Königs Kapris KS

HUOM! Säilytän tämän sivun, vaikka Kapri ei enää minulla ylläpidossa olekkaan. Tamma myytiin sovitusti lähdettyäni Hollantiin kesällä 2012 ja sain viettää sen kanssa upeat puoli vuotta. Kiitos siitä :)


Königs Kapris KS keväällä 2012
Königs Kapris KS eli tutummin Kapri, Kapris, mamma tms, on maailman ihanin suomalainen puoliverinen. Kapri tuli mulle ylläpitoon 13.12.2011 (muistaakseni, päivämäärä voi heittää päivällä tai parilla suuntaansa) ja on mulla siihen asti kunnes hänet myydän tai kun lähden Hollantiin 9.7.2012.

Virallinen nimi: Königs Kapris KS
Kutsumanimi: Kapri
Rotu: suomalainen puoliverinen eli fwb
Väri: vaaleanpunarautias
Säkäkorkeus: n. 165cm
Syntynyt: 5.5.2005

Omistaja: Renja Aarnio
Kasvattaja: Eeva-Liisa Penttilä, KS-Stable

Isä: Königin's Sohn KS (KTK-I, jälkeläisluokka A, yli 200 jälkeläistä)
Emä: Romita G (KTK-I, sij. 130-140cm tasolla)
Emänisä: Ramiro's Son

Kaprin saaminen ylläpitoon on ollut oikea lottovoitto. Tamma on maailman ihanin hevonen, oikeasti. Se on aivan ylisosiaalinen ja läheisriippuvainen (välillä jopa liialti), aina innokas oppimaan uutta ja todella fiksu käytökseltään. Ei pelkää mitään, ja jos pelästyy, ei juokse karkuun vaan pyrkii kääntymään katsomaan, mikä tuo pelottava asia oli. Tullessaan Kapri oli ollut ratsastustauolla, sillä tamman omistajan tallilla sitä ei oltu keritty liikuttaa säännöllisesti. Hevonen ei osannut mitään ratsastustemppuja, se ei edes kävellyt ratsastajan kanssa vaan pyrki ravaamaan tai laukkaamaan. Harjoitusravia ei kuviteltukaan menevän, sillä hevonen oli niin herkkä istunnalle, että reagoi aivan kaikkeen. Kuten valmentajani sanoivat, Kapri oli kuin nelivuotias - joten lähdimme rakentamaan sitä ihan nelivuotiaan tavoin perusjutuista lähtien.

Tie Kaprin kanssa ei ole tietenkään ollut suora, sillä kokemattoman hevosen kanssa on ollut tilanteita, jossa on pitänyt miettiä, miten kannattaisi toimia toimiakseen parhaiten. Voin kuitenkin sanoa, että jokainen hetki on ollut antoisaa ja on ollut ilo seurata hevosen kehittymistä niin taidoiltaan kuin lihaksistoltaan.

Kevään mittaan Kapri on kehittynyt huimasti. Se on nopea oppimaan, mikä on helpottanut urakkaa valtavasti. Tasoltaan tamma on jotain helppoa A:ta, mutta lisäksi se osaa vaihdot, avot jne. Kaprilla on todella hienot liikkeet ravissa ja kapasiteettia varmasti koulupuolellakin vaikka mihin, huolimatta estesuvusta. Kunhan sille rakennetaan voimaa takaosaan ja muuhun kroppaan, voi se varmasti oppia piaffin, sillä se yrittää silloin tällöin tarjota piaffitahtista ravia tarpeeksi kootessa - miksei passageakin. Estepuolella Kaprilla ei oltu hypätty juuri mitään ja nykyään hyppäämme pääosin valmennuksissa ratoja aina 120cm korkeudelle asti, kisoissa olemme menneet aluetasolla 90cm ja 100cm.

Jos mulla olisi rahaa, ostaisin Kaprin itselleni heti. Se on aivan täydellisen ihana kokonaisuus, vähän kuin hiomaton timantti. Jos sen kanssa jaksaa tehdä töitä, siitä ei ikinä tiedä mihin se voi riittää. Ainakin toivon, että tamma saisi olla mulla lähtööni asti. Sen jälkeen se varmasti myydään heti, minkä jälkeen otan toisen hevosen ylläpitoon. Suunnitelmat tästä on jo esillä, mutten niitä teille vielä kerro, sillä se on iso "juttu" mullekin, mikäli tapahtuu :)
 

Kapri ja mä Tampereen hevosmessuilla keväällä 2012 Nina Fagerströmin klinikassa.
 

Tahko-R estekisat, meidän viimeiset yhteiset kisat ennen Kaprin myyntiä.
Luokka oli 100cm ja hienosti meni, tämä kuva verkasta :)

 
 

Kevät 2012, toukokuun loppua

RiRan kisoista keväältä 2012 80cm

Tarkka maneesilaatu :) Kevättalvi 2012 110cm

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat