keskiviikko 4. tammikuuta 2012

018: Mitäs tänään tapahtui?

Tänään on vuorossa tämmönen tiivistelmäpostaus, missä on kaikkea mahdollista kuluneelta viikolta. Ensiksikin haluan kiittää miljoonasti kaikkia kommentoijia, joilta on tullut vain positiivista palautetta! Kiva kuulla, että blogista tykätään ;) Saman huomaa myös jatkuvasti kasvaneesta lukijamäärästä: teitä on nyt kuulkaas 37 rekisteröitynyttä lukijaa ja lähestulkoon huimat 2500 ihmistä on käynyt täällä muuten vain katselemassa. Aika pitkä matka vielä siihen, mitä valokuvasivustollani (http://ajaton.kuvat.fi/) jossa vierailuja on kertynyt nyt yhteensä reilut 21 700 (huom, eri koneilta kaikki - päivässä saattaa olla jopa 1700 kävijää), mutta hyvää vauhtia ollaan menossa samanlaisiin lukemiin, toivottavasti!

Mutta sitten heppa-asiaa. Huomenna on sinäänsä jännittävä ja "merkityksellinen" päivä Kaprin ja mun historiassa, nimittäin Jonna Aaltonen tulee pitämään meille koulutuntia. Kiva saada ulkopuolinen valmentaja, ja Jonnasta pidän henkilökohtaisesti paljon (oon varmaankin aikaisemmin täällä maininnut..?). Saa nähdä mitä hän Kaprista tykkää!
Kapri nautiskeli lumihangista
Tää viikko on mennyt aikalailla hevostellessa.. lomaa kun vielä on. Koulut alkaa ensi viikolla ja sen jälkeen jää hevoshommat tasan siihen, mitä koululta kerkeää. Onneksi tän viikon ajan saa vielä nauttia myöhäisistä heräämisistä - tosin tänään heräsin 7:30 ja tallille vaille kahdeksaksi auttamaan heinäkuorman kanssa.. Meille tuli ongelmia rekan kanssa, koska se ei päässyt tallin lumista ylämäkeä ylös heinänpurkupaikalle, joten sitten tää kuski kävi pyytämässä joltain ihan tuikituntemattomalta auraajamieheltä (joka oli töissä ilmeisesti kunnalle tms), voisko se heittää tallin pihan samalla. Kyllähän tuo suostui, tosin pientä korvausta vastaan. Saatiin sitten ne kaikki miljoona paalia sisälle tallin ylisille ja pääsin ratsastamaan tammalla. Se oli oikein näppärällä tuulella, mutta syystä tai toisesta hiukan jäykkä vasemmasta kyljestä eikä näin ollen asettunut oikeelle kunnolla, lähinnä kaatui sisäänpäin. Parempi se oli jo lopuksi kun sen kanssa työskentelin, onneksi Jonna tulee huomenna ja voin häneltä kysyä asiasta.

Amanda on Kaprin tarhakaveri ja ne on ihan
läheisriippuvaisia! Varsinkin Kapri...
Tämmösiä kuvia tuli paljon, koska Amanda
seisoi mun vieressä ja töni turvallaan koko
ajan joko kameraa tai mun olkapäätä :D
Kameran ja mun syömisen lisäksi Kapri ja Amanda näyttivät
myös nauttivan jään syömisestä eli niillä oli sitten vissiin jano..
Tehtiin myös Kaprin kanssa tänään paljon siirtymisiä käynti-seis ja ravi-seis sekä peruutuksia. Tamma oli aluksi vähän ihmeissään noista peruutuksista, mutta tajus ne oikeestaan heti ja olin toosi ylpeä siitä :) Muutamia askeleenpidennyksiä ja alkeellisia keskiraveja mentiin myös, mutta keskiraviksi ei voine vielä sen hiukan etupainoista kaahaamista kutsua.. Ajallaan, ajallaan!

Maanantaina Kapri vietti vapaapäivää, joten ratsastin mun maanantai-vakkarini eli ratsastuksenopettajani Piuden My Little Amanda -ponin. Hypättiin pientä kahdeksan esteen rataa ja voi vitsi kun se poni on tykki! En ollut hypännyt sillä taas varmaan vuoteen, ja vaikka poni on vain 132cm ja mä 173cm pitkä (joten siis ihan liian iso tolle ponille), hypättiin +80cm rataa ja oli superhauskaa. Valitettavasti mulla ei ole kuvia tästä, mutta alla kuva kesältä, kun Eveliina "Evis" Talvio hyppäsi Ampalla pikkuponicuppia Riihimäellä :)

My Little Amanda
poni lentää :)
Tiistaina menin Kaprin päivällä ja tulin illalla uudelleen, sillä oli aika hypätä viimeinen estevalmennustunti nyt taas vähään aikaan. Sain mennä Nancylla, jolla en ollut hypännyt varmaan kahteen tai kolmeen vuoteen, joten oli kivaa vaihtelua. Tunnin aiheena oli jonkinlainen rataharjoitus ja erikoisesteet, mentiin sellaista kahdeksan esteen rataa (erilainen kuin maanantaina Amandalla, mutta samalla pohjalla) ja esteet oli +100cm korkeudella. Lopuksi tultiin vielä suoraa pysty-pysty -linjaa 110cm. Nancy oli kiva ja oikeestaan ehkä tykkään siitä eniten Solbackan tuntihevosista, johtuu ehkä siitä, että se on niin helppo ratsastaa ja mukavaa vaihtelua näiden muiden jälkeen, joiden kanssa täytyy keskittyä kunnolla onnistuakseen.

Nyt tää postaus jäi vähän tämmöseksi tönköksi, koska kiire kaverin luokse yöksi.. Kertokaahan omia mielipiteitänne, millaisia postauksia haluatte jatkossa? Kovasti on toivottu nimenomaan Stephex -aiheista postausta ja semmoinen on tulossa lähiaikoina, mutta mitä muuta? Lähettäkää vaikka jotain kysymyksiä, joihin vastailen :)

Uu ja muuten pakko sanoa, että vois ehkä mennä Kaprin kanssa ekoihin kisoihimme 28.1 Tuomarinkylään vääntämään jonkun helpon luokan, varmaan he C:1. Saa nähdä päästäänkö sinne ja miten menee! Sitä ennen hankinnassa traileri ja vielä kunnollinen penkki. Mielipiteitä sopivista saa laittaa tulemaan! Mietinnässä ollut Kieffer, Prestige, Butet jne.. Ja estepenkki siis, koulupenkki sitten myöhemmin..

4 kommenttia

 1. Tosi hienoja kuvia varsinkun tuolla valokuvaussivustolla :)

  http://team-n-l.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon! :) Sullakin on kiva blogi, kävin kattelemassa mutta kommentoin nyt tähän samalla. Ja ihanan oloinen tuo hevonen!

  VastaaPoista
 3. Anteeksi vaikutan vrmaan tyhmältä mutta mikä on este- ja kouluPENKKI? Meinaako samaa kuin satula vai onko ihan eri asia? Ja vielä anteeksi kysymys näin myöhään. Postaushan on vaikka kuinka vanha, mutta jos joku sattuu vielä tätä lukemaan niin vastaisiko minulle:)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat