Muut

Tälle sivustolle kerään tietoja kaikista hevosista, joiden kanssa olen ollut tekemisissä historiassani siten, että ne vaikuttivat blogin sisältöön. Listassa on hevosia, joilla ratsastan edelleen, mutta myös paljon sellaisia hevosia, jotka ovat jo vaihtaneet omistajaa. Koska elämääni mahtuu satoja erilaisia hevostuttavuuksia, rajasin tästä listasta pois kaikki entiset vuokrahevoseni tai sellaiset hevoset, jotka eivät vaikuta blogini sisältöön kovinkaan suuresti. Näin ollen monet "silloin tällöin" ratsastettavat hevoset ovat jääneet kokonaan pois.

Jos sinulla on lisää kysymyksiä tämän sivun hevosista tai jostain muista hevosista, joita blogini puolella on esiintynyt, pyydän ottamaan yhteyttä kommentilla tai vaikkapa sähköpostitse. Näin saamme varmasti selvitettyä vastauksia kysymyksiin!
CHAMP, ENTINEN OMA HEVOSENI

Champ eli tutummin Pämppis on ensimmäinen oma hevoseni, jonka ostin Hollannista vuoden 2013 tammikuussa. Suomeen vuonna 2004 syntynyt ruuna saapui helmikuussa 2013. Kansainvälisellä 140cm tasolla kilpaillut rautias puoliverikomistus valloitti sydämeni paitsi ulkonäöllään, myös luonteellaan ja ratsastettavuudellaan. Champ osoittautui yhdessäoloaikamme aikana todelliseksi kultakimpaleeksi: se on uskomattoman kiltti ja luottavainen, oikea herrasmies. Ruuna nauttii täysin siemauksin saamastaan huomiosta, eikä se malta lopettaa puuhastelemista. Siitä se saikin lempinimensä Pämppis.

Aloitimme Champin kanssa vuonna 2013 90cm luokista kisaten lopulta kansallisissa 120cm-luokissa asti. Ruuna osoittautui kuitenkin lopulta liian hankalaksi hevoseksi omiin ratsastustaitoihini nähden, jonka jälkeen lähetin sen vuoden 2017 tammikuussa Saksaan treeniin valmentajani luokse. Tarkoitus oli nähdä, olisiko Champista kisahevoseksi jollekin toiselle ammattilaisen treenin avustuksella. Näin ei kuitenkaan käynyt, joten Champ myytiin lopulta opetusmestariksi Suomeen hevosalan kouluun. Omistuksestani ruuna lähti virallisesti toukokuussa 2017. Champ voi nykyään oikein hyvin ja se on todella pidetty hevonen kodissaan. Olen ikionnellinen, että sain viettää neljä upeaa vuotta tuon karvakorvan kanssa. Champilla tulee aina olemaan tärkeä paikka sydämessäni.
KALLE, RATSASTETTAVA JA APUKÄSI

Kalle on asunut Macon kanssa samalla niin Hongisojalla kuin nyt Stable Novassa. Se on puoliveriruuna, joka on kotoisin Saksasta. Tämä valkoinen prinssihevonen on todella miellyttävä ratsastaa, vaikka ensimmäistä kertaa ruunan selkään istuessani hämmästyinkin sen suuresta koosta. 

Kalle kilpailee omistajansa kanssa kansallisella tasolla esteitä aina 130cm luokissa asti, mutta mä pääsen ratsastamaan ruunalla aina silloin tällöin sen mukaan, miten omistaja toivoo. Yleensä teemme yhdessä ihan tavallista sileätyöskentelyä, mutta silloin tällöin intoudumme lähtemään pellolle revittelemään. On aikoja, kun en ratsasta Kallella hetkeen, mutta toisinaan saatan mennä ruunalla parikin kertaa viikossa. Kesällä 2018 ratsastin Kallella aktiivisesti jopa useamman viikon putkeen päivittäin.
VILHO, ENTINEN TREENIKAVERI ESTEILLÄ

Vilho on vuonna 2009 syntynyt suomalainen puoliverinen, joka asui samalla tallilla hevoseni kanssa. Tiemme kohtasivat vuoden 2016 loppupuolella, kun aloin treenaamaan ruunan kanssa säännöllisesti viikottain esteratsastuksen parissa. Tämä tuli oikein sopivaan kohtaan, sillä tiesin Champin lähtevän pian Saksaan, jolloin jäin ilman ratsastettavaa hevosta. Vilhon omistaja oli mulle entuudestaan tuttu, sillä olin aikoinaan vuokrannut hänen edellistä kouluhevostaan Konstaa, josta olette voineet lukea blogistani vuosia sitten.

Keväällä 2017 treenasimme Vilhon kanssa todella säännöllisesti käyden paljon estevalmennuksissa. Ruuna oli hypännyt esteitä aiemmin nuoruudessaan, mutta sillä oli ollut pitkä tauko takana. Aloitimme ihan kavalettikorkeuksilta, mutta alkukesästä pystyimme hyppäämään kotona ongelmitta 110cm rataa ja jopa isompia esteitä osana tehtäviä. Vilho on oikein näppärä hevoskaveri, mutta se on välillä vähän turhan innokas esteillä. Mutta minkäs sille mahtaa, onhan hyppääminen niin kivaa! Yhteistyömme päättyi meidän muuttaessa hevoset eri talleille.
HÄMPSI, ENTINEN KISAKAVERI

Hämpsi lienee tuttu jokaiselle, joka luki blogiani vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla. Tamma astui mukaan hevostuttavuuksiini vuoden 2017 alkupuolella, kun sen omistaja etsi uutta esteratsastajaa treenikaveriksi hevoselleen. Tässä saan kiittää Vilhon omistajaa, joka oli vinkannut minusta Hämpsin omistajalle.

Hämpsi on oikea persoona, jota ei tule toista vastaan! Heti ensimmäisellä ratsastuskerrallamme pääsin kokemaan sen, mitä tamma voi halutessaan olla. Vähitellen aloimme löytää yhteisiä nappuloita, jolloin treenit alkoivat sujumaan kerta kerralta paremmin. Rakastuin tähän hevoseen koko sydämelläni, sillä vaikka Hämpsi osasi olla tulinen sielu, antoi se kaikkensa sitä pyydettäessä. Pääsimme yhdessä kilpailemaan aina 110cm korkeudelle asti, baanailemaan pellolla ja harjoittelemaan myös koulukiemuroita. Jokaisesta kisasta kotiintuomisina oli ruusuke. Yhteinen tiemme päättyi kesällä 2017, kun Hämpsi myytiin suunnitellusti uuteen kotiin.
ACSU, ENTINEN KOULUVALMENNUSHEVONEN

Acsu kuuluu siihen kategoriaan, joka täydensi hevosvajettani Champin ollessa Saksassa ennen Maroccon ostoa. Se on Saksassa syntynyt puoliveriruuna, joka kisaa omistajansa kanssa 130cm luokissa ja on startannut myös helppoa A:ta koulupuolella. Kun Champ lähti Saksaan, sain ilokseni lainata ruunaa kerran viikossa kouluvalmennuksiin, jotta oma tuntumani ei päässyt ruostumaan.

Acsulla valmentautuminen oli oikea lahja. Ruuna on valehtelematta mukavin hevonen, jolla olen koskaan ratsastanut. Se yrittää aina kaikkensa ja osaa vaikka mitä, muttei kuitenkaan anna itsestään kaikkea ilmaiseksi. Valmennusten lisäksi pääsin ratsastamaan Acsulla yleensä kerran viikossa itsenäisesti, mutta silloin tällöin saattoi ratsastuskertoja kertyä enemmänkin. Acsulla ratsastaminen jäi muuttaessamme uudelle tallille.
KAPRI, ENTINEN YLLÄPITOHEVONEN

Kapri tuli ylläpitoon minulle vuoden 2011 loppupuolella. Se oli täysin omassa käytössäni aina vuoden 2012 heinäkuuhun asti, jolloin lähdin Hollantiin töihin ja palautin tamman omistajalleen. Kapri on vuonna 2005 syntynyt suomalainen puoliverinen, jonka kasvattaja antoi sen minulle käyttöön Nina Fagerströmin pyynnöstä. 

Tullessaan minulle Kapri oli nelivuotiaan tasolla, sillä se ei ollut tehnyt kovinkaan paljon elämässään varsottuaan kahdesti. Lähdimme rakentamaan sitä hitaasti valmentajieni kanssa ja lopulta kisasimme kesäkuussa 2012 aluekisoissa metrin korkeudella. Kaprin saaminen ylläpitoon oli oikea lottovoitto, sillä se opetti mulle valtavasti hevosenomistajan arjesta. Tamma on lisäksi todella fiksu ja kultainen luonteeltaan, minkä takia se sopi ensimmäiseksi hevoseksi nuoresta iästään huolimatta erinomaisesti. Vuoden 2012 jälkeen Kapri on saavuttanut elämässään paljon. Se voitti edellisen omistajansa kanssa junioreiden kenttäratsastuksen Suomen Mestaruus pronssimitalin ja menestyy nykyisen omistajansa kanssa erinomaisesti rataesteillä lapsiratsastajien luokissa. Ratsukko kisaa 120cm-tasolla aktiivisesti.

1 kommentti

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat