sunnuntai 17. toukokuuta 2015

#547: Hevonen kuntoon - ulkoisesti ja sisäisesti

Sain jo pitkän aikaa sitten postissa paketin 1hevosvoimalta, Blogitallin kanssa tehdyn yhteistyön tiimoilta. En kuitenkaan halunnut esitellä paketin sisältöä ennen kunnollista testaamista, joten postauksen teko venyi miltei kaksi kuukautta.
 
Syy, miksi halusin testata paketin sisältöä kunnolla, löytyy ensimmäisenä esittelemästäni tuotteesta Aviformin Suppleaze Goldista. Se on nivelaine, johon monet hevosenomistajat luottavat ja kiinnostuin siitä siksi itsekin. Jokainen hevosenomistaja tai hevosen ruokintaa muuten pähkäillyt on varmasti jossain vaiheessa elämäänsä törmännyt tilanteeseen, jossa on pitänyt miettiä nivelten kuntoa ylläpitäviä lisäravinteita. Riittääkö pelkkä MSM vai pitäisikö mukaan lisätä jotain muuta? Nestemäistä, jauhetta vai kenties piikittäen lihakseen? Vai jotain ihan muuta? Hevosihmisten parissa ikuinen tappelunaihe on varmasti myös se, miten paljon mitäkin valmistetta tulee syöttää.
 


 
Champ on syönyt Suomessa ollessaan aika monenlaisia nivelvalmisteita, nimenomaan ylläpitävänä ennaltaehkäisynä. Sillä ei ole varsinaisia nivelvaivoja (*kopkop*), mutta olen silti halunnut tukea nivelten toimintaa syöttämällä jotain - ja nimenomaan jotain. Varsinkin alkuaikoina, vuonna 2013, en tiennyt sen kummemmin hevosen nivelvalmisteista ja hevosen ruokinnan suunnitteli muutenkin ammattilaiset itseni sijaan. Meiltä on löytynyt kaapista halvinta MSM:ää, kalliimpia sekoituksia ja ihan eläinlääkäriltä saatuja nestemäisiä nivelvalmisteita.
 
Se, mikä tekee nivelvalmisteiden välille eroja, on niissä käytettyjen täyteaineiden määrä. Tärkeää on siis verrata aineiden pitoisuusmääriä. Suppleaze Gold ei sisällä ollenkaan täyteaineita, joten moni tuntemani hevosenomistaja on kokenut tuotteen hyväksi vaihtoehdoksi hintavuudestaan huolimatta. 10g Suplleaze Goldia sisältää 5500mg glukosamiinia, 2000mg kondroitiinisulfaattia, 2460mg metyylisulfonyylimetaania (MSM) ja 40mg hyaluronihappoa eli juuri niitä aineita, joita monet tilaavat erillään ja sekoittavat itse sopivaksi näkemänsä annokset. Tuoteseloste lupaa, että tuote ravitsee, hoitaa, täydentää ja voitelee nivelten rustoja, auttaa nivelten korjausprosessia ja helpottaa vanhempien hevosten liikkumista. Champin kohdalla erityisesti ensimmäiset kaksi kohtaa kolmesta ovat itselleni tärkeitä asioita.
 


Olen nyt syöttänyt Suppleaze Goldia Champille hyvän tovin. Champilla on aina ollut erittäin kuivat jalat, mutta yhtä aikaa tuotteen syöttämisen aloittamisen kanssa takasiin kertyi hieman nestettä, joka ei oikeastaan sulanut pois rasituksessa. Se ei ollut kovaa nestettä, vaan pikemminkin juuri ja juuri ulkoisesti havaittavaa nesteilyä. En osannut sanoa, johtuiko tuo tuotteen käytöstä vai jostain ihan muusta, mutta edelleenkään takajalat eivät ole samalla tavalla rutikuivat kuin ennen syöttämistä - edelleen tosin Suppleaze Goldia menee ruokaan päivittäin.
 
Nivelaineiden arviointi käytössä olisi helpompaa hevosilla, joilla olisi oikeasti jotain konkreettista vaivaa nivelissä. Champilla näin ei ole, joten en osaa sanoa, vaikuttaisiko tuote sen liikkumiseen tai olemiseen silloin, jos se olisi esimerkiksi nivelrikkoinen. Mutta kuten jo yllä mainitsin, moni hevostuttuni on todennut Suppleaze Goldin toimivuuden omilla nivelongelmaisilla hevosillaan. Toivotaan kuitenkin, ettei meidän tarvitsisi kärsiä nivelongelmista!
 
Julkaisen mukaan kuvia, jotka on otettu melkein kuukausi sitten. Onpa latistavaa katsella niin "vanhoja" kuvia, kun nyt kaikkialla on niin kesäistä! Mutta mulla on varmaan tuhat hyvää kuvaa julkaisematta ja siksi olisi kiva saada näitä vanhoja esille..

 
1hevosvoimalta saamani paketti sisälsi myös muuta, nimittäin rakastamani Cowboy Magic -sarjan tuotteita. Ensikosketukseni näihin taivaan lahjoihin sain ollessani töissä Hollannissa vuonna 2012. Puolitoista vuotta myöhemmin eräs tallikaverini levitti hevosensa häntään selvitysainetta, joka tuoksui todella tutulle - sitä tuoksua ei voi unohtaa! Tajusin silloin, että juuri tuota käytimme Hollannissa. Halusin heti omani, mutta silloin tätä sarjaa ei vielä myyty aktiivisesti Suomessa ja sen hankinta tapahtui välikäsien kautta.
 
Pikaisesti tuotteet löysivät tiensä kaappiini ja nyt mulla taitaa olla seitsemän eri kyseisen merkin pulloa ja purnukkaa. 1hevosvoiman nettikaupasta tuotteita löytyy viisi kappaletta. Sain niistä testaukseen Cowboy Magicin Detangler & Shine -jouhienselvitysainetta, Rosewater-shampoota ja Rosewater-hoitoainetta. Ennestään multa löytyi selvitysaine sekä hoitoaine, mutta shampoo tuli kyllä tarpeeseen. 
 

 
Mikä tuotteissa on erityistä on se, että ne on kehitetty ihmisten hiustenhoitotuotteiden pohjalta. Se on luotu Californiassa jo vuonna 1995, mutta vasta ihan viime vuosina tuote on levinnyt Suomessa suuren yleisön tietoisuuteen. Kaikkia Cowboy Magicin tuotteita voi käyttää sekä ihmisille, että hevosille ja käsittääkseni joitain myös koirille. Jo aivan pieni määrä riittää saamaan loistavan lopputuloksen, ainakin Champin kohdalla. Esimerkiksi selvitysaine on ollut mun elämän suurin pelastus: kolikon kokoinen määrä häntään levitettynä pitää jouhet selvinä vähintään viikon verran. Tähän ei ole pystynyt mikään muista testaamistani selvitysaineista.
 
Ovatko Cowboy Magicin tuotteet tai Suppleaze Gold teille ennestään tuttuja? :)
 
 

8 kommenttia

 1. Osaatko sanoa näille tuotteille hintaa? Millon teillä on seuraavat kilpailut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden linkkien takaa löytyy hinnat, mä olen puhelimella niin en pysty tässä samalla avaamaan toista selainta ja tarkistamaan mutta lisään tähän ne kunhan pääsen koneelle joskus parin päivän sisällä :)

   Poista
 2. Suppleaze Gold on meilläkin käytössä ennaltaehkäisevässä roolissa, juurikin järkevän hinta-laatu -suhteensa takia. :) Yllättävän monesta aiemmin syöttämästämme nivelaineesta löytyy näitä "täyteaineita" !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täyteaineilla saadaan hyvin hintaa alas.. Kiva että teilläkin käytössä :)

   Poista
 3. kuinka nopesti toi nivelaine kuluu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kestänyt yhden mitan syötöllä parisen kuukautta, mutta jos nostaa aluksi kahteen (kuten suositusannos on), kuluu tietysti nopeammin. Ja ylläpitoannoksella (½mittaa) hitaammin :)

   Poista
 4. Suppleazesta on myös versio koirille, Supplex Gold jonka nimeen moni nivelrikkokoiran omistaja vannoo.

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat