AadaAADA, 1994, HELSINKI

Aadan hevoselämää -blogia ylläpitää Helsingissä asusteva Aada. Olen syntynyt vuonna 1994 eli olen 23-vuotias nuori nainen. Sosiaalinen, hymyilevä, tavoitehakuinen. Ikuinen optimisti, joka ei pelkää laittaa itseään likoon elämässä.

Arkeni rakentuu tiiviisti hevosharrastukseni, opiskeluni sekä työni ympärille. Opiskelen Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa neljättä vuotta pääaineenani viestintä. Kirjoitin Pro gradu -tutkielmani "Julkaisen, siis olen" valmiiksi keväällä 2018. joten tälle lukuvuodelle jäi muutamia kursseja ennen valmistumistani valtiotieteiden maisteriksi. VTK:n tutkintotodistusta juhlistimme kolmen opiskeluvuoden jälkeen.

Vaikka opiskelu on merkittävä osa elämääni, ei se kuitenkaan ole muodostunut tärkeimmäksi tekijäksi palapeliä rakentaessani. Pääosan arjestani täyttää kokopäiväinen työni oman alan tehtävieni parissa finanssialalla. Rakastan työtäni ja ennen kaikkea työyhteisöäni, ja inspiroidun päivittäin mahdollisuudestani oppia itseäni valtavasti kokeneemmilta ihmisiltä niin työelämästä kuin elämästä yleensäkin. 

Olen luonteeltani todella sosiaalinen ja muutenkin aina menossa. Heikkouteni onkin osata ottaa aikaa rauhoittumiselle, sillä työpäivien ja talli-iltojen jälkeen tykkään viettää aikaani salilla ja lenkkipoluilla silloinkin, kun opiskelujen deadlinet painavat päälle. Olen parhaimmillani paineen alla, joten monet opiskeluihin liittyvät asiat jäävät siksikin helposti viimetinkaan. Pyrin kuitenkin tekemään asiat niin hyvin kuin osaan, sillä haluan olla joka päivä paras versio itsestäni. Myös silloin, kun mikään ei tunnu onnistuvan.

Ratsastuksen, liikunnan ja muun arkitekemisen ohella rakastan valokuvaamista, musiikkia, lukemista ja kulttuuria. Kuvasin aikoinaan paljon hevoskisoja, jolloin tekemistäni noteerattiin myös sanomalehdissä juttujen merkein, mutta sittemmin kuvaaminen on jäänyt pienempään osaan lähinnä omien aikataulujeni vuoksi. Kiireinen elämäntapa tuo omat rajoitteensa myös sosiaaliseen elämään, mutta pyrin näkemään mulle tärkeitä ystäviä ja perhettä mahdollisimman usein. Ollaan rehellisiä - koska ystäväpiirini on laaja ja se ulottuu koko Suomen hanki aina ulkomaille asti, ei se yleensäkään onnistu. 

Muutin pois perheeni luolta ollessani 21-vuotias. Asun sydämellisen kämppikseni kanssa Etelä-Haagassa, työskentelen Pasilassa ja käyn lähes päivittäin tallilla Hyvinkäällä. Minulla ei ole lemmikkejä kotona, eikä perheeseeni kuulunut koskaan eläimiä lapsuutenikaan aikana. Sain ensimmäisen oman hevoseni Champin vuoden 2013 alussa, mutta myin sen vuoden 2017 toukokuussa. Kesäkuussa 2017 ostin nykyisen hevoseni Maroccon. Se on ensimmäinen hevonen, joka on omissa nimissäni.

Ratsastuksen aloitin kuusivuotiaana ja sille tielle olen jäänyt. Pari kertaa olen vaihtanut tallia, mutta en niinkään sen takia, etten olisi viihtynyt, vaan siksi, että halusin oppia uutta. Ratsastustasoa on vaikea määritellä, mutta olen kisannut aluetasolla kouluratsastuksessa helppoon A:han asti ja estepuolella kansallisella tasolla 125cm luokkiin. Kuitenkin harjoituksissa ja valmennuksissa osaavilla hevosilla olen päässyt tekemään GP-tason kouluratsastusliikkeitä sekä hyppäämään isompia ratoja ja yksittäisenä 150cm esteitä. Vuoden 2011 lopusta vuoden 2012 kesäkuun loppuun mulla oli ylläpidossa maailman ihanin fwb-tamma Königs Kapris KS, jonka kanssa kehityin itse huimasti nuorten hevosten ratsastamisessa ja hevosten tulkitsemisessa. Kapri oli minulle tullessaan hypännyt muutamia esteitä, mutta puolen vuoden jälkeen kisasimme 100cm tasolla.

Vuonna 2013 sain ensimmäisen oman hevoseni Champin, jonka kanssa aloitimme kisaamisen 90cm luokista. Lopulta pääsimme starttaamaan 120cm-tasolla, kisasimmepa joskus myös kouluratsastuksessa. Champ oli varsinainen opetusmestari, joka oli kisannut isoja luokkia ennen minulle tuloaan Hollannissa. Pääsimme kokemaan yhdessä valtavasti kaikkea, mitä hevosihminen voi toivoa. Champin jälkeen ostin nykyisen hevoseni Maroccon, jonka kanssa olemme päässeet kisaamaan 125cm luokkiin asti. Marocco on osoittautunut aivan ihanaksi hevosystäväksi, joka opettaa mulle joka päivä uusia asioita hevosenomistajuudesta ja ratsastuksesta.

Muutamia kilpailusaavutuksiani ovat esimerkiksi vuodelta 2011 mm. tuntiratsastajien SM-kisoista Messilästä Rocket Power-tammalla saavutettu junioripronssi kouluratsastuksessa ja estepuolelta Etelä-Suomen nuorten aluemestaruuden neljäs sija 2014 vuodelta 115cm tasolta, sekä lukuisia sijoituksia 110+cm alue-ja kansalliselta tasolta. Lukuisia pienempiä voittoja ja sijoituksia on tullut vuosien mittaan helppo C ja 40cm luokista alkaen helppo A ja 120cm luokkiin asti ja ruusukkeita onkin kertynyt yhteensä yli 100.. Kilpailemisen aloitin 2004 harjoituskisoista epäaktiivisesti, aktiivinen kilpaileminen alkoi vasta vuonna 2011. Kaudella 2015 starttasin ensimmäiset kansalliset kilpailuni. Vuoden 2018 tavoitteisiin kuuluu sujuvat radat 125cm tasolla.

Ratsastuksen ansiosta olen saanut kokea elämässäni vaikka mitä: vietin kesällä 2011 aikaa Belgiassa Ninan käytävällä Stephex-tallilla, olen saanut kilpailla paljon muiden hevosilla, tutustua kilpailuiden kautta lukuisiin ja lukuisiin ratsastusurheilun vaikuttajiin niin Suomessa kuin ulkomailla. Kesällä 2012 olin Ninan luona Hollannissa töissä: tein tallia, ratsastin, hoidin hevosia ja opin paljon. Suhteiden kautta ovet ovat avautuneet ympäri Eurooppaa ja Suomea, ja olen päässyt tutustumaan moniin huippuratsastajiin. Harvoille kaltaisilleni harrastajille syntyy tällaisia mahdollisuuksia, joten olen tästä hyvin kiitollinen.

Viime vuosina pyrin tekemään kilpailemisen ohella myös töitä kansainvälisten kisojen parissa, milloin vastuutehtävissä ja milloin muissa toimihenkilöhommissa. Vuonna 2017 toimin tallipäällikkönä kahdessa kansainvälisessä kilpailussa, esteratsastuksen Suomenmestaruuskilpailuissa ja esteratsastuksen GP-sarjan finaalissa. Vuonna 2018 vastasin tallipäällikkönä kahden viikon kansainvälisistä kisoista Ratsastuskeskus Ainossa. Sittemmin olen jättänyt toimihenkilötehtävät vähemmälle, ja keskittynyt kilpailemaan itse.

Pidän ovet avoimina kaikelle ja odotan elämältä paljon. Haluaisin kehittyä ratsastajana aina paremmaksi ja paremmaksi, ja luultavasti olen oikealla tiellä, sillä sellaista palautetta olen alan ihmisiltä saanut. Ratsastuksen oppiminen on ikuinen prosessi, jossa ei voi ikinä tulla täydelliseksi - siksi se onkin niin ihana ja haastava laji.

Parhaimman kuvan musta saat varmasti lukemalla blogia ja vanhempia tekstejä sieltä, siellä on juttua ratsastusharrastukseni alkuvuosista, Stephexin ja Hollannin matkoista, viime vuosista jne.. Ihanaa, että olet päätynyt lukemaan blogiani. Olet sydämellisesti tervetullut! :)

Maroccon kanssa kansallinen 125cm luokka kesällä 2018.
Maroccon kanssa kansallisissa kisoissa syksyllä 2017. Luokkana 110cm.
Luzyn kanssa Guttecovenissa Hollannissa vuoden 2012 kesällä, Nina Fagerströmin luona.
Champin kanssa nuorten aluemestaruusradalla syksyllä 2014 115cm tasolla.

Champin kanssa syksyllä 2016.
Belgia 2011, Stephex Stables (Uruquay-ruuna).
Ratsastin aikoinani paljon esimerkiksi Tahko Areenalla, ja pääsin kisaamaan heidän hevosillaan. Tässä Rafina S:n kanssa estevalmennuksessa.
Kaprin kanssa Tahkon alue-estekisoissa vuoden 2012 kesäkuussa, luokka 100cm. Kapri on entinen ylläpitohevoseni vuosilta 2011-2012.

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat