tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 15. luukku - Champ ihmisenä


Viidestoista yö taas saapuu painajaisineen, lauloi Juice Leskinen eräässä menneiden vuosien hittikappaleessaan. Joulukalenterin viidestoista luukku aukeaakin vähän painajaismaisin tunnelmin, sillä nyt pääsemme pohtimaan sitä, millainen Champ olisi ihmisenä. Olen joskus aiemminkin tainnut kuvata Champin mahdollista ihmisolemusta täällä blogin puolella, mutta kyse on ollut ihan muutaman lauseen mittaisesta vitsistä, ei siis mistään syvällisestä analyysistä. Eiköhän korjata tilanne toisenlaiseksi!

Koska ulkonäkö on tässä tavaramaterialismin siivittämässä pinnallisessa yhteiskunnassamme se kaikista tärkein ominaisuus, aloitetaan tutkimusmatkamme Champin ihmisulkomuodosta. Koska ruuna menee melko standardikokoisesta hevosesta, olisi se ihmisenä sellainen keskivertopitkä, hitusen vajaat 180cm mittainen mies. Poloista ei olisi siunattu pitkillä jaloilla, vaan katseenkääntäjänä olisi pitkien säärien sijaan hieman tavallista pidempi selkä. Ei yhdistelmä silti hassulta näyttäisi, mutta noilla koivilla ei kuitenkaan pingottaisi pikajuoksussa voittoaikoja. Kasvoja koristaisi jykevähkö leuka. Haluaisin sanoa, että miehen päässä kaikkia ohikulkijoita tapittaisi valtavat mulkosilmät, mutta se olisi vähintäänkin outoa (eikä Champin ihmisolemus ansaitsisi tätä kohtaloa). Jätetään siis silmien koko toissijaiseksi seikaksi ja todetaan, että värinä niissä olisi kaunis ja syvä ruskea. Hiukset olisivat taasen vaaleanruskeat ja tietysti värjäämättömät, sillä eihän tosimies haluaisi tunkea väriaineita tukkaansa. Jostain hiuspehkon alta pilkistäisivät vähän turhan suuret korvat, jotka eivät onneksi herättäisi suurta huomiota. Kaikesta koomisuudestaan huolimatta herra olisi oikeinkin komea ja kääntäisi jokaisen vastaantulevan katseet.

Champ tietäisi myös ihmisenä olevansa tosi hyvä tyyppi ja ansaitseensa saamansa huomion.
Etukameralla otetut selfiet olisivat suunnilleen tällaisia..
.. tai tällaisia :D
Pääosin ihmis-Champ olisi aina menossa mukana, mutta joskus se ei syttyisi ideoista ihan ensimmäisellä yrittämällä..
Koska on vaikea kuvitella tätä Quasimodoa muistuttavaa mulkosilmä-isokorva-miestä Champina, on syytä keksiä hahmolle jokin ihmismäisempi nimi. Koska Champ on kaikessa yksinkertaisuudessaan kovin lyhyt nimi, ei sillä voisi olla pitkää nimeä ihmisenäkään. Sopiva voisi olla vaikka Noel, sillä se olisi tarpeeksi international - onhan Champ kuitenkin sukujuuriltaan oikeaa Keski-Eurooppalaista verta ;) Ja tosiaan, Noel ei suinkaan olisi syntynyt nykyisessä kotimaassaan Suomessa, vaan hän olisi varttunut nuoruusvuotensa Hollannissa ja Saksassa päästen reissaamaan isojen poikien malliin. Jossain vaiheessa työkuviot olisivat johdattaneet Noelin Suomeen ihastuttaen hänet maamme kulttuuriin, joten paluu entiseen kotimaahan ei ole enää tullut ajankohtaiseksi.

Iältään Noel olisi tällä hetkellä reilu kolmikymppinen. Hän tekisi töitä jonkun sellaisen alan parissa, jossa hän pääsisi olemaan ihmisten kanssa tekemisissä - sitä hän rakastaisi yli kaiken! Harrastuksenaan mies kävisi salilla, mutta oikeastaan vain hankkiakseen sporttisen kropan hyviä selfieitä ja saliposeerauksia varten. Hyvässä kunnossa hän toki olisi, siitä ei olisi mitään epäilystä! Salilla päällä olisi aina kaikista trendikkäimmät treenivaatteet ja ulkona mies liikkuisi muutenkin hyvin huoliteltuna, mutta kotiin päästyään jalkaan vaihtuisi nopeasti pieruverkkarit. Fiineistä illanistujaisista Noel suunnistaisi jatkojen kautta kotiinsa upotakseen valtavan jenkkisohvansa syleilyyn sipsipussin ja energiajuomatölkkien kera, katsoakseen jotain todella turhaa komediaa tai edellisen kauden jääkiekko-otteluita.

Ihmis-Champ olisi myös lasten kaveri - oikeastaan kaikkien kaveri.
Se ei kammoksuisi uusia juttuja, vaan lähtisi lungisti kaikkeen mukaan.
Kuten sanottu, selfiet olisivat ihmis-Champin ykkösalaa. "Tsiigatkaa jätkät, meikäläinen on kisoissa!"
Kaverit lähettelevät toisilleen erittäin rumia alhaalta päin otettuja selfieitä, ja tämä olisi Champin taidonnäyte vastaavasta.
Luonteeltaan ihmis-Champ olisi todellinen "kaikkien kaveri". Hän olisi aina se, joka lähtisi ensimmäisenä mukaan hauskoihin juttuihin riippumatta siitä, tuntisiko hän seuralaisiaan entuudestaan ollenkaan. Mies olisi innokas tekemään kaikkea uutta, mutta jotkut asiat saattaisivat joskus vaatia hieman rohkaisua. Esimerkiksi järvessä uiminen olisi Noelin mielestä vähän ällöttävää, mutta kun hän joutuisi veteen kerran kaverien viskaamana, olisi se sen jälkeen jälleen maailman siistein juttu. Myös kaikki ihmiset olisivat Noelin mielestä maailman siisteimpiä tyyppejä, sillä mies olisi sosiaalisesti hieman lahjaton ja siksi hieman hömelö. Vaikka hän saattaisi joskus saada elämältä turpaansa, ei se pilaisi miehen päivää, vaan matkaa jatkettaisiin samalla innolla eteenpäin. Toisaalta sellaiset asiat, jotka eivät olisi Noelin mielestä niitä kaikista hauskimpia, olisivat vähän sellaisia pakottavalla otteella tehtyjä. Kyllähän mies tekisi kaiken, mutta muutaman murahduksen ja hidastempoisen alun jälkeen. 

Noelin asunto ei olisi mikään siivouksen taidonnäyte, sillä tavarat olisivat hieman hujan hajan. Koti olisi sisustettu trendikkäästi ja hyvällä maulla, mutta lattioilla ja sohvan käsinojilla lojuisi vaatteita ja ruokapöydälle olisi saattanut unohtua muutama tiskaamaton lautanen. Siivoustarpeen yllättäessä kaikki ylimääräinen roina tungettaisiin kaappeihin niin, että seuraavan avaamiskerran yhteydessä suurin osa tavaroista rojahtaisi takaisin lattialle. Käytännöllistä ja niin klassista siis ;)

Champ olisi ihmisenä siis varsin valloittava persoona, joka hurmaisi jokaisen sydämet välittömyydellään ja innokkuudellaan. Hän ei olisi porukan fiksuin tyyppi, mutta korvaisi puutteensa rempseydellään ja sulattaisi kylmimmänkin jään olemalla aidosti oma itsensä. Onneksi meidän ei kuitenkaan tarvitse miettiä tätä asiaa pidemmälle, sillä ainakin vielä eilen käydessäni tallilla oli Champilla edelleen neljä jalkaa ja se muistutti kovasti hevoseksi kutsuttavaa eläintä. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos joulun taiat tekevät ihmeitään ja huomenna karsinassa odottaakin hämmentynyt kaksijalkainen!

Millainen sinun hevosesi olisi ihmisenä?

26 kommenttia

 1. hehehehahahah, pieruverkkarit xD tää oli hyvä postaus! Hauska, sai kyl hihitellä vatsakippurassa! :D

  VastaaPoista
 2. Nauran kyllä niin vatsa kippurassa että silmät vuotaa😂

  VastaaPoista
 3. Ihanan hulvaton postaus:))

  VastaaPoista
 4. Ihania selfieitä :)) Ja hieman myöhässä onnea "ratsastus inspiraatio" palkinnosta !

  VastaaPoista
 5. Noelhan tarkoittaa joulua ;) sopii kalenteriin champin uusi nimi

  VastaaPoista
 6. Tää oli niin huippuhauska idea, että pakko kokeilla!

  Kolmikon päätä pitää jo päälle 80v mummu, Maaru, jonka menoa tai (ajoittaista) terävyyttä ikä ei paina. Ulkomuodoltaan pullea ja hieman kasaanpainunut, mutta muuten erittäin hyvin säilynyt; edelleenkin luonnostaan tummanpunaruskeaa kuontaloa ei moni harmaa hius sävytä, tosin hiuslaatu on mennyt kuivaksi ja hamppuiseksi.

  Viiden lapsen äitinä Maaru ei kuitenkaan koskaan saanut lapsenlapsia, koska onnistui periyttämään koko jälkipolvelleen ikäviä allergioita ja iho-ongelmia, mutta hellyyttä ja huolenpitoa ei tästä maailman kilteimmästä mummusta puutu. Silti hän pitää jämptisti huolen siitä, että vanhin määrää aina, eikä anna välillä niskottelevien lapsien astua varpaille!

  Jos Maaru on kotipuolessa torkkuva, rauhallinen ja aina toista kakkupalaa tuputtava isoäiti, muuttuu ääni kellossa kun päästään liikkeelle. Silmäkulmaan syttyy uudenlainen kipinä kun kotipiha jää taakse (kiire virastotalon jokaviikkoiseen bingoon on kova). Välillä Maarulle on pakko muistutella, että kannattaisi vähän löysätä tahtia kun se vasen polvikin vähän niskottelee välillä. Rutiineihin tottunut mummo vierastaa välillä uusia (ja myös vähän vanhoja) asioita, ja tämän takia terävyys onkin vain ajoittaista. Välillä jännittää naapurin Penan postilaatikko joka on kyllä seissyt paikallaan jo kolmatta vuotta, välillä taas ollaan kavahdettu sitruunaperhosta.

  Maarun vanhin tytär, Salama (ihmismäisesti vaikka Liisa) on 60-vuotias, kyynistynyt ja elämään happamoitunut vanhapiika, joka on jäänyt äitinsä nurkkiin asumaan. Liisalla elämä ei missään vaiheessa mennyt niin kuin suunniteltiin, ja joutuikin jo varhain työkyvyttömyyseläkkeelle lupaavalta kilpauralta loukattuaan jalkansa vapaa-ajallaan. Vanha vamma onneksi kestää normaalia elämää. Lapsia Liisa ei koskaan saanut.

  Ulkomuodoltaan Liisa on vartaloltaan melko normaali, mutta jalat ovat lyhyet ja tikunohuet. Outoa onkin, että Liisa on aikoinaan niillä tikuilla onnistunut kipittämään pitkän matkan juoksussa ihan ykköspalkinnoille asti! Kuontaloltaan Liisa on luonnollinen punapää.

  Luonteeltaan Liisa on kiukkuinen, hapan ja ilkeä. Se vihaa eniten kaikkea ja olisi mieluiten kaikki päivät omissa oloissaan. Luultavasti Liisalla on ongelmia alkoholin kanssa, jos nyt ei sentään täysi alkoholisti ole. Kotoa pois päästessään Liisa kuitenkin nauttii ja saattaa välillä jopa näyttää iloista naamaa. Kilpailuhenkisyys ei ole jäänyt kilpauran päätyttyä mihinkään.

  Maarun nuorin, kotiin asumaan jäänyt poika on iltatähti Onni. Onni on komea suomalainen mies vaalean tukkansa ja lempeän, vähän hassun näköisen katseensa kanssa. Onni on isokokoinen, mutta kropaltaan hyväkuntoinen ja sporttinen, ja herralta luonnistuukin melkeinpä mikä tahansa urheilulaji jopa harrastusmieliseen kilpailemiseen asti. Tästä kaikesta huolimatta on Onni jäänyt poikamieheksi.

  Luonteeltaan Onni on hieman varautunut uusia ihmisiä kohtaan. Sillä on jonkinmoinen suojamuuri ja se esittää kovista niille, jotka eivät sitä ole rikkoneet. Se onnistuu kuitenkin helposti ja kun niin tapahtuu, on Onni hellyydenkipeä halinalle joka nauttii huomionosoituksista. Vaikka Onni on jo kolmissakymmenissä, on se silti hyvin pikkupoikamainen: Utelias, puuhakas ja sen takia välillä vähän hölmö ja ärsyttäväkin. Onni on sarjassa sellainen, joka rämppää valokatkaisijaa moneen kertaa ja röhönauraa sitä tehdessään.

  Työmoraaliltaan Onni on todella mielyttämisenhaluinen, ahkera. Silti Onni on jämähtänyt kaupan kassalle. Ystäviä Onnilla ei ole montaa siskonsa ja äitinsä lisäksi, ja on myös kotona pahnan pohjimmainen. Kotiin töistä tullessaan Onni ottaa kaljan ja asettuu illaksi katsomaan jääkiekkoa.

  Oon niin pahoillani, että ajatusleikki venähti! Ei tästä saanut mitenkään lyhyttä... Ihan huippu postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, et usko kun mä nauroin vedet silmissä :D sun kuvaukset oli suorastaan nerokkaita!!!

   Poista
 7. Huippu postaus, saako idean poimia omaan blogiin? Voisin myöhemmin linkkailla tänne, mikäli sua sellasen lukeminen kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 8. Saatko palkkaa bloggaamisesta?

  VastaaPoista
 9. Hahaha! Tää oli niiiiiin hauska :D Toteutin omaankin blogiin tällaisen, vaikutti niin kivalta! :)

  http://pinjajapikker.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Mun hevonen olisi ehdottomasti luokan kovin hikari.. Istuisi eturivissä innokkaana ja kantelisi muiden typeristä teoista.. :D Kiva tämä postaus:)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat