maanantai 5. joulukuuta 2011

09: Gucci Masteria ja maailman huippuja

Lauantaipäivä meni Pariisissa Gucci Masteria katsellen. Jos joku ei tiedä kyseistä tapahtumaa, kannattaa vierailla osoitteessa http://www.guccimasters.com/. Tässä pientä koostetta kyseisestä tapahtumasta.

Aluksikin esittelen vähän sitä tapahtuma-aluetta. Suomessa ei ikinä oo mitään vastaavanlaista, eikä varmaan tule ikinä olemaan. Esim. HIHSiä ei voi mitenkään edes verrata Gucci Masteriin. Tapahtuma rakentui kahdesta erillisestä tapahtumasta, Gucci Masterista sekä Salon du Cheval de Paris'ista. Edellä mainittu on se kyseinen tapahtuma, jossa jaetaan palkintorahoja noin miljoonan edestä ja jonka alueella on mm. Guccin, Shamsieldin, CWDn ja Parlantin sekä muiden kalliiden merkkien muutamia näytteilleasettajia. Jälkimmäinen on valtava alue (vähintään Helsingin messukeskuksen kokoinen tai reilusti isompi), joka oli täynnä hevosmerkkien näytteilleasettajia vaatteista hevosautoihin tai jopa karsinoihin. Jos keksit jonkun hevostarvikemerkin, se löytyi varmasti tuolta. Kaikki huippumerkit Escardonista Animoon ja tavallisemmat, jopa Horze! Lisäksi alueella oli oma pienempi kilpailuareena, jossa hypättiin mm. poniluokkia.

Salon du Cheval de Paris ja yksi myyntikoju sadoista
Gucci Masteri, CWD:n koju
Mun seuraaviin saappaisiin tämmöset ja Parlantin kiitos :)
Aamupäivä kateltiin Gucci Masterin puolella esteratsastusta. Alue oli siitä hauska, että a) se oli törkeen hienosti tehty, iha Guccin näköinen punavihreine teemoineen ja hienot Land Roverit kiiltelemässä kaikkien hienostuneiden juttujen keskellä ja b) verryttelyalue oli keskellä aluetta ihmisten seassa, joten toi hevoset ihmisten lähelle. Ja kaikkialla oli punaista mattoa, ihan ylihieno paikka :)

Ensimmäisiä luokkia oli 145cm ja 150cm, joissa palkintorahat oli 23.000€ ja 56.000€. Näitä kateltiin ja kuvailtiin, mutta sitten päätettiin lähteä käymään Salon du Cheval de Parisin puolella ihmettelemässä tavaran paljoutta ja sitä kyllä ihmetteli pitkään. Ikinä en oo nähnyt niin paljon hevostavaroita ja merkkejä yhdessä paikassa! Sillä välin Gucci Masterin puolella pyöri pienempi ranskalaisille tarkoitettu 115/125cm luokka.

Gucci

Vähän tota areenaa Gucci Masterin puolelta
Oli kyllä paljon paljon paljon tavaraa ja kattelin kaikkee, mitä voisin hankkia. Valitettavasti oli sen verran kalliita kaikki, että meni yli budjetin. Eksyin kumminkin HV Polon osastolle ja kuolasin yhtä vyötä jota oon kattellu jo pitkään, joten ostin sen sitten hintaan 35€ eli ei mikään ihan liian kallis ollut.

Tietty eksyin Kingslandin osastolle (...), mihinkäs muuallekaan. Ja tietty mukaan tarttui kaksi uutta KL paitaa. Hmph, no, ainakin voin puollustella sanomalla, että molempien hinta Suomessa on 99.90€/kpl ja nyt sain molemmat yhteishintaan 99€. Ei paha :)  Semmonen vaaleensini-valkoraitainen ja toinen oli vaaleanpunainen.

kunniakierrosta
maailman ykkönen (Eric Lamaze)
Tosiaan olin tuolla kyseisessä kisassa nimenomaan kuvaustarkoituksella. Kuvaan paljon hevoskisoja Suomessa, tänä kesänä tosin jäi vähemmälle Belgian reissun takia. Tässä postauksessa on muutama kuva, mutta lisää voi käydä kattelemassa http://ajaton.kuvat.fi jos kiinnostaa :)

Ja jos nyt jatketaan vielä, illan Style & Competition -luokka ennen Gucci by Gucci Challenge -kisaa oli ihan sairaan hieno!! Ei mitään rajaa, jos joku näki sen lauantaina Eurosportilta (tuli vissiin sieltä. kellonajoista en osaa sanoo), olkaa onnellisia. Niin hauskaa show-viihdettä ei ikinä nähty kyllä :D Maailman huiput kisas pareittain toisiaan vastaan pukeutuneena eri tyyleillä ja hevoset pukeutuneena myös. Nähtiin supermiehiä, burleskia, Gucci girls'ejä, länkkäreitä, zorroja ja jopa hevostennistä! Ja kaikkihan tietysti show-tyyliin, parin eka ratsukko hyppäs n. 100cm radan ja seuraava n. 130cm radan, radoista sai pisteitä jotenkin (jos pudotti tuli +8 sekuntia tms?) ja lisäksi tuomaristo antoi tyylipisteet. Nähtiin myös yksi tippuminen, kun supermies lensi maahan :D

Style & Competition arvovaltainen tuomaristo
Team Gucci Cirls

Vähän Burleskii!
Kevin Staut pistää parastaan

Ponitennistä ja sit radalle :D
Tyylillä
Länkkärityylillä 130cm esteitä
Supermiehellä superhieno hevonenki!
Tossa vähän kuvia. Lisää voi käydä kattelee, jos alkoi kiinnostamaan! Gucci Master on muuten tapahtuma, johon mäkin oon menossa varmasti ens vuonna uudelleen, jos sattuu semmonen sauma, että matkaan päästään. Kannattaa muutenkin lähteä, jos yhtään kiinnostaa ulkomaiset ratsastuskilpailut. Pääsee näkemään vähän eri puolia ratsastuksesta, Suomessa kun on aina sen verran tylsiä noi kilpailut.
ystäväni Kevin Staut, juu tervee

2 kommenttia

  1. waau! maksaisin vaikka mitä et pääsisin tonne tai ees näkisin eric lamazen ja pääsisin tonne kauppoihin!:O ois iha huikeeta, oot ihan liian onnekas!:D

    VastaaPoista
  2. Haha, mä oon viime kesänä tanssinutkin Lamazen kanssa Belgiassa :) Vissiin on onnea sitten ollut tai jotain!

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat