keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

066: Ypäjän Pohjoismaiden mestaruuskilpailut osa 3

Nyt on vuorossa viimeinen postaus koskien Ypäjän Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuja. Joku lukija pyysi, että laittaisin teille lisää kuvia esille, jos niitä olen enemmän ottanut. Voin iloksenne todeta ottaneeni tuon viiden päivän aikana yhteensä reilu 1900 kuvaa, joten niitä kaikkia en todellakaan ole tänne pistämässä. Saatan kuitenkin julkaista niitä osoitteessa http://ajaton.kuvat.fi/, mikäli aikaa riittää kuvien käsittelemiselle.

 Koska näitä kuvia tuli räpsittyä tässä mittakaavassa, ajattelin laittaa tähän postaukseen kuvia oikein reilusti ja jättää tekstit sivummalle: antakoon kuvien puhua puolestaan - eikös se sanonta ole, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa :)
Tanska juhli ponien molempia mestaruuksia.. Ihan konkreettisestikin :)
Jokaisella maalla oli omat kannatusjoukot, jotka tukivat maataan näyttävästi.
Tämä ruotsin kouluedustaja taiteili nuorten PM-kisassa näyttävästi läpi ohjelman.
Suomen ponikoulua edusti ehdottomasti suloisimmin tämä poniratsukko :)
Jokaisen radan jälkeen stewardi suoritti koulupuolella kuolaintarkistuksen.
Suomen saldo PM-kisoista jäi suppeaksi, mutta toisaalta ennakko-odotuksetkaan eivät olleet korkealla. Estepuolella Suomi sai pikkuponeissa (epävirallinen mestaruus) henkilökohtaisen hopeamitalin Miisa Pulkkasen ansiosta. Junioreiden estejoukkue hankki samaisen sijoituksen joukkuekisassa, jossa maatamme edustivat Eveliina Talvio, Julia Sjöman, Stefanie Andersin sekä Emma Tallberg. Tämän joukkueen tuloksesta saamme olla ylpeitä, sillä sekä Eveliinalle että Emmalle 140cm tasolla kilpaileminen on vasta alkutekijöissään, eikä Eviksen hevonen Sol Y Sombrakaan ole startannut elämänsä aikana kuin kolme 140cm rataa!

Koulupuolen sujumista en seurannut aktiivisesti, mutta tietääkseni saimme sijoituksen yhdessä joukkuekisassa ollen pikkuponeissa (epävirallinen mestaruus) kolmansia. Tästä hohdokkuuden vie kuitenkin se, että koko sarjassa starttasi vain kolme joukkuetta. No, josko ensi vuonna parantaisimme koulupuolella ja saisimme sieltäkin jotain välähdyksiä. Kuten joku valmentaja sanoikin, ei Suomelta puutu hyvää ratsastustaitoa, siistiä istumista tai teknistä suorittamista, vaan hevos- ja ponikalustomme ovat muihin pohjoismaihin verrattuna vielä alkeellisella tasolla.

Tämä tanskalainen koulunuori voitti PM-kultaa upealla hevosellaan ylivoimaisesti.
Ruotsin juniorijoukkue hyppäsi ensimmäiselle sijalle!
Kansainvälisissä luokissa nähtiin paljon suomalais-
edustusta. Tässä rataa suorittamassa Sanna Backlund.
Konsta sai kiitoksen Miisalta henkilökohtaisen mitalin selvittyä.
Mitalikylpy! Miisa joutui sukeltamaan Ypäjän vesihautaan, onneksi oli lämmintä :)
Finnderby meni tänäkin vuonna laskiessa virhepisteiden määriä eikä niinkään nollaratoja. Vaikka rata on joka vuosi sama ja näin ollen monelle ratsukolle edellisiltä vuosilta tuttu, on se pituutensa ja estetyyppiensä puolesta hankala ja raskas rata. Tänä vuonna vain yksi ratsukko suoritti koko 17 esteen radan ilman virhepisteitä ja voitti täten luokan nimiinsä: Mikael Wahlman orillaan Silvercup 2. Ne, jotka eivät Finnderbyrataa tunne, voivat saada jotain hahmotusta tästä kuvauksesta: rata alkaa okserilla, jonka molemmilla puolilla on "kujana" isot pensaat. Seuraavaksi on normaali okseri, josta kaareva tie maastoeste-sarjalle (en tiedä nimeä) jossa ensimmäinen hyppy alamäkeen ja toinen ylämäkeen, josta taas alas. Väli on ahdas, joten sille on tultava hiljaa. Sitten ratsukko ylittää leveän ja korkean lankku/tukki/tms-esteen ja jatkaa siitä jonkinlaiselle banketille ja siitä vesihaudalle, jonka jälkeen hypätään kuivahauta. Siitä matka jatkuu kolmoissarjalle, josta mennään banketti (?) ja siitä Ypäjän kuuluisalle esteelle (linkkaa video auki). Tämän jälkeen ratsukko hyppää pystyesteen, joka on "kukkulan päällä" ja jatkaa siitä kaksoissarjalle, joka on rakennettu vinoon eli kaarevaksi. Siitä matka jatkuu katsomopäädyn viimeiselle linjalle, jossa ensimmäisenä on trippeli ja viimeisenä esteenä okseri - kikkana tässä on, että väli on joko pitkä kuusi tai lyhyt seitsemän askelta.

Ypäjällä oli mukavasti espoalueella tavaraa myytävänä ja otin teille hieman kuvia myytävistä tuotteista. Jos olette itse olleet paikan päällä, kertokaahan mitä ostitte ja minkälaiset fiilikset jäi kisoista. Mikä oli mielestänne hienoin hetki, jäikö jokin suoritus tai ratsastaja mieleen ja kuka oli suosikkihevosenne? Sana on vapaa :)

Maastokilpailussa CSC** oli sateiset olosuhteet lauantaina.
Julia Sjöman saa palauteen radasta joukkueenjohtaja Henrik Ehnroothilta.
Myös pettymykset kuuluvat tähän lajiin. John Antell sai toistamiseen hylätyn.
Milja tuli sunnuntaina katsomaan kisoja. Itse en toki palanut yhtään? :D
 Laitan lisää kuvia tähän postaukseen kunhan kerkeän, nyt kuitenkin lähden moikkaamaan Kapria Hauholle. Heissan!

5 kommenttia

 1. Tuosta, että Suomen hevoskalusto on vähän jälkijunassa, niin se on harmi, koska kyllä Suomesta löytyy jo todella laadukkaita hevosia ja hevoskasvatuskin on mennyt todella paljon eteenpäin, mutta Suomalaisten hevossilmä ei sitten vissiin ole riittävä löytämään niitä.

  Kiitos vielä kisainfosta ja kuvista, tosi kattavat olivat! :)

  VastaaPoista
 2. lisää oisit vaa laittanu kuvia! Ovat nii upeita nii hauska katsoo:)

  VastaaPoista
 3. hyi tuo vesi ! en ite kyllä haluais valkosilla housuilla tuonne mennä istuskelemaan, värjäytyvät ihan sinisiksi :D

  VastaaPoista
 4. Nämä Ypäjäpostaukset ovat olleet niin kivoja, ettei tosiaan haittaa vaikka enemmän olisi vieläkin kuvia. :-)

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus :) Mut mun on pakko kysyä, et kui pitkä olet?

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat