perjantai 14. joulukuuta 2012

#124: Joulukalenterin 14. luukku - jouluostoksilla

 
Aluksi pieni kysymys kaikille lukijoille: mikä olisi hyvä videonteko-ohjelma, jolla saisin tehtyä videokoosteita tänne blogiin? Ominaisuuksia pitäisi olla ainakin sen verran, että hidastukset ja siirtymät onnistuvat. Ohjelman ei tarvitse olla ilmainen, mutta mitään monen sadan euron sijoituksia en pysty tekemään. Auttakaa siis bloggaajaa hädässa ja kertokaa vinkkinne! :)
 
Joulukalenterin neljästoista luukku ei pidä sisällään mitään sujuvaa ja pohdiskelevaa teksiä, vaan pienen katsauksen kännykkäkuvien kera jouluostoksilla käymiseen. Varmaankin kaikki ovat joulun alla kaupoissa pyörineet - toisille se on ilo, toisille velvollisuus. Ostoksille lähteminen on mielestäni aina mukavaa, mutta sinne päästyäni lähinnä harmittaa se, ettei kaikkeen ihanaan ole varaa. Onneksi "shoppailumasennus" ei ole pitkäkestoista ja kotiin päästyäni osaan iloita niistä pienistäkin löydöistä, joita mukaan on saattanut tarttua sekä kaikesta siitä, jota minulla jo on. Kaikkea ei ihminen tarvitse, se pitää muistaa!
 
Mutta sitten päivän aiheeseen, nimittäin kuviin. Tällä kertaa en kerro enempää tekstin avulla, kuvat ja kuvatekstit saavat selittää asiat puolestaan. Huomenna on luvassa paljon hevoskuvia varsin jouluisista tunnelmista! Ja sunnuntaina varmaankin julkaisen suosikkiblogini.
 
Kiitos muuten kaikille lukijoille, joita on jo yli 900! En olisi ikinä uskonut, että blogini keräisi näin paljon seuraajia. Jossakin vaiheessa on luvassa teille pieni yllätys, joka on iloinen myös omalta kannaltani :)
 

Meidän jouluvaloja kotoa, oli pakko ottaa kuva tästä :D
Kävimme siis Vantaan Jumbossa, sillä sinne on meiltä niin lyhyt matka. Tässä hieman joulusydämiä Stockmannilta!


Glitteristä olisi löytynyt kaikkea ihanan kimaltelevaa ja vielä alennuksien kera! Mitään ei kuitenkaan tarttunut mukaan.

Tämä kello kelpaisi joululahjaksi!


Jouluiset näyteikkunat on aina tehty viimeisen päälle.

Aina ostoksilla ollessa pitää ostaa Spice Icesta pyörremyrsky! Kuka muu tykkää siitä, mielestäni ihan parasta :)




Meille on satanut lunta aika paljon, ja koko ajan sataa lisää. Tässä kuva kaiteelta, lunta ehkä 25cm!
 

19 kommenttia

  1. Onks toi sun untuvatakki vilan ja huivi kans? Jos on niin mulla on samat :D mulla on vasemmas taskus reikä mun takis, en tiiä oonko ainut kellä on taskut todella huonoo materiaalia, käytin takkii koulus alle viikon kunnes huomasin et avaimet kilisi vuoressa :D...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takki on ainakin Vilasta, huivista en oo varma :) Mä en yleensä säilytä taskuissa muuta kuin kännykkää, joten ei ole ollut tuota ongelmaa. Pitää pitää mielessä, etten tulevaisuudessakaan siis säilytä!

      Poista
  2. Jos sulla on koneella Windows, niin movie maker ois varmaan helppo käyttösin. Ainut vaan se, että sää varmaan kuvaat semmosella kameralla videoita, että ne pitäis muuntaa ennen, kun voi tehä moviellä mitään.
    Power Directorin saa netistä ladattua ilmaseks, kun kokeilee youtube koodeja, yleensä ensimmäinen ei käy, mutta jo seuraavan pitäisi. On vaan aika hankala käyttönen ennen, kun oppii käyttämään. ON tietysti paaljon enemmän ominaisuuksia mitä movie makerissa. Sit, jos on videokamera jossa on tyyliin HD laatusia videoita niin voi olla vähän hidas.
    Sit on näitä muitakin; vegasia, pinnaclea.

    Movie ja Power tosiaan on ilmasia ja noista varmaan helppo käyttösiä. Powerista on tainu tulla monta uutta versiota, että en tiiä saako niitä miten hyvin ilmaseks via pittääkö maksaa.
    Ite teen kuitenkin videot ihan movie makerilla, kun en sen suurempia hienouksia tarvitse. Toivottavasti tästä oli ees vähän apua ja sait selvää? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinnacle mulla on tosiaan, mutta se ei toimi kunnolla :( Kiitos vinkeistä ja siitä, että jaksoit pitkän tekstin kirjoittaa neuvoksi!

      Poista
  3. Pyörremyrskyt on parhaita, ite otan aina pienen kirsikoilla ja pätkiksillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on! Kesällä otan aina tuoreilla mansikoilla ja pätkiksellä :)

      Poista
  4. Adobe Premiere Elements on opiskelijaversiona alle satasen ja sillä voi tehdä vaikka mitä.

    VastaaPoista
  5. tällee btw tossa pyörremyrskyssä on kaks mukia päällekkäin :D?

    + mulla itellä on pinnacle studio, jaa oon kyl iha tyytyväine (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. varmaan sen takia, et jos pohja pehmenee kastuessaan ei jätskit valu sieltä?:D Pyörremyrsky<3

      Poista
    2. Riina, mulla on isän koneella Pinnacle, mutta se ei jostain syystä toimi kunnolla :/

      Ja kuten anonyymi sanoi, varmaankin juuri tuon takia :D

      Poista
  6. missä päin sä oikeen asut ku on jo noin paljon lunta? :D

    täälä ei todellakaan oo noin paljoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nurmijärvellä Etelä-Suomessa! Tänne on joo tullut ihan kiitettävästi :)

      Poista
  7. vähä ylimielinen kuva sust.

    VastaaPoista
  8. munki on AINA shoppailemassa pakko päästä spice iceen!!! :D

    VastaaPoista
  9. Oot tosi nätti!! :) Mäkin oon kattonu Glitterin seiniä jo kauan, alennustenkin kera, muttei sieltä ikinä jää siltikään mitään käteen. No eipä ainakaan tuu heräteostoksia ;)

    Video-ohjelmista en oikeen tiiä, käytän movie makeria, mutta aattelin silti ilmoittaa kun se kysymys tuolla näkyi :-D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Joo mä ostinkin tänään uusimman Pinnaclen, kattoo mitä saan aikaseksi!

      Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat