keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 16. luukku - Arvonta


Kuudestoista luukku aukeaa jälleen arvonnalla. Arvottavia tuotteita on tällä kertaa kaksi, mutta ne muodostavat yhden kokonaisuuden eli voittajia valitaan vain yksi kappale. Jälleen kerran arvonnan palkinnoista voimme kiittää Veljekset Wahlstenia. Voitte käydä tutustumassa yrityksen joulukuvastoon tästä linkistä - mukana on toinen toistaan ihanampia joululahjaideoita niin kaksi- kuin nelijalkaisille ystävillemme. 

Aiemmassa joulukalenterin luukussa kerroin, miten mut puettiin talvena kunnolla ulos lähdettäessä. Näiden muutaman päivän aikana totuus ei ole muuttunut mihinkään, vaan samalla linjalla jatkamme edelleen. Saatoit jo arvata: arvonnan palkintona on tälläkin kertaa pipo ja kaulahuivi! Jottei homma mene ihan toistamiseksi, on pipo eri värinen ja kaulahuivi kokonaan toisenlainen.

Yhdeksi trendiksi nousseet tuubihuivit ovat olleet suosittuja markkinoilla ja nyt niitä saa myös hevoskuvioisina. Arvonnan toinen tuote onkin sininen tuubihuivi, joka on kevyttä ja ohutta materiaalia. Sopii siis myös kevät- ja syysaikaan, sekä näille leudoille talvikeleille. Kaulahuivin hinta on 16,90 euroa. Päätä suojaamaan laitetaan Horse Comfortin Super star -pipo, joka ei kutita. Pipolla on hintaa 9,90 euroa ja sen väri on tällä kertaa beige, isolla tähtikuviolla.

OHJEET OSALLISTUMISELLE:

  • Kirjoita tämän postauksen kommenttikenttään nimesi ja toimiva sähköpostiosoitteesi. 
  • Tykkää blogin Facebook-sivusta, Instagram-tilistä, ole blogin virallinen lukija google-tunnuksen avulla tai seuraa meitä Youtubessa.
  • Muista myös varmistaa, että olet tykännyt Veljekset Wahlstenin Facebook-sivusta! Jos sinulla ei ole tunnuksia Facebookissa, ei hätää. Joulun kunniaksi voit osallistua arvontaan myös ilman sosiaalisen median tunnuksia.
  • Tämän päivän arvonta suoritetaan 18.12.2015 kello 21:00, joten jätäthän kommenttisi siihen mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse. Mikäli sähköpostiin ei vastata kahden päivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja.
Onnea arvontaan!



Tänään palataan ajassa monia vuosia taaksepäin, sillä pääsemme kurkistamaan hevosmuistoihini Itä-Suomesta! Enkä nyt puhu Tahkolla sijaitsevasta tallista, vaan mummolamme naapurissa olevasta tilasta, jossa on ollut hevosia niin pitkään kuin mulla vain on vuosia takana. Kun olin pienempi, vietimme mummolassani aina kaikki kesät enemmän tai vähemmän yhteen putkeen vanhempien lomien mukaan. Nuo ajat olivat kyllä äärettömän ihania ja kun vartuin vanhemmaksi, otin tavakseni lähteä mummolaani joko yksin tai jonkun kaverini kanssa viettämään kesälomaa. 

Musta on olemassa kuvia, kun silitän ehkä neljän vanhana mummolamme pihamaan kupeessa sijaitsevan laitumen aidan yli kahta suomenhevosta. Tuolloin en vielä tietenkään ratsastanut itse, mutta myöhemmin hevoset alkoivat kiinnostaa muutenkin kuin paijaamisen merkeissä. Aluksi sain ratsastaa tilan hevosilla, kun ne asuivat pienessä kahden karsinan tallissa. Tuolloin tallilla oli kaksi lämminveristä ja yksi shetlanninponi. Muistan elävästi, miten ihanasti paikan omistaja ohjeisti ja neuvoi mua laittamaan hevosille varusteita, hoitamaan jalkoja ja tekemään kaikkea muuta eläinten parissa. Olin niin onnellinen, vaikkei puitteet välttämättä niitä kaikista yleellisimpiä olleet! Sain tehdä ihan kaikkea aina ratsastuksesta kärryillä ajoon: toki aina valvovan silmän alla.

Näin vauhdikasta menoa meillä oli ;)

Tämä ihana poni osasi temppuja, mm. istua ja nousta takajaloille <3



Ratsastin välillä meidän mummolan pihalle moikkaamaan sukulaisia hevosen kanssa, koska välimatkaa oli tietä pitkin ehkä 50 metriä.
Kerran olimme menossa kesällä mummolaan ja äitini oli päättänyt hommata mulle ylläpitohevosen siksi aikaa. Olin ehkä ehkä kaksitoistavuotias, enkä todellakaan tiennyt hevosista juuri sen enempää kuin perus aloittelija. Vanhempani sen sijaan eivät olleet kuunaan koskeneet hevosiin! Kävimme kokeilemassa yhtä kimoa ruunaa parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsevalla kotitilalla, missä ei ollut kunnollista kenttää, eikä oikein talliakaan. Siinä sitä rämmittiin pellolla ja koska pysyin kyydissä ja sain hevosen pysähtymään, lähti se mukaamme kohti mummolaa varastosta repäistyn satulan kera. Perillä tyrkkäsimme hevosen muiden hevosten sekaan laumaan ja voi että, millainen välienselvittely niille tuli. Lopputuloksena oli, että kimo ruuna sai osuman jalkaansa ja se joutui lähtemään takaisin parantelemaan haavojaan kotiinsa. Ihan uskomatonta toimintaa näin jälkikäteen ajateltuna - kaikkea sitä on tullut kokeiltua.. Tämä hevonen selvisi onneksi säikähdyksellä ja sain ratsastaa sillä useamman kerran ihan muutamia vuosiakin sitten, kun se asui Tahko Areenalla.

Aikaa kului ja jossain vaiheessa mummolani naapuritilalle rakennettiin todella hieno, viimeisen päälle tehty reilun kymmenen hevosen talli, hiekkatarhat valkoisilla putkiaidoilla ja kunnollinen kenttä. Tämä oli tietysti monen vuoden projekti, mutta se mahdollisti entistä upeammat harrastuspuitteet sellaiselle viisitoistakesäiselle hevostytölle. Sain ratsastaa niin paljon kuin ikinä jaksoin, pitää tunteja, maastoilla upeissa maastoissa jopa yli 20 kilometrin lenkkejä, ajaa hevosia ja poneja, hyppiä maastoesteitä, toimia leiriavustajana... Lista on loputon. Opin tuolla ihan älyttömän paljon: jos en muusta, niin ainakin vastuun kantamisesta. Kyllähän teininä tuli tehtyä vähemmän harkittuja juttuja myös hevosten kanssa, varsinkin kun useampi samanikäinen ja kokematon harrastaja löi viisaat päänsä yhteen. Pitää olla onnellinen, että selvisimme ilman haavereita, vaikka hevosilta tultiin alas milloin mikäkin ruumiinosa edellä ja välillä olimme ojassa kärryjen kanssa.






Linkki videoon (Kesältä 2010 tehty koostevideo mun ja Janitan mummolalomasta.
Olin niin kaunis! Ai että, vähän hävettää.. :D)


Linkki videoon (Leiriavustajana vuonna 2009. Hehe, tässä mulla on vielä hienompi tyyli....)

Vuonna 2012 otin mukaan silloisen ylläpitohevoseni Kaprin ja vietimme mummolassani unohtumattomat kolme viikkoa. Tamma ei ollut maastoillut kertaakaan ollessani mulla silloisen kotitallimme maastojen puutteen vuoksi, mutta tuolla pystyimme samoilemaan missä tahansa kylän keskustasta kuusimetsään. Kapri pääsi viettämään laidunelämää suomenhevosruuna Valtterin kanssa ja voi että, miten ne nauttivat yhteiselostaan. 

Tuo kesä jäi viimeiseksi mummolakesäkseni, sillä sen jälkeen en ole viettänyt siellä pidennettyjä viikonloppuja pidempiä jaksoja yhteen putkeen. Harmittaa toki, mutta toisaalta elämä vei eteenpäin ja uudet haasteet täällä suunnassa odottivat. Joskus olisi kuitenkin kiva pakata Champ autoon ja suunnata tuttuihin maisemiin viettämään kunnon kesäloma! Eihän sitä tiedä, jos joskus saisin järjestettyä työni niin, että se olisi oikeasti mahdollista. Monena kesänä sitä on tullut mietittyä, mutta jospa toteutus tulisi ajankohtaiseksi pian :)

70 kommenttia

  1. Emmi Peltola
    emmi.peltola9@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Noita muistoja on kyllä kiva lukea! :)

    Laura mäkitalo
    makitalo.laura@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Doris Ticklén
    doris.ticklen@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Sirkku Riitala
    sirkku.riitala@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Ella Jykylä
    ella.jykyla@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Mona Mäkikangas
    monsku.meeri@hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Tia Pelkonen
    tiamikaela(a)outlook.com

    VastaaPoista
  8. Outi Koskela
    outikoskela80@gmail.com


    Ihania muistoja! Lapsena sitä oltiin ehkä vähän päättömiä välillä :D

    VastaaPoista
  9. Essi Turunen
    essimon12 (at) gmail.com

    VastaaPoista
  10. Saara Åhlgrén sahlgren@outlook.com

    Mukava postaus! Itsekin tullut tahallaan tiputtua hepan selästä. Kasattiin sänkipellolle olkia patjaksi, jotta oli pehmee lasku ;) Nuorena ei ollu järki aina mukana..

    VastaaPoista
  11. Venla Limma
    venla.limma@hotmail.com

    VastaaPoista
  12. Sanni Toivola
    sanni.toivola@live.com

    VastaaPoista
  13. Ilona Reinikainen
    reinikainenilona@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Janita Koponen
    janita.koponen@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Johanna Suni
    johanna.suni@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Janita Rantala
    janita.rantala@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Taru P.
    tarukaroliina.97@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Ihania muistoja! Tuo musta hevonen on kyllä niin kaunis.

    Arvontaan:
    Milla Kuisma
    milla-kuisma@hotmail.com

    VastaaPoista
  19. Lotta Jokinen
    innku-98@hotmail.com

    VastaaPoista
  20. Aliina Halme
    merkuurius@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Aliina Halme
    merkuuriusponi@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Anna-Maaria Koiso-Kanttila
    a_nk_ku@hotmail.fi

    Mahtavaa että teilläkin päin oli sama hiusmuoti tuolloin, lämmöllä muistelen ;D

    VastaaPoista
  23. Eveliina Laukkanen
    ewe.l@luukku.com

    VastaaPoista
  24. Roosa Nirkkonen
    rroosa.n@hotmail.com

    VastaaPoista
  25. Hei satutko muistamaan onko tuon pienen valkean ponin nimi Napoleon? Sen niminen poni oli nimittäin 2000-luvun alussa tahko areenalla, kun käytiin siellä leireillä, mutta se lähti paikan omistajan vaihtumisen myötä pois. Se osasi myös temppuja ja oli ihan samannäköinenkin niin mietin että voiko olla sama poni :D

    VastaaPoista
  26. Saimi isomäki
    saimi.isomaki@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Saimi isomäki
    saimi.isomaki@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Saimi isomäki
    saimi.isomaki@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Hukkakukka
    sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  30. Sara Töppärä
    sartza00@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Saraalotta@gmail.com

    VastaaPoista
  32. camilla.rautiainen@live.fi
    Camilla Rautiainen

    VastaaPoista
  33. Ella Tikkanen
    ella.tikkanen@windowslive.com

    VastaaPoista
  34. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  35. Noora Virtanen
    virtanen_noora@hotmail.com

    VastaaPoista
  36. Ninja Hämäläinen
    nukkelis04@hotmail.com

    Voi ei kun rupesin itsekkin miettii mitä on nuorena tehny! ;D kaverin kanssa yritettiin heidän ravuri suokkiaan opettaa hyppää - ei se oikein onnistunu xD

    VastaaPoista
  37. Ida Kuisma - ida.kuisma@gmail.com :)

    VastaaPoista
  38. Tiia Posio
    tiia.posio@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Sonja Kangasniemi
    sonja.kangasniemi@live.com

    VastaaPoista
  40. Laura Parviainen
    lauraa.parviainen@gmail.com

    VastaaPoista
  41. Laura Parviainen
    lauraa.parviainen@gmail.com

    VastaaPoista
  42. Vera Latvala
    allaboutmypets1@gmail.com

    VastaaPoista
  43. Terhi Lehtimäki
    lehtimaki.terhi@gmail.com

    VastaaPoista
  44. Janna Lepo
    Janna.Lepo100@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Susanne Hakkarainen
    sue-ellen@luukku.com

    VastaaPoista
  46. Susanna Niinikoski
    susa.horze@hotmail.com

    VastaaPoista
  47. Susanna Järäinen
    susanna-2@hotmail.com

    VastaaPoista
  48. Johanna Ravi
    johanna.ravi@luukku.com

    VastaaPoista
  49. Paula Hirvonen
    paulahirvonen@hotmail.com

    VastaaPoista
  50. jenna huotari
    jenna.huotari@hotmail.com

    VastaaPoista
  51. Voi ei.. Ihan parhaita nää postaukset! Tuli ihan mieleen omat leiriajat. Silloin olis tehny mitä vaan jos ois saanut oman hevosen. No, nyt sellainen on :D Tosin nälkä kasvaa syödessä..

    VastaaPoista
  52. Korjattakoon, että jos puhumme samasta Valtterista joka oli siellä Marjutilla, niin se ei kyllä ollut suomenhevonen. Monesti kyllä luultiin, mutta Ivan on viron tuonti. http://heppa.hippos.fi/heppa/horse/HorseBasic,$HorseSearchResult.$HorseLink.$DirectLink.direct?sp=l6073582235539415843&sp=X

    VastaaPoista
  53. Helmi Mellin
    vilhelmiina.helu@gmail.com

    VastaaPoista
  54. Anniina Ketola
    anniina.capo@gmail.com

    VastaaPoista
  55. Anna Weckman
    weckman.anna@gmail.com

    Nauroin noita videoita. Varmasti hyi muistoja

    VastaaPoista
  56. Varpu Virmavirta
    varpu.virmavirta@gmail.com

    VastaaPoista
  57. Jannika Jokinen
    jankka.jokinen@gmail.com

    VastaaPoista
  58. Janina Ratilainen
    alzufani@gmail.com

    VastaaPoista
  59. Janina Ratilainen
    alzufani@gmail.com

    VastaaPoista
  60. Tiia Anttila
    kepparihullu02@gmail.com

    VastaaPoista
  61. Mullekin kelpaisi tuollainen kesälomapaikka! Satais nyt ensin eessitä lunta :D

    Emmi Palomäki
    emmipa1@gmail.com
    Olen seurannut ja tykännyt sivustoista.

    VastaaPoista
  62. Sanna Hakala
    sanskiii@hotmail.com

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat