tiistai 18. helmikuuta 2014

#307: Micklemit testattu!

Viime postauksessa kerroin halustani kokeilla Champilla micklem-suitsia ja pyysin teitä lukijoita kertomaan omia kokemuksianne niistä. En olisi arvannut, että niin moni jakaa omia käyttökokemuksiaan! Siitä innostuneena pyysin yhdeltä tallilaiseltamme lainaan kyseiset suitset ja virittelin ne toissapäivänä Champin päähän.
 
Ensimmäisen yllätyksen koin jo ulkonäköseikan suhteen. Ennakkokäsitykseni oli, että nämä suitset näyttävät todella rumilta hevosen kuin hevosen päässä, sillä muutamalla näitä olen joskus nähnyt, eikä näky ole aina miellyttänyt silmää (toki kaikki eivät kuulu tähän kategoriaan). Olin aikoinani samaa mieltä remonttiturparemmistä, mutta niinhän se menee, että silmä tottuu kaikkeen. Saatuani suitset Champin päähän jouduin toteamaan istuvuuden olevan paljon remonttiturparemmiä parempi! Champilla on nimittäin se ongelma, että remonttiturpahihnan poskiosat tulevat helposti liian lähelle sen silmiä, sillä kun on niin kovin leveä pää.. Mickelemeiden kanssa tätä ongelmaa ei ollut, vaan suitset asettuivat hevosen päähän hyvin.
 
Tällä kertaa taas kännykkälaatuisia kuvia, sillä muita ei oikein näistä suitsista tähän hätään ole :)
 
Lähdin kokeilemaan suitsia vähän sellaisella "joko tai" -fiiliksellä, eli en oikein tiennyt mitä odottaa. En tiedä johtuiko suitsista vai mistä, mutta hevonen oli todella menossa ja normaalia paljon eteenpäinpyrkivämpi, vaikka olin edellisenä päivänä ratsastanut sillä ihan normaalisti kunnolla maneesissa. Ja vertailuksi voin vielä sanoa, että micklem-kokeilua seuranneena päivänä menin jälleen normaaleilla suitsillamme ja hevonen oli taas "normaali laiskempi itsensä".
 
Mitä olen muilta kuullut, on micklemit usein vaatineet hevoseltakin jonkin verran totuttelua, ennen kuin todellisen eron on alkanut huomaamaan. Champ oli ihan samalla tavalla näiden kanssa pätkiä epätasainen ja heitti myös sitä kieltään ulos jännittyessään, muttei oikeastaan juuri vasemmalle, vaan enemmänkin suoraan eteenpäin. Niissä pätkissä, joissa hevonen oli rento ja hyvä, oli se myös normaalia paremmin tuntumalla molemmilla ohjilla. Kun ratsastin seuraavana päivänä remonttiturpiksella, oli mulla välillä sellainen olo kuin narujen päässä olisi vain tyhjää. Eli siltä osin ero oli kyllä selkeä ihan näin yhdenkin kokeilun perusteella!
 
Ronja lähetti kuvia tänä aamuna hänen ja Champin ratsastuksista, joten tässä niitä teille!

Fakta lienee, että näitä suitsia pitäisi testata muutama päivä putkeen, jotta todellisen eron saisi esille. Mulle luvattiin, että voisin kokeilla näitä vaikka kolmekin päivää putkeen ja jos vain saan sovittua suitsien omistajan kanssa aikataulut sopiviksi, voisin ottaa sen tavoitteeksi loppuviikosta.
 
Tällä hetkellä olen Itä-Suomessa mummoni luona kyläilemässä ja kaverini Ronja huolehtii sillä välin Champista näiden muutaman päivän ajan. On kyllä upeaa, että mulla on sellaisia ystäviä, joiden käsiin uskallan hevosen jättää hetkeksi aikaa tarvittaessa! Iso kiitos heille :) Palaan takaisin kotiin torstai-iltana, sillä perjantaina työt kutsuvat aamuseitsemältä. Perjantaina vuorossa olisi muuten kouluvalmennusta ja lauantaiksi pyysin Pinja Immosen pitämään mulle ja muutamalle tallilaisellemme estevalmennusta. Viikonloppuna on tiedossa myös hevosen klippausoperaatio, sillä Champ pitää siistiä ennen ensi viikon kisakauden aloitusta.
 
Mutta nyt palaan takaisin koulukirjojen pariin. Hyvää alkanutta viikkoa jokaiselle!

15 kommenttia

 1. micklem-suitsissa turpahihna menee champilla liian alas :/ se ei saisi mennä turvan pehmeän kohdan päälle ollenkaan, vaan pitäisi jäädä ihan reilusti luun päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep niin noissa kuvissa on, kun säädöt ei olleet kohdillaan :)

   Poista
 2. noihan on hienot champin päässä!:D

  VastaaPoista
 3. Tyhmä kysyy: minkä takia noita suitsia käytetään tai siks mikä niiden vaikutus on. Ja entä miksi olet käyttänyt tai käytät champilla remonttiturpista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan tähän saman vastauksen kuin alemmas:

   http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=300119

   Tuon linkin takana on video Micklem-suitsien käyttötarkoituksesta, mutta ideahan on siis se, etteivät ne aiheuta hermopainetta hevoselle päähän, kuten normaalit suitset tekevät.

   Remonttisuitsilla voi sulkea hevosen suun, mutta ei se ole sen oikea idea. Meillä käytetään remonttiturpista siksi, ettei normaalia turpahihnaa "voi" käyttää poskien haavaumien vuoksi - se olisi hevoselle niin paljon epämiellyttävämpää. Pidän remonttiturpista aina todella löysällä niin, että sinne mahtuu melkein jopa nyrkki väliin. Eli hevonen saa kyllä suun auki, jos sitä ahdistaa ;)

   Poista
 4. Champ on niin kaunis ja söpö hevonen :3

  VastaaPoista
 5. Meillä noi micklemit toimii myös! Mulla on aikas kuuma poni, joka toimii ilman turparemmiä ja micklemeiden kanssa ihan loistavasti! Mutta silloin kun laittaa remontin suitsiin, tai ihan perus turpiksen niin se menee tuhatta ja miljoonaa. Jos intoa löytyy niin koitappas ratsastaa Champilla ilman turpista! -En siis missään nimessä käske, olisi vain hauska tietää että onko Champ yhtä 'herkkä' turpiksesta!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sunkin kokemuksia! :) Meillä ei siis ole sitä ongelmaa, että turpiksen kanssa menee kovaa, vaan tuli vain huomattua, että micklemeiden kanssa oli miellyttävämmin eteenpäinpyrkivä vertaa normaaliin turparemmiimme, jolloin on välillä hidas. Ilman turpista en näe syytä mennä, koska se on joissain tilanteissa jopa vaarallista. Mutta tiedän kyllä monia, jotka pystyvät täysin normaalisti ilman turpistakin ratsastamaan! :)

   Poista
 6. En ole aiemmin kuullut noista micklem-suitsista. Pikavilkaisulla näyttävät samantapaisille kuin remonttiturpikselliset. Osaatko kertoa mikä noissa on erona? :)

  Eikös remontin tarkoituksena ole estää suun aukominen ja mahdollinen kielellä leikkiminen? Onko näissä joku sama idea?

  Itsekään en yleensä henk koht pidä remonttiturpiksen ulkonäöstä. Joillain hevosilla se saa pään näyttämään jotenkin epämuodostuneelta ja turvan hölmön pitkältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=300119

   Tuon linkin takana on video Micklem-suitsien käyttötarkoituksesta, mutta ideahan on siis se, etteivät ne aiheuta hermopainetta hevoselle päähän, kuten normaalit suitset tekevät.

   Remonttisuitsilla voi sulkea hevosen suun, mutta ei se ole sen oikea idea. Meillä käytetään remonttiturpista siksi, ettei normaalia turpahihnaa "voi" käyttää poskien haavaumien vuoksi - se olisi hevoselle niin paljon epämiellyttävämpää. Pidän remonttiturpista aina todella löysällä niin, että sinne mahtuu melkein jopa nyrkki väliin. Eli hevonen saa kyllä suun auki, jos sitä ahdistaa ;)

   Joo mä oon ihan samaa mieltä tuosta ulkonäköseikasta! Vannoin aikoinaan, etten tuu ikinä pitämään omalla hevosella, mutta kappas.. :D

   Poista
 7. Hei, oletko käyttänyt kyseisiä suitsia nyt useammin? Jos olet, niin mitä mieltä olet nyt ja suositteletko? Mietin tilaavani noita omalle hevoselle ja olisi kiva kuulla kokemuksia ja päädyitkö kenties tilaamaan ne myös champille? :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat