perjantai 30. marraskuuta 2018

#1029: Joulua kohden

Vaikea uskoa, että marraskuu on ihan kohta ohi. Se tarkoittaa vain yhtä asiaa: tätä vuotta on jäljellä enää kuukauden verran. Nyt voi jo luvallisesti laittaa joululaulut soimaan ja syventyä fiilistelemään vuoden parasta aikaa. Olen ehkä vähän turhan paljon kaiken jouluun liittyvän tilpehöörin perään, mutta mikään ei saa niin hyvälle tuulelle kuin kaupungilla kierteleminen joulukoristeiden ja jouluun liittyvien juttujen keskellä. Vai tiedättekö te mitään niin mahtavaa kuin kornit jouluneuleet isoine poronkuvineen ja lahjapaketteineen? Kuka niitä käyttää tosissaan? Tuskin kukaan, mutta siksi sellaisen voisi hyvin hommata päällensä töihin jouluviikolle. Ja korviin joulupallot. Muiden kanssaihmisten hämmentäminen on ihan parasta! Itseään ei kannata ottaa liian tosissaan.

Todellisuudessa en varmaankaan hanki mitään jouluun liittyvää kotiini saati täytä vaatekaappiani jouluaiheisilla asusteilla, sillä vietän joulun poikkeuksellisesti Itä-Suomessa sukulaisteni kanssa. Tämä tarjoaa mahdollisuuden vierailla entisen hevoseni Champin luona Hingunniemessä, joten jos suunnitelmat osuvat kohdilleen, saattaa vuoden loppuun tulla tällainen kiva lisä! Muutoin reissu Säyneisiin ei varmasti ole kovinkaan pitkä, sillä pääsen varmasti nauttimaan työnteosta myös jouluviikolla ennen uuteen vuoteen siirtymistä. Macon kanssa tulemme varmasti nauttimaan lomapäivistä täysin rinnoin maastoillen valoisaan aikaan. Olisipa jouluna lunta ihan kunnolla!


Linkki videoon (MyDay Tanskasta)

Vaikka joulun aika on ihanaa, olen silti ihan onnellinen siitä faktasta, että sinne on aikaa vielä vajaan kuukauden verran. Tänä vuonna blogissani ei tulla näkemään joulukalenteria, mutta innokkaimmat voivat seurata Instagramin puolelta vähän erikoisempia postauksia, jotka korvaavat joulukalenterin täältä. Yritän kuitenkin pyhittää myös blogille aikaa marraskuuta enemmän loppuvuodesta nyt, kun opiskelukiireet hellittivät ja töissäkään ei todennäköisesti mene aikaa ihan kellon ympäri. Tämä aikakausi on tosin siltä osin kiireistä, että jokaiselle viikonlopun päivälle tuntuu olevan ohjelmaa erilaisten pikkujoulujen merkeissä. Viime viikolla juhlittiin tallin pikkujouluja ja oltiin töissä eräässä tapahtumassa, tulevana viikonloppuna meillä on työpaikan pikkujoulut ja Riders' Gala Ainossa. Joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna suuntaan matkani Viroon, ja sitä seuraavana juhlitaankin taas pikkujouluja toisen työporukan ja ratsastusseuran kanssa. Johan tämä elämä menee pelkäksi juhlinnaksi! 

Ennen joulukuuhun siirtymistä on ehkä syytä palata vielä kertaalleen marraskuuhun. Mitä kaikkea tähän vuoden toisiksi viimeiseen kuukauteen lopulta mahtuikaan? Koska tekstipostauksia on tullut nyt useampi putkeen, ajattelin koota tähän postaukseen kaikki marraskuussa julkaistut, mutta vielä täältä blogista uupuvat videot yhteen pötköön. Videoiden ystäviä hemmotellaan siis nyt useamman videon kera! Jotkut teistä ovat kyllä varmasti nähneet näitä videoita jo etukäteen muissa sosiaalisen median kanavissa, mutta ei anneta sen haitata. 


Linkki videeon (arkipäivän MyDay)


Linkki videoon (faktoja, joita et tiennyt -video)

Nappaa siis jotain herkkuja kainaloosi ja ota mukava asento - luvassa on monen minuutin edestä katseltavaa! Tai jos videot eivät nappaa, voit skipata postauksen videot huoletta. Seuraavassa postauksessa onkin juttua estretreeneistä Pennon kanssa. Ja mikä parasta, pääsin testaamaan tällä viikolla uutta hevoskaveria ihan valmennuksenkin merkeissä! Paljastetaan sen verran, että ratsu oli kyllä tuttu entuudestaan - ei tosin estevalmennuksessa ;)

Ihanaa viimeistä marraskuun päivää - nauttikaa viikonlopusta ♥

9 kommenttia

 1. Kukakohan tämä mysteeri hevonen saattaa olla, jos on meille kuitenkin entuudestaan tuttu... :D Kalle? Ehkä Acsu?

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja videoita! :) Tosta "Faktoja joita et tiennyt" -videosta täytyy sanoa että tosi jännä kun oot saanu ihan hyviä arvosanoja tenteistä lukematta :o Mä en uskalla mennä tentteihin jos en ole lukenut :,,D Ja toisaalta HALUAN lukea ne kirjat, en oikein tiedä miksi, mut mun opiskelumoraali sanoo että ne kuuluu lukea. Ei niin että syyllistäisin heitä jotka eivät lue... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu hyvin paljon siitä, mitä opiskelee. Esim oikiksessa ja lääkiksessä on pakko lukea, jos haluaa yhtään pärjätä.. Oikislaisena käy kateeksi niitä, jotka voivat mennä opintonsa läpi lukematta :D

   Poista
  2. Joo, ehdottomasti lukisin myös itse, jos vain olisi aikaa enemmän opiskelulle - nyt se homma on jäänyt työnteon taakse pitkälti, kun on kuitenkin tullut jatkuvasti oltua opiskeluiden aikaan myös työelämässä :) Mutta niin kiinnostavia on monet opiskeltavat aiheet, että ihan pahaa tekee jättää lukeminen niin vähälle. Kiva se on tosin silloin, jos joku kurssi ei ole niin kiinnostava ;)

   Poista
 3. Mä taas en tiedä ketään, joka oikeasti lukis tentteihin. Kyllä yliopistossa pitäis pärjätä lukematta ja hyvällä keskiarvolla, ellei sit opiskele jossain lääkiksessä tai vastaavassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itse ainakin luen tenttikirjat, koska ne kysymykset perustuu niihin nimenoisiin kirjoihin. Meillä opettajat haluaa, että jos kysymys on tietystä kirjasta, niin se vastaus on sitten nimenomaan sen kirjan pohjalta, ei pelkästään omaa pohdintaa tai yleistietoa. Luentotentit on toki eri asia, niissä voi pärjätä pelkällä luennoilla kuuntelemisella jos on auditiivinen oppija. Oppimistapoja on tosiaan erilaisia, eikä mikään niistä ole toista parempi.

   Opiskelen itse yhteiskuntatieteellisessä.

   Poista
  2. Niinhän se on, että tenteissä ne kysymykset pohjautuvat pitkälti tenttikirjallisuuteen. Onnekseni valtsika on yhteiskuntatieteellinen tiedekunta, joten monesti sillä hyvällä yleissivistyksellä pärjää jo ihan kivasti - varsinkin, jos asiat jää helposti mieleen (ja tällä tarkoitan juuri niitä yksityiskohtia esimerkiksi tenttikirjallisuudesta). Selailemalla saa hyvän käsityksen siitä, mitä tenttikirjoissa puhutaan :)

   Mutta niin on paljon erilaisia oppijoita ja tapoja opiskella! Tämä mun tyyli ei varmasti toimisi alkuunsakaan esimerkiksi lääkiksessä tai oikiksessa. Pitää siis olla tyytyväinen omaan uravalintaansa :P

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat