tiistai 26. huhtikuuta 2016

#726: Sata ja yksi vastausta

Nyt olisi vuorossa sekalaisten ja lyhyempien kysymysten vastausosio. Näitä tuli jälleen kerran runsaasti, minkä vuoksi olen yrittänyt vastata lyhyesti niihin kysymyksiin, joihin se vain mitenkään on mahdollista. Kiitos kuitenkin ihan jokaiselle kysymyksiä lähettäneelle lukijalle, näihin oli ilo kirjoittaa vastauksia. 

Jos kysymyksesi ei ole vielä saanut vastausta blogini puolella, ei hätää. Joihinkin laajempia vastauksia vaativiin mieltänne askarruttaneisiin asioihin kirjoittelen myöhemmin keväällä omia mietteitäni, joten pysykää kuulolla :)


HEVOSAIHEISET KYSYMYKSET

K: Ihailetko ketään muuta ratsastajaa? En tarkoita tällä esim. idoleita, vaan ihan arkipäivässä. Jos ihailet, niin mikä on siihen syynä.
V: Ihailen sellaisia ratsastajia, jotka jaksavat puurtaa pikkutarkasti omien ja hevostensa virheiden korjaamiseksi. Ihmisiä, joilla on selkeät tavoitteet ratsastuksen ja hevosten käsittelyn kanssa jokaiselle hetkelle, jonka he hevosten kanssa viettävät. Haluaisin oppia määrätietoisemmaksi ja ennen kaikkea suunnitelmallisemmaksi ratsastajaksi, jolla olisi selkeä idea jokaiselle suoritettavalle asialle. 

Jos saan sanoa jonkun ratsastajan, jonka ratsastustyyliä ihannoin, on vastaukseni ehdottomasti Marcus Ehning. Ei varmaankaan tarvitse edes kertoa, miksi näin!

K: Oletko miettinyt vaihtavasi esteet kouluratsastukseen? Eli niin, että kouluratsastus olisi esteiden sijaan päätavoitteesi ja kilpailisit siinä lajissa?
V: En ole miettinyt tällaista tosissani, sillä tällä hetkellä mulla ei olisi hevosta kouluratsastuksessa kilpailemista ajatellen. Kouluratsastus on kuitenkin todella lähellä sydäntäni ja voisin kuvitella itseni myös kouluratsastajana tulevaisuudessa jonkin toisen hevosen kanssa. Aika näyttää, mihin tulen päätymään! Harrastelijamaista kilpailemista korkeammalle tulen tuskin koskaan pääsemään, joten samapa tuo, minkä lajin parissa vapaa-aikaansa viettää.

K. Parhaimmat ominaisuutesi ratsastajana: muiden sanomat ja oma mielipiteesi.
V: Mulle on sanottu useina vuosina positiivista palautetta katseestani esteillä - siirrän katseeni hyvissä ajoin seuraavalle esteelle. Kehuja on tullut aikoinaan myös "yleisestä ratsastustaidosta" eli ei niinkään yksittäisistä asioista, vaan siitä, että olen osannut ratsastaa erilaisilla hevosilla. Yksi suurimmista asioista, joita kuulen yhä edelleen, on asenteeni kehuminen: olen aina yrittänyt olla liikkeellä nöyrällä mielellä tiedostaen oman kokemattomuuteni, ottanut vastaan jokaisen mahdollisuuden ratsastaa erilaisilla hevosilla ja nähnyt vaivaa asioiden onnistumisen eteen. Ehkä se piirre on sellainen, johon voin itsekin yhtyä. Toivon säilyttäväni samanlaisen asenteen vastaisuudessakin :)

Tämä postaus sisältää sekalaisen joukon kuvia vuosien varsilta!

Hienosti lähestytään estettä, joka näyttää aika isolta tästä katsottuna :D
K: Haluaisitko kokeilla Kootussa Ravissa -blogin hevosta Herttaa? (Olisi muuten ihan super jos olisi teidän välillä joku hevosenvaihto)
V: Miksikäs ei, tosin Noora tuskin päästäisi mua keikkumaan Hertan selkään! Mä olen kutsunut jo kauan sitten Nooran ratsastamaan Champilla, mutta ei olla vielä saatu tätä toteutettua.

K: Kuinka usein ratsastat ilman satulaa? Milloin olet viimeksi ratsastanut Champilla ilman satulaa?
V: Ratsastan ilman satulaa todella harvoin, koska se ei ole mielestäni samalla tavoin tehokasta kuin satulan kanssa ja menee näin ollen sellaisena hömpöttelyliikuntana. En sano, etteikö ilman satulaa ratsastaminen voisi olla yhtä tehokasta kuin satulan kanssa, mutta omalla kohdallani se ei ole näin. Voisin sanoa meneväni ilman satulaa keskimäärin pari kertaa vuodessa, jos valokuvaustilanteita ei lasketa mukaan. Viimeksi ratsastin sillä tavoin parisen viikkoa sitten, jolloin hölkkäsin pitkin ohjin ravissa ja laukassa ennen juoksuttamista. Hyppäsinpä siinä sivussa jonkun esteenkin! Sitä edeltävästä kerrasta onkin aikaa, sillä ajanjakso taisi olla joulukuu. 

K: Montako ruusuketta sinulla on tarkalleen?
V: Tätä varten mun piti tyhjentää ruusukelaatikkoni ja tehdä pieni laskelma. Tallella olevia ruusukkeita on 77 kappaletta, mutta osa ratsastuskouluaikojeni vihreävalkoisista "clear-round"-ruusukkeista on jatkanut matkaansa ruusukkeiden taivaaseen. Tallella olevista ruusukkeista ensimmäisen sijan ruusukkeita on 15 kappaletta (joista Champin kanssa neljä), toisen sijan ruusukkeita myöskin 15 kappaletta (joista Champin kanssa kolme), kolmannen sijan ruusukkeita 9 kappaletta (joista Champin kanssa kolme), neljännen sijan ruusukkeita kuusi kappaletta (joista Champin kanssa neljä), viidennen sijan ruusukkeita yksi (sekin Champin kanssa saatu) ja kuudennen tai sitä seuranneiden sijojen ruusukkeita 12 kappaletta (joista Champin kanssa yhdeksän). Clear-round eli puhtaasta radasta saatuja ykköspalkintoja on 18 kappaletta (joista Champin kanssa kolme). 

K: Milloin tipuit viimeksi, miksi ja miten? Kerro pahimmista tippumisistasi, mitä silloin tapahtui ja miksi tipuit. Kuinka monta kertaa olet tippunut Champilta? Oletko koskaan pudonnut maastossa? Hirvein tai vaarallisin hevoskokemuksesi?
V: Tipuin viimeksi hevosen selästä marraskuussa 2012, jolloin kaaduin esteen sekaan nuoren hevosen kanssa Hollannissa. Sekään ei siis ollut varsinaisesti tippuminen, sillä hevonen meni itsekin ympäri. Tuosta on tarkempi selostus videoineen tämän linkin takana. Lyhyesti kerrottuna lähestyin nelivuotiaalla hevosella estettä, hyppy lähti vähän kaukaa, hevonen sekosi jaloissaan ja kaatui kesken hypyn esteen sekaan, jonka jälkeen menimme niskojen kautta ympäri. Multa katkesi solisluu kolmeen osaan, hevoselle ei onneksi käynyt kuinkaan. 

En ole koskaan tippunut Champilta (kopkop), mutta lähellä on ollut muutamaan otteeseen. Maastossa tippumisia en muista, mutta varmasti olen tullut ponien selästä lapsena ala kerran jos toisenkin!

Muutamia kuvia Kaprista. Se oli mulla ylläpidossa puoli vuotta, tiedoksi niille, jotka eivät lukijoita vielä vuosina 2011-2012 olleet :)


K: Paras kisapaikka?
V: Kyllä mun valinta on nykyään ratsastuskeskus Aino, sillä se on lähellä meidän tallia ja kaikkinensa ihan loistava puitteiltaan!

K: Miksi Champilla on vain estesatula? Eikö estehepallakin mennä koulua enemmän? Eikö koulutunnilla tule sanomista estesatulasta? Minkä merkkinen satula Champilla on?
V: Champilla olisi koulusatula, jos mulla olisi rahaa sellaisen hankkimiseen. Estesatulalla voi onneksi ratsastaa myös sileällä, eikä siitä tule sanomista valmennuksissa. Champin satula on Prestigen Versailles.

K: Jos sulla ei olisi omaa hevosta, kävisitkö tai haluaisitko käydä ratsastuskoulussa?
V: Olen ollut ratsastuskouluoppilas melkein kolmetoista vuotta, joten miksikäs ei. Laadukas ratsastuskoulu on hyvä paikka opetella ratsastamista ja hevosten käsittelyä. 

K: Kuka sinua valmentaa? Kuinka usein käyt valmennuksissa?
V: Esteratsastuksen puolella kotivalmentajani on Piude Myrskog ja käyn säännöllisesti kerran kuussa Piia Pantsun valmennuksissa Järvenpäässä. Koulupuolella kotivalmentajani on Jonna Aaltonen. Näiden lisäksi saatan käydä satunnaisesti muiden vierailevien valmentajien tunneilla. Käyn valmennuksissa kerrasta kolmeen viikossa.

K: Millä tallilla Champ asuu? Onko mielestäsi Champin tallilla hinta-laatusuhde kunnossa (eli siis ylläpitokustannukset hoitoon nähden)?
V: Champ asuu Hongisojan kilpatallilla Uudellamaalla, jonne se muutti viime vuoden elokuussa. Tykkään tallista ihan älyttömästi, siellä toimii kaikki juuri kuten haluan. 

K: Tuleeko sulle enää koskaan esteillä rimajännitystä (tarkoittaen että esteet näyttävät yhtäkkiä kamalan isoilta ja epäilyttää onnistutko tehtävissä) ja jos, niin millaisia nämä tilanteet ovat olleet?
V: Tulee kyllä ja se on todella ärsyttävää! En varsinaisesti jännitä esteitä tai ainakaan pelkää niitä, mutta aina valmennuksissa tai kisoissa korkeuksien noustessa saattaa ennen suoritusta tuntua, että onpas nuo esteet valtavan kokoisia. Sitten, kun suoritus on tehty, ei korkeus tunnu enää samalta. Sanoisinko, että varsinkin valmennuksissa esteiden nostaminen sinne 120cm ja korkeammalle tasolle on ehkä enemmänkin sellaista odottavaa jännitystä, johon sekoittuu innostusta ja halua näyttää parhaansa.


Hollannissa vuonna 2012.

K: Mitkä olisivat mielestäsi hyviä keinoja vaalia positiivista ja kannustavaa ilmapiiriä ratsastuspiireissä? 
V: Avoimuus, suvaitsevaisuus ja muiden huomioiminen. Niillä pääsee pitkälle tavallisessakin elämässä, joten miksei samoja voisi soveltaa hevosihmisten ah niin ihanaan ilmapiiriin! Kateellisuus taitaa olla yksi suuri tekijä hevosurheilun parissa, joten yleistä ymmärtäväisyyttä ja toisten tsemppaamista haluaisin nähdä paljon enemmän. Tämä on kyllä aiheena sellainen, josta voisin kirjoittaa vaikka kokonaisen postauksen.

K: Kerroit joskus, että haaveilet vaihtoon lähdöstä siten, että ottaisit Champin mukaan. Onko suunnitelmat tämän suhteen kirkastuneet tai onko sinulla jokin tietty maa tähtäimessä?
V: Haluan yhä edelleen ottaa Champin mukaan vaihtoon ja tarkoitus olisi hakea vaihtoa vuoden 2017 keväälle eli vuoden päähän tai vaihtoehtoisesti seuraavaan syksyyn. Aion hakea Hollannin Amsterdamiin, sillä sinne saan hevosen helposti mukaan ja siellä on loistava yliopisto viestinnän opiskelua ajatellen. 

K: Millä tehtävillä saat sileällä Champin takaosan paremmin alle ja hevosen avuille? Ilmeisesti ainakin vastalaukasta tykkäät!
V: Teen paljon vastalaukkatyöskentelyä, kuten siirtymisiä ravin ja vastalaukan välillä ympyrällä sekä ihan avotaivutusta vastalaukassa. Ylipäänsä kaikki siirtymiset ovat mieleeni, samoin erilaiset taivuttavat liikkeet. Pohkeenväistön olen nyt lähiaikoina palauttanut repertuaariini, sillä se on tehokas tapa aktivoida takajalkoja astumaan ristiin mahan alle. 

K: Oletko ajatellut tulevaisuudessa mennä joitakin koulukisojakin Champin kanssa? Kisatavoitteet Champin kanssa? Aiotko osallistua kenttäkisoihin? Mitkä ovat teidän tavoitteet Champin kanssa vuoden päästä? Entäs kolmen?
V: Tarkoitus olisi mennä koulukisoja, mutta en uskalla luvata varmaksi mitään. Ehkä me jokin helppo C mennään tänäkin vuonna :D Kenttästartin haluan päästä tekemään! Estepuolella olisi tarkoitus kisata 120cm-tasolla puhtaita ja siistejä suorituksia, toivottavasti pääsemme tavoitteisiin. Vuoden päästä haluaisin olla vahvalla 120cm-tasolla ja hypätä joitakin 125cm-luokkia sijoittuen, kolmen vuoden päästä olen toivottavasti 130cm-tasoinen ratsastaja, joka on kehittynyt kaikella tavalla eteenpäin. Tärkeintä on, että hevonen pysyy terveenä!

K: Saisitko kisata Wallulla, jos haluaisit?
V: Wallulla on tällä hetkellä kaksi ahkeraa vuokraajaa, jotka kisaavat hevosella varmasti mielellään itse. Mä liikutan Wallua sen verran, mitä vuokraajat eivät kykene eli kerran tai pari viikossa.

K: Miten päädyit hevosten pariin? Ratsastaako muut perheestäsi tai onko teillä hevosihmisiä suvussa?
V: Äitini laittoi mut joskus pienenä talutusratsastukseen kerrostalon pihamaalla ja kun muutimme hetken kuluttua nykyiseen kotikuntaani, oli talomme vieressä hevosia laitumella. Silloinen paras ystäväni alkoi ratsastamaan niillä, joten päädyin mukaan kuusivuotiaana. Sillä tiellä ollaan edelleen! Mä olen ensimmäinen hevosihminen meidän suvussa niin isän kuin äidinkin puolelta. Jollain pikkuserkullani taitaa olla hevonen, mutten kyllä ole enää edes varma.Tässä tämän kaatumisen seurauksena tullut solisluun katkeaminen kolmeen osaan. Tästä syystä oikea olkapääni on 10cm alempana ja lyhyempi kuin vasen, ja se naksuu jatkuvasti liikkeessä.
K: Aiotko Champin jälkeen jatkaa hevostelua? Miten?
V: Enköhän, ei tästä lajista niin helposti eroon pääse. Ostan varmasti uuden hevosen.

K: Miten perustelisit ihmiselle, joka ei ymmärrä hevosista, että miksi käyttää niin paljon rahaa tähän harrastukseen?
V: Käyttäsin Jaajo Linnonmaan sanontaa: "jos kaikki rahasi ei mene harrastukseesi, ei se silloin ole sinulle oikea harrastus". Onhan tämä ihan hullujen hommaa, eikai kenenkään täysjärkisen tarvitse ymmärtää asiaa sen syvällisemmin :D

K: Jos saisit toisen hevosen, millainen se olisi? Ottaisitko toista hevosta, jos siihen olisi tilaisuus?
V: Ostan seuraavaksi varmaankin jonkun maitovarsan, joka saa kasvaa Champin rinnalla uudeksi hevoseksi ja jatkaa sitten Champin jalanjälkiä, kun se siirtyy joskus hamassa tulevaisuudessa eläkkeelle. Tai sitten hankin jälleen valmiin hevosen, jolla on kaikki valmiudet viedä mua vielä enemmän eteenpäin. Riippuu varmasti ihan siitä, millaisessa taloudellisessa tilanteessa elän siinä vaiheessa. Kahta kilpailuikäistä hevosta tuskin pystyn elättämään näillä maneesitallien hinnoilla.

K: Haaveiletko omasta tallista? Miksi, miksi et?
V: En tosiaan! En ikinä haluaisi omaa tallia, sillä tyypillinen "punainen talli, laitumet ja tupa" -ajattelu on niin kaukana mun ajatusmaailmasta kuin olla voi. Ymmärrän täysin niitä, jotka tämän ihanan idyllin lapsine ja koirineen haluavat, mutta mulle on tärkeämpää tällä hetkellä hyväpalkkainen työ, laadukas harrastaminen ja jokin kiva asunto hyvien kulkuyhteyksien päässä. Oma talli on niin suuri taakka, etten ikinä halua pistää lusikkaani siihen soppaan. Vaikka siellä olisi vain ne omat hevoset. 

K: Onko sinulla jotakin lempparirotua tai minkätyylisistä hevosista tykkäät? 
V: Pakkohan tähän on vastata, että puoliveriset ovat lähinnä sydäntäni - ihan vain johtuen siitä, että ne soveltuvat parhaiten harrastamani lajin pariin. Mulla ei ole varsinaista lempirotua, sillä kaikki hevoset ovat ihania omina yksilöinään: söpöt shetlanninponit ovat oikeita sydämenvalloittajia siinä, missä siro ja lihaksikas täysverinen voi häkellyttää monet vauhdillaan.

K: Mikä on ratsastuslaji jota et ole, mutta haluaisit kokeilla?
V: Haluaisin kokeilla vikeltämistä, sillä se näyttää hauskalta. En kyllä varmasti pysyisi hevosen kyydissä kovinkaan hääppöisesti eli sitä pitäisi olla jonkun videoimassa, jotta saisitte nähdä hienoja tippumisia!

K: Koska ja miten Champ pääty sulle? Mistä sait idean hevosen hankkimiseen? Minkä ikäinen olit kun sait Champin? Oletko koskaan katunut hevosen omistamista?
V: Champ tuli Suomeen vuoden 2013 helmikuussa Hollannista, kun olin 18-vuotias. Kävimme katsomassa hevosia siellä vuoden alussa, jolloin kokeilin Champia kahteen otteeseen ja valitsimme sen lopulta tulevaksi hevosekseni. Hankimme hevosen siksi, koska halusin kehittyä ratsastajana ja sopivaa ylläpitohevosta ei löytynyt. En ole koskaan katunut hevosen omistamista, vaikka helppoa se ei aina ole.

Champin koeratsastus Hollannissa.
Huonolaatuinen ja pieni kuva, mutta tässä Champ nuorena hevosena jossain päin maailmaa :D
Ja kotona Suomessa ensimmäistä päivää <3
K: Oletko miettinyt joskus ratsastuksen lopettamista?
V: Leikkimielisenä toteamisena varmasti useita kertoja viikossa, kun heitämme talliporukalla vitsiä siitä, pitäisikö meidän vaihtaa lajimme kuviokelluntaan tai pitsinnypläykseen - jos se vaikka sujuisi paremmin. Mutta oikeasti olen miettinyt ratsastuksen lopettamista joskus varhaisteiniaikoinani ollessani ehkä 12-vuotias, sillä silloin mulla oli pidempi matka tallille ja pyörällä polkeminen ei kiinnostanut yhtään. Kun pääsin valmennusryhmään ja muutimme nykyiseen kotiini, alkoi harrastus tuntua jälleen kivalta.

K: Oletko suunnitellut meneväsi vielä tahkolle töihin/ratsastamaan?
V: En ole suunnitellut, mutta pitäisi mennä moikkaamaan kavereitani sinne suuntaan joskus tänä vuonna.

K: Mikä Champissa hurmaa sinua? Kerro vähintään kaksi huonoa ja hyvää puolta? Onko Champ elämäsi hevonen? Haluaisitko muuttaa Champissa jotakin?
V: Champissa parasta on sen persoonallisuus. Se on todella seurallinen, viisas ja samalla koko ajan pilke silmäkulmassa. Huonoja puolia on tietysti vaikeaa keksiä, mutta ratsastuksessa ainakin sen viisaus - se tekee vain sen, mitä ratsastaja osaa pyytää, eikä anna mitään ilmaiseksi. Toinen huono puoli on sen vetelä tapa kävellä taluttaessa, mutta se on lähinnä omistajasta johtuvaa koulutuksen puutetta, eikä niinkään hevosen vika :D

K: Kuinka monta vuotta olet ratsastanut?
V: Olen ratsastanut 16 vuotta. 

K: Onko sulla koskaan päiviä milloin et haluaisi tai jaksaisi lähteä tallille?
V: Ei oikeastaan, koska tiedän, että sinne on aina lähdettävä. Joskus olisi ihanaa vain makoilla sängyssä koko päivä, mutta koska sellaista ei ole muutenkaan edes ilman hevosta, niin eipä tule lopulta edes ajateltua mahdollisuutta. Joskus lähteminen saattaa olla vaikeaa, mutta kun tallille pääsee, muuttuu ajatukset heti iloisemmiksi.

K: Missä tutustuit Tiia Suomalaisen kanssa? Millainen Voitto oli mielestäsi ratsastaa? Onko Champissä ja Voitossa samoja piirteitä? Jos on niin mitä?
V: Tutustuimme Tiian kanssa blogijuttujen parissa. Ratsastin Voitolla vuonna 2013 enkä kuollaksenikaan muista, millainen se oli tarkalleen ottaen. Todella kiva ja simppeli, sen verran osaan sanoa lonkalta heitettynä! Kannattaa katsoa Tiian ja mun tekemät postaukset aiheesta. 

K: Miten lausut Champin? 
V: Tätä kysytään multa niin usein ja olen tämän niin monta kertaa yrittänyt selittää kirjoittaen, että kannattaa katsoa mikä tahansa mun tekemä video - niissä kuulee tuon lausumistavan :)

K: Miten sulla riittää aika opiskelun oheella oman hevosen omistamiseen ja ylläpitoon?
V: Järjestelemällä asiat fiksusti ja panostamalla siihen, mikä on tärkeää. Tosin nyt olen laiminlyönyt opiskelujuttuja jo monen päivän ajan, minkä vuoksi olen loppuviikosta korviani myöten pulassa. No, välillä näinkin. 


Nämä on näitä onnistuneita ratsastushetkiä :D

K: Mitä merkkejä suosit ratsastusvaatteissa tai tarvikkeissa?
V: Mulla on melko paljon Euro-Staria, Kingslandia, Spooksia, Horse Comfortia ja sitten aika paljon kaikkia yksittäisiä kappaleita eri merkeiltä. Nykyään en kiinnitä niin paljon huomiota merkkeihin, kunhan vaate on oikeasti kaunis ja hyvälaatuinen, sekä tietysti mukava päällä. 

K: Onko sinulla ikävä joskus Kapria?
V: Ei ole, sillä tamma on oikein hyvässä kodissa, jossa se pääsee näyttämään taitonsa osaavan kuskinsa kanssa. Kaikkea hyvää heille :)

K: Maksatko itse Champin kulut (talli, valmennus jne?). Jos kyllä, niin miten rahasi riittävät. Riittivätko kun et ollut töissä? Voitko osallistua mihin valmennuksiin haluat (vai täytyykö ajatella myös taloudelliselta kantilta)?
V: Maksan Champin kulut ja elämisen itse kokonaan, mutta perheeni maksaa tavalliset viikkovalmennukset. Toki yllättävien eläinlääkärikulujen sattuessa saan tarvittaessa rahallista tukea. Näin opiskelijana rahat ovat enemmän kuin tiukilla, mutta kyllä tässä vielä pinnalla pysytään. Olen ollut aina töissä omistaessani hevosen, joten en osaa sanoa tuohon mitään. Valmennuksia valitessani mun pitää tietysti miettiä rahatilannetta, sillä kaikki ylimääräiset valmennukset maksan aina itse.


MUUT KYSYMYKSET

K: Oletko enemmän aamuvirkku vai yökukkuja?
V: Yökukkuja, sillä voin valvoa helposti vaikka neljään tehden kouluhommia. Aamut eivät ole mulle parasta aikaa, sillä jos mun pitää herätä aikaisin, menen heti tallille - mihinkään järjelliseen ajatteluun en mielelläni ryhdy ennen kahdeksaa. Toisaalta en osaa nukkua kovinkaan myöhään ja vaikka valvoisin yöllä, herään silti aina viimeistään kymmeneltä, jonka jälkeen lähinnä pyörin sängyssä.

K: Jos kuvaat videopostausta, niin "laittaudutko" sitä varten?
V: En, sen kai näkee noista videoistakin, kun näytän välillä melko räjähtäneeltä.. Hups!

K: Värjäätkö hiuksiasi? Oletko aina ollut brune?
V: Värjään hiukseni kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. En ole aina ollut ruskeahiuksinen, sillä lapsena oli ihan platinablondi. Hiukseni tummuivat vähitellen, vaikka vielä päiväkodissa olin oikea kultakutri! 

Kun nyt päästiin vanhojen kuvien makuun, niin tässä kuvia vuosilta 2011-2012!


K: Onko sulla poikaystävää? Hevosmiehen vai ei-hevosmiehen kanssa yhteen?
V: Monimutkainen kysymys, johon en voi vastata täällä vielä mitään. Ja ehdottomasti ei-hevosmiehen, hulluksihan siinä tulisi, jos olisi kaksi hevosihmistä saman katon alla :D

K: Koska valmistut yliopistosta ja mitä sen jälkeen?
V: Valmistun yliopistosta valtiotieteiden kanditaatiksi toivottavasti syksyllä ja maisteriksi suunnitelmien mukaan vuoden 2019 keväällä. Haluaisin tietysti päästä oman alani töihin jo maisterivaiheen aikana, mutta tulevaisuus näyttää, mihin tieni vie!

K: Lempilaulu? Lempilaulaja?
V: Mulla ei ole yhtä lempilaulua tai lempilaulajaa, mutta tällä hetkellä kuuntelen tosi paljon vanhoja kappaleita. Jos seuraatte mun Spotifyn tähdellä merkityt -listaa, näette sieltä lauluja, jotka ovat sillä hetkellä kovimmassa kuuntelussani. Lisäksi kuuntelen paljon muitakin listoja, kuten vanhoja kappaleita, sekalaisia hittibiisejä vuosien varsilta ja Suomen kuunnelluimpia kappaleita

K: Asutko omassa asunnossa? Missä haluaisit asua valmistuttuasi? Siis lähinnä missä kaupungissa vai kiinnostaako ulkomaat?
V: En asu vielä omillani, mutta olen saanut takarajaksi omaan asuntoon muuttamisessa ensi syksyn, eli kohta taidan asua. Valmistuttuani haluaisin asua pääkaupunkiseudun lähettyvillä, jossain näillä main missä nytkin tai vaihtoehtoisesti Helsingin rajojen sisäpuolella. Suurin haaveeni on ollut Euroopan Unionin piirissä työskenteleminen, jolloin asuinmaaksi valikoituisi Belgia. Saa nähdä, toteutuuko haaveeni koskaan..

K: Kerroit joskus että olet kiinnostunut politiikasta niin mihin poliittiseen suuntaan olet itse kallellasi? Siis puolue tai laveammin oikealle/vasemmalle.
V: Kyllä vain, politiikka ja yhteiskunnalliset asiat ovat aina kiinnostaneet mua paljon - senpä takia luen tälläkin hetkellä yhtenä sivuaineenani valtio-oppia yliopistossa. Poliittinen historia olisi myös ollut kiinnostava aihevalinta, mutta ehkä sitten maisterivaiheessa! Olen aina ollut kokoomuslainen, mutta en toki allekirjoita kaikkea puolueen ajamia asioita.

K: Oletko harrastanut jotain muuta ratsastuksen lisäksi?
V: Vaikka mitä: kuvataidekoulua, kanteleen soittamista, valokuvaamista, keppihevosia, vihko- ja virtuaalitalleja, joskus lapsena jotain tanssiakin. 

K: Missä olet töissä?
V: Kaupan alalla eli ihan toisessa paikassa, johon tutkintoni lopulta taitoja tarjoaa.

K: Haluaisitko joskus tulevaisuudessa lapsia?
V: Varmasti joskus, mutta toivottavasti tätä ei tarvitse ajatella ihan hetkeen.

K: Onko sulla sisaruksia?
V: On kyllä, yksi veli sekä isäpuoleni poika ja tytär, jotka kuuluvat perheeseeni ihan täyssisarusten tavoin. 

Nami.. Tämän näköinen mun jalka oli kerran, kun tipuin kahdesti yhden ratsastuksen aikana hevosen selästä. Kenkä lähti kaikessa tiimellyksessä jalasta pois, menin siis ilman satulaa ja lenkkarit jalassa.

Mulla on ollut aina parhaat kaverit <3 Sarinan hoivaboxi vuodelta 2011 tai vielä kauempaa :D
K: Onko sulla oma auto?
V: Kyllä on, vaikkei se ole omistuksessani. Mutta ei sillä aja kukaan muu, muilla perheenjäsenilläni on omat autonsa.

K: Kenen bloggaajan saappaisiin haluaisit päiväksi hypätä? Miksi?
V: En osaa vastata tällaiseen kysymykseen kovinkaan hyvin, sillä en ole miettinyt asiaa koskaan sen kummemmin. Periaatteessa tiedän jo haluamani asiat monen bloggaajan elämästä eli sen takia en tarvitsisi hypätä kenenkään saappaisiin. Mutta jos joku on ihan pakko sanoa, valitsisin varmasti Anna-Julia Kontion, sillä hänen elämäänsä olisi mukavaa katsella ihan vaikka sivusta päivän ajan.

K: Missä kaikkialla olet matkustanut?
V: Tässä postaus vuodelta 2014, jonka jälkeen olen käynyt uudestaan parissa jo mainitsemassani paikassa. 

K: Vaikutat hyvin positiiviselta ihmiseltä, millaisella ajattelumallilla onnistut siinä?
V: Olemalla positiivinen? En mä osaa sanoa :D Mä saatan pahoittaa mieleni melko helpostikin ja "masentua" hetkeksi todella pienistä asioista, kuten siitä, etten saa syödä haluaami ruokaa. Nuo hetket kestävät tosin sen minuutin tai pari, sillä en osaa olla pitkävihainen ja usein suutun myös itselleni siitä, jos olen pahoittanut mieleni typeristä asioista. Onneksi näitäkin tapahtuu nykyään harvemmin, olen ehkä kasvanut vähän aikuisemmaksi vuosien varrella. Mutta joo, yritän olla positiivinen ihan siksikin, että kaikki ympärillä olevat negatiiviset ihmiset ovat todella tympeää seuraa.

K: Miten rakennat postauksesi? Mikä sai sinut aloittamaan bloggauksen? Tuntuuko oudolle kirjoittaa melkein 3 000 lukijalle? Oletko ajatellut blogisi tulevaisuutta?
V: Kirjoitan postaukset aikalailla intuitiolla eli en mieti niitä välttämättä kovinkaan syvällisesti etukäteen. Blogiani lukee pitkälti yli 15000 yksittäistä ihmistä kuukausittain eli tuo bloggerin antama rekisteröityneiden lukijoiden määrä ei ole kovinkaan paikkaansa pitävä. Bloggauksen aloittamisesta ja tulevaisuudesta on enemmän juttua toukokuussa jalustin.netin puolella, sieltä kannattaa tsekata silloin, jos aihe kiinnostaa.

K: Tykkäätkö Ben&Jerry's jäätelöstä?
V: Rakastan sitä, oikeastaan mitä makua vaan! Olen maailman suurin herkuttelija, voisin elää pelkällä pullalla, karkilla ja jäätelöllä.

K: Keitä vloggaajia seuraat? Entä bloggaajia?
V: Seuraan aika monia vloggaajia. Sanotaanko vaikka näin, että Suomen 20 katsotuimman vloggaajan videoita taidan katsoa melko säännöllisesti, sen lisäksi useita ulkomaisia vloggaajia. Blogeja seuraan paljon vähemmän nykyään ja nekin kaikki ovat hevosaiheisia ja pysyneet lukulistoillani pitkään. 

Kaikki kunnia sille, joka jaksoi lukea kaiken tänne asti! 

23 kommenttia

 1. Olipas kivoja ja mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia! :)

  VastaaPoista
 2. hei onko sulla ainosta perjantailta kuvia ? näin sut siellä kamera kädessä ja päätin kysellä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitä, joitakin kuvia sieltä täältä :)

   Poista
 3. Hyvin jakso lukea :) voisitko tehdä postauksen ajoista kun olit ulkomailla, olit ilmeisesti melko nuori? Miten päädyit sinne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä postauksia on mun blogissa ihan älyttömän paljon jo ennestään, mutta voisin tehdä yhden koostepostauksen, johon laitan kaikki jo aiemmin kirjoitetut tekstit :)

   Poista
 4. Hei! Olisi tosi kiva, jos voisit vastata hyvä vai taitava ratsastaja -postauksen kysymyksiini. Toivottavasti ei ole liikaa vaivaa! :)

  VastaaPoista
 5. Hyvin jaksoi lukea! Mielenkiintoisia kysymyksiä ja hyviä vastauksia. :)

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtava tilannekuva, tuo, missä hevonen pukittaa ja putsi lentää kaaressa :D

  VastaaPoista
 7. Ovatko ulkomaalaiset vloggaajat, joita seuraat myös hevosharrastajia? Jos ovat, voitko kertoa ketä? :)

  VastaaPoista
 8. Miksi Ainon kisoista ei postausta ?
  Mikä muuton takaraja? Siihen mennessä pakko muuttaa ? Miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä panikoi, kyllä sieltäkin on postaus tulossa kunhan kerkeän kirjoittaa (YouTubessa jo tovin ollut ääniraidallinen videokin). Ja juu sitäpä juuri, ihan vain siksi, että saan oman kämpän ja talouden :)

   Poista
 9. Aivan helposti jaksoi lukea! :D Kivoja vastauksia olit keksinyt ja postaus oli todella mielenkiintoinen :)

  VastaaPoista
 10. onko sulla poikaystävää? miksi tuo on monimutkainen kysymys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se tapailee jotain mut ei halua julkista tietoa siitä? Käsitin tolleen mut enpä tiiä

   Kiva postaus hyvin jaksoi lukea loppuun !

   Poista
 11. Sulla on mailman parhaat postaukset ja jaksoin lukea koko postauksen milloin tulee myday?

  VastaaPoista
 12. En ole kauaa blogiasi säännöllisesti seuraillut, mutta kirjoitat mielestäni asioita todella hyvin, kun tuosta äsken pari vanhempaa postausta lukaisin. Tässäkin todella kivoja ja hyviä vastauksia sulta! :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat