sunnuntai 15. marraskuuta 2015

#636: Joulukuu lähestyy!


Pidempiaikaiset lukijat ovat nähneet vuodesta toiseen erilaisia joulukalenterin luukkuja tämän blogin puolella. Tänä vuonna ajattelin, etten olisi kysellyt teiltä etukäteen mitään joulukalenteriin liittyen, vaan kehitellyt hiljaa mielessäni yhden yhtenäisen kokonaisuuden ja julkaissut sen vähin äänin joulukuun ensimmäisenä päivänä. Mieleeni nousi kuitenkin pieni kysymys: olisiko se sellainen joulukalenteri, josta te pitäisitte. 

Vaikka kirjoitan blogia puhtaasti omista lähtökohdistani, haluan tarjota aina joulukuussa teille lukijoille mahdollisuuden vaikuttaa blogin sisältöön. Joulukalenteri on perinteisesti aina sellainen, jonka avaamista odotetaan innolla - oli se sitten suklainen, leluyllätyksiä täynnä tai vaihtoehtoisesti blogitekstien muodossa. Niinpä myös tänä vuonna saatte esittää toiveita siitä, mitä haluaisitte katsoa, kuulla tai lukea blogini sivuilta joulukuun ensimmäisten 24 päivän ajan. 

Mikäli ehdotuksia ei tule tarpeeksi, ne eivät ole itselleni mieluisia tai olen niitä jo aiemmin toteuttanut, järjestän joulukalenterin aiemmin suunnittelemallani tavalla eli hieman edellisiä vuosia yksinkertaistetummin. Aiempina vuosina olen nimittäin haastatellut alan ammattilaisia aina huippu-urheilun tasolle asti, kuvannut pitkiä videoita ulkomaita myöten ja kirjoittanut pitkiä pätkiä mielipidepostauksia. Tuleeko teille jotain sellaista mieleen, jota aiemmissa luukuissa ei vielä ole nähty? Sana on vapaa!

Edelliset joulukalenterin luukut voitte lukea näiden linkkien takaa (linkit vievät ensimmäisiin luukkuihin, selatkaa taaksepäin): joulukalenteri 2012, joulukalenteri 2013, joulukalenteri 2014. Tehdään tästäkin joulukalenterista kaikille mieluinen!

Ps. Teillä on vielä tämä päivä aikaa äänestää suosikkejanne Blogiexpo 2015 -tapahtuman blogigaalaan. Mukana on neljä kategoriaa (vuoden tulokas, paras ratsastusinspiraatio, visuaalisin blogi sekä hyvän mielen blogi) ja voit ehdottaa mukaan niin monia blogeja kuin haluat. Äänimäärä on siis rajaton! Kun tämä ennakkoäänestys on saatu kasaan, on aika aloittaa virallinen äänestäminen tiettyjen blogien kesken, jotka ovat pärjänneet ennakkoäänestyksessä. Nyt siis kaikki mukaan valitsemaan vuoden parhaita blogeja! Äänestykseen pääset tästä linkistä

40 kommenttia

 1. Ihana kuva. Champist. Hyvää joulun odotusta teille.

  VastaaPoista
 2. Ompa ihana idea :) vasta aloin blogiasi seuraamaan, joten mulle ensimmäinen kalenteri siis! Toiveena voisin heittää: erilainen ratsastusohjelma joka päivälle, eli muodostuisi ns. kuukausiohjelma. Vinkkejä just mitä tehtäviä vois tehdä sileellä/hypätessä... Voisi sisältää myös pelkkiä ratsastajalle suunnattuja oheistreenejä kuten lihashuoltoa. Mihin sitten päädytkään niin innolla odottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska idea, jos ei kokonaisena kalenterina niin ainakin yhtenä luukkuna! Pidetään mielessä, kiitos :)

   Poista
 3. Kalenteriehdotuksia:
  1. Joululahjalista
  2. Olisko mahollinen tällanen postaus; ratsuihmisenä ravimaailmassa (että tutustuisit hetken ravihevosen elämään ja millasta se on verrattuna ratsuihin)
  3. Video; aadan keittiössä (jossa leivot/laitat parhaiten osaamaasi ruokaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kakkonen olis aivan älyttömän mielenkiintoinen! Moni saa niin vääränlaisen kuvan raviurheilusta, niin voisit jopa ratsuihmisten keskuudessa oikaista asioita. Videon muodossa postaus olisi vieläkin parempi, mutta tekstein ja kuvin olisi mahtava myös! Toivoisin erityisesti tätä, mitä toinen anonyymi ehdotti. :-)

   Poista
  2. Kiitos ehdotuksista! Tuo raviehdotus olisi kyllä mielenkiintoinen, ongelmaksi muodostuu vaan se, etten tunne tässä lähellä oikein ketään ravi-ihmistä saati hevosta.. Ja aika on nyt melko kortilla eli se, saisinko toteutettua tätä ennen jouluaattoa, tuntuu vähän epätodennäköiseltä. Mutta saas nähdä! :D

   Poista
 4. Kalenteriin ehdotuksia: mun mielestä joululahjalista olis myös kiva, varustepostaus kuvina tai videona, hassuja/epäonnistuneita kuvia

  VastaaPoista
 5. Toi ruokajuttu on hyvä :)
  ja sitten myday, ne kiinnostaa aina :)
  Hyvää joulun odotusta!!!!

  VastaaPoista
 6. Tee sellainen "Jos Champ olisi ihminen" postaus!

  VastaaPoista
 7. Ihanan jouluinen Champ kuvassa!
  Joulukalenteriin: lahjatoivelista, myday, Aadan Joulu -video, Champin Joulu -video ja/tai teidän yhteinen Joulu, varustepostaus ja jotain hassuttelua ja mokia kuvina ja videoina ois kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksista, paljon toteuttamiskelpoisia :)

   Poista
 8. Aada keittiössä! :D (leivot jotain jouluista) Sitten olis mahtavaa, jos tekisit viikko suunnitelman hevoselle. Kerrot unelmiesi hevosesta ja hevosesta jollaista et todellakaan haluaisi omaksi. Kuvina ja kuvateksteinä sinä treenaamassa salilla. 20 outoa faktaa sinusta. Lemppari herkut ja herkut joista et pidä. Champin ja sun koko tarina kuvilla höystettynä. :) Siinä jotain! Ps. Niin ihana kuva Champista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä ehdotuksista! Et arvaakaan, miten paljon kaverini vitsailivat tuosta keittiö-kohdasta tai salilla käymisestä.. :D

   Poista
 9. VIELÄ; Miten saat parhaita kuvia yleensäkin liikkuvista kuvattavista, kuten hevosista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nyt ei ole hassumpi, kamerassa on vain käytettävä urheiluasetusta hyvän valotuksen kanssa.. :D

   Poista
 10. DIY joulunamit & herkut hevosille ja ihmisille. Marraskuun suosikit joulukalenterin ekoina päivinä?

  VastaaPoista
 11. ehdotus joulukalenteriin: esittele sun 10 lemppari hepparotua ja 10 inhokki hevosrotua

  VastaaPoista
 12. Ehdotuksia joulukalenteriin: Joku mieleipidepostaus, joululahja toivelista, sun varusteista varustepostaus, Champin varusteista varustepostaus, epäonnistuneet kuvat ja semmonen postaus missä vertailisit este- ja kouluratsastusta

  VastaaPoista
 13. Haastatteluja eri ratsastuslajien edustajilta (vikellys, matkaratsastus, vammaisratsastus...)

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellä mainitut haastattelut eri ratsastuslajeista olisi mielenkiintoisia, kuten myös aikaisemmin mainittu ravimaailma-postaus :) lisäehdotuksena, jos on mahdollista päästä kokeilemaan esim. Länkkäri, vikellys niin niistä kokemuksia ja kuvia. Näiden lisäksi kiinnostaisi myös kuulla sinun vinkkejäsi aloittelevalle ratsastajalle esim. Ihan ensimmäistä kertaa tallille menevälle ja alkeisryhmän jälkeen jatkavalla tms. Lisäksi voisi olla vaikka haastattelu aloittavasta ratsastajasta. Erityisesti kiinnostavat aikuisiällä aloittelevat ratsastajat. :)
   melkein osaan käyttää tätä blogi kommentointia :D

   Poista
 15. Aloin lukemaan sun blogia vasta äskettäin mutta mun mielestä ois kiva jos laittaisit joulukalenteriin vaikkapa varusteppostauksen jossa kerrot varusteiden koon(ainakin) ja laittaisit sitten kuvat varusteista:)

  VastaaPoista
 16. Lukasin tossa kaikki kommentit läpi, etten ehdottaisi samoja kun tuolla jo on. Voisit esim 5 luukkuun tehdä jonkun lyhytelokuvan, semmoinen olis ihan tosi kiva! Sitten jos aiot mennä ostamaan champille joululahjoja, olis kiva sieltä jokin video, ja sitten vielä voisit näyttää kun annat sen sille. Jos olet jouluihmisiä ja tykkäät joulusisustamisesta, niin jokin roomtour olis kiva, sitten kun siellä on kaikki ne koristeet yms :D

  teamsupermiehet.blogspot.fi

  VastaaPoista
 17. Ite toivoisin joulukalenteriin:
  - Hassuja ja epäonnistuneita kuvia (niinkuin joku muukin kommentoija)
  - Champin kirjoittama postaus, tai useampiakin, sen verran hauskoja ovat!:'D
  - ^ ylläolevaan liittyen, että miten champ valmistautuu jouluun :D
  - Jokin pieni arvonta

  VastaaPoista
 18. Tässä olisi ehdotuksia, osan olenkin maininnut jo joskus mutta ei vielä toistaiseksi ole ilmestynyt :)
  • My Day -videoita PAAALJON, vaikkapa erilaisilta päiviltä jolloin sun päivässä ois jotai erikoista (kisat, näät kavereita, Champilla kengitys tai jokin vastaava)
  • Haastattele kavereitasi! Aiheita voisi olla erilaisia.
  • Epäonnistuneita videoita/kuvia
  • Videoita kun menet muiden hevosilla
  •Videoita kun muut ratsastavat Champilla
  • Esittely henkilöistä, jotka hoitavat ja ratsastavat välillä Champilla (kuvia sekä videoitakin)
  • Esittele lempi ratsastajasi ja lempi kilpahevonen (ei lasketa Champia ��)
  • Kerro elämäsi onnellisimmasta päivästä
  • My Day 24.päivästä! Eli millainen on sun joulurutiini.
  • Irtohypytä Champia ja laita videota siitä blogiin!

  Tässä tuli nyt jonkun verran :D Toivottavasti edes muutama onnistuu toteuttaa! ^^

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat