lauantai 25. marraskuuta 2017

#924: Nyt sitä liikkuvaa kuvaa!

Kiinnitin huomiota tässä yksi päivä siihen, että olen tehnyt todella paljon enemmän videopostauksia tänä syksynä verrattuna aiempaan tahtiin. Vielä vuosi sitten videopostauksia tuli hyvällä tuurilla pari kertaa vuodessa, mutta pelkästään nyt syksyn aikana näitä on kertynyt lähemmäs kymmenen. Syynä tähän on ollut yksinkertaisesti se, että mulla on ollut mahdollisuus käyttää kuvaukseen sopivaa kameraa.

Videopostauksen ovat nykyään todella toivottuja, enkä yhtään ihmettele miksi. Varsinkin nuoret seuraajat haluavat helppoa ja kevyttä katsottavaa, mikä näkyy tubettajien määrän kasvussa ja suosion jatkuvassa nousussa. Erityisen hauskaa on, miten saan päivittäin kymmeniä viestejä siitä, miten olen jonkun mielestä paras hevostubettaja. Jaahas, ai minäkö youtubettaja? Monille niin, vaikka itse olen aina mieltänyt itseni bloggaajaksi. Ehkä tällainen termittely tiettyihin kasteihin on vanhentunut tapa puhua, ja tubettajien tai bloggaajien sijaan pitäisi puhua somevaikuttajista. Sitähän tämä kaikilla on - muihin vaikuttamista sosiaalisen median välityksellä.

Marraskuussa tuli kuvattua kaksi pidempää videopostausta. Toinen on itseasiassa ihan koko päivän kestävä MyDay, jossa pääsette seuraamaan yhtä ihan tavallista lauantaipäivääni. Aamu alkoi luennolla mindfulnesin käytöstä ratsastajan toiminnassa ja jatkui siitä tallille, salille ja lopulta isänpäivän viettoon. Tuollaiset päivät ovat mulle aika tavallisia viikonloppuja, joskin tekemisen suunnat vaihtelevat. Tuolla videolla ei itse tallihommia niin paljon ole, mutta toinen video korvaa sen puolen sitten oikein urakalla!


Linkki videoon (MyDay koko lauantaipäivältä)


Linkki videoon (tallivideopostaus)

Toinen video on nimittäin juurikin tallivideopostaus, jonka kuvaamiseen sain apukäden Vilman suunnalta. Tämä mahdollisti sen, ettei teidän tarvitse kuunnella omaa selitystäni pidellessäni kameraa itse kädessä, vaan saatte katsottavaksemme vähän sitä tekemistäkin. Aiemmista videoista poiketen jätin kaikkiin kohtiin alkuperäiset äänet, joten videossa ei ole ollenkaan musiikkia. Vaihtelu virkistää! Toivottavasti tällaisen videon katselu on mieluisaa, mutta kuulen toki mielelläni kommenttia siitä, millaisia videoita haluaisitte jatkossa nähdä. Tai jos videoita tuntuu jo olevan liikaa, niin senkin voi ilmaista kommenteissa.

Pelkiksi videoiksi blogi ei tietystikään ole menossa, sillä kirjoittaminen on aina lähinnä sydäntäni. Seuraava postaus on jälleen valmennuspostaus, missä mukana on paitsi ääniraidallinen video, myös sitä perinteistä kirjoitettua pohdintaa. Mikäs sen mukavampaa! Kirjoittamista on tullut muutenkin harrastettua viime aikoina urakalla, sillä päivitin blogin esittelysivut ja toin mukaan ihan uusia sivuja, joten kaikki tiedot ovat vihdoin ajantasalla. Tämän lisäksi olen oikeasti opiskellut nyt loppusyksystä ahkerammin kuin viimeiseen vuoteen, mikä tarkoittaa kirjoitusurakkaa paitsi gradun, myös muiden lyhyempien tutkielmien parissa. 

Videoiden tuloa saattaa vähentää loppuvuodesta kameran puute, sillä luovutin vihdoin isäni järjestelmäkameran takaisin hänelle ja näin ollen käyttööni jäi enää oma Canonin 7D Mark II -runko. Se on näppärä kamera automaattitarkennuksineen, mutta siinä ei ole kääntyvää näyttöä. Saas nähdä, miten paljon innostun kuvaamaan sillä. Tosin satsasin vihdoin uuteen ja kunnolliseen puhelimeen ostaessani OnePlus 5T:n, joten sillä pitäisi pystyä kuvaamaan myös ihan HD-laatuista videokuvaa. Oli muuten kokemus jonotella yli tunti ennen puhelun myynnin alkamista yhdessä muiden innokkaiden kanssa. Mutta kyllä tuon hankinta kannatti!

Ihanaa viikonloppua kaikille teille :)

10 kommenttia

 1. Jes, videoita! Vaikka tekstit on myös kivoja, seuraa kyllä videoita mielellään. Sellaista helppoa "ilman ajatusta" tekemistä vaikka samalla kun syö :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyviä videoita molemmat! :) Talli-, kisa- ja treenivideot on ehkä parhaita, mut on muutkin kivoja. Tosta jälkimmäisestä videosta täytyy sanoa, että vitsi toi Kalle on nätti hevonen! :D Mut on Macokin tietty <3 Oon ollut ilahtunut että sulta on tullut viime aikoina niin paljon videoita.

  Sit ton aiemman anon kommenttiin, että mä sen sijaan en pysty esim. syömään ja katsomaan videota samalla, koska kävis niin että oon kattonu koko videon tajuamatta siitä yhtään mitään... Oon siis äärimmäisen huono tekemään edes kahta asiaa yhtä aikaa :/ Mut kukin tekee tietty kuten itselle sopii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalle on kyllä kaunis! Kiva, että pidät videoista. ja aivan, jokaisella on oma tapansa katsoa videoita :)

   Poista
 3. Videoita on kieltämättä mukava katsoa välillä, vaikka muuten ne onkin hankalia toteuttaa. Tai näin moni on valitellut joka bloggaa.

  VastaaPoista
 4. Toi viimeinen tallivideopostaus oli yks parhaista, joten sellaisia lisää! Videoiden katsominen on kyllä kieltämättä helpompaa, kun voi itse tehdä samalla jotain muuta. Sun blogia luen aina ehkä kerran viikossa sitten sillain useamman postauksen kerralla kun on aikaa keskittyä. Tosi kiva miten oot nyt vielä enemmän alkanut päivitellä aktiivisesti muutenkin kuin blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos paljon! On kyllä mukavaa tehdä tätä blogia, mielellään tekisin enemmänkin jos aika sallisi :)

   Poista
 5. Voih, mun kimon häntä näyttää melkein joka päivä tolta, vaikka pesen sen tosi usein. Ainoo ero on, että mun hevonen on melkein kokonaan valkoinen ja sen häntä varsinkin on. Joten se näyttää jo kaukaakin likaiselta. Oon niin kateellinen tallin muiden kimojen hännille, kun ne on kaikki tollaisia mustanharmaita kuten Macollakin, joten ei näytä läheskään niin likaisilta (paitsi ehkä läheltä katsottuna).
  Näin talvella vielä hankalampi, kun on pihattoasukki, niin ei viitsisi sitä häntää joka päivä lutrata..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tuo on kyllä ärsyttävää! Meidän tallilla on kaksi ihan valkoista hevosta, niillä hännät kyllä pysyvät yllättävän puhtaina (tai sitten omistajat pesevät usein). Muut kimot ovat kuin Maco eli aavistuksen mustankimoja! Mutta onhan tuo hankala väri kaiken kaikkiaan :)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat