torstai 15. maaliskuuta 2012

043: Ypäjälle & kysymyksiä yrteistä

Taas on tullut muutaman päivän postailutaukoa, kiitos siitä kuuluu yo-kirjoituksille. Onneksi enää muutama hassu päivä (ensiviikon ke asti) ja sitten en enää valita teille näistä psykologian lukemisista.. Voin vaan huokaista, että meni miten meni, nyt sekin on tältä osin ohi.

Tältä viikolta olisi todellakin ollut paljon kerrottavaa! Kapri oli maanantaina Jonnan valkussa ihan super loppuajasta, kirjaimmellisesti leijaili menemään todellakin hienoa ravia. Jonna totesikin, että nyt jos saisi kuvattua, tulisi mahtava myyntivideo. "Tuolta tuntuu ja näyttää, kun hevonen ravaa oikein käyttäen itseään kunnolla", Jonna totesikin ja voin kertoa, että en oo aiemmin tuolta hevoselta tätä tunnetta saanut. Aiemmin tällaista "leijjailuravia" oon mennyt vain hevosilla, jotka koulutettuja vaativista luokista ylöspäin (yksi näistä oli muuten Pinot, hevonen jolla sain mennä ekat passageni ja toinen sitten Piticelle, jolla tein sarjavaihtoja jokatoisella 11 putkeen ja pari meni myös jokaisella :D). Että kyllä siitä Kaprista lähtee liikettä! Tiistaina ja keskiviikkona ratsastellessani sain samaa fiilistä, joten kehitystä tapahtui ihan hetkessä taas valtavasti tuon tamman kanssa eteenpäin.





Laatu jotenkin sumeni, bloggeri pilasi nämäkin kuvat.. Outoa! Mutta
tää siis hieno sarjakuva 145cm okserilta Tahkolta viime kesältä, huom
enkö ookkin hienosti keskellä estettä, en vissiin oo koskaan semmosta
kuullut aikaisemmin.. Hmm no enivei yli meni :)  Rafina S
Tänään ja huomenna olisi ollut myös mahdollisuus päästä Tahkolle hyppäämään Urmas Raagin estevalmennukseen (Viron paras esteratsastaja), mutta äiti sanoi, ettei lähtöä tule kun yo-kirj. edessä ja menen sinne kuitenkin kisoihin kuun lopussa. No, olisi ollut kiva päästä hyppäämää pitkästä aikaa kunnolla ja isoja esteitä, yleensä Tahkolla ollessa on tullut hypättyä ratana kaikkea 130cm asti, mutta taidan tyytyä tänne kotioloihin, jossa en pääse hyppäämään ollenkaan maneesin pohjan vuoksi. Jes.

Mutta onneksi huomenna on lähtö Ypäjälle Winter Showhun tapaamaan tuttuja ja siinä sivussa varmaan leikkimään vähän verryttelyvalvojaa.. Paikalla tietysti täältä helsingin suunnalta vain minä, the Turku team sekä varmaan muutama muukin ihminen :D Mukava päästä vaihtamaan kuulumisia pitkästä aikaa kunnolla! Sunnuntaina sitten raporttia, että mites kisaviikonloppu sujui, tuliko kauden viimeisestä TeHon hallikisasta mukaan jotain uutta inside-tietoa..

Pikkupomppuja, Orendalla metrisiä :) Tää hevonen opettaa ratsastamaan,
ei tee mitään ilmaiseksi! Tosin sitten kun saa vaihteen päälle, menee hyvin.
Ollaan voitettu yhteensä vissiin kolme luokkaa tamman kanssa :)
Tarkoitus oli tänään ottaa kamera mukaan tallille, ja kuvata vähän Kapria (juoksutin). Yllätys yllätys, kuten varmaan kaikki jo arvaa, kamerasta oli akku loppu. Fiilis oli taas niin uskomattoman fiksu! Noh, otan Kaprista joku päivä, ehkä ensi keskiviikkona, kunnollisia rakennekuvia teidän nähtäville. Saatte vähän vertailla, millainen se on ollut ja miten sille on tullut lihaksia. Laihtunut se on ja paljon, nyt vähän turhankin laiha. Heinää Kaprille annetaan niin paljon kuin vain söisi, mutta vaikka ollaan tungettu se nyt heinäverkkoon, syö silti melko huonosti. Tössä (Kaprin omistaja) sanoi jo joulukuussa, että Kapri on aina ollut huono syömään heinää. Heinän lisäksi tamma syö päivässä nämä: 4 litraa kauraa, 1 litra proteiinia, ½ litraa greenlinea, 25ml Shy Feederiä (B-vit.), n. 3dl öljyä, 1 litra "puuroa" (½ litraa lese, pellavaa) porkkanoita/kuivaa leipää ja kerran viikossa myös ADE-vitamiinia. Ollaan tosin nyt vasta reilu viikko sitten lisätty kauran ja proteiinin määrää + liitetty mukaan öljy ja greenline, ja kun lihominen käy niin kauhean hitaasti, ei tiedä, vaikuttaako tämä nyt miten.

Jonna tiesi kertoa, että Kiki Nyberg oli maininnut jostain yrtistä, jolla oli joku vaikutus hevoseen ja sen syömiseen jotenkin. En kuollakseni muista, oliko joku ruuansulatukseen, sterraavuuteen tms vaikuttava, mutta Piude lupasi selvittää. Jos kokeiltaisiin sitä, sillä kaikki keinot tietysti käytössä :) Tietääkö joku ylipäänsä yrttien vaikuttamisesta, miten niitä käytetään? Jotain tietoa niistä? Olisin kiinnostunut tietämään lisää.. Kapri on luonteeltaan vähän höseltäjä, ei voi sanoa stressaaja, mutta kuitenkin käyttää paljon energiaa kaikkeen turhaan (mm. tarhassa ajaa kaveria takaa, syödessä ei ole paikallaan vaan seilailee ympäri tarhaa jne.). Periaatteessa voisi epäillä vatsahaavaa, mutta mitään muuta merkkiä ei ole kuin tuo laihtuminen ja hösellys, ei esim ripulia. Ja tamma on nyt saanut niin paljon liikuntaa vrt. pariin edelliseen vuoteen, että kuluttaakin varmaan triplamäärän energiaa.

Kapri kaksi viikkoa sitten Ville Vaurion valmennuksissa
Rocket Power, tamma jolla kisasin koulua vielä kun ratsastin
tuntiratsastajana Equstomissa. Viime vuonna tuntsareissa
junnukoulupronssia saatiin ja siihen taival päättyikin :)
Kapri hierottiin eilen ja oli kuulemma jumit auenneet hyvin, nyt paljon paremmassa kunnossa selän pitkät lihakset ja vasen lapa. Ilmankos tamma onkin ollut nyt niin hyvä ratsastaa :) Lihakset menivät jumiin, kun kehittyivät niin nopeasti. Seuraava hieronta olisi sitten varmaan kahden viikon kuluttua ja sen jälkeen tasaisesti esim. kuukauden välein.

Lopuksi vielä kysymys teiltä, joka ei liity hevosiin mitenkään. Maanantaina tuli liput myyntiin The Weekendiin, Suomen festarikesän huipennukseen (järjestetään Espoon Luukissa elokuussa). Paikalla esiintyjinä mm. David Guetta, Hurts, Skrillex jne. Ketä menossa paikalle? Itse ostettiin liput kaverin kanssa ja todellakin ollaan menossa, kun tuollaisia nimiä paikalla!

Mutta nyt, toivottavasti jaksoitte lukea tämän kauheen pitkän tekstin alusta loppuun.. Lähdenkin tästä jatkamaan psykologian yo-lukemista. Adios!

12 kommenttia

  1. Minä olen menossa! Tosin vain perjantaiksi, sillä leirintä niin pirun kallis.. Innolla odotan Gueattaa ja Skrillexiä!

    VastaaPoista
  2. http://jaxenelamaa.blogspot.com/2012/03/laakarinkaynti-ja-yrteista.html täältä voit lukea miten meillä yrtit vaikuttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heei kiitos linkistä, seuraankin blogiasi aina aktiivisesti, tosin anonyyminä (vai oonko jopa lukija, en nyt muista?) mutta tota postausta en ollut huomannut :)

      Poista
  3. Better Choice Tasty, parantaa ruokahalua =) Meillä käytössä ko. yrtti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko kuinka vaikuttanut, meinaa voisin oikeasti harkita tuota..! Kaikki mahdollinen tieto tervetullutta :)

      Poista
  4. itte en tiiä noista mitään mutta luin yhestä blogista että jotkut rtit ollu niillä käytössä, kannattaa varmaan kysyy neuvoo:) http://roosajacolorado.blogspot.com/2012/02/mietteita-ja-kokemuksia-yrteista.html

    VastaaPoista
  5. Hei,
    oon hetken aikaa lueskellut sun blogia, tykkään paljon !
    Tiedätkö kenen käytävälle tänä kesänä menet Stephexille tai mitä hommia nyt pääset tekemään? :)
    Varmasti tulossa taas todella antoisa kesä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vielä ei olla sovittu kenen käytävälle, mutta enhköhän pitkälti samoja mitä viime vuonna, eli hoitamaan ja ratsastelemaan. Kyllä on tulossa, ihan hauskaa! :)

      Poista
  6. Heips, sun blogis on ihan superkiva! (:
    Taisin seistä btw siellä Ypäjällä verkassa yhdessä vaiheessa sun vieressä, kattelin hetken aikaa että ootkos se sinä mutta nyt oon kyllä aika varma että sinä se olit:---D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo oltiin siellä kisoissa tosiaan ja yritin näyttää jotenkin tosi aktiiviselta verkkavahdilta hahhah :D

      Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat