tiistai 13. marraskuuta 2012

#103: Päivittelyä blogin sisältöön

Lisäsin blogiin kaksi uutta välilehteä ja päivittelin hieman vanhoja. Ne eivät ole vielä valmiita, mutta niistä löytää jotakin pientä (mahdollisesti hyödyllistä) tietoa usein kysytyistä kysymyksistä ja mistä minut voi parhaiten tavoittaa blogia koskevissa asioissa. Mikäli jollakin lukijalla on aikaa kokeilla tehdä blogilleni talvista banneria, kaikki ehdotukset otetaan mielellään vastaan!
 
Mutta sitten kuluneisiin päiviin. Perjantaina ja lauantaina hyppäsin Cyralla Piuden valvovan silmän alla. Teimme samantyylisiä tehtäviä kuin aikaisemmin, sillä emme nähneet tarpeelliseksi vaihtaa esteiden paikkoja lauantain muuton takia. Perjantaina olimme pakanneet kaikki tavarat kasaan ja lauantaina oli siis muutto. Kaikki sujui todella nopeasti, sillä paikalla oli monta auttajaa ja autoa, joilla tavaroiden siirto oli sujuvaa.
 
Meillä oli muuttoapuna hevosauto, jolla hevoset ja tallin tavarat siirtyivät nopeasti paikasta toiseen.
Uusi talli sisältä käsin. Todella kiva ja siisti, kotoisa paikka :)Kaunis auringonpaiste aamulla tarhoihin!

Rankkaa muuttopuuhaa... Aina hevosautossa kerkesi vähän rentoutumaan matkoilla.. :D
Nelson odottelee autoon pääsemistä ja uuteen paikkaan lähtöä!

 
 
Sunnuntaina vietin isänpäivää ja kävin vasta illalla liikuttamassa Cyran kevyesti. Tai tarkoitus oli mennä kevyesti, mutta koska tamma oli niin huono laukassa vasemmassa kierroksessa, jatkoin työskentelyä pidempään. Lopulta Cyra oli aivan läpimärkä ja ajattelin pitää kevyemmän päivän maanantaina. Silloin kuitenkin kävi samalla tavalla ja sen vuoksi nyt tiistaina Cyra sai kokonaan vapaapäivän. Eilen ratsastin aluksi pitkään käynnissä ja ravissa väistöjä ja avoja sekä sulkuja, joissa hevonen oli lopulta todella hyvän tuntuinen ja rento. Se kerkesi kuitenkin väsymään ja koska laukka on sille vielä vaikeaa (siinä Cyra jää helposti etupainoiseksi, sillä ei ole vielä lihaksia kantaa itseään niin hyvin), en saa sitä siinä kunnolla pohkeen eteen. Päätinkin, että keskiviikkona aloitan ratsastuksen suoraan laukalla, jolloin tamma ei ole ainakaan kerennyt väsähtää ensin.
 
Millaisia harjoituksia te tykkäätte tehdä hevostenne kanssa, kun ratsastatte itsenäisesti? Menettekö yleensä askellajit järjestyksessä vai onko teillä joku tietty kaava, jota noudatatte? Suunnitteletteko treeniohjelman viikkokohtaisesti vai menettekö fiilispohjalta kaikki päivät? Kertokaa ihmeessä omia kokemuksianne! :)
 
Illalla on vuorossa Uotilassa ratsastustunti ja huomenna menen Cyran lisäksi Equstomiin tunnille. En kuitenkaan ratsasta tällä kertaa Konstalla, sillä se ei ole aivan kunnossa, joten menen ratsastuskoulun hevosella. Kivaa vaihtelua! Ensi viikolla odottaa matka Hollantiin, saa nähdä miten meidän käy.

17 kommenttia

 1. Hei tiiätkö kuka ton paikan omistaa mihin teijän hepat nyt muutti :) ? kun se oli ainakin vähän aikaa sitten myynnissä, itse kävimme myöskin taloa + tallia ostomielessä katsomassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piude perheineen osti paikan, kiva paikka kyseessä :)

   Poista
 2. Miks nuo hepat muutti? ja olisk noi ratsikoulunhevosia vai yksityisiä? =)

  VastaaPoista
 3. Kenen hevosia noi on ja miks muuttivat? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylemmälle anolle myös, eli Piuden hevosia ovat :)

   Poista
 4. Kiva uusi ulkoasu, pikku huomiona vaan, että välilehtien tekstit ei oikein näy :)

  Itse päädyn liian usein itsenäisesti ratsastaessa ratsastamaan vain ympyröillä. Eka verkka pidemmässä muodossa ja sitten työskentelyä lyhyemmässä muodossa, siirtymisiä, väistöjä jne. Mutta lähes aina ympyrällä. Tosi paha tapa...

  http://t-makemyday.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en oo vielä kerinnyt etsimään mistä sen saa vaihdettua.. :D

   Jokaisella on varmaan jotakin pahoja tapoja, itse esimerkiksi menen melkein aina alkuverkassa väistöjä.. Oikeestaan varmaan aina! Siitä on vaan tullut tapa!

   Poista
 5. Kivan näkönen toi uus paikka! monellekko hevoselle se on? ja aivan ihana tää uus ulkoasu!! <3:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan! Se on kolmelle tällä hetkellä. Kiitos! :)

   Poista
 6. kattelin tota Nelsonin takakuljetussuojia, eikö ne oo vähän pienet kun jää noin alas ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei ole kuitenkaan mun hevonen joten en ota kantaa niihin sen kummemmin :)

   Poista
 7. milloin lähdet ensiviikolla hollantiin? :)

  VastaaPoista
 8. Silloin kun oman hevoseni kunto oli heikko tein juurikin noin että aloitin lähes heti laukkatyöskentelyn, toimi meillä hyvin ja laukka alkoi kehittyä. Myös vaihtelin niin että joka toinen päivä oli pääpaino laukassa ja jokatoinen ravissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Taisi olla hyvä treenitapa? :)

   Poista
 9. Nää sun postaukset on tosi kivoja! :) Näitä jaksaa lukea, aina odottaa innolla uutta :D

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat