sunnuntai 28. lokakuuta 2012

#99: Kapria moikkaamassa

HUOM! Teksti on kirjoitettu eilen, mutta (yllätys yllätys) bloggeri ei ollut yhteistyökykyinen kuvien lisäämisen suhteen illalla.. Siksi julkaisen vasta nyt!

 Kävimme eilen isän ja kaverini Janitan kanssa Tampereella moikkaamassa Kapria pitkästä aikaa. Viimeksi näin Kaprin heinäkuussa viikko sen jälkeen, kun se palasi kasvattajalleen Hauholle. Olimme perillä vasta viiden jälkeen ja jutustelussa meni sen verran aikaa, ettemme saaneet mitään hyviä kuvia valon loppumisen takia. Kerkesimme kuitenkin kuvailla jonkin verran Renjan (eli Kaprin uuden omistajan) toista hevosta, puolitoistavuotiasta irish cobbia sekä ottaa muutamia pimeitä kuvia Kaprista.
 
Kentän pohja tallilla ei ollut huono, mutta koska lunta oli satanut ja Kaprilla ei ollut tilsakumeja, ei siinä voinut kunnolla hiitata. Niinpä lähinnä katselimme hetken, kun Renja hölkkäili Kaprilla vähän ja sovimme, että voisin tulla joskus muulloin kokeilemaan Kapria.
 

Kapri kuntoonlaitettavana. Se on muuten saanut uuden lempinimen: Bobliina!


Tuli vähän tilsoja..
Kapri taisi muistaa isän, ainakin ilme kertoo paljon :)


Oli kyllä todella kiva päästä näkemään tammaa! Se on saanut varmasti parhaan mahdollisen omistajan ja viihtyy todella hyvin Renjan kanssa. Tamma oli sama iloinen ja utelias itsensä ja kerjäsi rapsutuksia koko ajan. Se on hyvässä kunnossa ja valmentautuu sekä kilpailee säännöllisesti. Toivottavasti näämme Renjan ja Kaprin ensi kesänä kisoissa useaan otteeseen :) Renjan toinen hevonen oli mahdottoman suloinen varsa, joka opettelee ison hevosen elämää parhaillaan. Saimme siitä aika kivoja kuvia muutaman kappaleen, mutta säätäessäni valotuksia ja muuta kuvien laatu heikkeni aika paljon. Laitan kuitenkin esille muutamia onnistuneimpia kuvia, jotta saatte vähän materiaalia tähänkin postaukseen!
 
Kävimme Kaprin moikkaamisen jälkeen Ideaparkissa hiukan shoppailemassa ja syömässä Subwayssa iltapalaa. Matka venyi sen verran, että olin kotona vasta vähän ennen kymmentä. Tänään olen ollut koko päivän tallilla, ensin tekemässä aamulla tallihommia ja sitten ratsastamassa kaksi kertaa Cyran. Lunta on tullut ja hevosilla ei vielä ole hokkeja, joten ne eivät ole voineet mennä ulos tarhoihin. Siksi olemme liikuttaneet hevoset kahdesti päivässä, jotta ne olisivat mahdollisimman paljon ulkona. Menin molemmat kerrat tänään ilman satulaa ja Cyra käyttäytyi todella moitteettomasti eli sillä uskaltaa jatkossakin köpötellä ilman penkkiä :)


Janita oli mukana myös!
Koko poppoo koolla, isän ottama kuva videokameralla lähes pilkkopimeässä.. :D
Renjan pikkuinen!

 
Hyppäsin eilen Cyralla ennen Tampereelle lähtöä. Huomaa kyllä, että oma hyppääminen on jäänyt vähemmälle! Kesäkuuhun asti hyppäsin vähintään kahdesti viikossa, usein enemmänkin, mutta nyt olen hypännyt keskimäärin kerran tai kaksi kuukaudessa. Menimme perustehtäviä niin, että kaikki esteet olivat jollakin tapaa erikoisia (vesimattoa, lainetta, lankkua, kapeaa..). Kaikki sujui hyvin, kunhan muistin ratsastaa ensimmäiset askeleet hypyn jälkeen, enkä jäänyt turhan passiiviseksi. Mulla on muutamia videopätkiä, joita voisin ladata youtubeen ja lisätä tähän postaukseen myöhemmin teitä varten.
 
Loppuun vielä muutama ilmoitusasia. Kävimme tänään myös katsomassa kahta traileria, joista sitten ostimme toisen. Haetaan se huomenna, joten nyt on siis kuljetusväline tulevalle hevoselle hommattu! Kyseessä on Atec-merkkinen kahden hevosen Starline XL-mallinen mustaharmaa koppi, joka on käytetty, mutta erittäin hyväkuntoinen. Vuosimalli on 2008. Laitan kuvia joskus.. Mutta nyt nukkumaan, sillä huomenna on jälleen aikainen herätys!

16 kommenttia

  1. Siis miksi ette laita hevosia ulos? En ole koskaan kuullut että hokkien takia :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on liukasta eikä ole hokkeja voi hevonen vaikka liukastua tarhassa ja siitä voi seurata taas kaikenlaista..

      Poista
    2. mutta onhan hevoset ilman kenkikin tarhoissa...

      Poista
    3. Kuten anonyymi sanoi, ilman hokkeja kengälliset hevoset liukastelevat helposti, jolloin pahimmassa tapauksessa vaikka jänteet paukahtavat. Kengättöminä hevoset voisivat tarhailla hyvin, sillä kengätön kavio pitää paremmin kuin kengällinen (mutta hokiton).

      Päätökset hevosten tarhaamisista tekee kuitenkin aina hevosen omistaja, kuten tässäkin tapauksessa. Kunhan molemmille Hollannintuonneille saadaan uudet kengät eteen ja taakse + hokit joka jalkaan, voivat ne tarhailla normaalisti. Nythän näillä on vain edessä kengät.

      Poista
  2. oi että toi viski on söpö:)

    VastaaPoista
  3. eiks niil oo edes hokkikenkii ku ette ruuvaa niit ite?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, molemmat hevoset tulivat Hollannista vasta äsken ja siellä on ollut 20 astetta lämpimämpää eli ei tarvetta hokeille ollenkaan. Kengittäjä tulee vasta tällä viikolla laittamaan uudet kengät joka jalkaan (nythän näillä kahdella vain etusissa, ken tietää miksi kengitetty niin).

      Poista
  4. kokovartalo kingsland!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viestisi pointti oli..?

      Jep, suurin osa tallivaatteista on kyseistä merkkiä, mutta paljon löytyy myös muiden merkkien edustajia. Kyseisen merkin vaatteet olen todennut suhteellisen kestäviksi, joten niitä on kerääntynyt kaappeihin vuosien mittaan. Eiköhän jokainen saa pukeutua kuten haluaa :)

      Poista
  5. siis saatko oman hevosen?? :) millaisen tai mistä oot sellaista lähdössä etsimään? sulla on hirmu kiva blogi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Estepainotteista hevosta etsitään, mutta katsotaan mitä eteen tulee. Kiitos!:)

      Poista
  6. Tota tilsa kuvaa katsellessa olen onnellinen ettei meillä vielä lunta maassa :D

    VastaaPoista
  7. Ihanaa, että teit Kaprista postauksen! On minullakin todella ikävä tammaa :)

    VastaaPoista
  8. Oks tolla Kaprin uudella omistajalla blogia?

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat