tiistai 16. kesäkuuta 2015

#564: Pikku-Aada ratsastaa

Tai ei edes niin kovin pieni, otsikkoon viitaten.. Mun nykyiseltä muistilevyltä loppui tila (kyllä, 500GB voi helposti käyttää loppuun alle kahdessa vuodessa) ja jouduin kaivamaan esille vanhemman muistilevyni, jonne siirtelin hieman materiaalia uudemmalta. Samalla silmiini osui kuvia vuodelta 2008, kun olin leirillä Kuopion Heppahovissa. Olin tuolloin neljätoistavuotias heppatyttö, joka piti itseään todella taitavana ratsastajana.
 
Näitä kuvia katsoessa tuli hirveästi muistoja mieleen! Meillä oli kaksi unohtumatonta leiriviikkoa kahtena eri vuonna - toisella kerralla olin kouluvalmennusleirillä, ensimmäisellä kertaa muistaakseni teholeirillä. Jokaisella kerralla leiriporukka oli loistava ja hevoset todella ihania. Kuvittelin aina olevani osaava ratsastaja, mutta näin jälkikäteen kuvia katsellessa todellisuus kyllä iskee vasten kasvoja. Mutta hei, nuorena sitä saa kuvitella yhtä jos toista ;)
 
Yritin lopulta etsiä kuvia myös vuoden 2009 kouluvalmennusleiriltä, mutten löytänyt mitään koneeltani. Lähdin siis kaivelemaan syvemmältä ja päädyin Irc-galleriaan (!!), josta löysin useampia kuvia vuodelta 2009. Ihan kamalaa, mutta samalla niin hupaisaa. Koska mulla oli hirveän nostalginen fiilis, päätin jakaa nämä kuvat kanssanne. Saatte nähdä, että on tässä jotain kehitystä tapahtunut vuosien varrella..
 
Oletko päätynyt selaamaan omia vanhoja kuviasi? :)
 
Leirikaste vuonna 2008.
Iloista porukkaa! 2008
Pikku-Aada ja sen leirihoitsu 2008 :D
Todistettavasti oon hypännyt "maastoesteitä" vuonna 2008 :DJa sitten siirrytäänkin jo vuoteen 2009. Taisin kasvaa vähän tuossa vuoden aikana :P Tämä on kouluvalmennusleiriltä!
Ja sitten muita kuvia vuodelta 2009.
Ihana, nyt jo vihreämmille laitumille siirtynyt monivuotinen hoitohevoseni Sjamira.
Olin niin true kouluratsastaja vuosina 2009-2010, ettei toista olekaan! :')

36 kommenttia

 1. Ihan parhaita kuvia :D!

  VastaaPoista
 2. Voi, terveisiä vaan täältä Kuopiosta! �� musta tuntuu että osa näistä hepoista painelee Heppahovissa (nyk. Ratsunainen) edelleen ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiva että ovat kunnossa edelleen :)!

   Poista
  2. Ainakin Igor painelee edelleen, samaten vili näistä kuvista :) itse Ratsunaisella käyn ja työskentelen tänäkin vuonna leireillä valvojana :D

   Poista
  3. Aijaa, onpa hauskaa että samat hepat edelleen pyörii siellä! :D

   Poista
 3. Mä muistan ton leirilasteen :D ihan superhauska ;)

  VastaaPoista
 4. Mä olin sun kanssa samalla leirillä 2009 heppahovissa ;D oli kyllä hauska leiri!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julia :) soiteltiin sillon siellä yks ilta niitä palveluita yms. ;D

   Poista
 5. Juu, Igor ja Vili ovat edelleen hyvässä voinnissa :) Ylimmäisen nimeä en nyt muista. :)

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus! TAAS kerran! ❤️ Muuten pystyisitkö vastaamaan tähän?
  Käytätkö ristikkäisiä apuja tai siis esim samaa aikaa ulko ohjaa ja sisäpohjetta esim jos hevonen ei mene kulmaan niin pakostakin silleen ite ainakin teen. Ja tuntuu että ei kukaan sitä ymmärrä.
  Ja sit kans että kun oon ratsastanu 4vuotta ja eikä vieläkään ole ohjista mitään tolkkua. Kun hevonen vaihtelee "kaulan pituutta" tai esim voltilla on pyöreänä mutta kun tuun voltilta niin kaula nouseee taas ihan jännittyneenä ylös. Ja sitten se seuraava kulma menee taas ihan päin persettä. Tämä asia suunnilleen pilaa mun joka ratsastus tunnin ellen mene jollain automaatti ponilla/hevosella. Oisko vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja sit viel tohon kaula juttuun lisäten että siis kun se tulee siitä pyöreältä kaulalta yhtäkkiä ylös niin mun ohjat on iha lörppönä sitten ja pitää taas keräillä ohjia.

   Poista
  2. Kiitos :) ristikkäiset avut ovat mielestäni välttämättömiä, jos haluaa ratsastaa hevosta oikein. Eihän sitä pelkällä ohjalla saa käännettyä. Mutta muuten sun kannattaa kysellä apua ihmiseltä, joka näkee sun ratsastusta livenä. Hänen on helpompi neuvoa :) tsemppiä treeneihin!

   Poista
  3. Kiitos! Jo tuosta oli apua!

   Poista
 7. Voi että, oot Ratsunaisessakin käynyt! :) Joo tosiaan Igor ja Vili tunneilla vielä, mutta leirihoitsusi (Sakke) lopetettiin pari vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vili oli mun suurin suosikki tuolloin toisena vuonna, ai että <3

   Poista
 8. Eiiiih hahaha ihania kuvia ! Etenki toi kolmas ja vika XD

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus! Onpa hauska nähdä vanhoja kuvia tallilta, jossa itse käyn nykyään :)

  VastaaPoista
 10. Oi tuttuja hevosia, olin tunnistavinani Valterin ja Cessan. :)

  VastaaPoista
 11. Noi hiukset :'D Tuo on kyllä kiva missä meet tuolla mustalla hepalla pellolla vaaleanpunaisen loimen kanssa! :) Ja tuo 5. kuva :DD Lisää vanhoja kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mun hiustyyli oli aika... mielenkiintonen :D

   Poista
 12. Ei tainnut meidän leirivideo vuodelta 2009 koskaan päässä sisäiseen jakoon? :D Minnalla ja mulla (Taijalla) on ainakin rutkasti kuvamateriaalia sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei oo ainakaan mulle asti tullut, olis kyllä hauska nähdä :D

   Poista
 13. Miten oot saanut niin radikaalia muutosta (paremmaksi) sun esteistuntaan ? niinkun tarkoitan millaisilla harjoituksilla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadoilla harjoittelukerroilla :D enhän mä konkreettisesti osannut tuolloin vielä mitään, kunhan ratsastelin. En kyllä osaa nytkään :P

   Poista
 14. Kysymykseni ei liity millään tavoin postaukseen, mutta minkä ikäisenä lähdit Nina Fagerströmin tallille ensimmäistä kertaa ja miten päädyit sinne?
  Oliko sinulla hyvä kielitaito(numero koulusta) vai lähditkö vain kohti tuntematonta? Itseäni kiinnostaisi myös juuri ehkä kokemuksen saaminen ja kaikki tekeminen hevosen kanssa kehittyisi.Olisi niin hienoa päästä ulkomaille johonkin tallille:) Champ on todella ihana ja olette todella luotuja toisillenne♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mä olin ensimmäisellä kerralla 16, tai siis sinä vuonna täytin 17 vuotta. Päädyin Stephexille, koska nina oli siellä töissä ja valmentajani kysyi ninalta, olisinko voinut tulla sinne hommiin ja sitten sovimme ninan ja stephexin tallimanagerin kanssa loput kolmistaan.

   Koulussa numeroni englannista taisi olla kahdeksan, mutta olin tosi ujo puhumaan kieltä. Oon kyllä edelleenkin: ymmärrän oikeastaan kaiken (tai ainakin niin, että vaikka jotain yhtä tiettyä sanaa en olisi koskaan kuullut, pystyy yhteyden päättelemään helposti) kuulemani ja lukemani, mutta en haluaisi käyttää kieltä ellei ole pakko. Esim mä luen ja katson kaikki sarjat/kirjat aina englanniksi ilman tekstejä, eli se ei ole haastavaa mulle. Sitten kun englanti on ollut päivittäisenä kielenä esim viikon verran, alkaa puhekin olemaan sujuvampaa :)

   Enkä puhunut muuta kuin englantia ja vähän ruotsia. Saksasta ja muista keskieuroopan kielistä on kyllä valtavasti hyötyä, mutta englannillakin pärjää suurimmassa osassa tapauksista. Tsemppiä, jos päätät lähteä matkaan! :)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat