UKKKUKA, MITÄ, MISSÄ?

Täältä löydät kysymyksiä, joihin monet lukijat ovat kyselleet vastauksia. Luethan siis ne ennen kuin kysyt uudelleen! Kasassa on vasta muutama kysymys ja lisäilen niitä ajan mittaan lisää. Huomaathan myös lähettää muut kysymykset uusimpaan postaukseen, jotta saat vastauksen varmemmin.

1. Millä kameralla kuvaat? Mitä objektiiveja käytät?
- Suurin osa blogini kuvista on itse ottamiani. Tällöin kuvaamiseen on käytetty joko uusinta Canonin 7D Mark II -runkoani tai vanhempaa Canonin 7D-runkoa. Toisinaan kuvaan myös Canonin 70D-rungolla, jolla kuvaan lähes kaikki videoni. Vuoden 2012 loppupuolen kuvat on otettu Canonin 60D-järjestelmäkameralla ja sitä ennen blogin muut kuvat Canonin 450D-järjestelmäkameralla. Objektiivina käytän suurimmaksi osaksi Canonin EF 70-300/4-5.6 L IS USM (linkki tässä), mutta minulta löytyy myös kolme pienempää ja halvempaa Canonin objektiivia. Toisinaan kuvaan myös Canonin EF 100-400/4-5.6 L IS USM -objektiivilla.

2. Millä teet blogisi ulkoasun/bannerin?
- Nykyiset blogini ulkoasut ovat aina ulkoisen tekijän käsialaa. Löydät tekijänoikeustiedot blogin sivupalkista. Aiemmin toteutin ulkoasuja myös itse. Kaikki ulkoasumuutokseni ja muut kuvamanipulaatiot teen Adobe Photoshop CS5:lla.

3. Millä ohjelmalla muokkaat kuvasi?
- Muokkaan kuvani pääosin Adobe Lightroom 6:lla, Adobe Photoshop CS5-ohjelmalla tai Corelin PaintShop Pro X4:llä.

4. Millä ohjelmalla muokkaat videosi?
- Muokkaan videoni pääosin Adobe Premiere Elements -ohjelmalla ja Pinnacle Studio Ultimatella.

5. Missä Champ asuu nykyään? Miksi myit Champin?
- Champ asuu nykyään Suomessa ja toimii ratsastuskouluohjaajien opetushevosena. Se on viihtynyt tehtävässään paremmin kuin hyvin ja kuulen edelleen sen kuulumisia säännöllisesti. Champin myyntiin liittyviä syitä erittelin enemmän monien postauksien ja videoiden muodossa, joten en avaa sitä tässä tarkemmin. Lyhyesti syynä oli hevosen sopimattomuus omaan käyttööni. Champ on edelleen tärkeä osa hevoshistoriaani.

6. Voitko tehdä videopostauksen/jonkun muun postauksen?
- Toteutan postaustoiveita aina silloin, kun ennätän. Pyrin päivittämään blogia muutaman kerran viikossa ja tekemään videoita vähintään pari kertaa kuukaudessa. Toisinaan näitä tulee enemmän, toisinaan vähemmän. Ideoita saa aina esittää!

7. Onko sinulla omaa hevosta?
- Kyllä on, oldenburg-ruuna Marocco. Marocco tuli omistukseeni vuoden 2017 kesäkuussa ja se on toinen oma hevoseni. Edellinen hevoseni Champ tuli minulle Hollannista vuoden 2013 alkupuolella, mutta myin sen vuoden 2017 toukokuussa. Voit lukea lisää Maroccosta sen esittelysivuilta.

8. Ratsastatko muita hevosia säännöllisesti?
- Olen ratsastanut muilla hevosilla säännöllisesti vuodesta 2017 lähtien enemmissä määrin. Joidenkin kanssa pääsin myös kilpailemaan. Voit lukea lisää muista hevosystävistäni kohdasta "muut".

9. Mistä tunnet Nina Fagerströmin?
- Olin hänen luonaan kahtena kesänä työskentelemässä vuosia 2011 ja 2012. Sen jälkeen olen käynyt hänen valmennuksissaan satunnaisesti. Selaamalla postauksia vuoteen 2012, voit löytää paljon tarinoita noilta ajoilta!

10. Mikset vastaa kommentteihin, joita lukijat sinulle lähettävät?
- Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin ajan kanssa, mutta ymmärtenette, ettei blogin ylläpitäminen ole ainoa osa elämääni, vaan siihen sisältyy myös hevosen hoitaminen, työ, opiskelu sekä ystävä- ja perhesuhteet :)

11. Voitko seurata käyttäjääni somessa?
- Valitettavasti en seuraa sosiaalisessa mediassa kuin kavereitani ja muita tuttuja. En myöskään aloita esimerkiksi streakeja Snapchatissa, koska en muista ylläpitää niitä edes ystävieni kanssa.

12. Voiko sinua tulla moikkaamaan kisoissa/tapahtumissa?
- Tottakai voi! Lukijoita on aina mukava tavata. Jos näet mut kisoissa, pyydän kuitenkin, että tulet moikkaamaan Macoa ja mua vasta suorituksen jälkeen. Näin saamme keskittyä rauhassa itse kilpailutilanteeseen.

26 kommenttia

 1. En tiedä mihin tämän kirjoittaisin, mutta siis.. Minun olisi tarkoitus mennä ulkoamaille kesälomalla käymään, olen ollut pitemmän aikaa kiinnostunut menemään Hollantiin. Se tuntuu ihan kivalta paikalta, ja tallitkin on luultavasti aika "hulppeita". :) Onko Hollanti hieno paikka? Onko tallit hyviä, hevoset hyvin koulutettuja ja onko Hollanissa muutenkin paljon hienoja nähtävyyksiä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hollanti on kuten muutkin hevosmaat: et voi sanoa, että kaikki tallit tai hevoset olisivat hienoja ja hyviä. Kuten Suomesta, Saksasta tai vaikkapa Kanadasta, myös Hollannista löytyy kaikkea maalaistalleista kaikista kalleimpiin kilpatalleihin. Kyse on siis vain siitä, mihin paikkaan itse hakeutuu :) Hollannin nähtävyyksistä en osaa sanoa oikeastaan sen kummemmin, eihän siellä mitään samanlaista ole kuin esim. Pariisissa, mutta kai sieltä jotain löytyy. Jos menet tallille töihin, et kyllä luultavasti kerkeä nähtävyyksiä katselemaan :)

   Poista
  2. kiitos vastauksesta. en ole niin väittänytkään, mutta tälläisen käsityksen olen saanut kun minulle on sanottu niin. :)

   Poista
 2. eikö sulla oo joskus ollu joku kurre niminen hevonen ?:D vai oonko ihan väärässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aadalla ei ole ollut Kurre nimistä hevosta.
   Taidat nyt sekoittaa Aadan Kaktun/Emmin kaveriin Adalotta Lehtiseen :)

   Poista
 3. anonyymi on erehtynyt nyt aadasta :D toisella aadalla on kyllä kurre niminen kouluheppa..

  VastaaPoista
 4. En tiedä minne tämä pitäisi sijoittaa, mutta mikä Champin lempinimi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Champin esittelysivulla lukee... Ja Champ nimeä siitä varmaan useimmiten käytetään

   Poista
 5. Moi Aada voisitko sä tehä mulle bannerin mun blogiin? Se mun blogi on maranhevostelua.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Kuinka pitkä olet?? Näytät kuvissa tosi pitkältä!

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Millä yhteyksillä pääsit Hollantiin? :D Siis että oliko joku tuttu auttamassa pääsyssä, vai haitko itse?

  VastaaPoista
 9. Oot kyllä ihan huikean samannäköinen adalotan kanssa!! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, saman väriset hiukset :)

   Poista
  2. aluks mäkin oikeesti sekotin sut ja Adalotan keskenää :D teis on jotain samaa muuta kun hiusten väri :D

   Poista
 10. miten teitte yhteisen videopostauksen jos kerrran et tunne emmiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei me olla tehty mitään yhteistä videopostausta.. eri ihminen kyseessä :P

   Poista
 11. Miten saat lumella ja kirkkaalla säällä olevista kuvista noin hyviä? Tai siis ei puhkipalaneita. Onko asetuksista kiinni vai muokkaatko jälkikäteen?

  VastaaPoista
 12. Mikä fontti sulla on blogissa? :)

  VastaaPoista
 13. ketkä valmentaa sua?

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Kuinka pitkä sä oot?

  VastaaPoista
 16. Hei, bongasin sattumalta sun youtube-kanavan kun lomalla ehti katsella videoita. Ääniraidalliset videot ihan super! Suosittelin miehen tyttärellekkin että jos jotain ratsastusta youtubesta katsoo, niin niitä! Harmi kun aikaa blogin kahlailuun ei riitä tälläisellä "ruuhkavuosia" elävällä, koska tämäkin olis varmaan super! Kaiken kruunaa laadukkaat kuvat ja videot. En voi käsittää kuinka noin hyviä otoksia edes saa, kun omat videot tahtoo olla lähes julkaisukelvottoman laatuisia �� täydet pisteet kyllä kaikesta annista mihin ehdin tutustua. Ja ääniraidallisista videoista superkiitos! Loistavasti selostettu tehtävät ja korjaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanasti kirjoitettu, iso kiitos! Ääniraidallisia videoita onkin ollut ihan nahtava tehdä, siksi kai niitä on tullut enemmänkin julki :) ihanaa vuoden jatkoa sulle ja ysemppts treeneihin! :)

   Poista
 17. Heips,
  itselläni on Canonin 7D ja pohdistelen siirtoa 7D mkII:hin, mutta vähän jännittää, jos muutos ei olekkaan kovin suuri. Mitä itse olet tykännyt noiden kameroiden eroista?

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat