tarvitsi, etten rasittaisi hevosta liikaa. Radalle päästyämme Kapri tuntui hyvältä, vähän väsähtäneeltä, mutta ihan ratsastettavalta. Lähtömerkin jälkeen suunnattiin kohti ensimmäistä estettä ja kaikki oli siihen asti hyvin. Pari metriä ennen estettä huomasin, että esteen takana (takaviistossa) oli joku ratahenkilökunnan jäsen haravoimassa, joten huusin tälle sitten että väistäisi vähän. Ei menty päälle, mutta tämän jälkeen rytmi katosi ja pääsin siihen kiinni vasta ensimmäisen ja toisen vaiheen välissä. Näätte videolta, miten ensimmäinen vaihe (esteet 1-8) ja toinen vaihe (9-14) ovat melkein kuin päivä ja yö :D Ensimmäisessä vaiheessa tultiin sekä neloselle että kasille liian kauas ja kakkos-kolmos-välissä tapahtui jotain ihmeellistä rytmin sekoamisen ja turhan suuren puolipidätteen välistä. Toinen vaihe taas oli tasainen ja hyvä, tiet sujuvia ja hevonen kuulolla. Oli siis hyvä lopettaa "hyvään vaiheeseen", lastata poni kärryyn ja suunnata kotiin. Tässä luokassa mentiin ihan rauhallisesti ilman aikatavoitteita, joten tulos oli 9./34.

Yritän saada kuvia teille näistä myytävistä tuotteista huomenna. Kaprilla oli tänään vapaa, kuten myös huomenna - se on tehnyt kahdeksan päivää putkeen töitä ja oli niin väsynyt eilen, että pari vapaata tekee hyvää. Huomenna sillä on myös kengitys ja hieronta, joten lauantaina Itä-Suomeen lähtee täydellisessä kunnossa oleva tiimi! :)

Videokaappaus, joten laatu sen mukainen. Ponilla mahavara :)
Videokaappaus, joten laatu sen mukainen.

16 kommenttia

 1. Valokuvauskisa (heppa-aiheinen) olis kiva :)

  VastaaPoista
 2. Laitoin ehrotukseni jo aiemmin mutta laitan tähänkin.
  Joku valokuvauskisa, jossai ois 3 roundia ja voittajan valitsisi sinun kanssa joku muu. (:

  VastaaPoista
 3. Ois kiva semmonen eläin aiheinen valokuvakilpailu:)

  VastaaPoista
 4. Moikka!
  Mä oon seuraillut tätä sun blogia, ja sun ja Kaprin taivalta jostain viime syksystä, ja olin varmaan sun blogin ihan ensimmäisiä lukijoita. Kaprin nimi on jotenkin kuulostanut tosi tutulle, ja nyt tulikin tässä mun äidin kanssa puheeksi jotenkin tää sun blogi.
  Kävikin sit ilmi, että Kapri on asunut nuorena meidän tallilla ja oli ratsastettavana yhdellä pojalla. Pakko sanoa, että oot sä kyllä tosi ison työn sen kanssa tehnyt! Mä en edes tunnistanut samaksi hevoseksi, joka tuolla nurkkakarsinassa joskus asusteli! :D Tosi hienoa, että niinkin kiva hevonen on saanut noin hyvän ratsastajan itselleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Haha, outoa että musta on puhetta jossain tuolla tavalla, tuntuu niin kummalliselta! Muistan kun liityit lukijaksi, koska sillon kun lukijoita ei ollut juurikaan, katsoin aina läpi kaikkien lukijoiden blogit jne ja tykkäsin paljon siitä sun blogista Tallitytön elämää, en muista oonko lukija, mutta aina silloin tällöin luen kun on aikaa :)
   Kapri on tosiaan todella kiva hevonen ja kehittynyt paljon, mutta sekin johtuu siitä, että se on todella ollut oppimiskykyinen ja kivaluonteinen! Toivottavasti se saa sopivan omistajan jatkossa itselleen, sellaisen joka pitää siitä huolta ja vie eteenpäin :)

   Poista
  2. Ainiin, mikä talli on muuten kyseessä? Olisi kiva tietää vähän lisää :D

   Poista
  3. Meillä on Ylöjärvellä tossa Tampereen vieressä ihan pieni yksityistalli, jota sen pojan perhe vuokras meiltä muutama vuosi sitten. Niillä oli siinä omia hevosia, sekä aina välillä jonkun muun hevosia ratsastettavana. Ne lopetti sen tallin vuokrauksen kyllä jo melkein pari vuotta sitten. Mekin ollaan nyt kuitenkin lopettamassa kokonaan tallinpitoa, ja vien ton omankin hevosen muualle. :)

   Poista
 5. Joo, valokuvauskisa! (: Heppa tai eläinaiheinen, ettei mennä liian laajalle. :D Kaksi kierrosta, ensimmäisellä valitsisitte (jonkun toisen "tuomarin" kanssa) vaikka 10-20 parasta, sitten yleisö saisi äänestysvuoronsa ja yleisöäänestyksen voittaja on... voittaja. :D
  Ja jos vaan kelpaan niin voin tehdä sulle sen bannerin. (: Jos vaan kiinnostaa niin voit heittää mua säpöllä:
  beautiful.darkness@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa, laitan kuules sulle heti huomenna viestä! :)

   Poista
 6. Joo.Valokuvaus kilpailu olis kiva.Eläimistä.Sitten toiseen asiaan.Olin ennen rekisteröitynyt lukija mutta tänään sähläsin jotain ja hävisin rekisteröidyistä lukioista.Sammalla multa poistui blogger tili ja tein uuden.(Entinenkäyttäjä nimeni oli pelkkä Nelli,mutta nyt Nellikisu).Ja kun yritän painaa liity tähän sivustoon painiketta niin siihen tulee tällainen:
  Sivuston omistaja on valitettavasti estänyt liittymisesi tähän sivustoon.Tietäisitkö miten saan itseni taas lukijaksi.Taidan olla aika hölmö kun en tiedä tätä mutta tämä jäi kuitenkin ärsyttämään.Kiitos etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja tuosta rekisteröitymisongelmasta, en osaa sanoa mistä johtuu, en ole kyllä mitään estänyt (en edes tiennyt että pystyy?) :D Outoa, en tiedä mitä google säätää.. Voithan sä laittaa jonkun virheilmoituksen menemään bloggerin ylläpitäjille tuosta?

   Poista
 7. http://ponitarinoita.blogspot.com/2012/05/haaste.html Haastoin sut, tsekkaappa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, taas uusi haaste - näitähän tulee! Kiitos, katson heti kun ehdin! :)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat