lauantai 22. joulukuuta 2012

#132: Joulukalenterin 22. luukku - parhaimmat blogit

 
Joulukalenterin 22. luukussa on vuorossa kauan odoteltu blogipostaus, jossa kerron linkittämistänne blogeista mielestäni parhaimmiston. Sanoin aluksi ottavani mukaan noin kymmenen blogia, mutta vähensin määrän seitsemään, sillä nämä erottuivat mielestäni selkeästi ja seuraavista "sijoista" olisi mielestäni taistellut monta kymmentä suunnilleen samantasoista bloggaajaa.
 
Nämä alla olevat blogit eivät välttämättä ole suosikkiblogejani, sillä monia tiiviisti seuraamiani ei joulukuun kuudenteen luukkuun linkitetty. Sain kuitenkin tutustua moneen uuteen ja mielenkiintoiseen blogiin, saa nähdä, jäänkö seuraamaan muutamaa aktiivisesti tulevaisuudessakin!
 
Monet bloggaajat ovat kertoneet blogeissaan kriteereitään hyvään blogiin, joten en niitä ala tarkemmin puimaan. Lyhyenä listana mielenkiintoni herätti kiinnostava aihe, ulkoasu, tekstien selkeys ja hyvälaatuiset kuvat. Monet blogit täyttivät nämä kriteerit, toisissa olisi vielä parantamisen varaa. Mutta niinhän sitä sanotaan, ei kukaan voi olla täydellinen syntyessään ja jokaisella on näin ollen varaa parantaa aina vähän lisää :)
 
Olen muuten nyt saapunut Ylläkselle ja yllätys yllätys, oloni on todella huono ja kuumeinen. Ulkona on parhaimmillaan -30 astetta pakkasta ja jäädyn välittömästi, kun pistän nenäni ulkoilmaan. En siis kirjoita hirveän pitkiä esittelyjä blogeista, sillä haluan nopeasti nukkumaan.. Toivottavasti kurkkukipu ja päänsärky lakkaavat huomiseen mennessä, sillä haluan kuvaamaan Lapin uskomattoman kaunista luontoa ja kiivetä aattoaamuna hevosen kyytiin!
 
Alla olevat blogit eivät muuten ole minkäänlaisessa järjestyksessä. Löytyykö joukosta omia suosikkejanne?
 
 
 
Tutustuin Sennin blogiin vasta tänä syksynä paremmin, ennen olin vain selaillut blogin kuvia. Senni ratsastaa kahdella todella suloisella suomenhevosella, Mollalla ja Pyryllä. Blogissa itseäni miellyttää sen selkeä ja kaunis ulkoasu, erittäin kivat ja huolellisesti valitut kuvat sekä itse hevosharrastuksen tarkoitus kilpailuineen ja hevosten kanssa puuhasteluineen.
 
Tähän blogiin kannattaa tutustua, mikäli sitä ei ole vielä päässyt tekemään!
 
 
 
Siirin blogin banneri on ehkä yksi hiennoimmista koskaan näkemistäni bannereista - niin yksinkertainen, mutta kuitenkin niin elegantti! Hänen blogiinsa tutustuin jo pidemmän aikaa sitten, mistä lähtien olen lukijana ollut (aluksi liittymättä, sittemmin liittyneenä virallisesti). Siirillä on kaksi ratsastettavaa hevosta, koulupuolella taitojaan hiova Beeda sekä lupaava ja nuori suomenhevostamma Unelma. Blogiin pientä lisämaustetta tuovat mielenkiintoiset erikoispostaukset (viimeisimpänä kolmiosainen "hevosmarkkinoilla") sekä suhteellisen usein esiteltävät uudet hevostarvikeostokset, joista saa aina ideoita omiin hankintoihin. Hyvälaatuiset kuvat ja miellyttävä kirjoitustyyli ovat kirsikkana kakun päällä!
 
 
Riikan blogiin tutustuin viime keväänä ja näimmekin viime kesänä muutaman kerran, valmennuksissa ja kisoissa. Tutustuin Riikkaan itseensä hieman enemmän samalla, kun hän auttoi blogini ulkoasun kanssa ahkerasti. RH Team -nimisen blogin päätähtenä on Riikan ja hänen siskonsa poni Harste' Halbe, joka on hurmaa ulkonäöllään ja osaamisellaan.
 
Blogi sisältää paljon hyvälaatuisia kuvia ja kiinnostavaa tekstiä paitsi ponin kanssa touhuamisesta, myös muista kisoista, valmennuksista ja muusta arkielämästä. Ainoana miinuspuolena blogissa on harvahko kirjoitusrytmi, mutta jokainen bloggaaja on kuitenkin vain ihminen, eikä kaikilla ole aikaa panostaa blogiinsa niin paljon kuin mahdollisesti haluaisi!
 
 
Alina työskentelee Sveitsissä hevosenhoitajana, joten blogin aihe herätti heti kiinnostusta sen löydettyäni. Hevosenhoitajan arki ei ole aina helppoa: jokaisen ulkomaille töihin haluavan tulisi mielestäni lueskella edes muutamia postauksia tästä blogista, sillä Alina antaa realistisen kuvan hommista ihanimmillaan ja hirveimmillään. Tämän ansiosta jokaisen lukijan on varmasti helppo eläytyä mukaan!
 
Suuri hatunnosto Alinalle myös siitä, että hän jaksaa päivitellä blogiaan ahkeraan tahtiin huolimatta raskaasta työstään. Erikoista blogissa on toki sen aihe, mutta myös "jännitys" siitä, mihin suuntaan arki työpaikassa kääntyykään - siitä kun ei ole aina varmuutta!
 
 
Kikin blogia olen seurannut niin sanotusti anonyyminä, mutta tämän jälkeen taidankin liittyä mukaan viralliseksi lukijaksi. Blogi kertoo 15-vuotiaan Kikin ja hänen estehevosensa Lupun elämästä, treenailuista ja kilpailemisesta. Ratsukon pääradat olivat tällä kaudella 110-120cm luokissa, eikä hevoselta lopu kapasiteetti kesken senkään jälkeen.
 
Blogissa mua eniten miellyttää nimenomaan aktiivinen kilpaileminen ja treenaaminen, mutta myös postaukset ns. viikkokatsauksina - niistä on helppo hahmottaa ratsukon viikon ohjelmat ja lukijan ei tarvitse palailla ajassa juurikaan taaksepäin. Aktiivisempi postaustahti olisi tietysti plussaa!
 
 
Ensiksi täytyy mainita, että tuo banneri näkyy kokonaisuudessaan paremman näköisenä itse blogissa sen läpinäkyvän taustan vuoksi. Kannattaa siis katsoa!
 
Rillan blogissa mua miellytti ehdottomasti hieman erikoisempi aihealue, nimittäin lännenratsastus. En tiedä lajista itse juuri mitään, joten oli hauska selailla vanhempia kuvia ja postauksia, joissa laji pääsee edukseen. Hevosaiheisia postauksia ei tästä blogista löydy aivan yhtä usein kuin edellisistä, mutta sitäkin enemmän laadukkaita ja taidokkaasti otettuja kuvia.
 
 

Rakastuin tämän blogin ulkoasuun täysin ja olikin ensimmäinen kerta, kun sinne koskaan eksyin! Blogi kertoo pääosin kahdesta vuonohevosesta, mutta mukana seikkailee myös muita nelijalkaisia ystäviämme. Useat kuvat suloisista vuonohevosista ja hyväntuuliset tekstit saavat hymyn huulille, joten blogia oli todellakin mukava lueskella!
 
Jokaisesta hevosesta sekä harvemminkin mukana esiintyvistä nelijalkaisista on esillä selkeät esittelysivut, joten juoneen oli helppo päästä mukaan. Kiva kokonaisuus, josta voi odottaa tulevaisuudessa suuria.

6 kommenttia

 1. Eikä ihan mielettömän kiva ylläri, kiitos paljon ! :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Tän ansiosta sain blogiini paljon lisää lukijoita!

  VastaaPoista
 3. Wou! Oli kyllä mukava ylläri löytää munkin blogi muiden joukosta! Kiitos paljon ja hyvää joulua :)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kommenteista, ja mukava kun otit vuonisblogin tänne hienojen kisahevosten keskelle mukaan! :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat