torstai 8. marraskuuta 2012

#101: Ypäjä Winter Show 2012

Uudistin blogin ulkoasua tässä äskettäin, mitäs pidätte? Nyt se on ainakin vähän syksyisempi ja seuraavaksi luvassa jotain jouluista tai ainakin talvista. Otsikosta saamme jälleen kiittää Riikkaa! On hän vaan taitava, joka kerta kaunista jälkeä.

Piti ihan mennä kipaan tarkistamaan, oliko Ypäjän kisojen virallinen nimi todella Winter Show - lumesta ei nimittäin sinä viikonloppuna ollut tietoakaan! Onneksi nyt on muutaman päivän ajan satanut tänne Etelä-Suomeenkin enemmän tai vähemmän räntää/lunta, joten maa on paikoitellen ollut ohuen lumikerroksen peittämänä. Mutta otsikon mukaan nyt on siis vuorossa lyhyt katselmus viime viikonlopun Team Eurohorsesin järjestämiin Ypäjän kansallisiin estekilpailuihin, joissa olin töissä kaksi päivää. Oletteko te olleet joskus töissä joissakin kilpailuissa, ihan vaikka naapuritallin harjoituskilpailuissa? :)
 
Lähdimme perjantai-iltapäivällä Piuden kanssa ajamaan kohti Ypäjää: kerkesin vapaapäivän kunniaksi nukkumaan pitkään ja hyppäämään Cyralla ennen lähtöä. Ruokailu tosin unohtui, joten kävimme matkalla hakemassa Hesburgerista hiukan syötävää. Ypäjälle saavuttuamme sain tuttuun tapaan tehtäväkseni käydä avaamassa verryttelyn, joten  kävin tuomaritornin kautta hakemassa tarvittavat välineet (sekä moikkaamassa tuttuja), minkä jälkeen suuntasin Ypäjä-halliin.
 
Ypäjällä oli oikein syksyinen (sateinen ja sumuinen) sää lauantaina.
Päivän ensimmäinen luokka klo 8:00 ja listan loppupuolella mennään jo! Taisi metrissä olla yli 70 lähtijää..


Kirjoitettiin verryttelyn elämänohje starttilistaan :DVerryttelyssä ollessani tehtävänä on siis pitää huolta siitä, että hommat sujuvat siellä päässä. Verryttelyvalvojan tehtävä on lähettää ratsukoita kisa-areenalle oikeaan aikaan, rakentaa esteet (okseri, pysty, ristikko) puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä luokkaa ja purkaa esteet viimeisen luokan jälkeen, auttaa ratsastajia ja omaisia tarpeen mukaan (esimerkiksi talutella hevosia radankävelyn ajan, kertoa tietoja aikatauluista, kysyä lähdönsiirroista tuomareilta jne.) sekä ilmoittaa verryttelyyn kuulumattomista tilanteista stewardille. Kun kyseessä on alueluokka ja estekorkeus on 120cm tai vähemmän, on verryttelyssä välillä jopa vaarallisia tilanteita ja paniikinsekaista häsläystä ratsastajien osalta - aina jos sinne sattuu sellaisen aiheuttaja. Kun kyseessä on rutinoituneemmat ja osaavat ratsastajat, on verryttelyvalvojan tehtävät oikeastaan todella simppeleitä: nämä ratsastajat nimittäin lähtevät verryttelystä radalle silloin, kun he ovat verryttelystä valmiita, eivät siis silloin, kun heidät alas huudetaan. He osaavat varoa toisiaan, vaikka maneesissa olisi pienellä alueella 20 ratsukkoa. Kokemattomampien ratsastajien kanssa vaaratilanteet voivat syntyä, vaikka maneesissa palloilisi vain muutama hevonen.
 
Perjantaina kisat alkoivat viideltä ja loppuivat jo ennen seitsemää. Olimme todella aikaisin valmiita kisapaikalta ja lähdimme syömään ja nukkumaan aikaisin. Asumme Ypäjän kisojen aikaan aina vanhoissa luokkahuoneissa. Tästä on vuosien mittaan muodostunut perinne, enkä voisi kuvitella meidän nukkuvan missään muualla :)
 
Lauantaina kisat alkoivat kahdeksalta ja verkassa istuimme puoli tuntia ennen ensimmäistä starttia. Viralliset luokat alkoivat vasta tänään (perjantaina oli warm-upit) ja ensimmäisenä olikin kaksi alueluokkaa. Verrytelyssä mun kanssa oli vaihtelevasti Steffi, Sarina tai Fiia, välillä me kaikki yhtä aikaa ja välillä vain osa meistä. Tuttuun tapaan kaikilla oli hauskaa ja päivä menikin liian nopeasti, sillä minut tultiin hakemaan puoli neljän maissa takaisin kotiin, jotta kerkesin ratsastamaan Cyran ja puunaamaan kaikki sen varusteet seuraavan päivän kisoja varten. Näin ollen Ypäjäviikonloppu jäi tältä osin lyhyemmäksi kuin normaalisti, mutta oli kiva päästä jälleen paikan päälle.
 


Nuorten hevosten luokissa sattuu ja tapahtuu.. Tämä lähti pukkilaukkaa maneesia ympäri, onneksi ratsasta pysyi selässä:)

Tällä kertaa paikalle oli päässyt myös jokin hevostarvikemyyjä! Silmiin pisti tämä pinkki untuvaliivi, en ole ikinä nähnyt kenenkään päällä tai edes kaupassa myynnissä. Olisi varmasti aika helposti likaantuva väri.. Mutta yksilöllinen?

Aina ei mennä yli yhteisymmärryksessä!
 
Seuraavat TeHon kisat ovatkin helmikuussa, jonne olisi mahdollisesti tarkoitus lähteä - ellemme sitten toteuta Steffin ja Sarinan kanssa pähkähullua ideaa ja suuntaa hiihtolomaksi Sveitsiin. Sitä ennen on luvassa joulukuusta helmikuuhun kestävä pidempijaksoinen kansallisten estekisojen tauko koko Suomessa.
 
Sitten kysymys teille lukijoille. Joulukuu lähestyy pikkuhiljaa, joten haluaisitteko jotain joulukalenterin tapaista toimintaa blogiin? Mitään suuren työn takana olevaa kertomusta tai videopostauksia en voi luvata, mutta jotakin pientä tai vähän suurempaa voisin yrittää toteuttaa, mikäli teillä olisi siihen halukkuutta. Joulukalenterissahan on 24 luukkua, mikä tarkoittaa, että postauksia tulisi joka päivä jouluaattoon asti..!
 
Toinen asia on 800 lukijan rajan ylittyminen. Lupailin vissiinkin joskus aikaisemmin järjestää jotakin (arvonta? kilpailu? erikoispostaus? mikä?) kun tietty määrä lukijoita on rekisteröitynyt, mutten yhtään muista oliko kyse 800 vai 900 lukijasta. Olisiko tällaiseen halukkuutta ja jos olisi, millaista toimintaa haluaisitte?
 
Loppuun vielä mahtava kuva reilun vuoden (vai kahden?) takaisista Ypäjän kisoista, joissa taiteilimme hienon piirrustuksen Sarinan ja Steffin kanssa. Kyseessä on siis tiivistettynä sen aikaisten suomalaisten ratsastajamiesten tai -poikien kuvaus. Piirrettiin se yhteistuumin kilpailijoiden avustamana isolle A2 (?) paperille ja tällä hetkellä se on kehystettynä jossain päin Suomea. Saa nauraa!
 
 

28 kommenttia

 1. Toi piirustus on aivan loistava :-D

  pejnarverom.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Onks noi joitain bloggaajia osa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketkä? Ratsastajat vai kaverit?

   Poista
  2. Noissa kuvissa

   Poista
  3. mä ainakin bongasin "janitan elämää" -blogin kirjoittajan ja "maaliviivalle" -blogin Lauran!

   Poista
  4. Jep, Janita ja Laura on ainakin. Jennillä en usko että blogia löytyy ja viimeistä ratsastajaa en tunnista ollenkaan :)

   Poista
  5. Oho, unohtui mainita, että Piritallakaan tuskin on!

   Poista
 3. ihana tää uus ulkoasu (: ! mistä muuten otat blogisi taustan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tän taustan olen tehnyt itse, edellisen teki Riikka :)

   Poista
 4. Ois kiva jos voisit Joulukalenterin tehdä sillee et joka päivä aina luukusta tulle jonkillainen järjevä vinkki/sanonta/elämänohje? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itseasiassa mä kehittelinkin jotain tällaista ja kerron lisää tuossa uusimmassa postauksessa :)

   Poista
 5. jooo joulukalenteri ois hyvä! :) ja se joku erikoispostaus kans kun 800/900 lukija raja ylittyy! joku videopostaus tallipäivästä ois sillon kiva (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallipäivä-videopostaus voisi olla toteuttamiskelpoinen :)

   Poista
 6. ihana ulkoasu ! ite oon ollu vaan aluekisoissa töissä. Kannatan myös tota joulukalenteri-ideaa ja 800 tai 900 lukijan kunniaksi munkin mieleen tuli joku videopostaus (: ps. kiva elämänohje ja piirrustus !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Videopostaus voisi tietty olla kiva, jos saan jonkun kuvaamaan ;)

   Poista
 7. kiva ulkoasu ja toi piirrustus :D

  VastaaPoista
 8. Heh, nauroin tolle piirrokselle :D ja hieno ulkoasu taas :)

  VastaaPoista
 9. Videopostaus olis ihan super kiva! :)

  VastaaPoista
 10. ulkoasu on aivan mahti! riikka osaa kyllä hommansa! ;)
  itse olen aina kisoissa hommissa kun oma seura sellaiset järjestää, ihan tavaksi on tullut ja mukavaa hommaa :)
  tuo viimeinen piirustus on aivan huippu, ja on tuo sun viimeksi tekemä hieno ohjeistuskin! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hän osaa :) Hyvä, että vapaahetoisia riittää vielä kisoihin, ilman heitä kisoja olisi mahdotonta järjestää.. Kiitos! :D

   Poista
 11. hienohan tuosta Lara-kuvasta tuli ;) Steffi onki kuvaajana selvästi luonnonlahjakkuus.. :D

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat