keskiviikko 16. syyskuuta 2015

#604: Summer bucket list -katsaus

Kesäkuun alussa kirjoitin blogiini postauksen nimeltä Summer bucket list. Ideana oli, että listasin ylös kaikkia mahdollisia ja mahdottomia asioita, joita haluaisin toteuttaa kesän aikana. Kirjoitin siis julkiseen listaan kahdeksantoista kohtaa, jonka jälkeen en vilkaissutkaan niitä ennen tätä päivää. Nyt on aika käydä läpi kohta kohdalta jokainen suunnitelma ja katsoa, kuinka hyvin onnistuin tekemään kesästäni omien unelmieni kaltaisen.

Champin omaa listaa en käy sen kummemmin läpi, sillä se toteutui aika pitkälti jokaisen asian kohdalla. Se on selkeästi käynyt vakoilemassa blogia ja päättänyt toteuttaa jokaisen kohdan systemaattisesti, jottei kukaan joudu pettymään!

_______________

TEHTÄVÄ: Vietä paljon aikaa kavereiden kanssa. Myös niiden, jotka asuvat ulkomailla!
TOTEUTUS: Heti ensimmäinen kohta tuottaa hieman mietintää. Vietin kyllä aikaa ystävieni kanssa, myös ulkomailla asuvien, mutta tuo määrä on vähän hankala sanoa. Olisin voinut nähdä kavereitani myös paljon useammin! Toisaalta ero normaaliin oli aika suuri, joten sanotaan, että tämä toteutui.

TEHTÄVÄ: Matkusta jonnekin ulkomaille: kaupunki- tai rantalomalle, päiväseltään tai vaikka viikoksi.
TOTETUTUS: Check! Olin yhden parhaan ystäväni Sarinan luona Saksassa elokuun toisella viikolla ja voi että, miten paljon nautin. Reissu kesti neljä päivää, jonka aikana kerkesimme reissaamaan myös Hollannissa.


Käytiin me koulukisoissakin! Huh :D
Tampereen 2-tason kilpailut.
Weekend-festivaaleilla.
Saksassa!
TEHTÄVÄ: Käy festareilla.
TOTEUTUS: Kävin suunnitellusti Weekend festivaaleilla Helsingin Kyläsaaressa, josta voit lukea täältä. Valitettavasti Ruisrock meni työpäivien takia sivuun, mutta ensi vuonna sitten sinnekin!

TEHTÄVÄ: Ui järvessä. Tämä on mulle paha, sillä en tykkää uida missään, minkä pohjasta en ole 110% varma.
TOTEUTUS: Mä ihka oikeasti uin järvessä, huh.. Tosin vain kerran ja niin, että järvi oli todella kirkasvetinen. Kylmäähän se oli kuin mikä.

TEHTÄVÄ: Hyppää maastoesteitä.
TOTEUTUS: Olimme seuramme kanssa Keravalla Tuija Rosenqvistin maastoestevalmennuksessa ja ai että, miten kivaa mulla ja Champilla olikaan! Vieläkin nousee hymy huulille, kun miettii tuota päivää. Lisää tätä, kiitos :) Postauksen voit lukea täältä. Tästä päivästä on muuten tulossa joskus videopostaus, kunhan saan materiaalit itselleni.

TEHTÄVÄ: Käy hevosen kanssa keskustassa hampurilaisravintolan autokaistalla ostamassa ruokaa (matkaa ehkä reilut 10km/suunta).
TOTEUTUS: Tämä ei mennyt ehkä ihan niin kuin suunnittelin, mutta yhdistelemällä kaksi asiaa voinee sanoa, että tehtävä toteutettiin. Olimme siis vanhojen kavereideni kanssa maastolenkillä muutama viikko sitten siten, että kävimme hevosten kanssa keskustassa kyläkaupan pihalla pällistelemässä. Kauppa oli kuitenkin kiinni, joten sieltä ei voinut ostaa mitään.

Toissa viikon sunnuntaina kävimme tuttuun tapaan kisareissun jälkeen McDonaldsista hakemassa ruokaa ja hevonen odotti kiltisti kopissa ruoanhaun ajan. Ollaan me joskus ajettu autokaistallekin, mutta tällä kertaa ei.
Salon 3-tason kilpailut.Riders Innissa treenaamassa.
Onnellinen, Tuomarinkylän kisoissa.
Keskittynyt samoissa karkeloissa :D
TEHTÄVÄ: Maastoile hevosen kanssa kotiin ja syö siellä piknik kavereidesi kanssa - hevosille toki myös ruokaa!
TOTEUTUS: Säiden vuoksi emme kerenneet tätä toteuttaa, niin harmittavaa kuin se onkin. Mun piti siis lomani aikana ratsastaa Champin kanssa meille kotiin, mutta ne päivät jotka olisin voinut varata reissuun, olivat sen verran ikäviä säiden puolesta, ettemme viitsineet nähdä vaivaa.

TEHTÄVÄ: Hyppää benji-hyppy. Tämän tein viime vuonna, joten tänä vuonna voisin kokeilla tandemilla?
TOTEUTUS: Ensimmäinen, jonka voin sanoa ihan suoraan jättäneeni välistä. Festareilla tämä piti tehdä, mutta jonojen vuoksi suuntasimme maailmanpyörään. Ehkä joskus tulevaisuudessa taas..?

TEHTÄVÄ: Käy vähintään kerran viikossa pitkällä juoksulenkillä.
TOTEUTUS: Onnistuin! Pitkä juoksulenkki on toki suhteellinen, mutta juoksin kuitenkin vähintään kerran viikossa. Välillä juoksulenkkejä tuli monta viikkoa putkeen joka toinen päivä niin, että pisimmät saattoivat olla yli 15 kilometriä. Jos en muuten kerennyt, heräsin aamulla ennen kuutta tai lähdin illalla vasta kahdentoista aikaan juoksemaan.

Oli todella hauska huomata, miten helppoa juoksemisesta lopulta tuli. En ole koskaan oikein tykännyt juosta ja homma on aina vaatinut vähintään musiikkia kaverikseen. Joitain viikkoja sitten tajusin, ettei mua edes välttämättä hengästyttänyt pidemmän hölkkälenkin jälkeen. Nykyään en tarvitse edes musiikkia mukaan, huh! Tosin jalkani eivät ole kestäneet juoksemista kovin hyvin, sillä ne turpoavat nilkkojen kohdalta palloiksi silloin tällöin juoksemisen jälkeen..

Treenaamassa Piuden luona.
Yksi monista maastolenkeistä.
Tämä on yksi suosikkikuvani Champista!
Kesän ensimmäisiä laidunhetkiä.
Jälleen treeniä Riders Innissa.
TEHTÄVÄ: Vietä löhöilypäivä kavereidesi kanssa kotona katsellen leffoja, syöden herkkuja ja maaten sohvalla koko päivän.
TOTEUTUS: Tässä epäonnistuin surkeasti. En viettänyt edes yksikseni yhtään löhöilypäivää, vaan joka päivälle oli jotain suunniteltua ohjelmaa.

TEHTÄVÄ: Pidä koko viikonlopun kestävät sleepoverit eli yökyläilyt kavereillesi. Tämän teimme jo talvella, mutta ehkä nyt on eri kavereiden vuoro?
TOTEUTUS: Sama kuin ylempään, eli tätäkään ei tullut toteutettua. Harmittaa toki näin jälkikäteen..

TEHTÄVÄ: Hyppää kisoissa kansallinen 120cm-luokka.
TOTEUTUS: Tavoite saavutettu! Toivon, että pääsemme vakiinnuttamaan tasomme jossain vaiheessa 120cm-luokkiin niin, ettei pienempiä tarvitsisi enää ottaa alle. Mutta tähän menee varmasti pitkään, jopa vuosia.

TEHTÄVÄ: Tee jotain sellaista, mitä et olisi ikinä uskonut tekeväsi.
TOTEUTUS: Pääsin yliopistoon. Oikeasti, tämä on sellainen asia, että eihän sitä koskaan varmaksi uskonut ennen koulun alkamista. Mutta täällä sitä ollaan, nytkin parhaillani istun lähikirjaston koneella tekemässä postausta kahden luennon välisellä ajalla.

TEHTÄVÄ: Maista sellaista ruokaa vähintään kahdesti, jota olet inhonnut koko elämäsi ajan.
TOTEUTUS: Söin Saksassa ollessani sushia ja maistoin sen jälkeen sitä vielä kertaalleen Suomessa (tosin paljon pienemmässä mittakaavassa). En ole koskaan aiemmin syönyt tuota ruokaa, mutta jotenkin lähtökohtaisesti olen aina sitä inhonnut. Sanotaan vaikka näin, ettei siitä edelleenkään lempiruokaani tullut :P

Rakkain <3
Treeniä kotona, vaihteeksi.
Maastoesteillä, jihuu!
Myös vedessä ;)
Lyhyesti: ehkä parhain kesä koskaan!
TEHTÄVÄ: Auta jotain kaveriasi toteuttamaan unelmaansa. Millainen unelma, sillä ei ole väliä.
TOTEUTUS: Tähän on vaikea sanoa mitään. Konkreettisia unelmia olivat varmasti esimerkiksi yliopistoon pääseminen, tiettyjen henkilöiden tapaaminen tai muu vastaava, joissa olin jollain tapaa mukana esimerkiksi lukuseurana tai järjestämässä tapaamisia. Mutta varmasti mukana oli myös jotain sellaisia unelmia, joita ei ääneen sanota tai joita ei edes itse tiedosteta.

TEHTÄVÄ: Käy huvipuistossa ja mene vesilaitteisiin niin, että kastut.
TOTEUTUS: Kävin Linnanmäellä kertaalleen, mutten päässyt kastumaan vesilaitteissa. Tämän laitan kyllä puhtaasti Sarinan syyksi, sillä hän ei halunnut mennä laitteeseen, jossa olisimme kastuneet aivan varmasti :D

TEHTÄVÄ: Souda järvi ympäri hyvän ystäväsi kanssa.
TOTEUTUS: En kerinnyt soutamaan kertaakaan koko kesän aikana. Tylsää!

TEHTÄVÄ: Nauti kesästä!
TOTEUTUS: Niin tein, tämä oli yksi parhaista kesistä koskaan.

Miten teidän kesänne sujui?

27 kommenttia

 1. Itse pidin tästä kesästä sään takia. En ole auringonpalvoja joten ei olisi tullut mieleen lähteä etelänlämpöön siksi että täällä sataa (tai no oisin voinu lähtä ku en ole ikinä ollut ulkomailla). Jaksoi tehdäkin jotain kun ei joka päivä ollut mittarissa tyyliin +30
  Tavallaan aika tylsä kesä. En reissannut minnekkään enkä juuri nähnyt ketään. Nautin vain siitä kun ei ollut koulua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on vaan hyvä jäädä kotiin ja antaa asioiden rullata omaa tahtiaan! Kerkeää sitä myöhemminkin tehdä yhtä jos toista, mikäli haluaa :)

   Poista
 2. Moi Aada. Minun kesä sujuj ihanasti. Me käytiin Ruotsis ja Tallinas ja sit oon ollu kavereittenkaa. Ja mä oon ollu Helsingis myös. Ja mä kävin rannal siel oli jotain lähelle 40 huhu. Ja sit käytii kisois viienes kisa jonka voitin. Mä kävin sit viel tallis ku mul on oma talli tos pihas tai mun siakonkaa. Meil on tyttö ja poika hevoset. Niiten nimet on Ruusu on se tyttö ja poika on ilo. Mul oli kiva kesä. Ja hyvä et sul oli kiva kesä!
  Hyvää syksyä sulle Aada. Terveisin Aada sattumaa.♡♡:)

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva postaus ja sulla on ollu paljon kaikkea kivaa tekemistä! :) mun kesä meni hevostellessa omien heppojen kanssa, tallia tehdessä(oma talli), töitä tehdessä ja kavereuta nähdessä ja yhden viikonlopun pääsin viettämään kaverin mökille ja sitten kävin viettämässä upean illan weekendeillä! Lisäksi tuli vietettyä omia 18v synttäreitä ja kaverien synttäreitä. :) säät eivät vaan oikeen suosineet ennen elokuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta kesältä! Joo, säät olivat kyllä ikävät. Onneksi mun kesäloma oli elokuussa ;)

   Poista
 4. Hei kiva postaus! Ja mietin että miksi pidät champilla karvaa satulan alla jos satula on sopiva? Sehän kaventaa hurjasti sitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö lie estehevoselle sovitettu nimenomaan karvan kanssa sopivaksi.

   Poista
  2. Juu sovitettu sopivaksi karvan kanssa :)

   Poista
 5. Oi sun kesä on vaikkuttanut tosi kivalta. Ja oot varmaan ensimmäinen kenen huomaan sanoavan, että viime kesä oli paras kesä. Koska kaikki vaan on valittanu miten surkee kesä oli just kelien takia jne. Mut kiva että sulla oli ihana kesä vaikka kelit ei ollu aina mitään mahtavampia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä olin töissä niin paljon kesä-heinäkuussa, etten kerinnyt välittää säistä :D

   Poista
 6. Moi Aada. Varmaan oli kiva kesä. Mul oli vähän mahtava ja mä oon nyt ruotsis ollu jo kolmetta viikkoo. Tääl on jotain 41-40-39 astetta on kuuma. Mun hevoin juppa jäi kotii iskän ja mun pikkosiskon kaa. Mul on voiikonloppuun kisat. Jännitää koska mun viimeset kisat päätty ikäväst. Mä tipuin esteele ja mun silmä on ihan musta ja just ehin väistää et jummpa ei tullu päälle. Mut onneks ehin väistää.
  Hyvää syksyy sulle Aada. Terveisin Pinja!!!♡♡♡♡

  VastaaPoista
 7. Näin sinun uusimman videon, ja ellen väärin nähnyt niin siinä seisoi henkilö nimeltään Viivi. Istuin Estejusseissa katsomossa melkein sen takana, ja kuten mainitsit siinä sinun estejussien postauksessa että joku huusi "mä en katsoisi tuollaista sikailua yhtään" ja "jos mun hevonen tekisi noin, niin kyllä veri lentäisi", joten sinun kannattaisi varmaan tietää että se oli se joka sanoi sen ja paljon muutakin. Se on ehkä tunnettu netissä kauneudensa takia, mutta se puhuu selän takana niin monesta(myös sinusta) ja todellisuudessa se yrittääkin olla kaikkien tunnettujen (bloggaajien, tunnettujen ratsastajien, isojen luokkien hyppäävien) ystävä. Toivottavasti pysyt kaukana siitä vaikka näyttäisikin olevan samassa tallissa, et ansaitse tuollaisia..!!

  Ja tosi kiva postaus, ihania kuvia ja todella hyvä idea (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! :)

   Tällaiset toiseen ihmiseen kohdistuvat syytökset kannattaa kuitenkin jättää laittamatta tänne julkisesti - mieluumin kertoo vaikka sähköpostitse tai fb:ssä. Vaikka tarkoittaisit vain hyvää. Asioilla kun on yleensä kaksi puolta ja en halua syyttää ketään turhaan. Ymmärrät varmasti :)

   Poista
  2. Kiva postaus! :)
   Ja haluun sanoo vielä tolle anonyymille että naurettavaa yrittää mustamaalata Viiviä täällä blogissa ja keksiä tollasta päästään. Viivi on mun paras kaveri joka ei todellakaan tollasta ole sanonut eikä halua olla vaan ns. Feimien kaveri. Mullekin on tultu selittelemään kuinka Viivi puhuu paskaa musta joka on tosi naurettavaa. Joku selvästi niin kateellinen et haluu pilata toisten kaverisuhteet. -.-

   Poista
  3. Pakko kyllä sanoa, että kiva huomata Aadan olevan poikkeuksellisen fiksu ja aikuismaisesti asiansa hoitava nuori. Samaa ei voi sanoa kaikista koulukiusaaja-pissiksistä, jotka tuo saman meiningin tallimaailmaan. Pidä toi Aada.

   Poista
 8. Olipa kiva postaus! Itselläkin oli kunnon lista kesälle, mutta minulla oli kolme hevosta kesän aikana treenattavana ja kisattavana, että en oikein ehtinyt viettää sosiaalista elämää. "Onneksi" kuitenkin kaksi treenattavaa lähti omistajilleen takaisin, joten amkin lisäksi ehtii hyvin treenata omalla hevosella.
  Hulppea talli sinulla näyttäisi olevan! Onko Champilla siellä koko- vai puolipäivätarhaus? Onko sillä siellä tarhakaveri vai ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kivaa, että sulla riitti kuitenkin ratsastettavia :)

   Champ on kokopäivätarhauksessa 8-18. Se tarhaa yksin, mutta sillä on kosketusetäisyydellä eli tarhanaapureina kaksi hevosta. :)

   Poista
 9. Tosi kiva postaus, ootpa saanut paljon kesän aikana tehtyä! :) Itestä tuntui, että koko kesä meni töissä. Työpäivät oli pitkiä, raskaita ja stressaavia ja tunnuin uuvahtavan ihan kokonaan. Tein kuitenkin haasteen, että kesäkuussa teen joka päivä jotain normaalista päivästä poikkeavaa, ja onnistuin! :D Muutenkin kun näin jälkeenpäin miettii, tuli tehtyä ja koettua kuitenkin kesällä ihan valtavasti asioita: kävin reppureissaamassa viikon ulkomailla, mökkeilin muutamanakin vapaapäivänä, karavaanailin, treenasin heppojen kanssa, näin kavereita, pääsin yliopistoon(!), uin, lenkkeilin, hankin oman kämpän ja muutin jne jne. Jotenkin vain joka päivä tuntui siltä, ettei mitään tapahdu, vaikka oikeasti teki paljon asioita niin arkena, kuin sitten niinä harvoina vapaapäivinä (1-2 viikossa), jolloin saattoi lähteä vähän pidemmällekin käymään. Ei huono kesä siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa kivalta kesältä! Mihin yliopistoon pääsit? Onneksi olkoon :)

   Poista
 10. Haha, luin noita sun vanhoja postauksia parin vuoden takaa.. :D onko Justin Bieberin juomapullo vielä tallessa?? ;D

  VastaaPoista
 11. Haha, luin noita sun vanhoja postauksia parin vuoden takaa.. :D onko Justin Bieberin juomapullo vielä tallessa?? ;D

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus! Oma kesä kului rentoutuessa ja pikkujuttuja tehdessä. :) Voisiko sun nilkkojen turpoaminen johtua huonoista/sopimattomista kengistä tai liian kovista pohjista? Itsellä ei kestä asfalttia jalat ollenkaan - kertyy nestettä myöskin ja lisäksi menee lihakset ihan hitonmoisesti tukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti johtuu juurikin huonojen kenkien ja kovan pohjan yhdistelmästä :/ täällä päin on vain tosi huonosti pehmeämpiä juoksupohjia..

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat