torstai 1. kesäkuuta 2017

#882: Uusi hevonen - vihdoin!

Niin, siinä se otsikossa lukeekin heti ensimmäisenä. Mä olen vihdoin ostanut uuden hevosen, joka saapuu Suomeen ensi viikolla ilahduttamaan elämääni. Tässä viiden kuukauden ajan, kun Champ oli Saksassa ratsutuksessa, tuli huomattua todellisuudessa se, miten hevoseton todella on huoleton. Ei tarvinnut murehtia mistään - enpä ole tainnut viiteen vuoteen yhtä leppoisaa elämää viettää! Näin hevosihmisenä en kuitenkaan voi elää sen ajatuksen kanssa, etteikö sitä omaa hevosta olisi. Monien mielestä varmasti melko hulluna ratkaisuna päädyinkin siis hankkimaan uuden hevosen juuri niin, kuten jo vuodenvaihteessa suunnittelimme. 

Osalle tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta valveutuneimmat blogini lukijat ovatkin osanneet päätellä tästä uuden hevosen hankkimisesta varsin monesta eri kanavasta. Omassa, mutta julkisessa Facebook-profiilissani kyselin nimittäin kyytiä viime viikolla hevoselle Saksasta Suomeen ja pari päivää sitten julkaisin Instagramissa päivityksen, jossa kerrottiin Champin omistajanvaihdoksesta. Jo toukokuun alussa julkaisin postauksen Saksan reissusta, jossa kerroin lähteväni etsimään uutta hevosta ja moikkaamaan vanhaa tuttua Pämppistä. En kuitenkaan halunnut puhua reissun yksityiskohdista sen tarkemmin julkisuuteen ennen kaikkien asioiden varmistumista, joten se saattoi lopulta jäädä monelta hieman unholaan. Niin tai näin, tuo reissu oli onnistunut ja matkalta mukaan tarttui uusi nelijalkainen ystävä, jonka kanssa pääsemme toivottavasti viettämään monia yhteisiä vuosia terveinä ja aktiivisesti treenaten sekä kilpaillen!

Teillä on varmasti nyt todella paljon kysymyksiä, mutta en oikein itsekään tiedä, mistä aloittaa. Jotenkin tuntuisi loogiselta kirjoittaa itse Saksan matkasta ja siitä, millaisia hevosia kokeilin. Mitä kaikkea koin, mihin kiinnitin huomiota ja miksi päädyin juuri tähän valintaan. Toisaalta tuosta reissusta on kulunut omalta näkökulmaltani jo sen verran aikaa, etten ehkä koe kirjoittamista siltä osin enää kovin mielekkäänä. Voinkin siis tiivistää lyhyesti matkan annin: kokeilin useampia erilaisia hevosia, kun matkustimme Niclaksen kanssa Hof Sosathin tallille noin kolmen tunnin ajomatkan päähän Niclaksen ja Lauran omasta kotitallista. En ole ehkä eläessäni käynyt yhtä hienossa paikassa, ellei kesää ja työskentelyä Stephexillä Belgiassa lasketa mukaan. Tuo talli onkin yksi Saksan ratsujalostuksen suurimmista tekijöistä ja sieltä löytyy tallin täydeltä toinen toistaan hienompia jalostusoreja niin este- kuin koulupuolellekin. Monelle suomalaiselle tuttu nimi on esimerkiksi Suomessakin nuorempana vaikuttanut Diamant de Plaisir, joka valittiin Suomessa parhaaksi esteoriksi. Seuraavana vuonna ori voitti Saksassa nelivuotiaiden Hanoverian Young Jumper's Champion -tittelin.

Tässäpä kuvia Hof Sosathilta, tallilta jossa kokeilin hevosia toukokuun alkupuolella.


Koeratsastuksien jälkeen nautimme Sosathien tallin oleskeluhuoneessa lounaan, josta jatkoimme matkaa hevostarvikeliikkeeseen ja lopulta takaisin Nehmteniin. Automatkalla juttelimme Niclaksen kanssa siitä, mikä hevonen olisi mulle juuri näistä kokeilluista parhain mahdollinen. Meillä oli kaksi selkeää suosikkia, mutta toinen niistä valikoitui vielä paremmaksi. Alkuperäinen ideani oli katsella nuorempia hevosia ja etsiä sellaista nuorta, jonka kanssa tekisin enemmän pohjatyötä ja lähtisin rakentamaan hevosta valmentajien avustuksella kohti kisauraa. Lopulta päädyimme kuitenkin ihan vastapäiseen vaihtoehtoon, jo valmiimpaan hevoseen, jolla oli takana useampia kilpailukausia ja historia, joka vaikuttaa itseäni ajatellen paremmalta kuin hyvältä.

Tuosta koeratsastustilanteesta on pakkoa sanoa sen verran, että mua todellakin jännitti. Jännitti niin paljon, että meinasi oma usko loppua. Heti ensimmäisenä mulle tuotiin kuitenkin kokeiltavaksi sellainen hevonen, jonka kanssa pääsin hyppäämään sujuvasti 120cm esteitä ilman mitään ongelmaa, mikä tietysti nosti hienosti itsetuntoa onnistumisesta. En voi tarpeeksi korostaa sitä, miten suuri merkitys on ollut sillä, että olen päässyt ratsastamaan kuluneiden kuukausien aikana niin paljon erilaisilla hevosilla. Loppujen lopuksi en tuntenut oloani missään vaiheessa kovin avuttomaksi minkään kokeilemani hevosen selässä, vaikka aluksi olin ajatellut täysin muuta. Kaikista hienointa oli kuulla, kun Niclas totesi, että ratsastin hyvin. Ainakin siihen nähden, että olin täysin vieraiden hevosten kyydissä vieraassa paikassa ja hyppelin alle alle kymmenen minuutin tutustumisen jälkeen mulle isoja esteitä.

Seuraavat päivät olivatkin oikeaa vuoristorataa. Tämä uusi hevoseni on ensimmäinen, joka tulee myös minun nimiini. Se tarkoittaa sitä, että olen velvollinen maksamaan hevosen itse lopulta kokonaan, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys opiskelijan elämässä. Tarkkaa hintaa en aio kertoa, vaikka joku sitä varmasti kysyykin, mutta kyllähän tällainen vaatii itseltäni valtavia uhrauksia. Viimeiset vuodet olen elänyt melko leveästi, mutta nyt näihin tapoihin on tullut muutos ja joudun oikeasti katsomaan rahankäyttöni viimeistä penniä myöten. Onneksi minulla on ihana perhe, joka mahdollistaa uuden hevosen hankkimisen! Tämä ja tulevat kesät tulevat kuitenkin olemaan työntäyteisiä, eikä mulla ole esimerkiksi mahdollisuutta humputella kolmilla eri festareilla, kuten edellisenä vuonna. Tai ottaa extempore-matkaa Tanskaan ihan vain siksi, että sattuu olemaan kaksi vapaapäivää putkeen. Mutta sitä tämä aikuisuus on, eikä sitä pidä missään nimessä pelätä. Mä punnitsin tarkkaan vaihtoehdot siitä, haluanko ostaa oman hevosen vai elää rennosti matkustellen ja tehden muuta. Totesin kuitenkin samalla, että jos en olisi omaa hevosta ostanut, olisin lopettanut ratsastuksen siihen paikkaan. Mä olen kuitenkin ihminen, joka haluaa tehdä asioita täysillä.

Maneesin taukohuoneen toinen pääty.
Löytyi jos jotain palkintoja vuosien varsilta!
Pämppiksen kanssa maastossa ♥
 No mutta, se siitä turhasta lässytyksestä. Te varmaan haluattekin tietää enemmän tästä blogin uudesta päätähdestä! Kyseessä on seitsemänvuotias oldenburg-ruuna Marocco, jonka isä on Mariachi ja emänisä on Acorado. Mariachi on ruunikko estehevosori, joka on kisannut esimerkiksi Luciana Dinizin kanssa olympialaisissa asti. Acorado sen sijaan on nuorena kuollut esteori, joka voitti aikoinaan sadan päivän oritestin Saksassa. Mulle kerrottiin enemmänkin tämän hevosen suvusta, esimerkiksi Maroccon emä on suoraan jokun menestyneen hevosen emä. Mutta pakko myöntää, etten kuollaksenikaan enää muista näitä sukujuttuja ja niitä pitäisikin selvittää ajan kanssa myöhemmin uudelleen..

Marocco on syntynyt Sosatheilla eli sen historia tunnetaan kauttaaltaan. Se on kilpaillut viime kaudella ikäkausitasolla, joten kyseessä ei siis ole mikään tallissa seissyt yksilö. Mulle se antoi koeratsastuksessa todella mukavan tunteen selkään: sen kanssa oli helppo lähestyä esteitä, eikä se välittänyt siitä, jos tein itse jonkun virheen. Niclas halusi, että annan ruunan edetä oikeasti kevyellä tuntumalla kohti esteitä, mikä sopi ainakin tuossa tilanteessa kyseiselle hevoselle enemmän kuin hyvin. Mulla onkin siis melko paljon muokattavaa omassa ratsastuksessani, mikäli aion jatkaa samalla tyylillä, mikä tälle hevoselle selkeästi sopii. Marocco on aika iso, isompi kuin Champ, mutta ei todellakaan mikään jytky. Enempää siitä ei kannata multa vielä tässä vaiheessa kysellä, sillä tiedän ihan yhtä vähän kuin tekin!

Mainitsinkin jo ylempänä, että Champ vaihtoi omistajaa pari päivää sitten. Sille kuuluu Saksassa hyvää, se saa oikeastaan elää hevosenomaisempaa elämää siellä kuin täällä Suomessa ollessaan. Champin kannalta ehdottomasti paras juttu on se, että se saa tarhata kaverin kanssa: ne ovatkin ihan rakastuneita toisiinsa, karsinanaapureita kun ovat. Mä itse pääsin todistamaan tätä, kun toin Champin takaisin talliin maastoreissun jälkeen ja sen kaveri hirnui sille niin iloisena jälleennäkemisestä. Näillä kahdella on kuulemma sen verran aktiiviset leikit, että niiltä irtoaa kenkiä tarhassa. Ainakaan toistaiseksi Champin ei tarvitse tarhakaveristaan luopua, sillä se jää asumaan Niclaksen tallille. Toivon koko sydämestäni kaikkea hyvää rautiaalle läsipäälle jatkoa ajatellen ja tiedän, että se tulee ilahduttamaan vielä monia ihmisiä elämänsä aikana 


Ja tässä Marocco!
Tämä kuva on Maroccosta vuodelta 2015.

Linkki videoon (kisavideoita Maroccosta)

Nyt sitten odotellaan ensi viikkoa ja sitä, kun uusi hevonen saapuu tutulle tallille. Mulla on melko paljon hommia tehtävänä, sillä heti hevosen saapumisen jälkeen pitäisi löytää sopivat varusteet, miettiä ruokintaa, sovittaa loimia ja tietysti varata aika esimerkiksi raspausta ajatellen. Olinkin unohtanut, miten paljon hommaa uuden hevosen saapumisen yhteydessä lopulta on. Olen samalla yrittänyt kuumeisesti miettiä kaikkea etukäteen valmiiksi, mutta toisaalta on vähän turha pohtia asioita, jotka kuitenkin muuttuvat hevosen saapumisen jälkeen. Annetaan siis vielä hetken verran aivoille aikaa hengähtää ja paneudutaan noihin ongelmiin kunnolla sitten, kun se hevonen seisoo neljällä jalalla pihamaalla! Mutta nyt se tärkein kysymys, johon olen teiltä ennenkin vastausta hakenut:

Mikä olisi teidän mielestä sopiva lempinimi Maroccolle?

141 kommenttia

 1. Vau, hienolta näyttää :) Onnea! Kiinnostaisi kyllä kovasti kuulla hevosen valintaprosessista ja miksi päädyitte tähän vs. muut kokeilemasi, vaikka reissustasi jo aikaa onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan, jos kirjoittaisin jotain tästä vaikka sitten, kun hevonen on Suomessa :)

   Poista
 2. Onnea uudesta hevosesta, ihanan näköinen! ❤

  VastaaPoista
 3. Ou wau, aivan ihanaa että uusi ystävä löytyi ja pääset taas harrastamaan oman kanssa. Hevoseton on huoleton, mutta ei varmasti pääse kokemaan niitä yhteisiä hetkiä mitä oman kanssa pääsee.
  Aivan ihanan näköinen ja charmantin oloinen tämä Mr. Marco ;)
  Paljon onnea tulevaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Olet kyllä aivan oikeassa, ei sitä ilman hevosta osaa olla ;)

   Poista
 4. Onnea oikein paljon! Hän on erittäin komea ❤️ Mielessä kävi heti make tai coco, toisaalta mara ois myös aika hauska! :)

  VastaaPoista
 5. Onnea uudesta hevosesta! Vaikuttaa rehdiltä ja tasaiselta kaverilta :)
  Millaiseen käyttöön Champ uusille omistajille menee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätäpä Juuri, tasainen ja easy going se oli silloinkin kun sitä kokeilin. Champin käytöstä en osaa tarkalleen sanoa, mutta se pääsee varmaan tekemään vähän kaikkea :D

   Poista
 6. Paljon onnea uudesta kavioliitosta! Hevonen on todella kaunis! Lempinimeksi ehdottaisin Rocco!

  VastaaPoista
 7. Upean näköinen ja paljon onnea tästä uudesta kavioliitosta! Ja lempinimeksi juuri Rocco :)

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Toi oli kyllä munkin lemppari, mutta meidän tallilla on ollut jo kaksi Cocoa :(

   Poista
 9. Onnea uudesta ihanasta hevosesta! :) Ja kiva kun Champillakin menee hyvin Saksassa. Aika mieletöntä miten täällä ruudun takanakin on varmasti monella vatsan pohjalla perhosia puolestasi, vaikka blogisi ja muut somet ovat vain pintaraapaisua elämästäsi. :) Minä ainakin jään innolla odottelemaan lisää kuulumisia, kun uusi heppa saapuu Suomen kamaralle. Jonkin näköistä my day tyyppistä videopostausta odotellessa hepan saapumisesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, kiitos ♡ MyDay olisi ihan loistava juttu, mutta katsotaan miten ehdin sen toteuttamaan kun joudun kiirehtimään heti töihin ja siitä vasta yömyöhään takaisin tallille ennen seuraavan aamun aikaista työpäivää :D ei ole helppoa yhdistää tuo työ ja tämä hevosen tulo..

   Poista
 10. Wau, onnea uudesta hevosesta! :)

  VastaaPoista
 11. Hurjasti onnea! Mielenkiintoista seurata teidän matkaa nyt alusta asti. Todella nätti hevonen on mielestäni, jos niin voi sanoa :D

  VastaaPoista
 12. Valtavasti onnea uudesta hevosesta! Todella komea tapaus ja aivan ihastuttavan värinen :)

  Itse kannatan myös ylemmän anonyymin ehdotusta Mydaystä tai jostain videopostauksesta, kun Marocco saapuu Suomeen! Olis huisia päästä katsomaan saapumista videoiden muodossa :)

  Kyllä sä varmasti siinä vaiheessa keksit sen lempinimen, kun pääset puuhailemaan Maroccon kanssa. Mutta Marco, Masa ja Mosse on mun nimiehdotukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nimet tulevat varmasti ajan kanssa. Ihan kuten Champin kanssa: sehän oli ensimmäiset pari vuotta Juntti ja sitten siitä tuli Pämppis, mikä iskostui kaikkien lukijoidenkin huulille.

   Ja kiitos kovasti! Vastailinkin tuonne ylemmäs jo, että yritän toteuttaa MyDayn, mutta katsotaan mitä ehdin kuvaamaan :)

   Poista
 13. Oi että, onnea upealta vaikuttavasta uudesta hevoskaverista!
  Mun nimiehdotus on Cola, yksi kyseisen nimen omannut hevonen oli lähes samannäköinen kuin tämä yksilö. :D

  VastaaPoista
 14. Onnea Aada vielä täältäkin, ihan mahtavaa. Kun hieno heppa saapuu Suomeen, niin suomalaisittain ihan "Maucca" vaan, heh :) Terkuin Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai Mauccis, vähän niin kuin Pämppis. Edelleen Anne

   Poista
  2. Nii olis kyllä hauskoja! Kiitos Anne :)

   Poista
 15. Niin kaunis hevonen, voi että! Minkä ikäiseksi saakka tuon väriset hevoset voivat vielä muuttaa väriään, eli onko kuinka todennäköistä että hänestä tulee vielä kimo (milloin)? Nimiehdotuksia: Masi, Kaapo, Manu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. Naurattaa tuo maneesin taukohuoneen baaritiski. :D Eipä prameeta. -edellinen ano

   Poista
  2. Tämä hevonen siis on kimo. Ne kaikki vaalenevat yksilöllisesti, jotkut jo parivuotiaana ja jotkut vasta kymmenenkin vuoden päästä :) ei ole sellaista väriä kuin "harmaa" hevonen.

   Poista
  3. Tarkemmin ottaen rautiaankimo :)

   Poista
  4. Kiitos! Voin sen verran paljastaa, että nämä kuvat on pari vuotta vanhoja Maroccosta ja se on nyt paljon vaaleampi jo ;) uskoisin, että se kimoutuu aika reilusti vielä, mutta en osaa sanoa miten paljon :)

   Poista
 16. Mursu! Mätsäis nimi ja väri ;) (On siis tosi nätti heppa siis kuitenki, emmä sitä :'D)

  VastaaPoista
 17. Maru tai Coro ois söpö lempinimi

  VastaaPoista
 18. Roco/Roko, Rocco tai Make! :) Onnea uudesta hevosesta!

  VastaaPoista
 19. Onnea ! Aivan mahtavan näköinen :)

  VastaaPoista
 20. Lempinimeksi ehdottomasti joko Rocky (=roki) tai sitten ihan vaan marocco .....Marko, Make, Rokka, Roco, Repe, Risto, Roni, Matcho, Muru, Riki.......

  VastaaPoista
 21. Ihana hevonen ����
  Lempinimeksi esim. Coco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kysymysmerkit pitäisi olla ❤❤, mutta joo Coco olisi minusta kiva lempinimi :)

   Poista
 22. Lempinimiehdotuksina Makke, Maukka tai Mauno :D

  VastaaPoista
 23. Se näyttää selvästi siltä, että nimen tulisi olla Riko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Riko!! Heti kuulosti hyvältä ku luin kommentin^

   Poista
 24. Mara Marakatti. Tai Mursu on kans hyvä. Kaunis on, tuleeko siitä kimo iän myötä? Onnea ja kaikkea hyvää teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulen, että tää kimoutuu aika paljon :)

   Poista
 25. Aevan selvä Rocco :)

  VastaaPoista
 26. maucca on hyvä! :D

  VastaaPoista
 27. Ihan näköinen hevonen sulle tulee. Onnea ja toivotaan parasta että kaikki menee hyvin. Lempinimi ehdotuksia:Marco ,Maikki,Make,Jätti se kyllä luonistuu sitten kun hevoseen tutustuu paremmin.

  VastaaPoista
 28. Mara! Ja nätti heppa (;

  VastaaPoista
 29. Upea hevonen! Ja lempinimeksi kävisi Osku! Yritin 15 minuuttia keksiä jotain muuta sopivaa nimeä, mutta se vaan näyttää ihan Oskulta��

  VastaaPoista
 30. Onnea uudesta hevosesta!
  Minun nimiehdotus on Marco :)

  VastaaPoista
 31. Wau toi Hof Sosath; elegantin näköinen talli! Tuollaisissa puitteissa olisi huikeeta harrastaa! Voin kuvitella, että tuolta löytyy maneesit, kävelytyskoneet ja vesijuoksumatot ja kaikki...

  Ja kaikkea hyvää uuden hevosen kanssa! Kiva jatkaa teidän yhteiselämänne seuraamista.

  VastaaPoista
 32. Maukka, Make, Markku, Marko, Maru.. ��

  VastaaPoista
 33. Onnea uudesta hevosesta, onpas se kaunis! Mulla on joku herkkä paikka näitä kimoutumassa olevia kohtaan. :D

  Mä uskon, että tämäkin kaveri kertoo sulle sitten, että mikä on oikea kutsumanimi, tekemällä tehdyt ja keksityt on vähän, no, tekemällä tehtyjä. :D

  VastaaPoista
 34. Tuo on sellainen nimi että siitä tulee taatusti 101 lempinimiväännöstä ajan kanssa! Mäkki, Make, Mauno, Mara :D

  VastaaPoista
 35. Ressu, Maro, Markka tms

  VastaaPoista
 36. Onpa upea ilmestys, onnea uudelle omistajalle! :D Ja Mara tuli mulle ekana mieleen tuosta nimestä :)

  VastaaPoista
 37. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 38. Onneksi olkoon! Upea hevonen!
  Ja onnekas, kun on päätynyt sinun hoiviin :)
  Sulla on ollut nyt niin pätevää apua hevosen hankinnassa niin tää ei voi kuin onnistua! :D

  Miten ois Rokki tai Roki/Rocky

  VastaaPoista
 39. Suuret onnittelut uudesta hevosesta, se on tosi kaunis! Lempinimeksi sopisi vaikka MAKKE (tai tietysti sen voisi kirjoittaa halutessaan myös Macce, heh...) :) Rokko olisi muuten kiva nimi, mutta siitä tulee ehkä vähän liikaa mieleen sairaus :,D

  VastaaPoista
 40. Maco tai Macce! Molemmat koolla lausuttuna tai miks ei Macce vois olla ässälläkin, kummin vaan aika kiva. Onnea ja hurjasti tsemppiä uuden hepan kanssa Aada! :)

  VastaaPoista
 41. Hienon näköinen hevonen, onnea! Ehdotan lempinimeksi Marcoa.

  VastaaPoista
 42. Mahtavaa, onnea uudesta kavioliitosta! :)
  Maroccosta voisi tulla vaikkapa Muru, Maru, Coco, Cassu tai Carri.

  VastaaPoista
 43. Martti (Lätti).
  Vaikka on "vasta" 7v ja voi olla vielä vähän hulihuli niin Marttina sillä on uskottavuutta sen verran että saa lapsellisuudet anteeksi.
  Joissain tilanteissa sitä voi kutsua sitä myötä sitten Ahtisaareksikkin..

  VastaaPoista
 44. Vau, on hienon näköinen ja onnea uudesta hevosesta. Ihana lukea näitä sinun kirjoituiksia :) Lempinimi voisi olla vaika Roco :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps ja kiva kuulla että Champillekin kuuluu hyvää :)

   Poista
 45. Onnea uudesta hevosesta!

  Ja lempinimeksi ehdottomasti Maukka tai Marko, ei oo mitään hauskempaa kun tämmöset peruspentti-nimet hienoilla hevosilla! :D

  VastaaPoista
 46. Vau kuinka komea heppa!

  Ehdotan lempinimeksi Mara!

  VastaaPoista
 47. Make olis hyvä nimi ��

  VastaaPoista
 48. Rocco tai Mace ( kaikki C -kirjaimet kaikissa nimissä k:lla), Marco, Macra, Maca, Mace, Mocco, Aco, Acco, Mallu

  VastaaPoista
 49. Ihana hevonen! Mun mielestä Make/Mace ois hyvä!

  VastaaPoista
 50. Mauccaa minäkin ehdottaisin! Onnea vielä :)

  VastaaPoista
 51. Mokka ja Riko sointuu vahvasti mun korvaan! Onnea tulevasta kaviokkaasta :)

  VastaaPoista
 52. jotenkin tulee ihan Mokka mieleen vaikka moni yhdistää mokan varmaan enemmän ruskeaan, mutta ei katsota väriä nyt ;) Make ja Rico kuulostaa kans hyvältä

  VastaaPoista
 53. Morris! Onnea uuden hevosen johdosta. Hevoseton on huoleton, mutta samaan aikaan hevoseton on usein onneton.

  VastaaPoista
 54. No mutta Maunohan se siinä ihan selvästi! Tai miksei Mauri. Makkis, enää vaan odottamaan että se saa tarhakaveriksi Pekkiksen.

  Maumau. Mahtavia hetkiä uuden hevosen kanssa!

  VastaaPoista
 55. Ihan selkeästi Murkku! Onnea uudesta hevosesta. Mahtava hyppytekniikka pojalla. Innolla odotellaan uutta kuvaa ja tietoa hänestä :)

  VastaaPoista
 56. Lämpimät onnittelut uudesta kavioliitosta! Kauniin ja laadukkaan hevosen olet löytänyt - ihania ja menestyksekkäitä yhteisiä vuosia teille! :-)

  Oli myös todella kivaa lukea Champin kuulumiset.

  Lempinimen/-t uskon tulevan itsestään kun pääsette tutustumaan toisiinne paremmin. Nimen, kuvan ja videon perusteella mieleen tulevat Markku, Maco, Rocco, Rocky... yritin keksiä jotain mitä ei vielä olisi ehdotettu ja kuvassahan on selvästi Marcel! ;-) Marcelista "jalostui" Macsu mistä tuli mieleeni Macsi, Mersu ja MC. Rakkaalla hevosella on jo nyt monta nimeä! :-D

  Hyvää viikonlopun jatkoa!
  Maarit L. :-)  VastaaPoista
 57. Onnea komeasta kaverista! Ehdotan Aro, Arttu, Alvar, Aarre. Rico tai Riku on myös kiva.

  VastaaPoista
 58. Max tai Milo, Okko, Otto :)

  VastaaPoista
 59. näyttää selvästi Masalta ;)

  VastaaPoista
 60. Coco, niin, että "c" lausutaan "k" kirjaimella: "koko". Tai Topi😊 Onnea nyt sitten uudesta hevosesta!❤

  VastaaPoista
 61. Coco, niin, että "c" lausutaan "k" kirjaimella: "koko". Tai Topi😊 Onnea nyt sitten uudesta hevosesta!❤

  VastaaPoista
 62. Vau minkä näkösiä talleja tuolla on! Eikä tollaiset "tiili karsinat" olet varmaan halvimasta päästäkään.

  Isot onnittelut uudesta hevosesta, eihän sinä pitkään omasta hevosesta erossa voinut olla! Koska tämän pitäisi tulla suomeen ja sun luokse?

  Näyttää ihan sellaiselta hevoselta jolla joku prinsessa voisi ratsastaa, eli ehkä sä sit olet se prinsessa joka löysi unelmiensa prinssin (siis hevosen)! ;D

  VastaaPoista
 63. Vähän kyllä hymähdin, että menit sitten ostamaan kimon :D Onneksi puunaaminen taitaa olla sulle luonteenomaista niin eiköhän se vaaleneva hevonen mene siinä samalla. Onnea matkaan uuden hepan kanssa, toivottavasti teistä hitsautuu hyvä pari!

  Lempinimeksi pitäisin itse joko jonkin tosi perus-ihmisnimen, tyyliin Mara, tai sitten enemmän hevosen nimelle kuulostavan, esimerkiksi se jo ehdotettu Rico. (Tunsin kerran tuon nimisen ponin. Se oli kelmi otus, se. Ja aivan ihana!)

  Rontti vois olla kans hauska, jos hevosesta tulee esiin sellaisia puolia :D

  VastaaPoista
 64. Onnea uudesta hevosesta!

  Make
  Masa
  Marco
  Markka
  Max

  VastaaPoista
 65. Jarmo!!!
  Miten muuten laitat hiuksesi kypärän alle?

  VastaaPoista
 66. Onnea uuden hevosen kanssa, Aada! Marocco on ihana❤

  VastaaPoista
 67. C linjalla pysyttävä! Cosmo!

  VastaaPoista
 68. Milo kuulostas kivalta! Täytyy kyllä antaa pointsit myös Martille :D

  VastaaPoista
 69. Onnea uuteen kavioliittoon :)
  Rocco ��

  VastaaPoista
 70. Uskomattoman moni tarjoo tota Roccoo ;) juu näyttääkö hienolta kirjotettuna mutta sitten käytäntö. Rokkoo huutelet. Päivän fiiliksen mukaan voit liittää etuliitteen vihuri tai vesi tai tuli, kenties jopa parvo. ROKKO on sairaus ei hevosen lempinimi

  VastaaPoista
 71. Onnea uudesta hevosesta! Mun nimiehdotukset on Manu, Roksi, Romppu, Rommeli, Rommi, Calle, Kake, Corso, Macho, Matti, Masa, Martti

  VastaaPoista
 72. Paljon Onnea! Komealta näyttää, ehdottomasti Marco olisi miehekäs ja kätevä kutsumanimi!

  VastaaPoista
 73. Mä ehdotan Mokkaa lempinimeksi! Paljon onnea uuteen kavioliittoon!

  VastaaPoista
 74. Onnea uudesta hepasta! Ootko ajatellu jatkaa hämpsin ja /tai vilhon kanssa? Nimiehdotukset: Marco ja mara

  VastaaPoista
 75. Rocco tai Marco se selvästi on! Myös jo ehdotettu Romppu on kiva :)

  Ihan mielettömän komea hevonen kyllä! Hirveästi tsemppiä sen kanssa tulevaisuuteen <3

  VastaaPoista
 76. Mä ehdottaisin nimeksi manu, make, kapo, Kaapo, Mike, mico tai mara. Hyvä postaus, jota oli mielenkiintoista lukea!:)

  VastaaPoista
 77. Marko tai Miro tai Costa. Onnea uudesta perheenjäsenenstä, oikein komea ❤️

  VastaaPoista
 78. Maco taikka Riko! Kaunis uusi kaveri sulla, onnea siitä ��

  VastaaPoista
 79. Ihan selvä Markku! :D

  VastaaPoista
 80. Musta tuo hevonen näyttää ihan Markalta, eli ehdotan kutsumanimeksi Markkaa.

  VastaaPoista
 81. Rico voisi kanssa käydä hyvin :)

  VastaaPoista
 82. Harkko, Rico, coco, coca ja mocca

  VastaaPoista
 83. Harkko, Rico, coco, coca ja mocca

  VastaaPoista
 84. Aivan ihana uus hevonen sulla! Tsemppiä jatkoon sen kanssa! Ja oma nimiehdotukseni on Malro :)

  VastaaPoista
 85. ehdottomasti lempinimeksi ROLLE

  VastaaPoista
 86. Marsci tai suomenkielisemmin Marski 😊

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat