maanantai 9. maaliskuuta 2015

#510: Horse Fair 2015

Jälleen takana yksi hevostäytteinen viikonloppu! Mulla onkin aika paljon kuvia ja tarinaa hevosmessuilta, joten tästä postauksesta tulee varmasti melkoisen pitkä. Toivottavasti jaksatte kuitenkin lukea loppuun saakka.
 
Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin jälleen Go Expon yhteydessä lauantaista sunnuntaihin kestävä Horse Fair-messutapahtuma, jossa Team Eurohorses järjesti yhden tähden kansainväliset estekilpailut. Mua pyydettiin mukaan töihin ja tämä olikin ensimmäinen kerta, kun näihin messuihin osallistuin itse. Aiemminpa vuosina olen ollut vain Tampereen hevosmessuilla ja skipannut Helsingin tapahtuman surutta - vaikka se onkin ihan vieressä. Onneksi lähdin tänä vuonna mukaan!
 
Kävelin sattumalta ohi tästä, kun kello oli sunnuntaina vaille 10.. Muutama ihminen odotti sisäänpääsyä :D
Kilpahevosten tallialueen elämää.


Tässä oli infoa meidän verryttelyajoista sunnuntaina isolle pääareenalle. Siellä siis sai ratsastaa ennen messujen avautumista.


Karsinoiden edustat oli laitettu jokaisella oman teeman mukaan.
Valjakkohevoset valmistautumassa omassa tallissaan näytökseen.


Welsh-ponit voittivat rotujen taiston!
Oma suosikkini oli kuitenkin tämä ihana connemara-ori, joka ei halunnut poseerata kameralle :)
Aluksi haluan sanoa, että kuvasin tapahtumassa kännykän lisäksi Canonin 70D-rungolla, en siis omalla Canonin 7D:lläni. Ihmettelin, miten muistikortti toimi kamerassa niin hitaasti ja syy selvisikin äsken, kun latasin kuvat koneelle: kuvat olivat tallentuneet sekä jpeg-, että raw-kuvina. Eihän ilo tähän loppunut, sillä kuvia katsellessani en osannut päättää, rupeanko itkemään vai nauramaan. Ne olivat niin huonolaatuisia, etten tiennyt, miten olisin reagoinut. Jostain syystä esteluokista eteenpäin otetut kuvat epäonnistuivat surkeasti.. No, kuvaanpahan jatkossa aina omalla, tutulla kameralla ;)
 
Torstaina messut pyörähtivät käytiin omalta osaltani. Olin paikalla Messukeskuksessa illalla seitsemän jälkeen ja tutustuin hetken verran paikkoihin. Mun tehtävänä viikonlopun ajan oli toimia yhtenä vastuuhenkilönä kilpahevosten tallialueelle. Siihen kuului kolmisenkymmentä karsinaa, jotka oli erotettu muiden esiintyjähevosten karsinoista. Meidän tallialueelle ei päässeet kuin tietyt henkilöt, eivät siis esimerkiksi esiintyjät jne., joilla ei ollut sinne muuten asiaa.
 
Löysin Champin sielunsukulaisen: Tandan! Se on yhtä mulkosilmäinen kuin Champ :D Tässä Tanda on letitettävänä.
Tämä hevonen oli kyllä äärettömän söpö! Monille hevosille tuli hallissa kuuma, sillä lämpöasteita oli 17. Kilpahevoset viettivät alueella to-su tai pe-su pääsemättä kertaakaan ulkoilmaan, joten se toi monille omat haasteensa suoritusten kanssa.


Ratsastavan poliisin näytös oli todella mielenkiintoinen. Tässä ratsukko on pressun alla - ihan kokonaan!

.. ja tässä sama ratsukko on kiedottu pressuun.
Kun hevonen "istui" enemmän takaosansa päälle, lauta keikkasi alas toisesta päästä.


Poliisihevoset eivät pelänneet, vaikka edessä oli paljon melua, lippuja tms..
Tästä oli pakko ottaa kuva: hevosta kuvataan :P
Majoituin neljännen kerroksen kokoustiloissa, mutta kauheasti ei unta tullut ensimmäisen yön aikana. Kymmeneen asti istuskelin tallialueella ja odotin, että virolaiset ja pari jo paikalle saapunutta suomalaista lähtivät alueelta pois. Kymmeneltä Messukeskuksen ovet menivät kiinni, eikä ennen seitsemää sieltä päässyt ulos. Yöllä heräsin parin tunnin välein ja lähdin ykköskerrokseen kiertämään tallialueemme läpi ja tarkistamaan, että hevosilla oli kaikki hyvin. Kuuden jälkeen en nukkunut enää ollenkaan, vaan jäin suoraan ykköskerrokseen hevosten luokse ja odotin hevosten hoitajien saapumista.
 
Perjantain aamupäivä meni varsin nopeasti, sillä paikalle saapui lisää suomalaisia ratsastajia hevosineen. Jotkin näytteilleasettajat ilmestyivät kokoamaan kojujaan, joten halliin saatiin vähän eloa. Oli hauskaa, miten viisi isoa hevosrekkaa mahtui helposti purkamaan kuormaansa hallin sisälle - ja vain päivää myöhemmin tila oli täynnä ihmisiä! Yhdentoista aikaan päätin lähteä kotiin, sillä mun piti käydä hoitamassa Champin ruoat ennen omiin töihin lähtemistä. Loppupäivä kuluikin siis tallin lisäksi töissä ja illalla menin nukkumaan hyvissä ajoin. Ihmeellistä, miten vähän mua loppujen lopuksi väsytti, vaikka olin nukkunut yöllä ehkä kaksi tuntia ja senkin kokoustilan pöydällä, koska sänkyä ei ollut.
 
Dominolla oli oma ihailijakerhonsa. Yleisö ei päässyt hevosten luokse, mutta he näkivät tuosta pienestä raosta halutessaan alueen.
Tässä vielä sama Dominon näkökulmasta.


Näiden estekuvien laatu on nyt ihan järkyttävää, mutta koittakaa kestää.. Ensimmäisen luokan voitti Susanna Granroth ja Tanda!
Areenan vieressä oli meidän "taulu", johon infot, lähtölistat, tulokset ja muut kiinnitettiin.
Lauantaina messut alkoivat virallisesti. Monet teistä lukijoista luulivat, että olin paikalla lauantainakin (ainakin muiden some-kanavien perusteella), mutta valitettavasti mulla oli muuta ohjelmaa. Herätyskello soi kuudelta ja lähdin tallille hoitamaan Champin. Yhdeltätoista olin jo töissä ja illalla kiirehdin töiden jälkeen Messukeskukseen takaisin. Olin paikalla puoli yhdeksältä eli vasta sitten, kun hevospuolen messut oli suljettu yleisöltä. Lauantai-sunnuntai -välisen yön vietin samalla tavoin vahtien hevosia kuin torstai-perjantai -yön, mutta onnekseni mulla oli tällä kertaa muitakin ihmisiä seurana (ja sänky!), vaikkakin heräsin edelleen yksin tarkistamaan hevosten vointia. Oli oikeastaan vähän creepyä kävellä keskellä yötä yksin Messukeskuksessa, koska se on todella iso..
 
Sunnuntaina heräsin puoli seitsemän maissa viimeisen kerran, herätysten takia huonosti nukuttu yö takana. Menin avaamaan tallin ja istuskelin toivottelemassa hyviä huomenia ratsastajille, kunnes vähän seitsemän jälkeen mut tultiin päästämään pois. Raahauduin takaisin neljänteen kerrokseen ja nukuin vajaan tunnin, jonka jälkeen kokosin kamppeet kasaan ja laittauduin vähän. Puoli kymmeneltä olin takaisin messutasolla, valmiina alkavaan päivään.
 
Hetki ennen radalle menemistä.


Tämä Urmaksen hevonen on niin upea!
Doppsko Carimba selkeästi huusi kavereilleen, että katsokaas kuka sijoittui!
Sunnuntain viimeinen näytös oli vikellyskisa.

Kuvasin myös hetken kouluratsukkoa, kun Noora ilmestyi verryttelyyn.
Ostokset: Showsheenia, Spooksin ja Kingslandin saapassukat, Eskadronin riimu ja naru sekä Vertigon karsinaverho.
Kymmeneltä ovet aukesivat ja yleisö pääsi sisälle. Mulla ei ollut näin päivisin mitään virallista tehtävää, ellei mukaan lasketa esteratojen rakentamisessa/purkamisessa auttamista ja tallilla kiertelyä. Siispä kuvailin esityksiä, hengailin tuttujen kanssa ja tutkiskelin expon antimia. Kerkesin nauttimaan täyttävän kebabaterian naistenpäivän kunniaksi (tosi naisellista..) ja tekemään muutamia ostoksia ennen estekisojen alkamista.
 
Sunnuntaina esteluokat hypättiin 130cm ja 140cm korkeudella. Kuvailin luokkien aikana ratsukoita ja välissä rakensimme radan uudelleen. Kun viimeinen esitys oli saatu päätökseen ja yleisö poistui viiden aikaan Messukeskuksesta, aloitimme me kantamaan tolpat ja puomit kärryihin ja muutenkin kasaamaan tavaroita yhteen. Hevoset lähtivät vähitellen koteihinsa, näytteilleasettajat purkivat tavaransa ja halli alkoi autioitumaan sellaiseksi, miltä se vielä perjantaiaamuna näytti. Kuuden jälkeen lähdin itsekin kotiin, sillä Champ odotti hoitamista.
 
Sitten loppuun kännykkäkuvia! Tämä on perjantailta, kun aamupäivällä kisahevosia tuotiin paikalle rekoilla. Tuon tolpan vasemmalla puolella oli sitten lauantaina ja sunnuntaina expo.
Kisahevosten tallialueen yksi käytävä.


Torstaina kulutin aikaani istuen tallialueella, syöden herkkuja ja katsoen The Vampire Diaresin jaksoja alusta saakka.. heh!
Tämän kuvan otin to-pe -välisenä yönä muistaakseni viideltä. Tämä on siis expoalue, mutta silloin pystyssä ei ollut kuin tuo vakuutusyhtiön teltta.


Tallialuetta, ja kuten huomata saattaa, virolaisten puoli ;)


Perjantaina aamupäivällä oli vuorossa kisahevosten vet check.
Tältä areena näytti aamuratsastuksessa: yksi hevonen paikalla, kello taisi olla vaille kahdeksan.
Kaiken kaikkiaan messuviikonloppu oli oikein onnistunut. Oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa tuttuja kilpailijoita, sillä en päässyt edellisenä viikonloppuna Ypäjälle kauden aloitukseen mukaan omien töiden vuoksi. Messuilta mukaan tarttui pari ostosta, muttei mitään suurempaa, sillä mitään varsinaista ei ollut hankinnassa. Ellei mukaan lasketa sitä, että päätin vihdoin ostaa Parlantin saappaat! Sain mukaani kokokartan ja menen joku päivä Smart Ridersin liikkeeseen sovittamaan saappaita, sillä tuolla en viitsinyt alkaa pelleillä farkkujen kanssa..
 
Olitko messuilla? Jos olit, mikä oli suosikkijuttusi?
Tarttuiko messuilta mitään mukaan? Teitkö jo postauksen tapahtumasta?

32 kommenttia

 1. Olipa hyvä postaus! Mielenkiintoista lukea millaista messukeskuksessa niiden aukioloajan ulkopuolella:)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Harmi, ettei sua näkynyt la mutta oli kyllä hyvät messut :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen postaus eri näkökulmasta :) varmaan siisti mahdollisuus tehdä tuommoisia töitä messuilla ja kisoissakin autella. :) oli kyllä hyvät messut vaikkei tarttunutkaan muuta mukaan kun semmoset kingslandin turkoosit kengät. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo, onhan tämä ollut kivaa, ensimmäisen kerran olin töissä kisoissa 2007 vuonna ja sen jälkeen tehnyt kisoja seurakisoista kansainvälisiin!

   Poista
 4. Tämä oli ihana postaus, kiitos! Kiva kun jaksat niin tarkasti selostaa ja etenkin niistä asioista joita tavis kävijä ei pääse näkemään.

  VastaaPoista
 5. Mä oon tossa mun connemara orin kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Miten noi eroaa niistä tampereen hevosmessuista? :)

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus näin erilaisesta näkökulmasta! Minäkin kävin lauantaina Horse Fairissa, mutta kierreltiin myös muita messuja. Lyhyen postauksenkin sain jo tehtyä! :)

  VastaaPoista
 8. Itseäni harmitti kun en päässyt. Olen kahtena aikaisempana vuotena käynyt, mutta nyt oli töitä. Mutta lähden sitten täältä itärajan tuntumasta taas Tampereen messuille ekaa kertaa :)

  VastaaPoista
 9. Toi Domino saattaa olla mun tallilta ku ne omistajat meni tonne ja Domino on saman näkönen :P

  VastaaPoista
 10. Mun suosikkijuttu oli ihan ehdottomasti Håckuksen vikellysesitys, käyntivikellyspätkä löytyy blogin puolelta :D

  VastaaPoista
 11. Huikeen kiva postaus! Mikä tuon Dominon oikea nimi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mun mielestä se on ihan vaan Domino, voin olla väärässäkin!

   Poista
 12. Toi voikko poliisiheppa on mun ex-liikutushepan varsa, äitinsä ei ollut ihan yhtä rauhallinen ja säikkymätön... :D

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus! Oletko koskaan ajatellut ratsastavasi Champilla messuilla joskus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eihän sitä koskaan tiedä, Kaprin kanssa ratsastin Tampereen hevosmessuilla vuonna 2012 Nina Fagerströmin klinikalla :)

   Poista
 14. Onko sulla enempää kuvia rotujen taistosta? :)

  VastaaPoista
 15. Heissun! Järkkään blogissani valokuvauskilpailua, aiheena tietenkin viimeisin Horse Fair. :) Tervetuloa mukaan!

  http://lannennopein.blogspot.fi/2015/03/valokuvauskilpailu-helsinki-horse-fair.html

  VastaaPoista
 16. Kivoja kuvia ja hyvä postaus! Eniten vaan nyppii se kun kuvista ollaan niin tarkkoja, musta noi on justt hyvän laatusia eikä oo mitään valittamista ! :) Kai se on sit eri asia kun muutenkin oot niin hyvä kuvaamaan, niin aina haetaan parempaa ;) Eivaan, kaikilla omat mielipiteet ja kokemukset :D

  VastaaPoista
 17. Voivoi. Olen samaa mieltä edellisen anonyymin kanssa. Itse en näe mitään vikaa noissa kuvissa, ne ovat oikein kelvollisia, havainnollistavia ja toimivia blogipostauksen lisämateriaalina. Oli kiva postaus, mut hämmästyin "surkeiden kuvien" kohdalla, koska olin kuvitellut et kuvat ovat oikeesti ihan utuisia ja mössösiä. Ei pidä olla aina niin kriittinen!!

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat