torstai 4. toukokuuta 2017

#873: Kesäkeli

Auringonpaiste on valtavan suuri voima, ainakin näin kesän kynnyksellä. Viime viikolla satoi lunta maahan niin paljon, että itseäkin hirvitti, mutta nyt ulkona on ihanan keväistä ja lämmintä. Sehän tunnetusti tarkoittaa sitä, että allekirjoittanut on ratsastanut ensimmäistä kertaa ulkona t-paidalla. Toivo ei siis todellakaan ole vielä mennyt, vaikka hetkellisesti uskoin pakkaavani vaatteet matkalaukkuun ja suuntaavani kohti etelän lämpöä. 

Tämä t-paidalla ratsastaminen tapahtui eilen illalla, joskus kahdeksan ja yhdeksän välissä auringon laskiessa vähitellen horisontissa seisovien puiden taakse. Tallilla oli kovin hiljaista, sillä paikalla oli minun lisäkseni vain muutama muu yksityishevosten omistaja sekä tallin omaa väkeä. Ratsastin tietysti ulkona, jossa sain olla ihan omissa oloissani muiden pörrätessä tallin sisällä omissa puuhissaan. Siinä oranssin ja punaisen sävyihin hiljalleen värjäytyvän illan aikana mietin, miten onnellisessa asemassa saankaan olla. Töiden jälkeen siivosin kotonani tehden samalla hieman hommia koneella, ilman mitään kiirettä minnekään. Vasta seitsemän jälkeen päätin lähteä tallille, jossa sain ratsastaa aina niin mukavalla hevosella, jutella kivojen tallikavereiden kanssa ja toisaalta nauttia hiljaisuudesta lintujen laulun lomassa kentällä kaksin hevosen kanssa. T-paidalla tai takki päällä, kuitenkin fiilistellen tulevaa kesää.
Mä olen loppujen lopuksi puhunut kovin vähän täällä blogin puolella siitä, mitä odotan tulevalta vuodelta hevosrintamalla tai elämässä yleensäkään. Ehkä suurin syy siihen on se, ettei mulla varsinaisesti ole mitään maailmaa mullistavia suunnitelmia. En nyt tarkoita, että ajelehtisin täysin päättömästi paikasta toiseen tietämättä yhtään, mitä elämältäni haluan. Tällä hetkellä mulla on vain jotenkin niin kovin levollinen olo ja luotto siihen, että tulevaisuus todella järjestyy juuri sellaiseksi, mitä siltä odotan. Niissä tilanteissa mulla ei ole tarvetta huudella jatkuvasti siitä, mitä kaikkea haluan saada aikaiseksi, vaan annan asioiden edetä omalla painollaan. Toisaalta epäselvemmän vuodenvaihteen jälkeen mulla on myös tunne siitä, että pystyn todella saavuttamaan kaiken sen, mitä itselleni tavoitteiksi asetan. Asioilla kun on tapana järjestyä, varsinkin, jos niiden eteen todella haluaa nähdä vaivaa.

Tuleva vuosi tulee kulumaan pitkälti töissä. Mulla on ensimmäistä kertaa koskaan niin sanottu kokopäivätyö, jossa työskentelen maanantaista perjantaihin kahdeksan tuntia päivässä. Töiden jälkeen yritän parhaani mukaan tehdä blogihommia ja opiskella, mutta suurin osa ajasta kuluu luonnollisesti tallilla. Viikonloppuisin tapaan ystäviäni, vietän aikaa perheen kanssa, käyn kisoissa auttamassa kavereita, tekemässä hommia tai ehkä jopa kisaamassa itse. Ja toki olen siellä tallilla, se kun ei tässä muutu yhtään minnekään. Nyt toukokuussa pyrin tenttimään muutamat tentit kasaan ja kesällä suoritan pari ylimääräistä kurssia yliopistolla, syksyllä alan kirjoittamaan pro gradu -tutkielmaa suoraan kandidaatintutkielman pohjalta. Siitä sain hyvän arvosanan, vaikka vähän äkkiseltään sen lopulta kasaan väsäsin. Gradun haluaisin saada valmiiksi ensi keväänä, vaihtoon yritän hakea syyslukukaudelle 2018.

Mutta teitä tuskin kiinnostaa se, mitä aion opiskeluiden suhteen tehdä. Uskoisin ainakin, että suurin mielenkiinnon kohde on juuri hevoset ja niiden osuus elämässäni. Olen siitä loistavassa asemassa, että ainakin toistaiseksi mulla on ratsastettavana useita kivoja hevosia. Vilhon kanssa me jatkamme edelleen viikottain hyppytreenejä ja tarkoitus olisi osallistua ruunan kanssa kilpailuihin tulevan kesän aikana sen mukaan, miten omistajan ja minun aikatauluihin ja treenisuunnitelmiin sopii. Olen löytänyt Vilhon kanssa nyt koko ajan parempaa säveltä esteillä ja varsinkin niiden väleissä, joten hommaan alkaa tulemaan vähitellen enemmän rytmiä ja tasaisuutta. Tähän hevoseen mulla on ihan valtavasti uskoa, sillä tiedän sillä olevan kaikki tarpeellinen kisahommia ajatellen, kunhan se saa rutiinia ja varmuutta myös itselleen. Vilhon kanssa me käydään viikottain estevalmennuksessa, kunhan vain valmentajan ja mun aikataulut kohtaavat.

Hämpsin kanssa jatkamme treenejä todennäköisesti tämän viikon lopussa tai ensi viikolla, riippuen hieman aikatauluista. Tarkoituksena on lähteä kisakentille vielä kevään aikana, mikäli hommat menevät suunnitellusti tai hevosta ei esimerkiksi myydä toiseen kotiin. Hevosen omistaja antaa mulle melko vapaat kädet tamman suhteen eli pääsen kilpailemaan sillä oman fiilikseni mukaan siten, miten mä itse pääsen hevosta kisapaikoille kuskaamaan. Koska Hämpsi on jo kokenut kilpailija, odotan tietysti innolla meidän mahdollisia yhteisiä reissuja. Siitä on nimittäin aikaa, kun olen viimeksi itse kisoissa kunnolla ollut! Muuten me treenaamme Hämpsin kotitallilla tai käymme muualla treeneissä.
Näiden kahden hyppytreenissä olevan hevosen lisäksi saan ratsastaa edelleen kahdella vähän kokeneemmalla esteevosella juuri sileän treenejä. Näissä tämän postauksen kuvissa esiintyvä Acsu on niistä toinen, tästä hevosesta te olettekin kuulleet ja lukeneet täältä blogista varmasti paljon. Acsulla mä ratsastan sen kaksi kertaa viikossa viikottain, joskus satunnaisesti enemmän. Ruunan kanssa käyn säännöllisesti kouluvalmennuksissa, jotka mulle pitää mulle tuttu ja pitkäaikainen kouluvalmentaja. Silloin tällöin ratsastelen myös Instagramin puolella monia hurmanneella kimolla Kalle-ruunalla, mikäli sen omistaja on estynyt tulemasta paikalle. Toisinaan saatan ratsastaa sillä jopa kolmesti viikossa, joskus väliä on useampi viikko. 

Kaiken kaikkiaan hevostillanne näiden vakioratsujen suhteen on siis oikeinkin hyvä. Ilokseni voin kertoa jo tässä vaiheessa, että loppuviikosta matkaan jälleen Saksaan tarkoituksenani etsiä itselleni uutta hevosystävää. Mikäli reissu on myötämielinen ja sopiva nelijalkainen löytyy, palaan ensi viikolla Suomeen mukanani hyviä uutisia. Reissuni on melkoinen seikkailu eri maiden välillä, sillä lennän Hampuriin Iso-Britannian Heathrowissa tapahtuvan välilaskun kautta ja takaisin Suomeen palaan Tsekin Prahassa käväisten. Ensi viikon työviikko jää siis kovin lyhyeksi, mutta sepä ei lopulta haittaa - on ihan mahtavaa päästä vihdoin katsomaan hevosasioita eteenpäin! Saksaan on kiva mennä myös ihan sen sään takia, sillä siellä on tunnetusti jo melkein kesä. Ehdoton plussa on toki myös Champin näkeminen, sillä viimeksi näin ruunaa lähes kolme kuukautta sitten. Saa nähdä, minkä näköinen rautias läsipää siellä odottaakaan! 

Sen enempää löpisemättä päästän teidät nyt jatkamaan puuhianne, itse rupean imuroimaan ja suuntaan sitten vielä iltasalille ennen nukkumaanmenoa. Tämä ilta piti olla tehokasta aikaa opiskelulle ja blogijutuille, mutta lähdin suoraan töistä viideltä keskustaan ystäväni kanssa palaten kotiin shoppailun ja ruokailun jälkeen vasta kahdeksalta. No, ehtii sitä näin illallakin, kun tehokkaaksi alkaa. Tallivapaat kannattaa hyödyntää ja tehdä mahdollisimman paljon sellaista, mitä ei muuten ehdi :)

Joko te olette päässeet ratsastamaan kesävaatteissa?

30 kommenttia

 1. meillä ratsasteti jo eilen ja toissapäivänä ihan t-paidoilla kaikki! Oli tosi lämpöstä ja ratsastaessa tuli melkein kuuma t-paidoilla. Ei voi kyllä valittaa tälläsistä säistä ikuisuudelta tuntuneen talven jälkeen.. :D

  VastaaPoista
 2. minkä niminen tuo kuolain on, joka sun esittelysivun luzy (?) hevosella on ekassa kuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä sen virallista nimeä, mutta nelirnelirengaskuolaimeksi sitä kutsuttiin :)

   Poista
 3. Miten opiskelijabudjetilla on varaa toteuttaa tuollainen matka? Vai onko champ jo myyty? mutta hurjasti tsemppiä reissuun toivottavasti kaikki menee hyvin ja uusi hevoskaveri löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole myyty. Ihan normaalien lentolippujen puitteissa tuo menee, mä käyn ihan kokopäivätöissä myös :) Ei sillä, että raha-asiat tänne blogin puolelle kuuluisivat. Kiitos ja todella toivotaan näin!

   Poista
 4. Saako kysyä, mikä sai sun mielen muuttumaan? Kun muistelen sun kirjoittaneen aiemmin, että ei taida olla oikea aika etsiä heti uutta omaa hevosta? Ei siis mitenkään negatiivisessa mielessä tämä. :) Onnea etsintään, toivottavasti löytyy uusi ystävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli aprillipila silloin :D kyllä mä olen oikeasti koko ajan ollut etsimässä uutta hevosta. Kiitos kovasti, toivotaan näin! :)

   Poista
 5. Nytkö siis hankit hevosen heti kun sopiva löytyy, eli sinun ei tarvitsekaan ensin odottaa että saat Champin myytyä? :) tsemppiä etsintään, jännä nähdä millaisen seuraajan Pämppis saa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi hevonen on tosiaan siis etsinnässä, toivottavasti löytyisi pian :) itseänikin jännittää!

   Poista
  2. Uusi hevonen on tosiaan siis etsinnässä, toivottavasti löytyisi pian :) itseänikin jännittää!

   Poista
 6. en oikein ymmärrä miksi myit Champin ja nyt ostat uuden, vaikka siitä postauksen kirjoititkin. Haluaisitko selventää? Kivan näköistä menoa tämän hevosen kanssa kuvissa ja hyvin kirjoitettu postaus :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on mun youtube-kanavalla myös video, se kannattaa vilkaista jos selventäisi lisää :)

   Poista
 7. Long story short: Aada myi Champin koska yhteistyötä ei saatu pelaamaan tavoitteellista kisaamista ajatelle. Aada haluaa jatkaa kisaamista tavoitteellisesti ja siksi Champistä oli parempi luopua. Ymmärtääkseni Aada on alusta lähtien sanonut, että hankkii uuden, kisaamiseen paremmin sopivan hevosen. Ei Aada olisikaan Champistä luopunut jos olisi tyytynyt harrastelemaan.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanaa, toivottavasti löydät itsellesi uuden hevosystävän! :) Teetkö videoita tuosta sun reissusta? Olisi ihana nähdä Champ ja et mitä kaikkee tapahtuu tuolla kyseisellä reissulla hehh :)

  Ei muuta kuin peukut pystyyn ja rutkasti onnee tulevan hevosen etsintään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! Mä olen reissussa yksin ja en halunnut ottaa kunnon kameraa mukaan, joten varsinaista videopostausta ei tällä kertaa tule. Sen sijaan yritän toki kuvata puhelimella kuvia ja Champista varsinkin :) ihana nähdä sitä pitkästä aikaa!

   Poista
 9. Kivannäköinen paita sulla näissä kuvissa, mistä tuollaisen saa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on Equestrian Stockholmin paita, kerron lisää myöhemmin! ;)

   Poista
 10. En ole ihan vielä uskaltanut ratsastaa kesävaatteissa, mutta kohta varmaan jo :) Sä taidat olla opiskellut tosi nopeasti? :o Tai ainakin sellanen mielikuva mulle on syntynyt. Mua kiinnostais kans lähteä myöhemmässä vaiheessa opintojani vaihtoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime lukukaudella opiskelin nopeasti, nyt en niinkään :D mutta kyllä tässä ihan hyvällä mallilla ollaan! Vaihtoon olisi kyllä tosi makeaa päästä ♡

   Poista
 11. Nyt viime päivinä olen jo ratsastanut aika kesäisissä vaatteissa�� Ihania kuvia jälleen, sinun blogiasi on todella kiva seurata, huomaa että tähän panostetaan!��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ♡ kohta onneksi on jo kesä, sitten voi (ehkä) ratsastaa kesävaatteissa koko ajan ;)

   Poista
 12. Mites heppa sitten jos lähdet ensivuonna vaihtoon? Mukaanko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aadahan suunnitteli muistaakseni jo pitkän aikaa sitten että olisi juuri ottanut Champin mukaan vaihtoon. Suunnitelmat muuttuivat sittemmin Champin osalta mutta eiköhän idea ole edelleen sama että reissusta tulisi samalla treeni- ja kisareissu sitten uuden kanssa.

   Poista
  2. Joo, katsotaan sitä sitten mutta sen takia haen juuri Amsterdamiin, että hevosen saa mukaan jos sinne lähtö olisi edessä :)!

   Poista
 13. Toivottavasti Saksassa menee kaikki asiat hyvin, kailta osilta :)
  Miksi tällä hevosella on putsit takajaloissa? Mitä hyötyä niistä on takajaloissa? Ihan kiinnostuksen vuoksi kysyn, kun en ole putseihin ikinä perehtynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siellä meni hommat kivasti :) Bootsit on ihan siksi, kun tuo hevonen polkee herkästi takakengät irti. Se vähän estää kenkien irtoamista :)

   Poista
  2. Ja piti lisätä myös, että suojaa ruununrajaa, mutta jäi puuttumaan :D

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat