torstai 20. lokakuuta 2016

#805: Kansallisten luokkien päivä

Huh! Tänään on torstai eli Horse Show'n ensimmäinen päivä, mutta mulla on silti tunne siitä, että olisin ollut jäähallilla jo viikon putkeen. Syy ei todellakaan ole pitkästyminen, vaan se, että hommat tuntuvat niin kotoisilta. On hauskaa, miten nopeasti juttuun pääsee vuodesta toiseen sisälle. Alku on aina enemmän ja vähemmän härdelliä, mutta näin toisena päivänä jokainen salkaa jo tietämään tehtävänsä ja sen, mitä siihen lopulta sisältyy.

Esteratsastusluokat ovat tältä päivältä ohitse. Aamulla Amateur touriin osallistuvat ratsukot ratkoivat paremmuuttaan aina kahdeksasta lähtien, mikä oli meidän kanslialle rauhallisempaa aikaa. Tuon sarjan ratsukot asioivat omassa kansliassaan, joten se helpottaa hieman meidän urakkaa - kaikki kansalliset ja kansainväliset luokat asioineen kuuluvat taasen meidän tehtäviin. Kansainväliset luokat alkavat vasta huomenna, joten niiden ratsastajat ovat saapuneet Suomeen pitkälti vasta tämän päivän aikana. Hevosenhoitajat ovat ajaneet hevoset paikalle eilen tai jo aiemmin, sillä eilen hevosilla oli ensimmäinen eläinlääkärintarkastus ja tänään kaksi seuraavaa mahdollisuutta. Tästä iltapäivästä lähtien kansliassamme on vieraillut liuta esteratsastajia tsekkaamassa itsensä sisään huomisen kansainvälisiin luokkiin, mikä on tuonut hieman enemmän tekemistä. Ratsastajat siis valitsevat, mitä luokkaa hyppäävät milläkin hevosella.

Ihana Pikkis voitti 5-vuotiaiden nuorten hevosten luokan! 
Nuorten hevosten luokassa oli tuomariarvostelu.


Ratsastajat ovat iloisella  mielellä liikkeellä.
Meillä oli ihana koiranpentu hoidossa kansliassa <3
Esteet on koristeltu tosi hienosti!

Klippauksen taidonnäyte ;)
Sisääntuloputkessa ratsut puetaan loimiin suorituksen jälkeen. Täällä on tosi viileää!

Tämän päivän kansalliset luokat sujuivat varsin mutkattomasti, ainakin näin kanslian näkökulmasta. Päivä meni ohi hujauksessa, enkä oikeastaan edes ehtinyt seuraamaan luokkia katsomosta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Jos pitäisi keksiä joku huono puoli toimihenkilötehtävistä, olisi se varmaankin juuri se, ettei luokkia pääse seuraamaan taukoamatta katsomosta käsin. Meillä on onneksi iso televisio kansliassamme, josta näemme kaiken radalla tapahtuvan suorana ja samalla taustalla pyörii Longines timing tuloksineen. Ilman informaatiota emme siis jää, eikä tästä ole kymmentä metriä pidempää matkaa kisa-areenan viereen.

Huomenna alkaakin sitten jännittävin osio näin esteratsastajan silmin, kun isommat luokat pyörähtävät käyntiin! Mulla alkoi työvuoro tänään seitsemän jälkeen aamulla ja näin yhdeksältä olen hallilla edelleen. Huomenna aloitusaika on sama, mutta pääsen periaatteessa poistumaan halutessani jo kolmelta. Aion kyllä viettää koko illan hallilla seuraten hommia ratsastajakatsomosta käsin. Meillä on muuten huomenna meet & greet Ladies Nightissa klo 17.00 eli tulkaahan moikkaamaan, jos olette paikalla! Lauantaina meet & greettejä on kaksi, toinen 10.30 Putiikki Ainon ständillä ja toinen 17.30 Ladies Nightissa. Ja mikä hauskinta, mut pyydettiin esiintymään lasten matineaan aamulla, joten siellä mut voi nähdä koikkelehtimassa minisukset jalassa ympäri areenaa. Apua, odotan kauhulla, mutta ehkä se on ihan hauskaa - ainakin huvittava näky :D Saas nähdä monestiko lennän naamalleni!

8 kommenttia

 1. Haluaisin niin nähdä sinut huomenna (lauantaina). Hyvä postaus, ja minusta olet hyvä kirjoittamaan niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS... Olen ensimmäistä kertaa ensimmäinen kommentoija postauksiin, JES!

   Poista
  2. Mahdettiinkohan törmätä? :)

   Poista
 2. Tulin kyllä niin hyvälle mielelle tästä postauksesta, noista kuvista välittyy jotenkin niin lämminhenkinen fiilis ja kisatunnelma! Ihan mahtavaa että teet näitä postauksia, pääsee katselemaan tapahtumaa ihan eri näkökulmasta kun tv-lähetyksistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tunnelma välittyy ruudun toiselle puolelle asti :)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja hienoja kuvia :) Pääsee itsekkin vähän fiilistelemään HIHSiä kun en paikalle päässyt :/

  VastaaPoista
 4. HIHS-päivät menee kyllä ihan järjettömällä vauhdilla... Itse olin paikalla jokaisen luokan ajan ja hallilta siinä puolen yön jälkeen poistuessa ei pystynyt käsittämään millään että kello on vierähtänyt jo seuraavan vuorokauden puolelle.. :D

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat