keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 16. luukku - Arvonta


Kuudestoista luukku aukeaa jälleen arvonnalla. Arvottavia tuotteita on tällä kertaa kaksi, mutta ne muodostavat yhden kokonaisuuden eli voittajia valitaan vain yksi kappale. Jälleen kerran arvonnan palkinnoista voimme kiittää Veljekset Wahlstenia. Voitte käydä tutustumassa yrityksen joulukuvastoon tästä linkistä - mukana on toinen toistaan ihanampia joululahjaideoita niin kaksi- kuin nelijalkaisille ystävillemme. 

Aiemmassa joulukalenterin luukussa kerroin, miten mut puettiin talvena kunnolla ulos lähdettäessä. Näiden muutaman päivän aikana totuus ei ole muuttunut mihinkään, vaan samalla linjalla jatkamme edelleen. Saatoit jo arvata: arvonnan palkintona on tälläkin kertaa pipo ja kaulahuivi! Jottei homma mene ihan toistamiseksi, on pipo eri värinen ja kaulahuivi kokonaan toisenlainen.

Yhdeksi trendiksi nousseet tuubihuivit ovat olleet suosittuja markkinoilla ja nyt niitä saa myös hevoskuvioisina. Arvonnan toinen tuote onkin sininen tuubihuivi, joka on kevyttä ja ohutta materiaalia. Sopii siis myös kevät- ja syysaikaan, sekä näille leudoille talvikeleille. Kaulahuivin hinta on 16,90 euroa. Päätä suojaamaan laitetaan Horse Comfortin Super star -pipo, joka ei kutita. Pipolla on hintaa 9,90 euroa ja sen väri on tällä kertaa beige, isolla tähtikuviolla.

OHJEET OSALLISTUMISELLE:

 • Kirjoita tämän postauksen kommenttikenttään nimesi ja toimiva sähköpostiosoitteesi. 
 • Tykkää blogin Facebook-sivusta, Instagram-tilistä, ole blogin virallinen lukija google-tunnuksen avulla tai seuraa meitä Youtubessa.
 • Muista myös varmistaa, että olet tykännyt Veljekset Wahlstenin Facebook-sivusta! Jos sinulla ei ole tunnuksia Facebookissa, ei hätää. Joulun kunniaksi voit osallistua arvontaan myös ilman sosiaalisen median tunnuksia.
 • Tämän päivän arvonta suoritetaan 18.12.2015 kello 21:00, joten jätäthän kommenttisi siihen mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse. Mikäli sähköpostiin ei vastata kahden päivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja.
Onnea arvontaan!Tänään palataan ajassa monia vuosia taaksepäin, sillä pääsemme kurkistamaan hevosmuistoihini Itä-Suomesta! Enkä nyt puhu Tahkolla sijaitsevasta tallista, vaan mummolamme naapurissa olevasta tilasta, jossa on ollut hevosia niin pitkään kuin mulla vain on vuosia takana. Kun olin pienempi, vietimme mummolassani aina kaikki kesät enemmän tai vähemmän yhteen putkeen vanhempien lomien mukaan. Nuo ajat olivat kyllä äärettömän ihania ja kun vartuin vanhemmaksi, otin tavakseni lähteä mummolaani joko yksin tai jonkun kaverini kanssa viettämään kesälomaa. 

Musta on olemassa kuvia, kun silitän ehkä neljän vanhana mummolamme pihamaan kupeessa sijaitsevan laitumen aidan yli kahta suomenhevosta. Tuolloin en vielä tietenkään ratsastanut itse, mutta myöhemmin hevoset alkoivat kiinnostaa muutenkin kuin paijaamisen merkeissä. Aluksi sain ratsastaa tilan hevosilla, kun ne asuivat pienessä kahden karsinan tallissa. Tuolloin tallilla oli kaksi lämminveristä ja yksi shetlanninponi. Muistan elävästi, miten ihanasti paikan omistaja ohjeisti ja neuvoi mua laittamaan hevosille varusteita, hoitamaan jalkoja ja tekemään kaikkea muuta eläinten parissa. Olin niin onnellinen, vaikkei puitteet välttämättä niitä kaikista yleellisimpiä olleet! Sain tehdä ihan kaikkea aina ratsastuksesta kärryillä ajoon: toki aina valvovan silmän alla.

Näin vauhdikasta menoa meillä oli ;)

Tämä ihana poni osasi temppuja, mm. istua ja nousta takajaloille <3Ratsastin välillä meidän mummolan pihalle moikkaamaan sukulaisia hevosen kanssa, koska välimatkaa oli tietä pitkin ehkä 50 metriä.
Kerran olimme menossa kesällä mummolaan ja äitini oli päättänyt hommata mulle ylläpitohevosen siksi aikaa. Olin ehkä ehkä kaksitoistavuotias, enkä todellakaan tiennyt hevosista juuri sen enempää kuin perus aloittelija. Vanhempani sen sijaan eivät olleet kuunaan koskeneet hevosiin! Kävimme kokeilemassa yhtä kimoa ruunaa parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsevalla kotitilalla, missä ei ollut kunnollista kenttää, eikä oikein talliakaan. Siinä sitä rämmittiin pellolla ja koska pysyin kyydissä ja sain hevosen pysähtymään, lähti se mukaamme kohti mummolaa varastosta repäistyn satulan kera. Perillä tyrkkäsimme hevosen muiden hevosten sekaan laumaan ja voi että, millainen välienselvittely niille tuli. Lopputuloksena oli, että kimo ruuna sai osuman jalkaansa ja se joutui lähtemään takaisin parantelemaan haavojaan kotiinsa. Ihan uskomatonta toimintaa näin jälkikäteen ajateltuna - kaikkea sitä on tullut kokeiltua.. Tämä hevonen selvisi onneksi säikähdyksellä ja sain ratsastaa sillä useamman kerran ihan muutamia vuosiakin sitten, kun se asui Tahko Areenalla.

Aikaa kului ja jossain vaiheessa mummolani naapuritilalle rakennettiin todella hieno, viimeisen päälle tehty reilun kymmenen hevosen talli, hiekkatarhat valkoisilla putkiaidoilla ja kunnollinen kenttä. Tämä oli tietysti monen vuoden projekti, mutta se mahdollisti entistä upeammat harrastuspuitteet sellaiselle viisitoistakesäiselle hevostytölle. Sain ratsastaa niin paljon kuin ikinä jaksoin, pitää tunteja, maastoilla upeissa maastoissa jopa yli 20 kilometrin lenkkejä, ajaa hevosia ja poneja, hyppiä maastoesteitä, toimia leiriavustajana... Lista on loputon. Opin tuolla ihan älyttömän paljon: jos en muusta, niin ainakin vastuun kantamisesta. Kyllähän teininä tuli tehtyä vähemmän harkittuja juttuja myös hevosten kanssa, varsinkin kun useampi samanikäinen ja kokematon harrastaja löi viisaat päänsä yhteen. Pitää olla onnellinen, että selvisimme ilman haavereita, vaikka hevosilta tultiin alas milloin mikäkin ruumiinosa edellä ja välillä olimme ojassa kärryjen kanssa.


Linkki videoon (Kesältä 2010 tehty koostevideo mun ja Janitan mummolalomasta.
Olin niin kaunis! Ai että, vähän hävettää.. :D)


Linkki videoon (Leiriavustajana vuonna 2009. Hehe, tässä mulla on vielä hienompi tyyli....)

Vuonna 2012 otin mukaan silloisen ylläpitohevoseni Kaprin ja vietimme mummolassani unohtumattomat kolme viikkoa. Tamma ei ollut maastoillut kertaakaan ollessani mulla silloisen kotitallimme maastojen puutteen vuoksi, mutta tuolla pystyimme samoilemaan missä tahansa kylän keskustasta kuusimetsään. Kapri pääsi viettämään laidunelämää suomenhevosruuna Valtterin kanssa ja voi että, miten ne nauttivat yhteiselostaan. 

Tuo kesä jäi viimeiseksi mummolakesäkseni, sillä sen jälkeen en ole viettänyt siellä pidennettyjä viikonloppuja pidempiä jaksoja yhteen putkeen. Harmittaa toki, mutta toisaalta elämä vei eteenpäin ja uudet haasteet täällä suunnassa odottivat. Joskus olisi kuitenkin kiva pakata Champ autoon ja suunnata tuttuihin maisemiin viettämään kunnon kesäloma! Eihän sitä tiedä, jos joskus saisin järjestettyä työni niin, että se olisi oikeasti mahdollista. Monena kesänä sitä on tullut mietittyä, mutta jospa toteutus tulisi ajankohtaiseksi pian :)

70 kommenttia

 1. Emmi Peltola
  emmi.peltola9@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Noita muistoja on kyllä kiva lukea! :)

  Laura mäkitalo
  makitalo.laura@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Doris Ticklén
  doris.ticklen@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Sirkku Riitala
  sirkku.riitala@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Ella Jykylä
  ella.jykyla@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Mona Mäkikangas
  monsku.meeri@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Tia Pelkonen
  tiamikaela(a)outlook.com

  VastaaPoista
 8. Outi Koskela
  outikoskela80@gmail.com


  Ihania muistoja! Lapsena sitä oltiin ehkä vähän päättömiä välillä :D

  VastaaPoista
 9. Essi Turunen
  essimon12 (at) gmail.com

  VastaaPoista
 10. Saara Åhlgrén sahlgren@outlook.com

  Mukava postaus! Itsekin tullut tahallaan tiputtua hepan selästä. Kasattiin sänkipellolle olkia patjaksi, jotta oli pehmee lasku ;) Nuorena ei ollu järki aina mukana..

  VastaaPoista
 11. Venla Limma
  venla.limma@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Sanni Toivola
  sanni.toivola@live.com

  VastaaPoista
 13. Ilona Reinikainen
  reinikainenilona@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Janita Koponen
  janita.koponen@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Johanna Suni
  johanna.suni@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Janita Rantala
  janita.rantala@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Taru P.
  tarukaroliina.97@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Ihania muistoja! Tuo musta hevonen on kyllä niin kaunis.

  Arvontaan:
  Milla Kuisma
  milla-kuisma@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Lotta Jokinen
  innku-98@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Aliina Halme
  merkuurius@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Aliina Halme
  merkuuriusponi@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Anna-Maaria Koiso-Kanttila
  a_nk_ku@hotmail.fi

  Mahtavaa että teilläkin päin oli sama hiusmuoti tuolloin, lämmöllä muistelen ;D

  VastaaPoista
 23. Eveliina Laukkanen
  ewe.l@luukku.com

  VastaaPoista
 24. Roosa Nirkkonen
  rroosa.n@hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Hei satutko muistamaan onko tuon pienen valkean ponin nimi Napoleon? Sen niminen poni oli nimittäin 2000-luvun alussa tahko areenalla, kun käytiin siellä leireillä, mutta se lähti paikan omistajan vaihtumisen myötä pois. Se osasi myös temppuja ja oli ihan samannäköinenkin niin mietin että voiko olla sama poni :D

  VastaaPoista
 26. Saimi isomäki
  saimi.isomaki@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Saimi isomäki
  saimi.isomaki@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Saimi isomäki
  saimi.isomaki@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Hukkakukka
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Sara Töppärä
  sartza00@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Saraalotta@gmail.com

  VastaaPoista
 32. camilla.rautiainen@live.fi
  Camilla Rautiainen

  VastaaPoista
 33. Ella Tikkanen
  ella.tikkanen@windowslive.com

  VastaaPoista
 34. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 35. Noora Virtanen
  virtanen_noora@hotmail.com

  VastaaPoista
 36. Ninja Hämäläinen
  nukkelis04@hotmail.com

  Voi ei kun rupesin itsekkin miettii mitä on nuorena tehny! ;D kaverin kanssa yritettiin heidän ravuri suokkiaan opettaa hyppää - ei se oikein onnistunu xD

  VastaaPoista
 37. Ida Kuisma - ida.kuisma@gmail.com :)

  VastaaPoista
 38. Tiia Posio
  tiia.posio@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Sonja Kangasniemi
  sonja.kangasniemi@live.com

  VastaaPoista
 40. Laura Parviainen
  lauraa.parviainen@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Laura Parviainen
  lauraa.parviainen@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Vera Latvala
  allaboutmypets1@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Terhi Lehtimäki
  lehtimaki.terhi@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Janna Lepo
  Janna.Lepo100@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Susanne Hakkarainen
  sue-ellen@luukku.com

  VastaaPoista
 46. Susanna Niinikoski
  susa.horze@hotmail.com

  VastaaPoista
 47. Susanna Järäinen
  susanna-2@hotmail.com

  VastaaPoista
 48. Johanna Ravi
  johanna.ravi@luukku.com

  VastaaPoista
 49. Paula Hirvonen
  paulahirvonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 50. jenna huotari
  jenna.huotari@hotmail.com

  VastaaPoista
 51. Voi ei.. Ihan parhaita nää postaukset! Tuli ihan mieleen omat leiriajat. Silloin olis tehny mitä vaan jos ois saanut oman hevosen. No, nyt sellainen on :D Tosin nälkä kasvaa syödessä..

  VastaaPoista
 52. Korjattakoon, että jos puhumme samasta Valtterista joka oli siellä Marjutilla, niin se ei kyllä ollut suomenhevonen. Monesti kyllä luultiin, mutta Ivan on viron tuonti. http://heppa.hippos.fi/heppa/horse/HorseBasic,$HorseSearchResult.$HorseLink.$DirectLink.direct?sp=l6073582235539415843&sp=X

  VastaaPoista
 53. Helmi Mellin
  vilhelmiina.helu@gmail.com

  VastaaPoista
 54. Anniina Ketola
  anniina.capo@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Anna Weckman
  weckman.anna@gmail.com

  Nauroin noita videoita. Varmasti hyi muistoja

  VastaaPoista
 56. Varpu Virmavirta
  varpu.virmavirta@gmail.com

  VastaaPoista
 57. Jannika Jokinen
  jankka.jokinen@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Janina Ratilainen
  alzufani@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Janina Ratilainen
  alzufani@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Tiia Anttila
  kepparihullu02@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Mullekin kelpaisi tuollainen kesälomapaikka! Satais nyt ensin eessitä lunta :D

  Emmi Palomäki
  emmipa1@gmail.com
  Olen seurannut ja tykännyt sivustoista.

  VastaaPoista
 62. Sanna Hakala
  sanskiii@hotmail.com

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat