tiistai 22. toukokuuta 2012

053: Nina Fagerströmin valmennus

Ajattelin postata teille vähän Ninan valmennuksista Mäntsälästä, sillä teitä lukijoita se varmasti kiinnostaa (ainakin osaa). Homman nimi oli se, että Nina oli pitämässä torstaina ja perjantaina valmennuksia Mäntsälässä Ihatsujen kartanolla, paikan nimeä en muista tarkemmin. Minuakin pyydettiin sinne hyppäämään, mutta koska rahatilanne ei antanut myöden, päätin sitten vain mennä morjestamaan Ninaa ja Pinjaa (Immonen), joka oli valmennuksen ko. paikkaan järjestänyt.

Koska lähdin perjantaina Turkuun, olin paikan päällä vain torstaina. Sain kyydin kaveriltani, joka oli myös kyseisessä valmennuksessa, sillä hänellä on Pinjan entinen hevonen. Oltiinkin paikan päällä joskus hiukan yli 11 eli todella hyvissä ajoin, varsinkin kun valmennukset olivat jo siinä vaiheessa noin tunnin myöhässä.

Sofia Steniuksen iso ruuna on kyllä kieltämättä ihana!
Jessica Aminoff, tunnistaako joku hevosta?
Pinja Immonen ja maailman suloisin tamma :)
Menin suoraan seuraamaan valmennuksia kentälle ja koska ratsastajat olivat juuri vaihtuneet, kerkesin vaihtaa kuulumiset Ninan kanssa ja saada Pinjalta onnittelut psykologian laudaturin johdosta (facebook on kiva kaveri... :D). Pinja kysyi tietysti ensimmäisenä, että kai otin kameran mukaan, ja koska olin ottanut päädyin kentälle kuvaamaan valmennustuntia ja auttelin samalla nostelemaan puomeja tehtävien mukaisiksi.

Ensimmäisessä ryhmässä (jonka siis näin, tätä ennen ja näiden jälkeen oli tietysti muitakin) ratsasti Pinja yhdellä 9-vuotiaalla maailman suloisimmalla tammalla, Sofia Stenius hänen isolla valkoisella ruunallaan (en voi muistaa nimeä.. mutta jotain 140cm luokkia sillä on kisattu) sekä Jessica Aminoff jollakin ruskealla hevosella. Nimimuisti ei nyt toimi, nämä kaikki kuitenkin olen nähnyt kansallisissa kisoissa hyppäämässä eli ihan hyviä hevosia ovat.. Pinjan hevonen tosin oli viime kauden pois pelistä, mutta kuitenkin :)

Pinja Immonen
Sofia Stenius
Jessica Aminoff
Ninan tehtävät olivat tarkkuutta vaativia ja melko teknisiä: ratsastajia pyydettiin alkuveryttelyssä lisäämään/lyhentämään laukkaa ympyrällä, tekemään neliön muotoista uraa laukassa niin, että kulmat olivat "sotilaskäännöksiä" (Ninan käyttämä sana, eli siis todella tiukkoja) ja hvosen piti olla täysin suora muilla sivuilla. Tempon, rytmin ja suoruuden tuli säilyä jokaisessa tehtävässä tasaisena. Estetehtävät noudattivat pitkälti samaa kaavaa, eli hyppyjä tuli paljon juuri neliöllä ja sotilaskäännöksien jälkeen. Toisaalta radoilla oli myös tehtäviä, joissa piti ratsastaa reilu viiden askeleen suhteutettu loivasti vasemmalle kaareva linja linja, jonka jälkeen kaarevalla uralla hypätä perään lyhyt kolmen askeleen linja, joka kaartui oikealle. Samoin suoralla linjalla oli tehtävä, jossa hypättiin sotilaskäännöksen jälkeen reilulle yhden askeleen sarjalle, josta jatkettiin lyhyehkö kuuden askeleen suhteutettu väli ja okseri.

Jokaisessa ratsukossa huomasi kehitystä tunnin aikana, ja varsinkin Steniuksen ison ruunan kanssa oli tekemistä saada hevonen kääntymään sotilaskäännöksiin, milloin laukka lyheni liikaa ja milloin se oli liian pitkää. Ratsukolla oli kuitenkin eri kuolaimet kuin kisavarustuksessa, mikä selitti ehkä osakseen tätä. Toisaalta kenelläkään ei mennyt huonosti!

Katri Roininen - Proton
Sofia Jalonen - Ujan T
Kolmas ratsukko, jota en tunnista.
Kaverini ryhmässä ratsasti kaverini (Sofia Jalonen - Ujan T) lisäksi Katri Roininen Protonilla sekä  joku minulle tuntematon nainen jollakin nuorella hevosella. Sofia on kisannut "Jannella" 110cm kansallisia luokkia ja hevonen on aikoinaan hypännyt 140cm luokkiin asti. Katri taas starttasi viime vuonna nuorten este-SM:ssä, joten tämäkään ryhmä ei ollut mikään aloittelijatasoinen. Ryhmä toteutti samoja tehtäviä kuin edellinen, tosin helpotetuilla korkeuksilla ja tehtävillä.

Koska lähdin kotimatkalle kaverini kyydissä, en kerennyt seuraamaan muita valmennusryhmiä. Kaverini tunnin jälkeen juteltiin vielä hetki ja Pinja tarjosi keittoa, joten kotiin päin ei tarvinnut lähteä tyhjin vatsoin. Tallialue oli muuten todella kiva: kaksi isoa kenttää, kaksi maneesia, kolme tallia ja ihanat maisemat!

Nyt vain innolla odottelen heinäkuuta ja Hollantiin lähtöä, onneksi tosin kesäkuu tulee vietettyä kiireisenä Itä-Suomessa heppahommissa!

Nina itse, selittää juuri tehtävää jollekin.
Kauhean jännittävä valmentaja :D Katri ja Proton.

17 kommenttia

 1. tosi hyvä kuvia oot saanu otettua ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän tuota hevoskuvausta on tullut viime vuodet harrastettua enemmänkin.. :)

   Poista
 2. yhdyn edelliseen; mielettömän hyviä kuvia! mikä kamera sulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on ihan perusjärkkäri Canon 450D, jonka sain rippilahjaksi aikoinaan. Mutta siihen kaverina on sitten ammattilaisputki, tämä: http://www.rajalacamera.fi/canon-ef-70-300-4-5.6-l-is-usm-tarjous-paattyy-31.5-/139321A006-copy/dp?openGroup=439

   Poista
 3. jessican heppa on eon, eli leo :D ainaki jos en oo ihan väärässä

  VastaaPoista
 4. kolmas ratsukko taisi olla tuuli koski :) Ninan "kummitäti" Ainakin kovasti on samaa näköä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin ajattelinkin että on jotain sukua/tms kun oli MM-kisojen paita päällä eli Ninan kanssa siellä vissiin ollut :)

   Poista
 5. Jessican ratsu on Eon eli Leo (:

  VastaaPoista
 6. ja paikan nimi Ruohojärven kartano, asun siinä ihan lähellä! :D

  VastaaPoista
 7. Jessican leo ratsua on tullut kesällä hoideltuu leirillä :) Jessica on siel opettajana :)

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvii kuvii.Mikä kamera?Ja vielä tohon edelliseen postaukseen: se olis kans kiva et noi kuvat olis isompana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on ihan perusjärkkäri Canon 450D, jonka sain rippilahjaksi aikoinaan. Mutta siihen kaverina on sitten ammattilaisputki, tämä: http://www.rajalacamera.fi/canon-ef-70-300-4-5.6-l-is-usm-tarjous-paattyy-31.5-/139321A006-copy/dp?openGroup=439.

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat