lauantai 14. kesäkuuta 2014

#363: Derbykenttä ja maastoesteet korkattu!

Hieman ehkä liioittelin otsikossa puhuessani derbykentästä ja maastoesteistä, sillä kyseessä on tallimme niitetty ja heinistä puhtaaksi haravoitu pellonpalanen, jolle olemme talkoovoimin koonneet kaikenlaisia maastoesteiden tyyppisiä viritelmiä. Mutta yhtä kaiken kanssa, hyväpohjaisena ja hyvän kokoisena peltona se kelpaa oikein hyvin derbykentäksi!
 
Ahersimme viime viikon sunnuntaina iltapuhteiksemme talikoiden ja kottikärryn kanssa alueen puhtaaksi heinistä kaverini avustuksella ja raahasimme sitten pellolle kaikkea irtoroinaa, mitä löysimme läheltä. Tiistaina muutkin tallilaiset osallistuivat talkoisiin ja nyt kentällä onkin kunnon "maastoesteet"! Teimme ihan kaikkea luonnontukeista v-portteihin ja autonrenkaista väsättyihin "jump-or-die" -lankkuihin. Näistä ei valitettavasti ole materiaalia, sillä ratsastin itse tuolla alkeellisemmalla varustuksella ennen tätä huimaa panostustamme. 
Maanantaina herätys soi 6:10 ja upean auringonpaisteen saattelemana lähdin tallille ollen paikalla jo ennen puolta seitsemää. Tein Champin ruoat rauhassa valmiiksi ja varustin sen ratsastuskuntoon. Ennen seitsemää olinkin jo alkukävelemässä. Sitä tunnetta ei voita mikään, kun ainoa ääni ympärillä on linnunlaulu ja hevosten pärskintä laitumelta päin. Kävelin pitkät alkukäynnit, jonka jälkeen suuntasin kulkuni derbykentälle ajatuksenani läpiratsastaa hevonen kaikissa askellajeissa kevyesti tulevia Hattel Horse @ Forsten-Pentti -valmennuksia ajatellen.
 
Puoli kahdeksalta kaverini saapui paikalle kameran kera ja hän napsi muutamia kuvia ratsastuksestani. Tein ihan kaikista yksinkertaisinta perusratsastusta: isoja teitä (ympyröitä, kaarevia uria) ja kaikki askellajit läpi hakien hevosen rentoutta ja toisaalta aktiivisuutta. Ajattelin, että Champ olisi voinut olla vähän "spooky" uudesta tilanteesta johtuen, mutta se olikin todella innoissaan. Ehkä sillä on joskus ratsastettu oikeilla derbykentillä, sillä hevonen halusi edetä paljon itse eteen ja se oli muutenkin oikein mukava ratsastaa. Tai ehkä ruuna tykkää aikaisista ratsastuksista..
 
Lopuksi, kun olin ratsastanut sopivan määrän seuraavan päivän valmennuksia ajatellen, päätin kokeilla kepillä jäätä ja testata muutaman kerran muutamia "maastoesteitä". Tulin aluksi yhden putken yli ihan vain käynnissä ja sitten ravissa molempiin suuntiin, jonka jälkeen laukassa. Kehuin koko ajan älyttömän paljon äänellä Champia ja se olikin todella, todella innoissaan menossa, eikä ihmetellyt esteitä juuri yhtään! Ennen ratsastusta se kun pörisi jokaiselle maassa näkyvälle ulokkeelle.. En ottanut montaa hyppyä ja lopettelimme ratsastuksen ennen aamukahdeksaa.


 
Ratsastusten jälkeen Champ pääsi suihkun ja jalkojen kylmäyksen jälkeen laitumelle nauttimaan ruohosta ja lähdin itse varusteiden putsaamisen jälkeen käymään kotona suihkussa ja syömässä aamupalaa. Kun ruuna oli saanut olla laitumella vajaan kahden tunnin verran, palasin takaisin tallille ja noudin sen sisälle odottamaan tarhausajan alkamista ja päiväkauroja. Champ oli yrittänyt leikkiä naapuritarhan hevosen kanssa ja kaahannut kuulemma laidunplänttiään ympäri muutaman kierroksen pysähtyen aina välillä ihmettelemään, miksei kaveri lähtenyt leikkiin mukaan. On se vaan tollo!
 
Tiistaina ja torstaina olimme siis Mikael Forstenin valmennuksissa Kirkkonummella, mutta siitä saatte kuulla lisää pitkien selostusten, kuvien ja videoiden muodossa ensi viikolla, kun palaan kisoista kunnolla kotiin. Munhan oli tarkoitus hypätä Champilla kisoissa vielä torstaina, mutta en saanut kyytejä järjestettyä (mistä suivaantuneena aion suorittaa BE-kortin niin pian kuin mahdollista) ja tämän vuoksi meidän seuraavat kisat ovatkin ehkä vasta heinäkuussa. Ja ensi viikolla mulla alkaakin työt, eli paluu arkeen on valitettavasti edessä. No, ei mietitä sitä vielä :)

21 kommenttia

 1. Kiva postaus, ratsastat niin siististi ja hyvin - sulla on kyllä siihen mainio hepsu! :) haha, hupsu Champ! Hienoja kuvia myös.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Tekis mieli itsekin kokeilla maastoesteitä, mutta siihen ei ole oikein mahdollisuutta... :)

  VastaaPoista
 3. Ootko se Aada, joka on ollut niissä Emmi Eskelisen videoissa ja blogissa? :)

  VastaaPoista
 4. Missä päin Kirkkonummella toi valmennus pidetään? ois kiva tulla seuraamaan! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli siellä forsteneiden uudessa paikassa ti-ke :)

   Poista
 5. Mekin kun pellot oli niitetty viimekesänä tehtiin omia maastoesteitä pitkin peltoa. :D Oli kyllä kivaa niin meillä kuin hevosillakin. :)

  VastaaPoista
 6. Äää nytten mä tajusin että miksi sä näytät jotenkin niiin tutulle! Näytät nimittäin ihan siltä 41 and virgin elokuvan Kimiltä! Tajusin justiinsa kun vasta sen uudestaan katsoin niin kesken leffan tuli vaan sellanen aaaaaa toi on Aaada XD
  Mutta hei siistin ja tasasen näköstä menoa! :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva idea, rakentaa nuo esteet itse! Säästyy rahaa ja muutenkin `ympäristöystävällisempää`:D ps. tosi hienoja kuvia muuten;)

  VastaaPoista
 8. onks nää esteet vaan tän tallin asiakkaitten käytössä? et saako niitä tulla hyppää lähitalleiltakin muuten vaan ? tosi kiva postaus tää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en yhtään tiedä, kannattaa soittaa tallin omistajalle ja kysyä :)

   Poista
 9. Tosi kiva postaus ja hienoja kuvia !:) Ja tuo sun banneri,upea!:)

  http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat