tiistai 3. maaliskuuta 2015

#508: Reipas "potilas"

Meinasin kirjoittaa teille nyt Tuija Rosenqvistin estevalmennuksesta, mutta viime aikoina valmennuspostauksia on tullut niin runsaasti, että lykkään sitä myöhemmäksi tälle viikolle. Pitää kuitenkin tähän väliin näin etukäteen sanoa, että Champ oli hurjan innoissaan ja vinkui ihan vain suoraan laukatessaan. Videon voi katsoa etukäteen tämän linkin takaa.
 
Meidän arkemme on rullannut normaalisti. Champ on ollut oikein mallikelpoinen potilas ja syönyt lääkkeensä mukisematta joka kerta. Heinäverkkoa se ihmetteli aluksi, mutta muutaman puuskahduksen jälkeen se uskalsi maistaa heiniä pitkästä paastosta johtuen, eikä sen jälkeen ongelmia ole ollut. Itseasiassa ruuna taisi ottaa vähän itseensä tuosta heinäverkon käytöstä - yritin repiä sille heiniä valmiiksi esille verkosta tai syöttää niitä kädestä, mutta Champille kelpasi vain itse revitty heinä. Se ei edes ottanut suuhunsa niitä heinätupsuja, jotka olin repinyt enemmän esille. On se vaan juntti :D
 
Tässä muutamia lupaamiani kuvia muutaman viikon takaa :)



Perjantaina olin ajatellut mennä tallille hyvissä ajoin, jotta kerkeäisin kotiin lukemaan ennen töihin lähtemistä. Heräsin kuuden jälkeen ja olin tallilla seitsemältä vain todetakseni, että hevoselta oli kenkä irti. Onneksi lähitallin omistaja oli avulias ja tuli lyömään irtokengän paikalleen heti kahdeksan jälkeen - näin ollen pääsin ratsastamaan puoli tuntia aikataulusta myöhässä. Kyllähän se vähän harmitti, mutta näin ne aikataulut menevät uusiksi itsestä riippumattomista syistä. Tosin yleensä syy on kyllä itsessä!
 
Ratsastaessa hevonen on ollut ihan normaali. Ensimmäiset kaksi päivää tähystyksen jälkeen menin vähän rennommin, mutta muuten Champ on liikkunut aivan normaaliin tapaan. Sunnuntaina pidin hevosella vapaapäivän, enkä siitä syystä harjannut sitä ollenkaan. Maanantaina olin suorastaan yllättynyt, kun otin loimen pois hevosen päästä - Champ kiilsi kuin mikäkin timantti, ihan harjaamatta! Onhan se aina ollut ihan hyväkarvainen, mutta nyt se näytti siltä kuin sen päälle olisi upotettu pullollinen showshinea ja sitten jynssätty harjalla monta tuntia. On sillä vatsan kunnolla vain melkoinen merkitys hevoseen kokonaisuutena.. Toivottavasti tästä on suunta vain ylöspäin.
 
Kokeilin, onko Champ samanlainen kuin aasit - seuraako se kepin päähän kiinnitettyä porkkanaa. Ja kyllä muuten seurasi, sellaista vauhtia, etten ole toista nähnyt :D
Ratsastin yhtenä päivänä tällaisella hackamorella, Champ oli aika rento!
Halusitte kuvan siitä, miten Champ sukeltaa hankeen. Tässähän tämä: se kävelee
keskelle hankea ja laittaa päänsä lumeen seisten paikallaan..
Tässä Champ tutustuu uuteen verkkoonsa. Jouduin pesemään hevosen klinikan jälkeen, sillä se hikosi kuljetuksessa todella paljon. Onneksi meidän talliin tulee lämmin vesi!

Tänään tiistaina olisi tarkoitus kuvata MyDay tai tallivideopostaus - kuulostaako hyvältä? Linkkailitte muuten erittäin paljon blogejanne "linkkaa blogisi"-postaukseen, kiitos siitä! Mulla onkin iso työ käydä ne kaikki läpi, joten en voi luvata postausta valmistumaan tämän viikon puolella. Olen nimittäin menossa torstaista alkaen töihin Horse Fairiin, minkä lisäksi viikonloppuun mahtuu jos jonkinlaista muuta ohjelmaa.
 
Oletteko tulossa Horse Fairiin tänä viikonloppuna?

24 kommenttia

  1. Haha ihana aasi-Champ!♥ Olen tulossa horse fairiin ja odotan taas innolla tulevaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Ihanat noi kuvat Champ ja sinä olette hyviä ryhtiä ja montako vuotta olet ratsastanut Champilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Champ on ollut mulla nyt vähän reilut kaksi vuotta

      Poista
  3. Kiva postaus! Itse olen tulossa sunnuntaina tuonne Horse Fairiin. :)

    VastaaPoista
  4. Ihana Champ! :D ja olen tulossa sunnuntaina bloggaajapassilla. :)

    VastaaPoista
  5. Kiva postaus! Hitsit et repesin tota kuvaa missä on toi aasiporkkana-juttu hahah ihan paras :D

    VastaaPoista
  6. Voisitko tehdä joskus videopostauksen päivittäisestä varustehuollosta, jossa siis esittelisit kaikki sun aineet mitä käytät ja miten peset mitäkin varusteita? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä tulee pieni maistiainen seuraavaan videopostaukseen :D

      Poista
  7. Täällä yksi aktiivinen hiljainen lukija moi! Ekaa kertaa oli nyt pakko tulla kommentoimaan kun videota katsellessa tuli sellainen asia mieleen, kun aikoinaan sanoit ettet pysty istumaan Champin ravissa alas juuri ollenkaan etkä harjoitusravia mennyt melkein koskaan. Nyt se näytti videolla niin helpolta hyvältä ;)

    Lueskelen blogiasi aika useasti ja mielenkiinnolla vaikka en koskaan oikein kommentoikkaan. Jatka samaa rataa vaan, hyvin menee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kun kommentoit! :) Joo, nykyään joudun menemään enemmän, kun tosiaan Jonna on laittanut mut ja hevosen töihin koulutunneilla.. :D Kiitos paljon sulle!

      Poista
  8. Hei Aada! Mä olen tulossa kaverini kanssa sunnuntaina ja toivoisin, että nähtäis! Kumpikin ollaan sun blogia vuoden verran luettu, vissiin jo kyllä enemmänkin ja ollaan aina mietitty päästäisiinkö näkemään sut? Oot niin huikee tyyppi ettei sitä vois missata!

    VastaaPoista
  9. Hei Aada! Mä olen tulossa kaverini kanssa sunnuntaina ja toivoisin, että nähtäis! Kumpikin ollaan sun blogia vuoden verran luettu, vissiin jo kyllä enemmänkin ja ollaan aina mietitty päästäisiinkö näkemään sut? Oot niin huikee tyyppi ettei sitä vois missata!

    VastaaPoista
  10. Ois kiva tietää tosta suitsi-kokeilusta vähän enemmän, miten Champ reagoi ja miten ohjaaminen onnistui yms. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se painoi vähän kädelle aluksi, mutta toimi muuten kivasti. Menin ilman satulaa, mutta pystyin tekemään oikeestaan mitä vaan juttuja :)

      Poista
  11. Champ on niin hupsu!♥
    Sun blogi on tosi kiinnostava ja kun lukee sun postauksia niin itekki tekee mieli lähtee tallille! :)
    Mula on hoitsuna vähän samantapanen hepo ku champ.
    T: tervetuloaihanatihmiset.blogspot.fi

    VastaaPoista
  12. Asuuko Champ Provincian tallilla!? :D Ite käyn Ponny ponillani siellä välillä maneesilla, kun Ponny asuu Nurmijärvellä eli aika lähellä Valkjärvee. Ois kiva nähä joskus :D

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat