sunnuntai 24. helmikuuta 2013

#158: Sannan koulutunti

Lupailin teille eilen videokoostetta tämän päivän tunnista ja saamanne pitää! Video on juuri latautumassa youtubeen ja sen kesto on vajaat 20 minuuttia, joten siihen menee sivuston arvioiden mukaan parisen tuntia. Lisään sen myöhemmin tänään (tai huomenna herättyäni) tähän postaukseen. Siihen asti saatte katsella muutamia kuvia tältä päivältä :)
 
Tänään oli aivan uskomaton sää! Vaikka pakkaslukemia oli koko päivän ajan, näytti tallin lämpömittari auringossa ulkotallien vieressä 20 asteen lämpötilaa - ja siltä kyllä tuntuikin. Hevosen siristelivät silmiään syödessään päiväheiniä ja kaikki olivat iloisella fiiliksellä. Auringosta todellakin saa voimaa, vai mitä? Itsekin heräsin jo yhdeksältä, tein aamulla kouluhommia ja siirryin siitä lumitöihin. Tallille kurvasin kahdentoista jälkeen ja kotiin palasin vasta iltamyöhällä, sillä tuntini lisäksi osallistuin Equfittiin ja tein kaikki hommat tallilla kiireettömästi. Lähtiessäni lämmin auringonpaiste oli vaihtunut kirkkaaseen tähtitaivaaseen ja täysikuuhun, uskomattoman kaunista!

 
 
Tunti meni todella kivasti, jatkoimme samaa aihetta, mitä olemme Champin kanssa koko viikon tehneet. Menimme tällä kertaa lähes koko tunnin ympyrällä, kaikki askellajit läpi ja rentoutta hakien. Eräs lukijani kysyi aiemmassa postauksessa, miksi pidän Champilla martingaalia sileätyöskentelyssä, joten päätin tällä kertaa kokeilla mennä ilman. Martingaalihan on mulla ollut käytössä rintaremmin vuoksi: pidin sitä, jottei satula valu taaksepäin ja martingaali on kulkenut siinä samalla, yhtenäisiä kun ovat. Satula ei onneksi valunut taaksepäin ilman rintaremmiä, joten tästä lähtien pystyn menemään halutessani ilman sitä ja näin ollen mulle tulee vähemmän putsattavaa tunnin jälkeen, jee! Kauheassa panostusvimmassa päätin kääräistä Champille pintelitkin jalkoihin suojien sijaan, "true kouluhevosen" vaikutelman pilasi vain estepenkki.. No, ehkä me joskus :D Ruuna raukka kuvitteli varmaan pääsevänsä jonnekin hevosautolla, sillä saatuani ensimmäisen pintelin jalkaan, se oli ihan tohkeissaan ja hääräsi kauheasti (yleensä se on kuntoonlaittopaikalla lähinnä pystyynkuollut). Tylsä totuus paljastui kuitenkin satulan muodossa varsin nopeasti..
 
Champilla oli tänään paljon virtaa tai ainakin se tuntui siltä. Kun nousin sen kyytiin, olisi poika halunnut heti lähteä ravaamaan ja se yrittikin esittää muutamaan otteeseen jonkinlaista piaffi/tipsuttelu/"mennäänjoäkkii"-sekoitusta, kun kävelin sen kanssa alkukäyntejä maastopolulla ja tallipihaa pitkin. Maneesissa se oli jälleen oma laiska itsensä, mutta toimi kaiken kaikkiaan ihan kivasti ja oli jälleen parempi kuin edellisenä päivänä. Varsinaista nousukiitoa nyt, kun hevoseen alkaa päästä toden teolla sisään! Saas nähdä ensi viikolla, kun hyppytreenit alkavat kunnolla - missä päästään starttaamaan ensimmäiset kisat ja miten yhteistyö sillä saralla alkaa sujumaan.
 
En selitä tunnista sen enempää, sillä jätin tuohon videoon äänet päälle ja kuulette vajaan 20 minuutin aikana Sannan ohjeistuksista sen, mitä tarve on kuulla. Tehtäviäkään ei tarvine selittää tarkemmin, sillä mitään liikkeitä emme tehneet. No, toivottavasti joku jaksaa katsoa tuon videon alusta loppuun, vaikka se on kuvattu välillä niin epätarkasti, ettei koko hevosta edes erotu.. Ainakin äänet kuuluu! :)
 



 



 


 

25 kommenttia

  1. Oijoi, ihanaa aurinkoa! Oispa jo kevät(8

    Ja toi toka vika kuva on jotenki niin ihana :3

    VastaaPoista
  2. Meiän mittari näytti +13 ja luulin, että se ois paljon, mutta ei ookkaan!:DD

    VastaaPoista
  3. Sellasta kyselisin, et eikös toi sun kypärä oo CO professional? Onko ollu hyvä kypärä/suositteletko? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sehän se on. Mulla on ollut noita nyt kaksi, tykkään tosi paljon ja suosittelen lämpimästi! Kesällä se on vähän kuuma, kun siinä ei ole mitään ilmastointia, mutta ei se juurikaan haittaa :)

      Poista
    2. Ok :) Ootko sä tilaillut omas jostain ulkomailta vai ihan Suomesta ostanut, mistä? Turussa päin tuntuu ettei oikein tunnu mistään löytyvän :/

      Poista
  4. todellakin jaksoi kattoo loppuun asti!:) meette tosi kivasti!

    VastaaPoista
  5. Tosi kivasti meette ja ihania kuvia! Mistä ootkaan ostanut tuon sun ruskean toppaliivin ja Champille tuon loimen, joka on noissa maastokuvissa? Tarvisin itsekin! :) sun ratsastus on tosi hyvän näköistä ja siistiä ja niin eleetöntä, vau! Kunpa ittekkin pääsisin vielä joskus sun tasolle! :) oot varmaan maininnut täälä, mutta minkä ikäisenä alotit ratsastuksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toppaliivi on muistaakseni ostettu aikoinaan Keravan Horse & Riderista, se on Kingslandin. Ja loimi on tilattu Hollannista, se on QHP:n. Kiitos paljon, vaikka mulla on vielä paljon matkaa edessä! Aloitin kuusivuotiaana :)

      Poista
  6. höh.meiän mittari näyttää vain aina jotain 0 astetta, vaikka sitä ahkerasti katselenkin. :D

    VastaaPoista
  7. Todella hyvä video, kiitos. Laita ihmeessä näitä lisää jos mahdollista, bäistä saa vinkkejä omaankin ratsastukseen!

    VastaaPoista
  8. Kiva toi video! :) lisää vaan tälläsii mistä kuulee valmentajanki!

    VastaaPoista
  9. Komppaan edellistä! Tosi kiva kun jaksat jakaa meille näitä :)

    VastaaPoista
  10. Oli kyl hyvä video. Valmentajas vaikuttaa oikein pätevältä.:)

    VastaaPoista
  11. Tosi kivoja kuvia! Noi on söpöjä noi poseerauskuvat toisen ratsukon kanssa, Champilla on ihana ilme :). Vähän epäluuloisen näköinen... :)

    VastaaPoista
  12. Älyttömän kiva blogi, aloin itse vasta jokin aika sitten tätä lukemaan mutta jäin niin "koukkuun" että pitihän sitä lukea kaikki postaukset ihan alusta asti! :) ja todella hieno hevonen sulla kyllä !
    Itse kävin Equstomissa ratsastamassa myös muutaman vuoden ajan ja nyt kyllä hirveä hinku takaisin tunneille, varsinkin kun tätä blogia on lukenut.
    Onnea kisakentille! :)

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat