perjantai 28. joulukuuta 2012

#137: Maailman onnellisin (ja väsynein) tyttö!

Aluksi haluan kiittää kaikkia lukijoita, jotka antoivat vinkkejä edelliseen postaukseen koskien bannerin lisäämistä selkeänä - nyt se toimii ja ulkoasu on muutenkin valmis. Toivottavasti miellyttää silmää!

Nyt on vuorossa pitkästa aikaa jälleen ratsastuspostauksia! Ylläkseltä palattauani keskiviikkona suuntasin heti samana päivänä Equstomiin, sillä olimme sopineet yhden yksityishevosen liikutuksesta vastuulleni omistajan pyynnöstä. Hevosen nimi on Windy ja se on todella paljon täysveristä "sisältävä" trakehner-tamma, joka on ollut nyt kevyemmällä käytöllä hetken aikaa hevosesta johtumattomista syistä. Ratsastan sillä nyt päivittäin niin kauan kuin omistaja pyytää liikutusapua, tarkemmin aikaa en osaa vielä sanoa. Hevonen on todella kiva ratsastaa, sillä vaikka se on jäykähkö ja vino varsinkin vasemmasta kyljestään, yrittää se miellyttää ratsastajaansa mahdollisimman paljon kuitenkaan antamatta kuskille mitään ilmaiseksi - pientä tammamaisuutta siis löytyy tarpeen vaatiessa!
 
Windy tänään tarhailemassa.
 
 
Olen tehnyt eilen ja tänään aamu- ja päivätallit Equstomissa: aamulla herätyskello soi 05:30 ja puolen tunnin ajomatkan jälkeen olen tallilla 06:30. Päivä sujuu tallihommissa ja olen valmis kaikkineensa noin kahden ja neljän välissä riippuen siitä, miten ahkerasti jaksan kaikkia asiat tehdä. Siihen päälle ratsastan vielä Windyn. Tänään olin tallilla 12 tuntia ja voin sanoa, että nyt väsyttää ihan hirveästi! Eilen tallipäivän jälkeen kävin vielä ratsastamassa Piuden tunnilla Salli-hevosella (joku saattaa muistaa, Cyran kaveri, jolla Ella meni), mikä oli kiva kokemus. Herkkä hevonen, joka vaatii erittäin paljon pohjetta ja vatsalihaksia käyttääkseen itseään kunnolla, sillä muuten se painuu kuolaimen taakse ja roikkuu ohjalla.
 
Windyllä ratsastin siis ensimmäisen kerran keskiviikkona, jolloin vain tutustuimme toisiimme. Eilen vuorossa oli vähän jumppaavaa ohjelmaa ja tein sen kanssa paljon taivutuksia ympyrällä. Vasta-asetukset/-taivutukset sopivat Windylle hyvin, sillä se saattaa yrittää luistaa töistä helposti (varsinkin nyt näin tauon jälkeen) luisumalla ulkolapansa kanssa ulospäin. Tein lisäksi paljon irrottavaa työskentelyä niin käynnissä kuin ravissakin ja hevonen tuntui reilun tunnin työskentelyn jälkeen todella paljon vetreämmältä molemmista kyljistään.
 
Tänään vuorossa oli hieman rankempaa treenaamista ja keskityin paljon siirtymisiin, avotaivutuksiin ja väistöihin. Windyn laukka on sen heikoin askellaji, sillä sillä ei ole voimaa kantaa itseään siinä vielä tarpeeksi hyvin, jolloin laukka on isoa ja ns. matalaa. Tamma tykkää liikkua laukassa omien kokemuksieni perusteella enemmänkin pyöreänä eteen-alas-muodossa, mutta kun laukkaa alkaa toden teolla ratsastamaan, löytyy Windyltä jo tahdikkaampi ja säädeltävämpi laukka. Olin tänään ratsastuksen jälkeen todella iloinen, sillä voitte kuvitella, millainen fiilis on yli kuukauden ratsastamattomuuden ja yleisen tekemättömyyden jälkeen päästä jälleen kunnolla tallihommiin kiinni, ratsastamaan vanhaan tapaan päivittäin tai useamminkin ja huomaamaan, ettei solisluu sano hommasta mitään. Eilen illalla olo oli uskomattoman hyvä - on se sitä nytkin, mutta väsymys vie ajatukset tyynyn ääreen :)
 
Otin muuten tänään muutamia kuvia hevosista tallilla, ja ehdottomasti mieleenpainuvin kuvauskohde oli Balou-niminen ruuna. Kun menin sen tarhaan, se katsoi mua hyvin kiinnostuneena. Otin siitä muutamia pääkuvia, mutta koska olin liian lähellä ruunaa, päätiin siirtyä kauemmaksi. Lähdin kävelemään Paavosta poispäin, mutta se lähti seuraamaan, joten otin muutaman jouksuaskeleen keretäkseni sen edelle ja ottaakseni siitä kuvan. Siitähän ruuna innostui! Se on kouluhevonen hienoilla liikkeillä, ja esittelikin mulle hienointa passage-pörhentely-raviaan. Ruuna selkeästi halusi leikkiä: kun pysähdyin, se pysähtyi ja tarkkaili mua korvat hörössä. Kun käännyin vasemmalle äkkinäisen liikkeen ja otin muutaman juoksuaskeleen, teki ruuna samoin, mutta joko laukkaspurtin kera tai passage-pörhentelyllään, samoin oikealle tehdessä. Kun olin paikallaa, yritti ruuna kävellä luokseni monta kertaa. Kaikista parhain kohta oli se, kun lähdin kävelemään ruunaa kohden ja sitten peräännyin nopeasti - se hyppi varmaan kymmenen kertaa "pystyyn" niin, että piti katsekontaktin muhun ja korvat suoraan eteenpäin. Sain tilanteesta pari kuvaa, aika suloinen kaveri! Paavo on muutenkin todella ihmisrakas, se rakastaa huomiota ja leikkimistä kaikella tavoin.
 
"Leikkiikö" kukaan tuntemanne hevonen mielellään ihmisten kanssa?
 

 
 
Huomenna teen tosiaan vielä tallia samalla tavalla ja ensi viikolla muutaman päivän myös. Equstomista tarjottiin mulle mahdollisuutta tehdä jatkossa töitä viikoittain myös arkipäivinä, joten jos tällainen tilaisuus todella koittaa, otan sen vastaan mielelläni. Kaikki ylimääräinen vapaa-aika koulusta (eli siis tiistait ja perjantait, jotka mulla ovat vapaapäiviä) on hyvä hyödyntää rahantekoon! Sunnuntaina menemme muuten katsomaan täällä Etelä-Suomen alueella kahta myyntihevosta, jännää! Plus mainittakoon vielä se, että trailerimme katsastettiin tänään ja nyt sillä saa siis vetää hevosia jälleen, joten sen puolesta hevonen voi meille koska vain tupsahtaa. Nyt vaan peukut pystyyn, että kohdalleni osuisi "se oikea" hevonen ajallaan.
 
Nyt menen nukkumaan, sillä muuten en nouse enää koskaan ylös sängystä, vaan vuoraudun peittojen sisään ja kieltäydyn kohtaamasta julmia aamuherätyksiä. Hyvää yötä! :)

16 kommenttia

 1. Ihanaa, että jaksat jotenkin panostaa niin paljon ratsastukseen! Onko sulla sitten muuta elämää kans? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo, istun päivät pitkät tallilla.. Ei vaan, aika paljon aikaa menee tallille ja loput kouluun/kavereille :)

   Poista
 2. Toivottavasti se käsi ei nyt sano mitään kun taas niin ahkerasti puuhailet kaikkea :D Mutta on kyllä aina ihan mieletön fiilis päästä ratsaille pitkän tauon jälkeen! Ihan kuin ois tullut kotiin, ainakin musta aina tuntuu siltä :)- Tytti

  VastaaPoista
 3. wautsi kui komee toi Paavo!(: tykkään muuten iha hirveesti tästä sun blogista:D
  -Titta

  VastaaPoista
 4. älä aada vaan rasita liikaa ittees tai kättäs! :) mutta ihania kuvia taas!

  VastaaPoista
 5. mun puoli yp hevonen tykkää kans leikkiä tota samaa leikkiä :D

  VastaaPoista
 6. Vitsi että oon iloinen sun puolesta! Näitä postauksia on aina niin mukavaa lueskella, mutta erityisesti nyt kun olit niin innoissasi :D minä myös innoissani odotan jo seuraavaa postausta :)

  VastaaPoista
 7. On tosi hieno tuo Paavo! Ja kiva postaus :) Tosi kiva, et oot päässy taas ratsastamaa ja töihin :)

  VastaaPoista
 8. tosi kiva postaus!
  mikä tän sun blogin ja sit ton sivupalkin leveys on :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Blogin leveys on muistaakseni 970 ja sivupalkki jotain 210-230!

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat