sunnuntai 18. lokakuuta 2015

#621: Loistoideoita seuraavalle viikolle..

Ensi viikosta on tulossa yksi vuoden parhaimmista. Luvassa on viikon verran parhaimpien ystävieni seuraa, maailman taitavimpien ratsastajien suoritusten seuraamista, upeita hevosia, jännitystä, naurua ja sata muuta erilaista tunnetilaa - täydellinen irtiotto arjesta. Voisin vaikka vannoa, että suurin osa blogini lukijoista osaa yhdistää tuon äskeisen kuvauksen Helsinki International Horse Show'hun, joka järjestetään ensi viikolla 31. kerran. Ihan totta, mutta luvassa on niin paljon muutakin!

En oikeasti malta pysyä housuissani, odotan tulevaa niin paljon. Kaikki alkaa jo maanantaina, jolloin ystäväni Milla tulee meille yökylään. Kyllä, luvassa on perinteiset sleepoverit: aiomme löhötä sohvalla ja katsella elokuvia tunti toisensa perään mässäillen samalla luvattoman paljon herkkuja. Tämä tankkaus riittänee ylläpitämään energiatasoa seuraavaan päivään asti, jolloin vuorossa on 4 Your Horse -tapahtuma. Suuntaamme siis Champin kanssa Helsingin jäähallille esiintymään osana illan näytöksiä. Nyt jännittää! Keskiviikkona ajattelin hypätä Champilla ensimmäistä kertaa klinikkareissun jälkeen eli se tuo jo oman lisänsä tulevaan viikkoon. Aamuratsastusten jälkeen pakkaan omat tavarani laukkuihin ja sanon hevoselle loppuviikoksi heipat, sillä siitä alkaa urakka Horse Show'n parissa.

Nämä kuvakaappaukset ovat alla olevalta videolta, joka kuvattiin perjantaina aamuvarhaisella.


Kuten huomaatte, meidän "laukkapiruetit" eli laukkakäännökset eivät ole kovin ammattimaisia.. :D Mutta ainakin meillä on hauskaa!
Seuraavaksi opetetaan Champille piaffi? :P heh, ei nyt sentään!
Olen siis jäähallilla hommissa ensimmäisen kerran jo keskiviikkona iltapäivällä. Tarkoituksena on varmastikin laittaa kanslia viimeistä silausta vaille valmiiksi, jotta torstaina pääsemme heti aamusta töihin. Keskiviikkona kaverini Jenna tulee Turusta Helsinkiin ja illalla täältäkin blogista tutuksi tullut Sarina liittyy seuraamme, kun lento Saksasta saapuu Helsinki-Vantaan lentokentälle. Yövymme neljän yön verran hotellissa Helsingin keskustassa, tuttuun HIHS-viikkoon kuuluvaan tapaan. Viisi päivää näiden tyyppien seurassa! Torstai ja perjantai kuluvat jäähallilla kisojen parissa ja niin myös lauantai, mutta päivä saa ihanan käänteen iltapäivällä, kun Steffi ilmaantuu paikalle. Tämä on oikeasti vuosisadan loistavin suunnitelma: Steffi on töissä Sveitsissä, eikä hän saanut lomaa ensi viikoksi, joten hän osti suorat lennot Suomeen osallistuakseen meidän kanssa after ride partyihin.. Lento Suomeen saapuu lauantaina iltapäivällä ja paluu Sveitsiin on sunnuntaina niin, että kentällä pitäisi olla aamulla kuudelta :D Kaiken kruunaa se, että myös Milla on jäähallilla torstaista sunnuntaihin.

Nyt siis ymmärrätte, miksi Horse Show on mulle niin paljon muutakin kuin pelkkä loistava ratsastustapahtuma. Tuo lista kavereideni nimistä tuskin avautuu kovinkaan monelle, mutta tiivistetysti voin sanoa, että kiireisen arjen keskellä hyviä ystäviä kerkeää näkemään aivan liian harvoin.

Kiireisestä arjesta voimmekin siirtyä hyvällä aasinsillalla mun ja Champin esiintymisharjoituksiin, jotka ovat loppusuoralla. En olisi voinut vielä hetki sitten uskoa, miten nopeasti aika vierähtää! Kuten jo monesti aiemmin olen kertonut, esiinnymme Jaana Pohjolan ja Minna Lindströmin pitämässä havaintoesityksessä kolmen muun ratsukon kanssa aiheenamme positiivinen vahvistaminen. Olemme opettaneet Champille tämän koulutusmuodon avulla muutamia erilaisia kouluratsastuksessakin nähtäviä liikkeitä, kuten "laukkapiruetit". Meidän tehtävänämme on esittää jäähallilla oppimme tuloksia, aloittaen yksinkertaisista kulmien ratsastuksista ja lisäten vaikeustasoa vähitellen kohti itse piruettia. 
Esityksen rakenne alkaa pikkuhiljaa olemaan meille kaikille suhteellisen selvä: enää vain toivotaan, että kaikki menee hyvin ja hevoset osaavat olla rentoja isolla areenalla - ratsastajista puhumattakaan! Tämän postauksen kuvat ja videot ovat pieni sneak peak siitä, mitä jäähallilla tullaan tiistaina näkemään. Jos ratsastuksessani menee "kaikki pieleen" (mitä emme tietenkään kukaan toivo), yritän ainakin omalta osaltani pelastaa tilanteen puunaamalla Champin sellaiseen edustuskuntoon, ettei ole ennen nähty. Siinä rinnalla kalpenee koulukisoihin valmistautuminenkin ;) Vähän kyllä kieltämättä jännittää, sillä tuollaisella paikalla ratsastaminen on melkoinen kulttuurishokki itse kullekin. Mutta kuten postauksen kuvista ja videoista voi huomata, emme ole menossa esittämään paikalle mitään valmista ja huippuunsa hiottua ohjelmaa, vaan pitämään hauskaa. Champ tarjoaa noita laukkakäännöksiä ("piruetteja") ihan itsekseen, joten saa nähdä, päästäänkö me askeltakaan suoraan.

Ensi viikolla blogi tulee pyörimään suurimmalti osalti Horse Show -aiheisten postausten ympärillä. Mikäli teillä on toivomuksia postausaiheista, kannattaa niitä viimeistään alkuviikosta kertoa kommenttiosion puolella! Luvassa lienee juttua ainakin meidän jäähallidebyytistä Champin kanssa, kilpailusuorituksista itsestään, kanslian arjesta ja kisojen kulisseissa tapahtuvista toiminnoista. Miltä kuulostaisi, jos yrittäisin ottaa pieniä videohaastatteluja sekä ratsastajilta, että toimihenkilöiltä? Tai kiinnostaako teitä jokin muu juttu, minkä voisin mahdollisesti toteuttaa tulevan viikon aikana?

Joko te laskette päiviä Horse Show'hun?

30 kommenttia

 1. Oi eikä mäkin haluan töihin tonne! Oon itse tulossa sunnuntaina klo 12-18 paikan päälle katsomaan, enkä malta odottaa.
  Videokoosteet on niin nähty juttu, niin ois kiva jos pystyisit haastattelemaan videolle, kuvaamaan vähän teidän "arkea" kansliassa, yleistä höpöttelyä kameralle, vähän fiiliksiä ja kaikkea muuta ei niin kauhean hienoa ja suunniteltua (vaikka tosin koko HIHS on super hieno ja suunniteltu :D ❤)
  Tsemppiä Champille ja sulle teidän osuuteen, hyvin se menee joka tapauksessa, meni miten meni ;)

  T. Kateellinen / withprinssi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Toivotaan että kaikki menee hyvin ja meillä on hauskaa esityksessä :)

   Poista
  2. Tuo on palkatonta talkootyötä, ei siis mitään mihin kannattaa pyrkiä, ennemminkin teinien puuhamaa.

   Poista
  3. Aha, eli sitä ei voisi tehdä ihan niinku vaan hmm... Omaksi iloksi? :D ehkä kaikkia ei houkuta palkaton duuni, mutta mun mielestä ainakin olis superhienoa päästä edes vähän HIHSin kulissien taakse ja ehtiihän noi töissä olijat siellä aika paljon luokkiakim vilkuilla, eipähän tarvii maksaa lippuja.

   Poista
 2. Ratsastajien haastattelut olis ihan super! Vielä hienompaa olis jos saisitte joitain ulkomaalaisia isoja nimiä kameran eteen. :) Tsemppiä näytökseenne!

  VastaaPoista
 3. Oi kuullostaapa sun HIHS-viikko ihanalta! Itsekin odotan tapahtumaa innolla, niin kivaa nähdä huippuja sekä tavata tuttuja :) Onnea teille esitykseen, eiköhän se hyvin mene!!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä esitykseen, hyvin se menee varmasti! :D Huijasivatko mun korvat vaan vai käytitkö jotain naksutinta tms. tossa videolla? Vaikuttaa ihan tehokkaalta hevosillakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, naksuttimen avulla tehdään noita juttuja :) kiitos tsempeistä!

   Poista
 5. Tseppiä. Ja olen laskemmassa. Odotan innolla horse souta! Hyvin myös se esitys menee!:)

  VastaaPoista
 6. Ei hitsi kuinka paljon Champ näyttää noista tykkäävän! :'D

  VastaaPoista
 7. Millä tavoin/ mitä kautta pääset HIHS: siin töihin, kuulostaa kivalta jos sitä itsekkin tulevaisuudessa ;) Mutta valtavasti onnea esityksiin ja nauti munkin puolesta, lippuja ei tänäkään vuonna..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Töihin sinne pääsee täysikäiset, kannattaa laittaa ensi vuonna hyvissä ajoin viestiä kisajärjestäjälle ja kysellä heiltä suoraan :) mä menin aikoinaan neljä vuotta sitten kaverin kautta töihin eli suhteet tässäkin kohtaa tärkeässä roolissa, joskaan ei välttämättömiä!

   Poista
 8. Onko sulla joku selkeä merkki Champille mikä kertoo että nyt olisi tarkoitus tehdä se " laukka piruetti"? Mietin että oisko sen puute syy ongelmalle, että Champ pyrkii niin paljon itsekseen tarjoamaan temppua...?
  No onhan teillä ollu ammattilaiset tässä vahvasti mukana niin varmaan ootte saaneet hyvät ohjeet. Tuli vaan nyt mieleen tuollainen niin päätinpä kysästä.
  Valitettavasti en itse pääse tilaisuutta seuraamaan, mutta toivottavasti siitä saa maistiaisia täältä blogin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Merkki" on se, että nostan vähän kättä/käännän ulkopohkeella/muutan painopistettäni enemmän eteen. Ja jos vahingossa teen jonkun noista, on Champ helposti heti sitä mieltä, että nyt mennään :D joku vielä selvempi tapa olisi varmasti ihan hyvä vaihtoehto.

   Poista
 9. On kyllä nii suolaset hinnat tänäkin vuonna HIHS:sissä et jääpi taas ostamatta. Ennemmin sitä lähtee vaikka ruottiin tai tallinnaan ku saapi hotelleineenki viikonlopun halvemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jokainen laittaa rahansa siihen mistä tykkää :) kiva, että muuallakin on hyviä kisoja!

   Poista
 10. On kyllä nii suolaset hinnat tänäkin vuonna HIHS:sissä et jääpi taas ostamatta. Ennemmin sitä lähtee vaikka ruottiin tai tallinnaan ku saapi hotelleineenki viikonlopun halvemmalla.

  VastaaPoista
 11. Hauskan näköstä touhua!:D Onnea!:)

  VastaaPoista
 12. Tää kysymys menee nyt vähän ohi aiheen mutta osaatko kertoa miten veredus merkkisissä suojissa menee koot? Tarkoitus olisi siis ostaa veredus olympus suojat pienehkölle suokkiorille, meneekö ne sillain että s on pony, m on cob ja l full vai mitenkä? Kiitos jo etukäteen jos vaivaudut vastaamaan!

  VastaaPoista
 13. Tsemppii teille! Tääl odotetaan myös innolla HIHS: iä :)

  VastaaPoista
 14. Hauska tuo vika juttu. Tuli siitä heti mieleen se kun lasketaan päiviä jouluun:) Keksitkös sen muuten siitä vai juolahtiko muuten vaan mieleen?

  VastaaPoista
 15. En pääse taaskaan tonne! :( mutta, kun ainakin viime vuoden HIHS tuli jotkut isot kisat TV:stä niin osaatko yhtään sanoa, että tuleeko enää tänä vuonna ja jos tulee niin milloin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle2:ltä tulee lähetystä la ja su.
   La tais olla 15-18, su en muista.
   Löytyy varmasti ylen sivuilta tai telkki.com :)

   Poista
 16. Mä tulen HIHS:iin lauantaina GP-näytökseen! Innolla odotan huoppuratsastajien näkemistä ihan livenä kisakentällä tositoimissa! Olisi itsekkin aivan mahtava päästä töihin HIHS:iin! Kiva postaus ja tsemppiä teille esitykseen!

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat