torstai 2. maaliskuuta 2017

#854: Videopostaus Saksan reissulta 3/4

Moikka taas kaikille ja pahoittelut viikon mittaisesta blogihiljaisuudesta! Kulunut viikko on tosiaan mennyt kuin siivillä, sillä meillä on yliopistolla kolmannen periodin loppurutistus, mikä tarkoittaa todellista työntekoa ainakin mulle. Viikonlopun aikana piti väsätä kasaan neljä esseetä, jonka jälkeen olen tehnyt vielä muutamia ylimääräisiä töitä ja toki kirjoittanut kandidaatintyötä, jonka palautus on ihan näillä näppäimillä. Lupaan siis aktivoitua blogin suhteen heti, kun opiskelukiireet helpottavat. 

Ajattelin kuitenkin julkaista tässä välissä Saksan matkan kolmannen videopostauksen myös tänne blogin puolelle, sillä onhan reissusta vierähtänyt jo hetken verran aikaa. Mulla olisi muutenkin ihan valtavasti materiaalia aina estevalmennuksista tavallisiin myday-videoihin, kouluvalmennuspostauksiin ja laajempiin mielipidekirjoituksiin. Osa on jo melkein valmiita, osa vasta materiaalitasolla kamerassa. Mutta nyt joudutte odottelemaan sen hetken, että saan painettua hetken verran tukka putkella koulun osalta.

Elämä on muuten rullannut ihanasti. Olen päässyt ratsastamaan paljon ja tuntuu lähes siltä, että mulle on avautunut ihan uusi vaihe ratsastuksen suhteen. Juttelin juuri eilen kouluvalmentajani kanssa siitä, miten paljon motivaatiota uusilla ja erilaisilla hevosilla ratsastaminen on tuonut mulle alkaneen vuoden aikana. Jos Champin lähtemisestä on keksittävä jotain hyvää, on se ehdottomasti juuri tuo motivaatio omaan tekemiseen. On rikkaus, että pääsen ratsastamaan useilla hevosilla ja vielä valmentautumaan viikottain kolmen eri hevosen kanssa. Toki se oma hevonen olisi ihana juttu, mutta joskus on hyvä osata olla kiitollinen näistäkin mahdollisuuksista. Ja toisaalta, ilman Champin lähtöä en olisi varmasti uskaltanut ottaa itselleni näin montaa ratsastettavaa, enkä olisi senkään puolesta päässyt kehittämään itseäni ratsastajana. Viisas äitini totesikin siis ihan oikein sanoessaan, että muutokset tuovat mukanaan aina jotain uutta ja hyvää, vaikka ne sillä hetkellä eivät siltä tuntuisi.

Mutta se jaarittelusta tältä erää! Mä päästän teidät katsomaan maanantaihin sijoittuvaa videopostausta Saksasta ja jatkan itse kandidaatintyön väsäämistä. Enää ei ole paljonkaan jäljellä, mutta viimeistely ja hiominen on puuduttavan hidasta hommaa. Perfektionistille kun ei keskinkertainen kelpaa ;) Kaikille teille, joilla joku isompi työ on vielä edessä - suosittelen aloittamaan ajoissa, sillä säästätte oikeasti omia hermojanne. Vaikka mä rakastan työskennellä paineen alla, olisin silti päässyt tuhannesti helpommalla, jos olisin tehnyt tämän pois alta jo viime syksynä. No, deadlinethan on tarkoitettu venytettäviksi! Jos haluat katsoa edelliset Saksan videopostaukset, löydät ne täältä ja täältä.

Ihanaa viikonjatkoa just sulle! 


Linkki videoon.

Ps. Tätä tekstiä kirjoittaessani mulla on kamalan viisas olo, sillä sain elämäni ensimmäiset lasit ja ne tekevät mulle sellaisen kamalan fiksun olon. Kyllä, ja vielä millaiset - lukulasit! Niin sitä alkaa ikänäkö painaa, heh ;) 

8 kommenttia

 1. moikka! mutta etkö valmistu normaalia aikaisemmin, vai olenko ymmärtänyt jtn väärin, kun muistelen, että olisin jostain saanut käsityksen, että olet jotenkin supernopeasti valmistumassa koulustasi? vai mihin nähden olet jäljessä kandin kirjoittamisessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä valmistun tätä tahtia varmaankin syksyllä 2018 maisteriksi. Toki kaikki voi muuttua moneen kertaan vielä :) Periaatteessa, jos olisin opiskellut ahkerasti myös syksyllä, olisin voinut valmistua maisteriksi keväällä 2018 eli puoli vuotta aiemmin. Mutta mulla ei ole mikään kiire, kun normaalin tahdin mukaan mun pitäisi valmistua vasta 2020 :)

   Poista
 2. Nämä Saksan matka -videot on tosi kivoja!! :D Ihana Champpi <3 <3 Jaksamista opintoihisi! :) Mulla on kans lasit mutta ei lukulasit, vaan miinuslinssit, koska en näe hyvin kauas ilman laseja. Lasit päässä näytän varmaan 10 vuotta vanhemmalta :,,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Miinuslasit taitavat olla vähän yleisempiä ainakin nuorilla, meitsi vaan vanhenee selkeästi kun tarviin ikänäkölasit :P

   Poista
 3. kuulostaa kyllä ihan käsittämättömältä, että valmistut noin superaikaisin! oliko sulla jo päätetty, että haluat valmistua normaalia aikaisemmin, vai miksi haluat näin? ja onko sulla tenttejä sitten useammin kuin muilla samaan aikaan sun kanssa opiskelun aloittaneilla, vai miten opiskelumäärät eroaa heistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aada on jo useampaan otteeseen kertonut että opiskeli alaa aiemmin avoimessa, jonka vuoksi oli suorittanut osan opinnoista jo vähän niinkuin etukäteen.

   Poista
 4. Oot varmaan jo kyllästynyt tämmösiin kommentteihin, mutta jotenkin siitä on niin vaikea päästä yli että Keski-Euroopassa hevoset ei saa olla edes päivisin tarhoissa...
  Kisa hevoset tuolla on kuitenkin aika kovan luokan urheilijoita ja siihen kun lisää vielä hevosten luonnolliset tarpeet niin jatkuva liikkuminen on ehdottomasti yksi tärkeimmistä asioista. Sitten tulee tietenkin syöminen, juominen ja lajitoverit.
  Usein ainoa asia josta kisahevosen kanssa koitetaan pitää huolta on tuo syöminen... Ja se on aika surullista.

  Pidän itse Nikestä ja hänen tyylistään ratsastaa paljon ja uskon, että kilpailumaailman näkökulmasta tuolla tallilla pidetään oikein hyvää huolta hevosista. Kuitenkin Champ oli aivan varmasti onnellisempi Suomessa ollessaan. En usko että hieno talli, iso karsina, hyvä ratsastaja, upeat kilpailupuitteet yms. korvaa ikinä hevoselle sitä iloa ja onnea, kun saa vapaan temmeltää tarhassa ja liikkua siellä juuri sen verran kun itse haluaa.

  Sitäkin olen pohtinut, että kun esim. juuri hevosihmiset usein painavat itse pitkää päivää, ratsastavat monta hevosta päivässä ja siihen päälle vielä muita tallihommia ja hevosten hoitoa ja he pitävät siitä. Tykkäävät olla koko ajan ahkerasti hommissa ja "hyppivät seinille" jos joskus joutuu olemaan pakosta päivänkin neljän seinän sisällä... Ja sitten näillä samoilla ihmisillä voi olla hevosia jotka pääset liikkumaan ainoastaan ohjatusti ja sen 2-3h vuorokauden aikana...
  Suomessa onneksi harvemmin, mutta muualla Euroopassa aika yleistä.

  Joo... Mutta en nyt tarkoita tätä kommenttia niinkään henkilökohtaisesti Aada sinulle enkä vain tuosta Niken tallista. Tämä ongelma koskee niin isoa osaa koko hevosurheilua.
  Täytyy vaan toivoa että muutoksia tapahtuu, kun ihmiset valveutuu. Hevosurheilu tarvitsee seuraajia ja heitä tippuu pois matkasta koko ajan pikkuhiljaa, jos hevosten kohtelua ei kaikkialla paranneta.

  Hyvää jatkoa sinulle Aada ja onnea uuden hevosen etsintään!

  VastaaPoista
 5. Pakko tulla nyt kommentoimaan ja kiittämään.. :) sillon kun champ lähti ja kirjoitit asiasta, niin asia sai ajattelemaan ja päätin luopua itselle epäsopivasta hevosesta. Pitkään olin asian tiennyt mutta Vasta kirjoituksiasi lukiessa ja sun rohkaisemana uskalsin tehdä tämän. kommentoinkin tästä sulle silloin aikaisemmin :) nyt mulla on tallissa itselle täysin sopiva hevonen ja olen onnellinen <3

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat