maanantai 27. marraskuuta 2017

#925: Ihan kuin alusta aloittaisi

Jos joku asia on jäänyt viimeisen vuoden aikana retuperälle, on se ehdottomasti tämän blogin ulkoasu. Ja sitäkin enemmän kaikkien blogin väliliehtien sisällöt, jotka ovat enemmän tai vähemmän peräisin ajalta, jolloin blogia perustin. Eli melkeinpä kuusi vuotta sitten - voitteko kuvitella! On ehkä aikakin tehdä asialle vihdoin jotain, sillä uuden hevosen myötä tuo Champin aikainen ulkoasu on auttamatta menneen talven lumia. Eikä vielä hetki sitten ulkoasua koristanut vaaleanpunainen teema ole ehkä enää se itselleni sopivin, saati tähän vuodenaikaan passaava. Tuumasta toimeen siis!

Tässä kohden apuun astui tuttuun tapaan Ida, joka pitää omaa yritystään nimeltä Graphics LF. Ida suunnitteli ja toteutti edellisenkin ulkoasuni blogiin, joten pyysin häntä tarttumaan toimeen myös tämän ulkoasun kohdalla. Annoin Idalle melkolailla vapaat kädet koko ulkoasun toteuttamista ajatellen, mutta esitin toiveeksi jotain harmaasävyistä ja yksinkertaista. Kun näin ulkoasun ensimmäistä kertaa, olin enemmän kuin tyytyväinen: juuri sellaista kuin olin toivonut, mutta kuitenkin jotain, mitä en olisi osannut itse missään vaiheessa suunnitella. Blogin historian ensimmäiset neljä vuotta suunnittelin blogin ulkoasun kokonaan itse, mutta sen jälkeen olen jättänyt homman niin sanotusti ammattilaisille. Koodikieli on asia, mitä ei pysty työstämään, ellei sitä aktiivisesti harjoittele.


Pakko sanoa, että olen itse hyvin tyytyväinen tähän uuteen ulkoasuun. Se on sopivan talvinen, mutta kuitenkin ajaton. Ei siis haittaa, vaikka menisin seuraavan vuoden samalla teemalla ;) Ennen kaikkea suurin muutos oli noiden välilehtien tietojen päivitys ja tekstien uusiminen ajan tasalle. Nyt voit lukea välilehtien alta seuraavaa informaatiota:

Blogi: tämä linkki vie blogin etusivulle. 

Maco: vihdoin myös Macvolla on oma esittelysivu! Sivulta löydät Macon perustiedot sukua myöten, sekä kuvia ja videoita perinteisen luonnekuvauksen lisäksi.

Muut: tältä välilehdeltä pääset tutustumaan niihin hevosiin, jotka ovat esiintyneet tai esiintyvät paraikaa blogissani enemmän. Mukana ei ole kaikki ratsastamani hevoset, vaan ne, joista kirjoitan eniten. Toki listalta löytyy muutamia sellaisia hevosia, joista olen kirjoittanut blogissani aiemmin paljon, mutta jotka eivät enää nykyään täällä esiinny - ainakaan niin ahkerasti.

Aada: linkin takaa löydät kaiken tarpeellisen tiedon, mikä liittyy minuun blogin kirjoittajana. Pääset tutustumaan hevoshistoriaani, harrastuksiini ja siihen, mitä kaikkea elämääni oikein sisältyy.


Historia: ajattelin, että varsinkin uusia lukijoita voisi kiinnostaa se tieto, miten Aadan hevoselämää -blogi on saanut alkunsa ja miten sen matka on kehittynyt vuosien varrella. Historia-sivusto on vielä kesken, mutta se tulee päivittymään kokonaisuudessan valmiiksi vielä tämän viikon aikana. Halusin kuitenkin julkaista blogin kaikkien näkyville jo ennen historiaosuuden valmistumista.

UKK: usein kysytyt kysymykset eli UKK on vihdoin päivitetty ajan tasalle. Nyt voit lukea listan kysymyksistä, mitä multa kysytään eniten. Jos joku mielestäsi oleellinen kysymys uupuu, laita ihmeessä viestiä!

Yhteystiedot: koska aina tulee kysyttävää, on hyvä tietää, mistä mut saa helpoiten kiinni. Yhteystietojen takaa löydät linkit muihin sosiaalisen median kanaviin, mitkä löytyvät myös sivupalkissa olevan kuvakehyksen alta.

Muuta uutta ulkoasuun ei oikeastaan tullut. Sivupalkin Instagram- ja Facebook-feedit siirtyivät sivun alaosaan, kuten myös yhteistyökuvakkeet. Mielestäni ihana yksityiskohta on tuo sivupalkin muuttuva kuvake, mistä voi katsella kuvia musta ja Macosta. Siihen voi sitten päivitellä uudempia kuvia sen mukaan, kun niitä tulee!

Mitä mieltä olet uudesta ulkoasusta? :)

15 kommenttia

 1. Klikkasin itseni kirjanmerkistä blogiisi ja OHO, VAU!! :o Tää on tosi upea tää uusi ulkoasu :) Sä taisit jollain videolla mainitakin että uudistus on tulossa. Mua ei kyllä kauheasti häirinnyt se "Champ-ulkoasu", koska sun postaukset oli joka tapauksissa niin hyviä, ja ajattelin että uudistat sitten ulkoasun kun ehdit. Mutta siis, superhieno on! :) Toi on kiva yksityiskohta kun tossa oikealla ylhäällä vaihtelee toi pikkukuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon, kiva kun pidät! Mäkin tykkään tästä tosi paljon :)

   Poista
 2. Moikka Aada!
  Kesällä kirjoittelin sulle Macon kuvauksesta. Noh, kesähän oli ja meni. Ei sen puoleen, säätkin olivat aika kurjat mutta mulla meni kyllä aika niin nopeasti, etten ehtinyt otaa enää yhteyttä. Nyt päällä on kova valmistautuminen kevään pääsykokeeseen, mutta ei unohdeta tätä. Tuleehan se kesä vielä ensikin vuonna :)

  Kaunis ulkoasu teillä!

  Terkuin Ronja
  www.salmiakkitassu.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä säät olivat kyllä ikävät! Nytkin niin harmaata.. mutta pidetään tosiaan mielessä. Tsemppiä pääsykoeurakkaan, se on iso homma :)

   Poista
 3. Olinkin jo hetken miettinyt milloin Maco saa oman esittelysivun. Hieno ulkoasu!

  VastaaPoista
 4. Tuntuuko sinusta koskaan siltä, että nykyään seuraajiesi luetunymmärrys on laskenut kuin lehmän häntä? :D Itse olen huomannut, että vaikka instassa kuvatekstisi olisi vain neljä riviä pitkä, ei sen sisältö tunnu avautuvan lukijoille, vaan he kysyvät tekstissä selvästi ilmenevää asiaan moneen kertaan kommenteissa. Ihailtavan pitkäjänteisesti jaksat kuitenkin vastata niihinkin kommentteihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no ehkei varsinaisesti se luetunymmärrys ole laskenut, vaan mukana on tosi paljon myös nuoria lukijoita. Ja onhan tämä nettiaika tehnyt kaikesta paljon hektisempää, niin siinä saattaa jäädä moni asia lukematta tai sisäistämättä. Välillä turhauttaa vastata joka videolla samaan kysymykseen vaikkapa siitä, mikä on mun lemppari hevosrotu. Mulle kun tuollaisilla kysymyksillä ei ole merkitystä, mutta ymmärrän hyvin, että nuoremmalle seuraajalle se voi olla tosi kiinnostava tieto. :)

   Poista
 5. Historia -välilehti on kiva lisä, pääsee helposti mukaan hommaan!

  VastaaPoista
 6. tämä uusi ulkoasu toi refektin: wow! aivan mahtava! ei oikeasti muuta sanottavaa, yksinkertainen, mutta silti mielenkiintoinen ja hauska. aivan mahtavaa !!

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat